Hemma igen

Direkt blev det tillbaka till vardagen. Massor av tvätt och skola för Malva på måndagen. Förskola för Vide tisdag, onsdag och torsdag nu fram till sommaren. Linnea var på tvåmånaderskontroll på BVC på tisdagen. Hon var 56 cm lång, vägde 4655 g och huvudet var 37,5 cm i omkrets. På tisdag kväll fick jag träffa Flora för första gången. Så liten och söt. Tänk att barn kan växa så snabbt. Linnea var stor jämfört med sin nya kusin. Jag blev bjuden på god tacos.
 
Två pass crossfit den veckan och barnens alla aktiviteter var igång igen. På tisdagen var Linnea hos farmor och Bosse när jag, Malva och Vide var på badet. På onsdagen var det skridskoskola och på torsdagen började Malva på gymnastik på Motus Salto. Hon hade sett framemot det, men tyckte det var för lätt. Jag anmälde henne till nybörjare, eftersom det var det enda som det fanns plats på.
 
På fredagen var jag, Linnea och Vide i Sandby och träffade Anneli, Meja och Nike. Pappa var också hemma. Meja fick lite kläder av Malva och det blev en lugn förmiddag. På lördagen åkte vi till Sandby igen. Nu var Malva, mammma, Mikael, Annica och Flora också med. Barnen lekte och vi åt god mat. Vi spelade spel, byggde lego och läste böcker.
 
 
På söndagen var vi hela eftermiddagen i Kågeröd. Det var länge sedan vi sågs eftersom de har varit sjuka när vi har haft kalas och även vid nyår. Johanna gjorde tacos och sedan äppelkaka med vaniljvisp. Kellan och Vide lekte bättre än vad de brukar, så de börjar väl växa till sig. Vi hade försenad present- och julklappsutdelning.
 
Veckan efter fortsatte med aktiviteterna och jag tränade fyra pass crossfit. Jag längtar att komma i riktigt bra form så det är bara att köra på hårt. På tisdagen var Linnea med på badet och hade sin premiär i poolen. 25 minuter blev det och hon njöt. På fredagen åkte jag och Linnea till Jönköping, för årets Elitdomarutbildning. Resan dit gick bra. Sedan tittade vi när de andra sprang löptest. Det såg inte så jobbigt ut, men många flåsade. Bra jobbat av alla. Därefter var det lunch och regelprov. Många nya regler, men jag lyckades få alla rätt. Vi hade sedan coachens timme och middag. Det blev lite biljard, innan vi gick och lade oss. God frukost och sedan blev det mycket klipp och bedömningar under lördagen. På kvällen var det SEDDs årsmöte och roliga lekar som Sara och Eva hade fixat. Lite senare läggdags, men vi var ändå pigga på söndag morgon. Frukost och sedan lite mer klipp och diskussioner. Lunch strax efter tolv och sedan körde vi hem. Linnea skötte sig strålande på kursen och det var många som hjälpte mig att hålla henne.
 
 
Förra veckan var jag och Jimmy på Bistro Queen på måndagen och åt god mat. En försenad farsdagspresent. På tisdagen var det bad för alla igen. Efter ett tag stängde de badet, eftersom det hade läckt ut filtertvätt i vattnet, så vi fick avsluta tidigare än vi tänkt. Tre pass crossfit och två fotbolls/löppass med Vide under veckan. På onsdagen var jag på utvecklingssamtal med Vide på förskolan och han skötte sig bra. Kul att se lite bilder. På kvällen var det föräldrarmöte för ettorna. En del nya saker togs upp. Linnea var duktig och pratade bara lite. Senare på kvällen var det första fotbollsträningen ute. Det kändes bra, även om jag saknar snabbheten. Jag kunde vara med på allt och om några veckor ska jag nog vara i bättre form. Kul att träffa alla och kunna springa igen.
 

I lördags blev en lugn dag. Vi var en stund i Sandby på dagen. På eftermiddagen joggade jag och Malva till utegymmet och körde lite övningar och löpningar. På kvällen blev det Mello.
 
 
På söndagen var det fullt upp. Jag, Vide och Linnea åkte tidigt till Vellinge för att Vide hade fotbollscup. Hans lag spelade fyra matcher och gjorde massor med mål. Vide kämpade på bra. Malva var på Mulle på förmiddagen. Jag körde hem om och lämnade Vide, innan jag och Linnea åkte in till Malmö för Prison Island. Jag hamnade med Linn och Julia. Vi kämpade på bra och klarade en del celler och hade svårare i andra. Under två timmar så sov Linnea mest, så vi kunde vara tre största delen. Stressigt att tänka i vissa celler, så vi borde kunna ha fått några fler poäng. Grattis till Bumbibjörnarna, som tog en storseger. Efteråt körde vi till Gårdstånga och gjorde tacos. Eller jag matade Linnea och åt mat. Bra jobbat av er andra. Morotskaka till efterrätt.
 
