Härlig start på sommaren!

På Kristihimmelsfärd körde vi upp till Kalmar på förmiddagen. Det var lite blåsigt och regnigt. Vi pausade några gånger på vägen och åt lunch på Guldfågelarena på MAX. Vide fick en ABC bok om Halvan. Väldigt lyckat! Vi kom fram till Värnäsgården vid 13-tiden. När solen var framme var det skönt. Vi satte upp tälten och plockade ut det mesta från bilen. Barnen hittade direkt kompisar och började leka. Många kom dit efterhand och tälten fylldes på.
 
Sent på eftermiddagen körde jag till Gröndals IP inne i Kalmar, för att döma match i Elitettan. IFK Kalmar - Asarums IF. Derbykänsla. Inget skönt väder. Kalmar vann med 3-0. Efteråt åkte jag tillbaka till Värnäsgården. Jag åt lite mat och Malva grillade några marshmallows. Sedan kröp vi in i tältet och lade oss.
 
Ganska tidigt dagen efter vaknade barnen och vi gick ut och fixade frukost. Mycket bättre väder. Vide cyklade sedan en runda och Malva pysslade. På eftermiddagen var vi nere vid vattnet och badade. Barnen provade på en kajak och jag en SUP. Vi lagade lax i folie och avslutade med marshmallows.
 
På lördagen sov vi lite längre och åt frukost i solen igen. Så härligt! Vi gick sedan en bit för att paddla kanot. Jag, Jimmy och Vide var först ute en runda. Mysigt att paddla. Jag var sedan ute med tre barn och då blev det ganska svettigt. På eftermiddagen var vi inne i Kalmar och spelade först disc-golf. Det tog lång tid med två vuxna och fyra barn, men de gillade det. Barnen lekte sedan på lekplats en stund, innan vi åkte tillbaka. Vi packade sedan ihop och åt mat, innan vi åkte hemåt. Några riktigt härliga dagar!
 

 
På söndagen var jag i Asarum och dömde match. Hemmalaget vann en jämn kamp i solen. Malva var på kalas på Busfabriken. Vide och Jimmy hade varit med.
 
Första veckan i juni hade jag frivecka. Jag och Vide var hemma på måndagen och fixade i trädgården. På eftermiddagen var vi en stund i Klagshamn. Malva doppade sig och Vide grävde.
 
På tisdagen var det sommarfest på förskolan på kvällen. En tipspromenade med takk-tecken som barnen briljerade på. Vi åt potatissallad med köttbullar. Singoalla-kexen försvann sedan snabbt. Barnen sjöng två sommarvisor och de som skulle sluta förskolan avtackades. Det var student-tema. Roligt och fint!
 
På onsdagen var Vide på utflykt till Malmö och var på museum och tittade på bin. Efter förskolan och skolan, så cyklade vi till Klagshamn. Det var riktigt varmt och skönt. Mikael kom dit med inlines. Vide grävde mest, men doppade sig och blev lurad att stanna i och kasta boll länge.
 
 
På kvällen på onsdagen körde jag till Hardeberga för match mot Svenstorps IF. Förra gången blev det en enkel seger i blåsten och nu var det riktigt varmt. Vi saknade många spelare och hade bara en avbytare. Vi startade inte så bra, men jag lyckas göra 1-0. Tyvärr kontrar de in 1-1 en stund senare. Sedan kommer även 1-2, efter en indirekt frispark nära mål. Vi kvitterar ganska snabbt, men det är först i slutet av halvleken vi får till det. Vi gör sex snabba mål och det står 7-2 i paus. I andra halvlek gör vi bara ett mål på första delen, men i slutet lossnar det igen och det rinner ifrån till 12-2. Bra jobbat i värmen! Själv lyckas jag göra fem mål. Det var länge sedan...
 
 
Matchbilderna är tagna av Mattias Persson.
 
På nationaldagen var det dags för Rädda barnen loppet. Barnen var taggade och vädret härligt! De provsprang Vides bana och hittade sedan kompisar att leka medan. Strax innan start var de uppvärmning med Erik Forsell. Bra rörelser! Vide startade sedan i tredje loppet. 200 meter. Fram till ett träd och tillbaka i gräset. Alla barn satte full fart direkt. Vide hade en kille precis framför sig, men lyckades springa om honom efter halva och drog sedan ifrån. Glad och stolt kom han först igen. Det var ett lopp emellan och sedan Malvas tur. Även här så startade alla i max, trots att de skulle springa 600 meter. När man sedan såg barnen på vägen tillbaka gick det inte riktigt lika fort, men sedan ökade de innan mållinjen. Malva kämpade på bra och kom nog femma. Först av tjejena. Vi stannade kvar och fikade och barnen lekte.
 
 
Fredag och lördag blev två lediga dagar, för alla utom Malva som gick i skolan på fredagen. Vide och jag tränade bokstäver på dagen. Jag gjorde några korsord som han löste. Han har blivit jätteduktig och kan läsa små ord. Malva lärde sig först i höstas. Han har lärt sig mycket av att se och höra henne läsa. På lördagen hade Vide tennisavslutning. Jag, Jimmy och Malva var med och spelade. I slutet fick de glass, även Malva.
 
 
På söndagen blev det dubbla matcher. Först var jag i Borgeby och dömde Borgeby FK - Kvarnsvedens IK. Bortalaget vann med 2-0. Efter matchen körde jag de assisterande domarna till Malmö och åkte till Hardeberga. Vi mötte Köpingebro IF. Det blev en målrik match till. Vi spelade stundtals riktigt bra och vann med 11-0. Tvåsiffrigt två gånger efter varandra, trots att vi inte spelade så bra i början av matcherna. Många målskyttar igen. Själv gjorde jag fyra mål, så jag har förbättrat mitt snitt rejält. Från att bara ha gjort ett mål på de första matcherna. Nu väntar tuffare matcher framöver.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0