Maj

Helgen i april avslutades med match mot Vellinge IF. Vellinge började bäst, men vi spelade upp oss och i andra halvlek var vi det laget som skapade mest. Vi var riktigt nära att ta ledningen, då deras back rensade rakt i stolpen. Tyvärr lyckades vi inte få in någon boll och matchen slutade 0-0. Sett till hela matchen kändes det ganska rättvist, även om man alltid vill vinna.
 
Veckan efter hade jag frivecka. På valborg tränade jag crossfit på dagen. Malva hade sedan parkour. Tyvärr på ett annat ställe än det brukar vara, så hon missade det. Vi åkte sedan till Tjörnarp för att fira Valborg. Vi grillade en massa gott hos Micke Malm. Vi gick bort och tittade på en brasa och barnen tyckte det var spännande. Kvällen avslutades med rabarberpaj med vaniljsås. 
 
 
Första maj var vi på Hylliebadet hela familjen. Barnen tyckte det var kul att Jimmy var med för en gång skull. På torsdagen tränade jag fotboll och på lördagen var det match igen. På fredagen cyklade jag och Vide en runda till farmor och Bosse. Vide gillar att hälsa på. Kellan och Vide lekte, men har svårt att samsas om allt.
 
Lördagen började med tennis för Vide innan vi åkte vidare till Vollsjö. Det var kallt och lite regnigt. Vi spelade inte alls bra och till slut blev det 1-1. Emma Nilsson gjorde vårt mål. Många spelare kom inte upp i normal nivå och själv var jag helt ur form. Jag skulle egentligen flugit till Arlanda på kvällen för match i Umeå på söndagen, men på grund av flygstrejken så hoppade jag av matchen någon dag innan. Nu blev det istället en spelkväll med barnen. Mysigt!
 
På söndagen var det mulle för Malva i Skrylle. Jag, Vide, Sara och Hampus var i skogen under tiden. Först var vi länge vid naturrum och killarna byggde en brasa av pinnar och klättrade sedan i träd. Sedan gick vi till naturlekplatsen och fikade. Killarna åkte linbana och Vide provade den stora gungan. Härligt! Efteråt var vi i Sandby och åt och åkte sedan vidare och tittade på Rosengård - Göteborg. Hemmalaget var klart bäst i första och ledde med 2-0. I spelade Göteborg upp sig och reducerade och kvitterade. 2-2 slutade matchen. Malva och Vide fick ansiktsmålningar och sprang upp och ner och fram och tillbaka på läktaren. Fotbollen var nog inte det mest intressanta... 
 
 
Jag jobbade sedan dag. Det blev en hel del fotboll på kvällarna och helgen. På tisdagen var Vide på sin första fotbollsträning och var riktigt laddad. Han kunde inte förstå att Malva skulle på parkour före hans träning började. Själv åkte jag vidare för match mot Dalby/Genarp i Hardeberga, så missade hans premiär. Han hade kämpat på bra. Vi spelade riktigt bra till skillnad från matchen på helgen. Tyvärr lyckades vi inte göra mål utan Dalby fick istället in 1-0. I andra halvlek fortsatte vi att spela bra och Jessica nickade in en av Emmas hörnor. Vi var värda att vinna med flera mål, men istället kontrar Dalby och får in ett snyggt skott. Vi pressar på för att kvittera, men lyckas inte. Riktigt surt att förlora, men kul att spelet satt igen.
 
På onsdagen hade barnen avslutning på simskolan, så vi var och badade en stund före. Båda två har blivit duktiga. De fick diplom och en klubba. Malva ska börja på medley till hösten. Vide ska egentligen gå kvar i silverpingvinen, men jag tycker att han är duktig och med en del bad i sommar, så tror jag han klarar guldpingvinen. Han måste bara klara ryggsimmet utan simglasögon. Svårare än man kan tro för en fisk, som Vide. Han gillar inte när det kommer in vatten i ögonen när han ligger på rygg och stannar helt upp.
 