 
Tyvärr slutade eftermiddagen tråkigt för Vide. Han busade hemma och slog i ögonbrynet i en legolåda. Det blev ett jack och blödde mycket, så de andra fick tillbringa några timmar på akuten. Såret blev sedan tejpat, så vi hoppas det läker fint.
 

Hundfjället!

Vi valde att åka runt midnatt istället för 3. Hela lördagen hade vi packat. Jag hade förberett mat under veckan. Barnen hade svårt att sova och även jag. Jimmy började köra. Jag kunde inte sova, men alla tre barnen sov. Resan gick superbra. Linnea fick mat en gång på vägen. Vi tankade samtidigt. Vi bytte så att jag körde, men det blev bara 50 min eftersom jag blev trött sen. Jimmy fortsatte köra. Riktigt bra väglag, men så lite snö i slutet. Det var först när vi närmade oss Sälen, som vi såg lite snö i vägkanten. SIsta kvarten blev Linnea hungrig. Vi var framme strax efter nio. Vi hämtade ut skidor till barnen och åt lite. Sedan åkte Jimmy, Malva och Vide några åk. Vid 14 fick vi stugan och jag började packa in. Sara, Johan, Astrid och Hampus hade kommit upp vid lunch. Vi åt tacos hemma hos oss på kvällen.
 
 
 
På måndagen var det dags för skidskola. Malva gick i en svart 7-9 och Vide i röd 4-6. Jag tog några åk på eftermiddagen och det kändes bra. På eftermiddagen bytte Malva till längdåkningsskidor. Hon provade för första gången. Det var lite svårt med balansen, men hon kämpade på bra. Vi åkte fem kilometer, innan vi tog kväll.
 
 
På tisdagen blev det skidåkning på förmiddagen och sedan grillade vi korv till lunch. På eftermiddagen bytte Malva till snowboard och både hon och Vide provade. Inte lätt, men de hittade bra balans. Svårare att svänga.
 
 
På onsdagen var det skidåkning igen och på eftermiddagen var alla utom jag och Linnea på skotersafari med fikapaus. Våfflor för de stora och chokladboll och kexchoklad för barnen.
 
 
På torsdagen blev det en härlig dag i Trysil. Vi steg upp lite tidigare och körde en timme med bilen. Vi träffade Marina, Bosse, Jennifer och Elin. Jag och Linnea satt och mös i en värmestuga på förmiddagen. Efter lunch tog jag några åk och sedan träffade vi Valle. Barnen bjöds på korv och vi träffade även familjen Hopp. Sol och lite kallare den här dagen.
 
 
Fredagen blev solig och den kallaste dagen. Det var avslutning på skidskolan med dragkamp.
 
 
På lördagen snöade det och det blev härlig offpist-åkning. Barnen provade snowboard igen. På kvällen åt vi mat hos Sara och Johan. Korv med pommes. Barnen bjöd på uppvisning igen. Kvällen slutade med en massa regn, så det blev blött utanför stugorna.
 
 
Söndagen var lite blöt, men ändå helt okej i backen. Malena, Tage och Tova kom på förmiddagen och testade ett åk i Trollskogen med oss. Vi bjöd på mat på kvällen.
 
På måndagen var det skidskola igen. Den här gången efter lunch. Malva gick i samma grupp, men Vide i svart 4-6. Det var bara han i gruppen, så han fick en privatlektion av Victor. Resten av veckan fick Vide hoppa in i Malvas grupp och de hade två skidlärare. Det började med att han fastnade i ankarliften, men resten av veckan hade det gått bra. Andra veckan blev det kvällsåkning i Tandådalen tre dagar med barnen. De gillade de stora hoppen och var väldigt modiga. Båda var duktiga och åkte lätt ner i svarta backar även om det inte var de bästa förhållandena. Det blev många mysiga kvällar med Malena och barnen. Malva träffade en ny kompis. Selma som var ett år äldre gick i deras skidskola. De åkte tillsammans några gånger de sista dagarna. Det blev en del Valle, men inte lika mycket som tidigare år. Det var några dagar med härlig åkning och några lite blötare. Jag och Malva tog en runda längdåkning, men bara halva varvet den här gången.
 
Två härliga skidveckor! Kul med sällskap båda veckorna. Linnea var hur snäll som helst och sov mycket på dagarna. Även hemresan gick jättebra!
 

RSS 2.0