Oturskille och avslutningar

Juni började med fint väder och vi åkte till stranden efter skolan. Jag tränade crossfit och fotboll på tisdagen. Jag kände inte av låret, men tog det försiktigt. På onsdagen testade jag att jogga 20 min i sträck. En del av rehabprogrammet för min baksida, som jag har fått av min fyscoach. På onsdagen var jag på mammaträning och torsdag och fredag körde jag crossfit. Barnen hade med kompisar flera dagar och Vide som skulle sluta på förskolan veckan efter fick flera lappar med hjärtan av två tjejer på förskolan. Så sött!
 
På fredagen hämtade vi som vanligt Malva. Hon och en kompis cyklade före oss hem. Vide körde spark framför mig. Vid den vita muren mittemot frisören så small det. Det kom ut två killar på cyklar som var dubbelt så gamla som Vide och det blev tvärstopp. Vide körde in med sin mun i styret på en av killarnas cyklar. Det sprutade blod, en tand slogs av och tre tänder blev väldigt lösa. Frisören kom ut och vi fick hjälp av henne och de två killarna över gatan. Vi lånade toaletten hos frisören. Det rann mycket blod och Vide hade väldigt ont. Jag ringde tandläkaren och skjutsade sedan hem Vide i cykelvagnen med Linnea. Vi fick tid senare på eftermiddagen och körde in till Hyllie. Det rann fortfarnde blod. Tandläkaren började med att fotografera med en stor kamera. Sedan bedövade hon mycket och drog ut de två framtänderna där uppe. Hon sydde sedan igen jacket i överläppen med sju stygn. Jacket på underläppen ville hon inte sy, så vi fick åka in till akuten. Vide var så duktig hela tiden och fick när vi var klara välja hur många saker han ville i lådan. Han valde tre tatueringar. Vi körde sedan vidare till akuten. Vi fick vänta i 1,5 timme. Vide somnade i mitt knä. När vi väl kom in, så blev han sydd med fyra stygn på underläppen. En sköterska tyckte synd om Vide och letade upp en isglass, men han åt knappt på den så jag fick äta upp den. När vi kom hem, så var klockan åtta. Det rann sårvätska och saliv från munnen. Vide ville inte svälja och kunde knappt stänga munnen.
 
På lördag morgon var det lite bättre och han vill på sista gången på tennisen. Han svalde fortfarande inte och sprang runt med ett papper i ena handen. Efter tennisen så körde vi förbi Lekia. Vide valde ett armborst, en svart mjukisdrake och en pruttkudde. Malva valde en mjukis leopard. Hon hade svårt att ta in att jag tyckte så synd om Vide och började till slut gråta när jag berömde Vide som lyckades dricka. Vide blev bättre och bättre under dagen. På kvällen var Vide och Malva på tennisavslutning på Hyllie sportcenter. De hade tipsrunda, pizza och spelade tennis. Jag och Jimmy blev också sugna på pizza och beställde. När barnen kom hem, så fick Vide i sig ett choklad.
 
På söndagen tränade jag crossfit och körde ett intervallpass. Så fin Vide såg ut redan på söndagen  med tanke på hur illa det var. Under dagen kunde han äta mer och mer, trots att läpparna var väldigt svullna. Han började busa och kännas som sig själv igen.
 
 
Andra veckan i juni blev det mycket träning. Crossfit på måndagen och tisdagen. På tisdagen hade vi sedan match mot ett pojklag i Hardeberga. p08 tror jag och de hade förstärkt med herrlagets målvakt. Peter var domare, så vi skötte allt själva. Roligt att spela igen. Killarna gav bra motstånd och kämpade på bra. Vi gjorde en hel del mål, men med mer skärpa och en lite sämre målvakt så hade det blivit många fler mål. Kul att känna lite matchkänsla igen. På onsdagen hade vi lite avslutning med mammaträningen. Först ett skönt pass som vanligt och sedan trädgårdshäng hos Lis. Hon bjöd på en massa gott. Vi stannade tills vi skulle gå och hämta vide. Mycket trevligt. Jag testade sedan att köra några sprinter och även om jag känner mig lite rädd så känns det bra i låret.
 
På torsdagen var det skolavslutning för Malva och Vides sista dag på förskolan. Inget är ju som vanligt den här våren, så jag fick inte så något. Efter skolavslutningen följde Malva med en kompis hem. De åkte och firade med glass. Jag hämtade Vide på förskolan. Han hade skrivit och ritat till Sanna och Herolinda. Han ville också säga hejdå till Fabiola i köket, men hon var inte där så han skrev till henne på tavlan. Jag tror hon blev glad! Jag och Vide åkte sedan till tandläkaren för att de skulle titta på munnen. Vi träffade en ny och hon tyckte det hade läkt fint. Vide var sig själv hos tandläkaren och frågade och ville pilla på allt. Förra gången var han väldigt stilla. Själv glömde jag sedan helt bort att vi hade avslutning med fotbollen. Jag måste ha varit helt förvirrad. Kom på det en kvart innan träningen började.
 

