Skolavslutning och sommarlov!

Vide hade avslutning med fotbollen på tisdagen. Han hade somnat hemma och var sen inte så sugen. Han grät när han cyklade dit och sa att han frös. Sedan blev det mycket bättre och han var med hela träningen och busade. Efteråt grillade vi korv på Fågellekplatsen och Jimmy dök också upp.
 
På onsdagen var Vide på bussutflykt på förskolan igen. Malvas klass hade avslutning med brännboll på kvällen vid Fågellekplatsen. Vi hade med oss pastasallad och Ballerinakex. De flesta av barnen hade aldrig spelat brännboll, men de kämpade på. Det märktes på Vides slag att han har spelat tennis, för han var duktig på att träffa. Rolig avslutning och härligt väder!
 
På torsdagen var jag på fotbollsträning på kvällen. Perfekt kväll för fotboll!
 
På fredagen hade Malva skolavslutning i kyrkan. Tyvärr missade jag det, men Jimmy var där och tittade. På eftermiddagen var jag och barnen i Klagshamn och badade. Vide grävde mest och jag och Malva badade. Sedan körde vi in till Malmö och hämtade tröjor och nummerlappar till Kalvinknatet. På hemvägen blev det Chop Chop.
 
 
På lördagen tog jag tåget tidigt mot Kalmar för att döma IFK Kalmar - Sundsvalls DFF. Härligt fotbollsväder och hemmalaget vann med 4-0. Malva och Vide sprang Kalvinknatet. Malva kom trea bland tjejerna i sin ålder. Hon fick gå upp på prispall och ta emot en pokal. Så stolt hon har varit över den!
 
 
På söndagen plockade vi de första jordgubbarna i trädgården. Riktigt gott! Vi hade match mot Lilla Torgs FF och barnen var med. Matchen spelades i värme på konstgräs och vi lyckades inte alls med vårt spel. Lilla Torg gjorde mål på en hörna i andra halvlek och vann rättvist, men ändå störigt att vi inte fick med oss poäng.
 
 
Förra måndagen började Malva på sommarsimskolan. Hon hamnade i samma grupp som Wilda och Astrid från klassen. Det var också några barn som var några år äldre. Jag och Vide var på lekplatsen utanför och roade oss under tiden. När vi kom hem, så cyklade vi till Klagshamn för att bada.
 
 
På tisdagen åkte vi till Falsterbo efter simskolan. Det blåste och var lite molnigt när vi kom dit, men solen kom fram och vi hittade lä bland sanddynorna. Malva var den enda som badade. Efteråt var vi på biblioteket i Tygelsjö. Malva hade läst tre böcker i Sommarboken och fick välja en bok. Hon ska göra det en gång till i sommar.
 
 
Sommarsimskolan fortsatte på onsdagen och torsdagen. Även det fina vädret höll i sig. Det blev vattenlek i trädgården på onsdagen. Att vatten kan vara så kul. På torsdag var vi hos Marina och Bosse. Vi fikade och sedan blev det bad i poolen. Vide ville först inte bada, men efter att ha känt på vattnet så ångrade han sig. Det märktes att det var länge sedan han hade simmat, men han kom snabbt in i det. Vi åt sedan jordgubbar och glass. Jag åkte sedan inlines till Kroksbäck, för match mot NK Croatia. Förra matchen hade det blivit förlust med 1-0. Nu kom vi till spel med fler yngre spelare än vi brukar. Vi spelade stundtals bra, men tappade ibland positioner så att Croatia kunde anfalla. Vi hade några riktigt bra chanser, men det dröjde till slutminuterna innan vi fick straff. Emma N som brukar lägga var inte med, så Peter tyckte Johanna skulle ta den. Hon ville inte och frågade om någon ville. Klart jag vill, lade ju många straffar för några år sedan. Straffen satt som tur var och vi ledde med 1-0 i paus. I andra halvlek hade vi flera kanonlägen att avgöra, men eftersom vi inte gjorde mål så var det spännande ända in till slutet. Det sista som hände var att Croatia fick en frispark i bra läge, men vi lyckades få undan bollen. Gött med seger i sista matchen!
 
