Påsk och värme!

För två helger sedan var vi på 15-årskals hos Jennifer! Vide somnade på vägen dit och det tog en bra stund innan han var sig själv igen. Malva hängde på Jennifer och Ronja. Det bjöds på hamburgare och till efterrätt blev det handbollstårta. En trevlig kväll, men jag var lite trött efter att ha jobbat hela dagen.
 
 
Under hela påskveckan var vi lediga, med undantaget att jag behövde jobba extra på tisdagen. Vide var hos tandläkaren på tisdagen, men fick inte se tandborren den här gången heller. Jimmy hämtade sin motorcykel och Vide fick provåka. Det började bli skönare temperatur också. Nästan sommar! På tisdagen tränade jag fotboll och på onsdagen åkte hela familjen med mig på match. Eller inte hela vägen. Jag släppte av dem i Bromölla och Jimmy fick hänga med sin gamla jobbkompis Simon. Själv dömde jag årets första match i Elitettan och hade med mig Åsa på linjen. Asarum tog emot Moröns BK. Det blev en jämn match, där hemmalaget gjorde det enda målet och vann med 1-0. Gräsplanen såg fin ut, men på grund av mörker så fick de spela på konstgräs. 
 
 
Torsdagen var en solig härlig dag. Jag och barnen hängde tillsammans med väldigt många andra på Hyllie brandstation. Barnen fick sitta i en polisbil och brandbil. Spruta ner en boll på en kon, släcka en brand med brandsläckare, vi gick tipspromenad och tittade på en "bilolycka". Vide ska bli brandman, polis och ambulansförare när han blir stor. Även jobba med rör, jobba på Skånemejerier och bli fotbollsspelare. Får se vad senare...
 
 
På eftermiddagen hände det Malva längtat länge efter. Hon och Vide gick en påskrunda. Malva hade ritat påskkort till alla hon kände i Tygelsjö, som hon visste var de bodde. De gick ut själva och kom tillbaka med en massa godis och supernöjda. De hann inte lämna alla kortet, men orkade inte gå mer efter en stund. Vi cyklade istället en runda på lördagen och delade ut resten, men då var inte många hemma.
 
 
På fredagen följde barnen med mig för match med u-laget på Smörlyckan. Strålande fotbollsväder. Claudio tränar Lund igen och det var roligt att träffa honom, Ceasar och även Linnea. Vi kom till spel med ett ungt lag, förutom mig. Emma i mål och Tilda och Angelika på bänken får ju också räknas till gamlingarna. Vi börjar inte så bra och de pressar oss. Vi spelar upp oss efterhand, men Lund gör det enda målet i första halvlek. I andra halvlek spelar vi riktigt bra och skapar chanser. Jag har två som bara ska vara mål. Båda gångerna framspelad av Tilda. Tyvärr missar och och istället gör de 2-0. Det kändes inte så rättvist, men kul att se inställningen hos alla. Malva och Vide underhöll sig själva på kanten och hade lite träning på konstgräsplanen.
 
På lördagen skulle vi fira påsk med Sara, Johan, Astrid och Hampus. Sara tyckte vi skulle ta ett premiärdopp i havet först, så vi åkte ner till Klagshamn. Helt stilla hav och det var inte så kallt som jag trodde. Malva var modig och doppade sig två gånger. Hon simmade lite bröstsim innan hon gick upp. Sara, Johan, Astrid och Hampus doppade sig också, så då kände jag pressen. Jag fick med mig Vide ut i vattnet. Det var absolut inte varmt, men inte så kallt som jag trodde. Vide var inte alls sugen på att doppa sig och höll upp fötterna så mycket han kunde. Jag släppte ner honom lite, men han skrek som en stucken gris så jag fick följa med honom tillbaka, innan jag själv doppade mig. Vi körde sedan hem och njöt av det fina vädret. Vi åt sedan påskmat och avslutade med rabarberpaj med vaniljsås eller glass. Barnen fick sedan lite godis, men de lämnade alla påskhararna till oss. En härlig dag!
 
 
I söndags firade vi påsk i Sandby. Malva har längtat efter att leta efter ägg länge. Barnen fick fina kläder i påskpresent och jag köpte en byxdräkt till Malva som hon blev så glad för. Vi åt påskmat och sedan grillat. Därefter var det dags för äggjakten. Den var ganska svår, men till slut hittade båda barnen sina ägg. Vi åt en god påsktårta och avslutade dagen med bokstavsspel.
 
 
 
Den här veckan har jag jobbat natt, men vi har ändå hunnit med en del.
 
I måndags var jag 4:e domare i Limhamn. Laura dömde och Ayse och Emil var AD. Limhamn mötte nykomlingarna Örebro och bortalaget vann med 3-1.
 
I tisdags var det parkour för Malva. Jag lämnade henne där och körde vidare till Svenstorp för match. Det blåste nästan storm och var inte alls så bra förutsättningar för fotboll. För en gång skull var jag i tid, men Emma och kläderna dök upp sent, så vi hann nog bara en kvarts uppvärmning. Vi började lite skakigt och de hade tidigt två jättechanser. Vi spelade sedan upp oss i blåsten. Jag hittade Angelika framför mål och vi tog ledningen. Olinda spelade sedan fram Tilda som gjorde 2-0. Sedan var det dags för mig att hitta Angelika igen. 3-0. Innan paus hann vi göra 4-0. Tilda spelade fram Olinda, som väldigt snyggt sköt bollen in i vänstra krysset. I andra halvlek fortsatte vi trycka på. Becky gjorde 5-0 på hörna. Emma kastade sedan ett inkast till mig och jag tog mig in i straffområdet och gjorde 6-0. I slutet tappade vi vårt spel och Svenstorp kom upp högre i banan. Till slut lyckades de göra 6-1 i sista sekunden. Lite surt. Hade det varit bättre förutsättningar, så tror jag vi hade vunnit ännu större. Kul med många målskyttar och grym bänk.
 
I onsdags var det dags för näst sista gången på simskolan. Vide kämpar på med sitt ryggsim, men lyckades inte ta silverpingvinen och grät igen. Tydligen måste han göra det utan simglasögon och då får han problem med vatten i ögonen. Vi får träna utan!
 
I torsdags hade Vide med sig kompis hem från förskolan och det var mycket hopp i studsmattan. På kvällen hade jag med mig båda barnen på fotbollsträningen. Vide sov i bilen, men Malva var med och "tränade". Det var en lugn träning eftersom det var match för u-laget dagen efter. Vi avslutade med spel. Lotta var tillbaka. Kul att ha henne i laget igen!
 
I fredags var det 26 grader, men igår var det lite regnigt och kallare. Det behövdes regn. Det var länge sedan sist. Själv har jag haft svårt att sova i veckan, eftersom det har varit så soligt och varmt, men det gick bra igår. Nu är det snart maj. Tiden går fort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0