Maj

Maj började med en hel del träning. Intervaller och utegym. Jag har fått ett träningsprogram med mycket löpning av min fyscoach som jag ska försöka följa, så mycket som möjligt. På söndagen var Malva i Mårryd med Mulle. Vi andra gick en runda med min mamma och pappa. Jag hade Linnea i bärsele. 7 km, så kände av axlarna lite sen.
 
 
På måndagen hängde vi på lekplats efter skolan. På tisdagen blev det bad för alla. Barnen hade med sig kompisar flera dagar. Min träning fortsatte med mammaträning, löpning, crossfit och fotboll. Det kändes bättre och bättre. Jag känner mig tillbaka i bra form igen. På fredagen kom Annica och Mikael till oss och vi åt grillat. Flora och Linnea var söta tillsammans.
 
 
På lördagen var det premiär i cykelvagnen. Jag och barnen hade en lång utflykt till Klagshamn. Bad för Malva och stenletande, grävande och håvande för Vide. Jättehärligt väder!
 
 
På söndagen var vi i Hardeberga på fixardag. Barnen hjälpte till väldigt bra. Först städade vi omklädningsrum och sedan rensade vi ogräs mellan plattor. Svettigt värre. Vi fick hamburgare och läsk. Chokladboll till efterrätt. Vide hittade och fick mängder av burkar och var hur nöjd som helst. Efteråt åkte vi till Sandby en stund och bjöds på mat.
 
I början av veckan innan Linnea blev ett halvår började hon först ta sig bakåt snabbare och snabbar och sedan långsamt framåt. Hur nöjd som helst med sig själv! Nu kom hon åt allt hon ville och hon är vår lilla hundvalp. Biter på allt! På torsdagen var vi på BVC och träffade läkaren. Allt gick bra, men hon håller huvudet lite snett. Nu var hon inte lika platt i skallen längre, så skönt att det har gått till sig. Vi skulle till sjukgymnast och träna så att hon håller det mer rakt. Hon vägde 7490g och var nu 62,5 cm. Hon tappar vikt på Malva även om hon har väldigt runda kinder och lår.
 
 
Den här veckan fortsatte jag även att träna på bra. Barnen hade simavslutning. Vide lyckades ta järnmärket sista lektionen och Malva har tagit alla medleymärken. Bra kämpat av båda! Malva hade även sista gången på gymnastiken. Som hon gillar det. På fredagen hälsade jag, Vide och Linnea på hos Marianne och Bosse. På lördagen var vi länge på badet med Cecilia. Skönt när det inte är så mycket folk. På söndagen tränade jag crossfit tidigt och sedan var Malva på kalas. Linnea har fått en linneaplanta av mormor och morfar. Vide har hjälpt till att plantera och dekorera med en stor sten. På söndagen var jag på crossfit på morgonen. Malva var sedan på kalas hos Sixten i klassen. Hon valde det istället för Mulle. Efteråt stannade hon kvar och badade hos Ida. Lyxigt att ha en kompis med pool för Malva som älskar att bada. Jag och Vide skulle hämta Malva. Vide lyckades doppa byxbenet i vattnet och fick ett par gamla jeans av Idas mamma. Vi fortsatte sedan ut till Alex för att Vide skulle få leka en stund. Den ena strumpan var helt borta. Kanske hunden gömt den eller vinden tagit den.
 

 
På måndagen körde jag först löpning och sedan crossfit. Vi hämtade Malva och Ida på skolan och var sedan 2,5 timme på Quality Runners. Barnen var helt slut sen. På tisdagen var Linnea hos en sjukgymnast. Hon trodde det sneda huvudet snart skulle rätta till sig, men vi fick tips på flera övningar. Sedan fortsatte jag med crossfit och fotboll. Vide hade också fotboll. På onsdagen körde jag först löpning och sedan hade vi mammaträning i Tygelsjö. Linnea har blivit duktig och äter allt.
 
 
På torsdagen körde vi upp till Båstad och träffade Maja, Olivia, Wilma, Sandra och Henrik. Det blev en härlig dag i solen. Lek på lekplats, bad för barnen, spark bort till centrum och glass och mer lekplatshäng. Alltid kul att träffas!
 

 
På fredagen körde vi ner till ett blåsigt Klagshamn. Vi värmde hamburgare på stormkök. Väldigt gott! Sedan gick vi en runda till småbåtshamnen och Vide och morfar letade lite sten och fossil. Vide hade länge önskat sig kort hår, så han fick en sommarfrisyr. Jag klippte sedan Malva, men då gick klipparen sönder så jag fick jämna till med sax. Jag körde crossfit på helgen. Fullt med folk alltid i boxen nu för tiden.
 

