Hundfjället

Vi startade som "vanligt" bilresan tidigt. Redan klockan 3 var vi klara och körde hemifrån. Det är så skönt att komma iväg och köra länge medan barnen sover och det är lite trafik. Dessutom så kommer man fram tidigare. Resan gick bra. Det kom snö på vägen tidigare än när vi åkte till Branäs och det var mycket kallare. -24 som kallast och just då blev Malva jättekissig. Vi stannade till vid vägkanten en stund senare, men då var det bara -18. Hon klagade ändå inte. Vi var framme vid 12-tiden. Vi tog något lätt att äta och hämtade ut barnens skidutrustning. Vide var inte alls nöjd med sin. För små pjäxor och han ville inte ha likadana skidor som Malva. Jag och Malva tog direkt två åk och Jimmy och Vide bytte utrustning. Sedan var han hur nöjd som helst. Jimmy och Vide hade tagit ett åk. Det var kallt, så det blev inte så många åk. Vi tog sedan en paus i värmestugan. Barnen drack varm choklad med massor av grädde och åt en stor kanelbulle. Efteråt så packade vi in i lägenheten och åt mat. Vi var ganska trötta på kvällen så vi gick och lade oss tidigt.
 
 
På måndagen hjälpte vi Malena och barnen till skidskolan som började nio. Själva tog vi bananbacken och sedan Trollskogen. Vi gick in i värmestugan vid tio och drack varm choklad. Malva och Vide började på sin skidskola 10:30. Båda två hamnade i bra grupper med duktiga skidlärare. Vi turades att förbereda lunch och middag med Malena. Barnen hittade direkt några kompisar och sprang omkring i korridorerna när vi hade åkt klart.
 
  
På tisdagen fortsatte vi med en massa skidåkning. Det hade snöat bra så det blev mycket åkning i skogen. Vi gick även på Valleshow. Vi hade varit med i kexchkoladjakten, men tyvärr vann vi inte storvinsten. Tror Malva gissade närmst. Vi åkte över till Tandådalen och tog några åk på kvällen.
 
 
På onsdagen åkte vi bara på förmiddagen. Vide lyckades tappa sin skida i liften, men liftpersonalen skickade upp den längre ned i liften. Mycket indianskog! Barnen hade vunnit medaljer i Valles-VM och var nöjda. På eftermiddagen var vi på badet. Lite för kallt i vattnet annars mysigt.
 
 
På torsdagen åkte Vide svart backe för första gången. Lugnt och försiktigt till skillnad från de som inte är så branta. På eftermiddagen var vi på afterski på Högfjället och träffade Ebba som jobbade där. Vide somnade på bussen dit och sov sig igenom två timmar, innan han vaknade upp när vi väntade på bussen i kylan. Malva gillade musiken och vi dansade och sjöng med. Hon fick även en god läsk!
 
 
På fredagen var det avslutning med skidskolan. Barnen vann såklart dragkampen och var nöjda. Vide gick under namnet bus-Vide, men han hade varit duktig på att lyssna och åka också. På kvällen han jag äntligen med 6 km längdskidor. Varför åker jag inte mer tänker jag varje gång...
 
 
På lördagen åkte Malena, Tage och Tova hem. Vi åkte en massa i Indianskogen. Så härligt att åka i lössnö! På eftermiddagen åkte vi över till Tandådalen och tog några åk, innan vi åkte hem och packade.
 
 
En riktigt härlig resa, även om vi knappt såg solen. Det var inte alls lika kallt som jag hade trott vilket var skönt. Barnen lekte mycket mer med andra barn och uppskattade nog att ha flera kompisar! Hemresan gick bra trots sämre väglag och snöande under stora delar av vägen. Vi stannade till hos Maja och Olivia i Mellbystrand. Barnen lekte och Sandra hade bakat en god äppelpaj. Smaskigt!

Januari

Direkt efter skidresan började jag natt och jobbade natt nästan alla dagar fram till nästa resa. Jag han med två fotbollsträningar och två crossfitträningar. Barnen började med sina aktiviteter igen. Skridskor för Vide på tisdagar, simskola för båda på onsdagar och tennis för Vide på lördagar. Vide verkade nöjd med sin nya tennisgrupp. De hade fått använda tennisracket mycket och inte så mycket pjätt. Det tycker han inte alls om fortfarande.
 
Veckan efter så var jag med Vide hos en logoped i Trelleborg. Han fick säga en massa ord och var väldigt duktig på att se vad det var på bilderna. Han har lite svårt att uttala s tillsammans med andra bokstäver. Logopeden trodde det skulle gå till sig av sig själv, men gör det inte det så får vi komma tillbaka om några månader. Vi skulle prata långsamt med honom, så han själv inte pratar så snabbt och läsa mycket böcker.
 
På tisdagen skulle Malva till skolsystern. Vi pratade om hur Malva trivs, om hon sover och äter, rör på sig och mycket annat. Det var syntest, hörseltest och så fick Malva rita en teckning. Hon valde att skriva hela alfabetet och rita en sol. Alla testerna gick bra och hon följde sin kurva i längd och vikt.
 
På torsdagen var det dags för julklappen från barnens farmor. Disney on Ice. Så mycket saker de försökte lura på alla barn utanför och popcorn för 100 kr. Föreställningen var bra! Malva var så imponerad av skridskoåkarna. Vide tyckte det var rikigt kul att se alla figurer. Barnen var lite trötta i slutet och båda ville sitta i mitt knä, annars var det en väldigt lyckad kväll! Uppskattat av alla!
 
Under veckan hade jag förberett en del mat till skidresan och jag packade lite under fredagen och resten på lördagen. Så mysigt med en skidresa till och nu med mer snö! Jag var dock lite rädd för kylan...
 


RSS 2.0