Aktiv sommar!

Sommarlovet började barnen hos Selma och Sixten. Själv fixade jag en del ärenden och var och tränade Crossfit. Vid 16 hämtade jag Vide, men Malva stannade kvar och sov över hos Selma. Vide och jag klippte sedan Jimmy med den nya hårtrimmern, som precis hade kommit.
 
Lördagen startade jag med crossfit och hämtade sedan Malva. Vi körde hem. Jag märkte att hon var väldigt trött, så jag fick henne att sova en stund innan Idas poolparty. Tyvärr blev allt helt fel när hon vaknade. Hon var så ledsen och ville inte alls gå. Jag fick till slut iväg henne på kalaset, men väl där så fick jag vara kvar en timme. Sixten var hos oss under tiden och lekte med Vide. När jag sedan skulle hämta så var allt bra och hon ville stanna extra. Jag kom två timmar senare och sedan fick Malva komma hem och vila upp sig.
 
På söndagen följde alla tre barnen med mig till crossfiten. Jag körde ett rörlighetspass. Malva var med lite, men sedan hängde hon och Vide. Linnea vaknade i slutet, men höll sig hos mig. Det gick väldigt bra med tanke på att alla tre var med. Sedan körde vi ut till Sandby. Vi lämnade Linnea och åkte vidare till Tvedöra. Vi badade en stund och sedan simmade jag och Malva över hela. Det var ganska jobbigt, så vi gick tillbaka. Vi körde sedan till Sandby och åt mat. På kvällen gjorde jag det sista testet för baksidan av låret. Det känns bra, men har ända sedan skadan haft en rädsla att det ska slås upp igen.
 

På måndagen började sommarsimskolan på Vanningen. Jag och köpt sommarkortet, så vi tänkte åka en del buss och tåg i sommar. Vi behövde gå 8.20 och var då i god tid till 9.15. Efter badet så tog vi buss till Scaniabadet. Jag och Malva badade, med det var ganska blåsigt. Sedan tog vi buss och tåg till Oxie för att barnen skulle vara med på gymnastik. Båda två gillade den och det var ganska avancerat, så Vide fick en rejäl utmaning. På kvällen ville Malva och Vide sova på studsmattan. Jag var med dem och läste. En riktigt härlig kväll. Först kom Malva in vid ett och sedan Vide strax efter.
 
På tisdagen var det simskola på morgonen och sedan åkte vi till kombihallen. Det var klättring som stod på schemat. Malva klättrade flera gånger upp till taket. Vide var modigare än förra året och kom högre och högre upp. Men det var hela tiden han som bestämde sig för att det räckte, inte att han inte klarade högre. Vi åkte sedan till T-bryggan och badade. Skönt i vattnet, men fortfarande lite blåsigt. Vide letade mest sten och andra fynd vid strandkanten. Vide hade sedan fotbollsavslutning, så vi åkte hem i tid till den. De körde på med träningen och efteråt blev de bjudna på piggelin. Härligt väder! Tränarna fick lite dricka som tack för en annorlunda säsong. Barnen ville sova på studsmattan igen. Den här gången hade de lovat varandra att sova hela natten. Vide kom nu in vid ett och Malva vid två. På morgonen var hon sedan sur på Vide, för att han hade gått in.
 
På onsdagen körde vi måndagen i repris. Malva gillar verkligen gymnastiken i Oxie. Kvällen avslutade jag med ett löppass. Jag känner mig helt redo för löptest, men det är alltid osäkert hur jag ska klara sprinterna. Men innan lårskadan kände jag mig i väldigt bra form, så det borde inte vara något problem.
 
På torsdagen var vi på simning, klättring och Ribban. Den här gången kom Vide hela vägen upp och var stolt som en tupp. Modigt av honom!
 
 
Midsommar lovade lite blandat väder, men vi hoppades på uppehåll. Vi började dagen med att göra kransar. Malva plockade blommor. Jag hjälpte henne att plocka lite till och även björkris. Jag fick sedan ihop en krans till henne och en till Linnea, men Linnea ville inte ha på sin. Hon försökte hela tiden ta av den. Barnen delade sedan upp kulorna de hade fått av mig. Så många och fina jag hade kvar i Sandby. De var nöjda efter att ha delat upp dem. Vi körde ut till Svedala och var där klockan 14. Nästan först av alla kom vi, trots Jimmy var rädd att vi skulle bli sist. Saga och Iris hade blommor i en fläta, så Malva plockade fyra blåklint och så fick jag göra en fläta på henne. Lättare än att göra en hel krans.
 
Vi började med fördrink, gjorde en midsommarstång och hade sedan många roliga lekar. Kasta pingisboll, sugpropp, kubb, smälla ballonger och sjunga låtar. Roligt och jämnt. Vissa tar det mer på allvar än andra. Vi förberedde sedan maten och satte oss och åt. Mycket gott och alla blev mätta. Efter maten blev det dans runt midsommarstången. Vi åt sedan jordgubbar, glass och grädde. Väldigt gott! Lagom till när alla hade ätit upp, så kom det en störtskur, så fick snabbt flytta in. Skönt att det inte kom tidigare. En trevlig midsommar med mycket skratt! Malva ville gärna leka mer med tjejerna.
 

På söndagen var jag på crossfit på förmiddagen och på eftermiddagen cyklade vi ut till Hököpinge. Det bjöds på grillat och jordgubbar till efterrätt.
 
Veckan som kom bjöd på strålande väder. På måndagen var vi på simning och gymnastik. Vi var och tittade på en cykel till Malva, men den var för sliten.
 