 
På måndagen körde jag på med min löpning, men plötsligt när jag körde 30-15, så small det till lite i höger baksida. Jag fick halta hem. Efter åt körde jag crossfit, men bara bål och armar. Låret kändes inte bra och jag fick halta till Pinchos. Vi hade bestämt träff med Mikael, Annica och Flora. Trevligt och gott! Barnen skötte sig bra och åt även dem en hel del. Resten av veckan fick jag hoppa över löpning och fotboll. Jag åkte inlines fram och tillbaka till förskolan och skolan. Jag körde mammaträning i Tygelsjö och på crossfiten. Jag och Vide satte ut tomaterna i trädgården.
 
 
På fredagen kom Bosse och Marina och åt grillat. Kul att träffa dem igen. Det var väldigt länge sedan, eftersom jag var sjuk på påsken. På lördagen hade Vide tennis som vanligt. Malva hade sedan avslutning i Skrylle med mulle. Själv lämnade jag Linnea i Sandby och åkte till Södertull och spelade fotbollsgolf med laget. Väldigt roligt, men jag var orolig över låret. Jag var inte speciellt bra, men glad över att skadan inte slogs upp. Några hål var jag ok på, medan andra var katastrof. Anders vann och Beckis kom tvåa. Jag hämtade sedan Malva och Linnea i Sandby och körde till Gårdstånga. Vi grillade, spelade kubb och åt efterrätt. En väldigt lyckad lagaktivitet. Jag saknar ju att träffas och spela mch på helgerna. På söndagen startade jag upp med ett svettigt crossfit-pass. På eftermiddagen cyklade vi ut till Marianne och Bosse och firade morsdag. Vi åt grillat i solen. Johanna hade gjort en superfin och god tårta. Barnen badade i en rolig vattenspridare.
 

April

Linneas feber var borta och även förkylningen försvann. Själv blev jag bara bättre och bättre efter påsklovet och på lördagen hade jag inga symtom längre. Malva hade hosta ett tag och Jimmy klarade sig helt. Barnens aktiviteter började igen. Linnea kändes starkare och starkare. Hon ville inte luta sig bak i babysittern och satt stabilt i matstolen även om hon inte ville äta så mycket. Frukter gick bra, men gröt och mosad potatis och morot kom ut direkt.
 
 
På söndagen var vi i skogen. Malva var på Mulle och jag träffade mamma. Lite på avstånd, men så skönt att kunna träffa folk igen. Vide letade djur och stenar att fotografera.
 
 
Veckan efter var som vanligt igen. Jag provade att jogga en liten runda och det kändes bra. På tisdagen körde jag crossfit och fotboll. På onsdagen var jag med på mammaträning i Tygelsjö. Kul pass och roligt att träffa mammor med barn i samma ålder här. Crossfit och fotboll på torsdagen igen. Så skönt att träna igen och det kändes inte som jag hade tappat så mycket. Vide och jag var på stenletarutflykt, men hittade bara vanlig sten inga fossiler. Linnea var på femmånaderskontroll med vaccinering. Det gick bättre än förra gången. Hon vägde 6770 g och var 61,5 lång. Exakt som Malva på vikten och 0,3 cm ifrån på längden. Omkretsen på huvudet var 41,3 cm. Vi har badat flera gånger och Linnea älskar både badkar och poolen.
 
 
Begravningen för Margit hölls på eftermiddagen 27/4. Den blev väldigt fin. Barnen skötte sig fint. De hade en hel del frågor, men det är ju normalt. Vi svarade så gott vi kunde. Efteråt gick vi till Elysée och åt mat. Räktoast, filé Oscar och glass till efterrätt. Väldigt gott och jag blev så mätt. Barnen träffade sina nästkusiner och hade roligt ihop. Det blir ju inte så ofta.
 
 
Veckan fortsatte med träning. Ett pass crossfit, mammaträning på hemmaplan och fotboll. Jag körde lite själv på utegymmet och backträning i Tygelsjö. Jag var ute på en barnvagnspromenad med kyrkan. Vi gick en runda och hängde sedan på en lekplats. Linnea gungade för första gången och gillade det. Malva och Vide ville direkt prova gunga henne sedan.
 
Valborg skulle firas i Skateholm med Malena och några till. Själv var jag inte alls så sugen. Det lovades regn och blåst. Lagom till vi kom dit vid 18-tiden, så klarnade det upp. Det blev en jättemysig kväll. Elden blev en höjdpunkt för alla. Vi grillade sedan korv. Till efterrätt hade jag bakat rabarberkaka. Barnen ville sova över, men vi bar ut sovande barn vid midnatt och åkte hem.
 

RSS 2.0