 
På midsommarafton var jag och barnen ute och plockade blommor på en äng i närheten. Jag gjorde sedan två kransar. Vide ville först inte ha, men ångrade sig. Vi cyklade sedan till äldreboendet i Tygelsjö. Vi har inte varit där tidigare. Först var det folkdans. Sedan dans kring midsommarstången för alla. Malva dansade, men Vide ville inte för han sa att han inte kunde danserna. Han sprang omkring med några kompisar från förskolan istället. Vi fikade. Malva träffade också några hon kände. Det var riktigt skönt väder. Senare på eftermiddagen cyklade vi ut till Hököpinge och då kom det några droppar regn. Maten var nästan klar när vi kom dit och vi hade också med oss en del. Vi åt och efter det så gick barnen på lekplats med Jimmy. Sedan var det dags för glass och jordgubbar. Malva skulle först inte ha, men åt sedan tre portioner med jordgubbar och kaffegrädde. Det blev en ny lekplats och jag kastade frisbee med barnen. Sedan var det jordgubbstårta och då rullade vi nästan fram. Precis när vi skulle cykla hem, så kom värsta störtskuren i säkert 20 minuter. När det väl slutade så blev det en härlig cykeltur hem.
 
 
På lördagen fixade vi hemma. Jimmy och Vide startade ett lådbilsprojekt. Jag gjorde rabarbersaft och silade andra omgången fläderblomssaft. På söndagen hade vi bestämt träff med Sara, Astrid och Hampus vid Dalby stenbrott. Det var nästan inget folk när vi kom dit. Under dagen fylldes det på. Väldigt blandat med folk. Malva badade direkt med Astrid. Hon hoppade sedan från en hög klippa. Jimmy imponerade sedan på alla och hoppade i. Även Sara badade. Vi grillade sedan korv och marshmallows. Efter maten badade jag. Hampus hoppade även han från den höga klippan och då ville inte Vide vara sämre. Men det tog tid för honom att hoppa i och jag trodde inte han skulle göra det. Jimmy skulle hoppa med honom, men hoppade själv innan Vide tog mod till sig och hoppade. Han klängde sedan fast som en bebis och kunde inte alls simma förrän jag kom in där jag bottnade. Han har väldig respekt för djupt vatten och är som en fisk i vatten som jag bottnar i. Vi åkte sedan förbi Sara på hemvägen och åt glass. Barnen somnade som stockar på hemvägen. Själv var jag också riktigt trött, men var tvungen att åka till jobbet. Sista nattveckan på ett tag. Sedan jobbar jag bara tre dagar fram till mitten av augusti.
 
  
Den här veckan har jag sovit på förmiddagarna. Jimmy har åkt med barnen till simskolan och i tisdags var mamma och pappa här och gjorde det. Pappa hjälpte mig i trädgården och klippte häcken snabbt och snyggt. Det har varit riktigt varmt, så idag var jag Malva och Nikki i Klagshamn och badade. Skönt i vattnet, men det blåste för mycket i slutet. Sanden yrde och var överallt. Kvällen avslutades med hemmagjord pizza. Själv har det blivit mycket fotboll. Sverige gjorde en riktigt bra insats i andra halvlek mot Kanada. Vilken räddning av Hedvig. Ska bli spännade med kvartsfinaler. Heja Sverige på lördag! På tiden att slå ut Tyskland!

Härlig start på sommaren!

På Kristihimmelsfärd körde vi upp till Kalmar på förmiddagen. Det var lite blåsigt och regnigt. Vi pausade några gånger på vägen och åt lunch på Guldfågelarena på MAX. Vide fick en ABC bok om Halvan. Väldigt lyckat! Vi kom fram till Värnäsgården vid 13-tiden. När solen var framme var det skönt. Vi satte upp tälten och plockade ut det mesta från bilen. Barnen hittade direkt kompisar och började leka. Många kom dit efterhand och tälten fylldes på.
 
Sent på eftermiddagen körde jag till Gröndals IP inne i Kalmar, för att döma match i Elitettan. IFK Kalmar - Asarums IF. Derbykänsla. Inget skönt väder. Kalmar vann med 3-0. Efteråt åkte jag tillbaka till Värnäsgården. Jag åt lite mat och Malva grillade några marshmallows. Sedan kröp vi in i tältet och lade oss.
 
Ganska tidigt dagen efter vaknade barnen och vi gick ut och fixade frukost. Mycket bättre väder. Vide cyklade sedan en runda och Malva pysslade. På eftermiddagen var vi nere vid vattnet och badade. Barnen provade på en kajak och jag en SUP. Vi lagade lax i folie och avslutade med marshmallows.
 