På fredagen hade vi match igen. Den här gången i Rosengård. Båda barnen var med. Vi hade varit och shoppat en jumpsuit till Malva innan i leopardmönster, så hon var nöjd. Vide fick två ninjago-tröjor och var också nöjd med köpet. Vi hade en riktigt tuff inledning. Rosengård spelade riktigt bra och vi hittade inte rätt i position och press. De tog ledningen helt rättvist och det kändes som det skulle komma fler mål från dem. Efter drygt en halvtimme fick vi en hörna. Emma slog den och Jessica nickade snyggt in bollen i mål igen. Härligt! Nu vände matchen helt. Vi var plötsligt med igen. I andra halvlek tycker jag vi var det bättre laget och skapade flest chanser. Rosengård var inte helt ofarliga och kom till några riktigt bra chanser. 1-1 slutade matchen och sett till hela matchen var det rättvist. Det gäller för oss att starta bättre.
 
På lördagen var Vide först på tennis. Vi åkte sedan hem och hämtade Malva och Jimmy. Malva var bjuden på Nikkis 7-årskalas på Leo's lekland. Vi lämnade henne där och åkte vidare till Bjärred. Jag hade hittat en fin cykel till Vide. Han provade den och den passade precis. Så nöjd han blev med den nya cykeln. Vi körde sedan till Sandby. Anneli, Oskar, Meja och Nike var där. Mikael och Annica hade också tagit sig dit. Kul att träffa alla! Så liten och söt Nike var. Vi fikade och Jimmy åkte sedan och hämtade Malva. Vi var sedan på lekplatsen och barnen lekte i det fina vädret. Vide cyklade och det gick bra för att vara en ny. Vi åt sedan grillat och efter det var det fika igen. Väldigt mätta åkte vi hem på kvällen och barnen somnade som stockar i bilen.
 
 På söndagen körde vi ut till Bjärred igen. Jag skulle döma Borgeby - Sundsvall i Elitettan och Jimmy och barnen passade på att hälsa på Malena, Tova och Tage. Matchen spelades i fint väder. Borgeby skapade mycket och ledde med 4-0 i paus. I andra halvlek blev det 5-0, innan Sundsvall fick in ett tröstmål i slutet. I paus fick vi jättegoda jordgubbar. Bästa fikat på länge!
 
På eftermiddagen åkte jag och barnen in till Malmö för att titta på MFF. Först var barnen en stund i hoppborgen. Vi tittade och Vide gillar när det blir kort. Den här gången två gula, som blev ett rött till en i Elfsborg. MFF vann med 3-1 och de flesta var glada.
 
 
Veckan efter jobbade jag eftermiddag helg och det blev inte så mycket gjort. Vide var hemma med mig några förmiddagar. På onsdagen klippte vi honom. Han ville ha kort och blev nöjd med resultatet. Efter det cyklade vi till farmor och Bosse. På helgen cyklade jag till jobb, eftersom Jimmy och barnen skulle få ha bilen. Jag borde cykla oftare. Det är skönt, så länge det inte är väldigt blåsigt. Det är det i och för sig väldigt ofta...
 
  
Förra veckan hade jag frivecka. Det började med en somrig måndag. Theodor följde med Vide hem. På kvällen dömde jag SM för F17. Furulund - Dösjöbro. Tjejerna spelade bra och bortalaget lyckades vinna med 2-0. Jag hade med mig två unga duktiga AD. Det var riktigt svettigt och det kändes precis som en härlig sommarkväll!
 
På tisdagen var det fullt med aktiviteter efter skolan/förskolan. Malva hade parkour, Vide hade fotboll och jag avslutade sedan med fotboll. Kul att röra på sig!:)
 
På onsdagen gick jag och Vide och lämnade Malva på skolan. Vi gick sedan till bussen och träffade alla femåringarna på förskolan där. Vi skulle ta samma buss in till Malmö C. Vi hoppade sedan på tåget och resan gick bra. Vide hade med min gamla mobil och tittade lite. Vi hade med mackor och juice. Vi kom till ett sommarvarmt Stockholm. Jag och Vide gick hem till Anneli. Själv fick jag skavsår så mindre skönt. Vi gick sedan och hämtade Meja. Därefter gick vi till en plaskdamm. Meja låg i och badade i mer än en timme. Vide lekte först på en lekplats, men sedan vågade han också sig i vattnet. Själv kände jag inte ens på det. Vi hade med oss spaghetti och köttfärssås och satt på en filt och åt. Kanske inte den bästa picknick maten, då det blev lite kladdigt, men väldigt gott. På vägen hem var vi länge på Ugglelekplatsen. Meja har blivit så duktig på att klättra och modig. Barnen var så söta tillsammans. Vide hjälpte Meja och såg till att hon hängde med.
 