Efter Jimmys jobb, så körde vi ut till Dalbystenbrott. Vi träffade Astrid, Hampus, Sara och Johan. Vi grillade korv och satt och snackade. Malva och Astrid badade. Så fint det är där, men tyvärr skräpar folk ner.
 
På tisdagen var vi på simning och klättring. Båda barnen har blivit duktiga på tre gånger klättring. Vi åkte sedan ner till Scaniabadet. Vi badade och barnen körde lite aktiviteter. Vi var sedan på biblioteket. Barnen lämnade in recensioner på tre sommarböcker. De valde varsin bok. Malva om superhjältar och Vide om ett hajbarn. De drog sedan en lott och Vide lyckades dra en vinst. Det blev stora glädjescener och han fick två biobiljetter. Efteråt surade Malva och kunde inte alls glädjas över att Vide hade vunnit.
 
På kvällen körde jag in till gamla stadion för att springa löptest. Några varv uppvärmning med Adi och sedan körde vi. 6.21 på första. Så skönt. Det kändes bra. Andra var ungefär samma. Tredje 6.52. Vad hände där? Som tur var så blev resten 6.25-6.27 och sprinterna var avklarade. Skulle bara låret hålla, så skulle inte single-double-single bli något problem. Vi sprang tillsammans. Adi lite längre. Det kändes enkelt och löptestet äntligen avklarat. Tyvärr fanns inga matcher förrän slutet av juli, så jag får fortsätta träna på bara.
 
På onsdagen var det simning, mammaträning och gymnastik. Det var många äldre barn med och Malva träffade som vanligt nya kompisar. Efter gymnastiken tittade vi på en cykel till. Den här gången en väldigt fin. Den såg nästan helt ny ut och vi slog till. Malva var supernöjd. Jag lyckades inte sätta dit dragkroken, så Jimmy fick komma och hjälpa oss.
 
Torsdag och fredag blev Vanningen och sedan Skanör. Så härligt! På torsdagen byggde vi ett stort sandslott. På fredagen blåste det mer, så barnen håvade och sedan badade vi vid bryggan.
 

Förra lördagen startade jag med crossfit och sedan åkte vi ut till Sibbarp hela familjen. Malva träffade direkt en ny kompis, som hon hängde med hela dagen. Det var jättehärligt i vattnet, så Linnea tog ett premiärdopp i havet. Hon tyckte det var väldigt kul, men jag kände att vi fick gå upp efter ett tag. Jimmy hängde mest i skuggan uppe vid skateparken. Vi grillade korv och åt. Alltid gott ute! Fler sådana här dagar i sommar tack!
 

Söndagen blev först varm och sedan kom det störtregn. Jag hann med crossfit igen.
 
Förra veckan blev det mycket simning. Vanningen på morgonen och havssimskola i Klagshamn på eftermiddagen. Tre av dagarna cyklade vi ner till stranden, så det blev mycket rörelse framför allt för Malva och Vide. Havssimskolan kändes väldigt bra. Det är inte samma sak som att simma i bassäng. På tisdagen var det nästan storm och röd flagg, så de fick hålla sig innanför bryggorna. Det var riktigt hårt och de simmade långt. 500 meter på öppet vatten är inte så lätt. Malva klarade allt väldigt bra. Vide kämpade på, men tyckte det var lite kallt. Sista dagen ville han inte hoppa i. Till slut gjorde han det och tog vattenprovet för öppet vatten. Min lilla kämpe! De bjöds på korv, sugrörsdricka och glass när kursen var slut. Så många märken de har tagit på tre veckor sommarsim och en vecka havssim. Malva tog silvermärket och kandidaten inne och Vide bronsmärket, vattenprovet, bronshajen, silverhajen och guldhajen. Ute tog Malva nog 15 märken och Vide 12. Vi blir fattiga...
 
 
Förra veckan hann jag med en mammaträning på crossfiten med alla tre barnen med. De skötte sig bra. På torsdagen hälsade Mikael, Annica och Flora på. Vi grillade kyckling och det blev jordgubbar och glass efteråt.
 
I helgen sov Malva och Vide två dagar hos mamma och pappa. Första natten hade nog Linnea ont någonstans. Hon vaknade flera gånger och skrek sig till sömns. På lördagen var vi och hälsade på Bosse, Marina, William och Jennifer. Lugnt att bara ha med sig ett barn. Vi åt tacos. Det var ett tag sedan och det är alltid gott. Glass, jordgubbar, paj och vaniljsås till efterrätt. Natten efter sov Linnea som vanligt igen.
 
Den här veckan har vi haft sovmorgon. Gymnastik i måndags och idag på eftermiddagen. Kellan var med idag och verkade gilla det. Igår hade vi första fotbollen efter uppehållet. Linnea verkade inte uppskatta det och skrek när jag inte höll henne. Jag hann inte vara med mycket, men det kändes bra på det jag hann vara med på. Malva var med på mer än mig och längtar tills hon kan spela med oss. Hon var nöjd att hänga med Liv.
 
Idag hann vi också med mammaträning på förmiddagen. Bra pass som vanligt, men lite blir vi ju störda av alla barnen. Vide hängde mest med mig och kastade gräs, boll och sand på mig. När träningen nästan var klar, så började han leka med de andra barnen. Malva hittade en ny kompis och började leka mycket tidigare än Vide. Kul att Vide får träffa sina nya klasskompisar, så han redan känner några när han börjar förskoleklassen till hösten.
 
Imorgon fyller jag år. Som jag längtar. Kan knappt somna...;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0