På lördagen sov vi lite längre och åt frukost i solen igen. Så härligt! Vi gick sedan en bit för att paddla kanot. Jag, Jimmy och Vide var först ute en runda. Mysigt att paddla. Jag var sedan ute med tre barn och då blev det ganska svettigt. På eftermiddagen var vi inne i Kalmar och spelade först disc-golf. Det tog lång tid med två vuxna och fyra barn, men de gillade det. Barnen lekte sedan på lekplats en stund, innan vi åkte tillbaka. Vi packade sedan ihop och åt mat, innan vi åkte hemåt. Några riktigt härliga dagar!
 

 
På söndagen var jag i Asarum och dömde match. Hemmalaget vann en jämn kamp i solen. Malva var på kalas på Busfabriken. Vide och Jimmy hade varit med.
 
Första veckan i juni hade jag frivecka. Jag och Vide var hemma på måndagen och fixade i trädgården. På eftermiddagen var vi en stund i Klagshamn. Malva doppade sig och Vide grävde.
 
På tisdagen var det sommarfest på förskolan på kvällen. En tipspromenade med takk-tecken som barnen briljerade på. Vi åt potatissallad med köttbullar. Singoalla-kexen försvann sedan snabbt. Barnen sjöng två sommarvisor och de som skulle sluta förskolan avtackades. Det var student-tema. Roligt och fint!
 
På onsdagen var Vide på utflykt till Malmö och var på museum och tittade på bin. Efter förskolan och skolan, så cyklade vi till Klagshamn. Det var riktigt varmt och skönt. Mikael kom dit med inlines. Vide grävde mest, men doppade sig och blev lurad att stanna i och kasta boll länge.
 
 
På kvällen på onsdagen körde jag till Hardeberga för match mot Svenstorps IF. Förra gången blev det en enkel seger i blåsten och nu var det riktigt varmt. Vi saknade många spelare och hade bara en avbytare. Vi startade inte så bra, men jag lyckas göra 1-0. Tyvärr kontrar de in 1-1 en stund senare. Sedan kommer även 1-2, efter en indirekt frispark nära mål. Vi kvitterar ganska snabbt, men det är först i slutet av halvleken vi får till det. Vi gör sex snabba mål och det står 7-2 i paus. I andra halvlek gör vi bara ett mål på första delen, men i slutet lossnar det igen och det rinner ifrån till 12-2. Bra jobbat i värmen! Själv lyckas jag göra fem mål. Det var länge sedan...
 
 
Matchbilderna är tagna av Mattias Persson.
 
På nationaldagen var det dags för Rädda barnen loppet. Barnen var taggade och vädret härligt! De provsprang Vides bana och hittade sedan kompisar att leka medan. Strax innan start var de uppvärmning med Erik Forsell. Bra rörelser! Vide startade sedan i tredje loppet. 200 meter. Fram till ett träd och tillbaka i gräset. Alla barn satte full fart direkt. Vide hade en kille precis framför sig, men lyckades springa om honom efter halva och drog sedan ifrån. Glad och stolt kom han först igen. Det var ett lopp emellan och sedan Malvas tur. Även här så startade alla i max, trots att de skulle springa 600 meter. När man sedan såg barnen på vägen tillbaka gick det inte riktigt lika fort, men sedan ökade de innan mållinjen. Malva kämpade på bra och kom nog femma. Först av tjejena. Vi stannade kvar och fikade och barnen lekte.
 
 
Fredag och lördag blev två lediga dagar, för alla utom Malva som gick i skolan på fredagen. Vide och jag tränade bokstäver på dagen. Jag gjorde några korsord som han löste. Han har blivit jätteduktig och kan läsa små ord. Malva lärde sig först i höstas. Han har lärt sig mycket av att se och höra henne läsa. På lördagen hade Vide tennisavslutning. Jag, Jimmy och Malva var med och spelade. I slutet fick de glass, även Malva.
 
 
På söndagen blev det dubbla matcher. Först var jag i Borgeby och dömde Borgeby FK - Kvarnsvedens IK. Bortalaget vann med 2-0. Efter matchen körde jag de assisterande domarna till Malmö och åkte till Hardeberga. Vi mötte Köpingebro IF. Det blev en målrik match till. Vi spelade stundtals riktigt bra och vann med 11-0. Tvåsiffrigt två gånger efter varandra, trots att vi inte spelade så bra i början av matcherna. Många målskyttar igen. Själv gjorde jag fyra mål, så jag har förbättrat mitt snitt rejält. Från att bara ha gjort ett mål på de första matcherna. Nu väntar tuffare matcher framöver.
 

RSS 2.0