 
I torsdags var sommaren borta och det regnade. Vi åkte till Exporia en bit bort. Vi började med dinsaurielandet. Så lyckat för Vide. Han som älskar dinosaurier. Det var väldigt fint gjort. Meja var lite rädd i början och undrade för varje ny om den var riktig. Vide försökte vara cool. Det fanns riktiga fossil och en sandlåda där man kunde göra utgrävningar. Vide hade svårt att låna ut spaden och han satt länge och grävde och penslade. Vi avslutade med en film. Intressant, men den var väldigt lång, så till slut gick vi vidare. Vi köpte mat. Jag åt kebabtallrik och Vide pannkakor med sylt. Sedan var det dags för leklandet. Vide var så snäll och hjälpte Meja med det som var för lite äldre barn. De sprang runt och restade allt. Helt svettiga till slut. Efter några timmar på leklandet, så gick vi vidare till studsmattorna. Även här testade de det mesta och svetten rann på Vide. Sammanlagt var vi nog fem timmar på Exporia. Barnen var riktigt trötta, men Meja snackade och snackade så Vide knappt somnade på vägen hem. Vi lade oss och läste när vi kom hem. Meja lyssnade först noga, men efterhand när hon blev trött så pratade hon mer och mer. Vide somnade till slut, men Anneli fick ta över och natt pratkvarnen.:)
 
 
På fredagen blev det bättre väder igen. Vi körde ut till Nyckelviken. Det var ett mysigt naturreservat. Vädret var bättre igen, men det var skönt med en tröja. Vi grillade korv, tittade på djur och barnen lekte på en lekplats. De leker så fint ihop. Meja klagade på att hon hade trötta ben och ville åka på ståbrädan, men vi lyckades lura henne att gå hela vägen själv. När vi kom hem, så åt vi mat och sedan lekte barnen en liten stund. Jag och Vide tog sedan tunnelbanan till centralen och tåget hem. Vide sov nästan hela vägen, fast vi satt bredvid några högljudda personer. En mysig resa med Vide, men nästa gång får nog Malva också följa med! 
 
 
I lördags var det tennis för Vide. Jag var sedan i Borgeby och dömde fotboll. AIK var på besök. AIK vann matchen med 3-1. Det tråkiga var att det blev 45 min stopp i väntan på ambulansen, efter en kollision mellan två spelare. Hoppas spelaren är ok efter omständigheterna.
 
I söndags var det morsdag. Vi firade det med avslutning för Malva på Mulle. Inte alls skönt väder, men barnen hade kul. Vi skulle titta på fjärilar, men såg några sniglar. Vi åt fika under träden för att undvika regn och det avslutades med fruktsallad. Malva fick märke och en kåsa. Efteråt var vi i Sandby och sa grattis till mamma. Vi åt riktigt god lax. Rulltårta till efterrätt. Sedan skulle vi snabba oss hem och jag gå på och jobba natt. Tre nätter sedan ledig i elva dagar.
 
 
Igår kväll mötte vi IK Pandora. Vi har blandat och gett under vårens matcher. Ofta har vi spelat bra i perioder av matcherna, men sällan hela. Vi har oftast börjat dåligt, men avslutat bra. Vi har spelat oavgjort mot seriens två bästa lag, men förlorat och spelat lika mot lag som vi är bättre än. 

Första halvlek kändes på något sätt lugn, även om Pandora tog ledningen. Johanna gjorde sedan sitt första a-lagsmål. Enligt henne själv. Snyggt var det också. Lillasyster ville inte vara sämre och sköt sedan 2-1. Pandora lyckades kvittera efter en snabb omställning. 2-2 i paus. Det kändes som vi inte var riktigt på hugget. Vi hade svårt att hitta rätt i positionerna även om vi hittade fram till några fina målchanser. 

I andra halvlek spelade vi lite bättre och skapade flera bra lägen. Kajan gjorde mål på ett skott utanför straffområdet. Jessica nickade snyggt in en höra av Emma N. Lindell avslutade målskyttet med att göra mål på ett friläge. Vi hade flera bra chanser, men skönt att det blev många mål ändå.

Härligt med seger och nu hoppas jag vi kan fortsätta vinna matcher!

 


RSS 2.0