Måkläppen och BVC

På onsdagen hade vi som vanligt mammaträning. Lis håller i det väldigt bra. På torsdagen var jag och tränade crossfit på förmiddagen. Vide fick hem Drakis. Han var så glad och det lät som alla andra hade blivit glada för hans skull. Flera tjejer hade kommit fram och kramat honom. Drakis fick vara med på allt. På kvällen hängde han med till innebandyn.
 
 
Även på fredagen blev det crossfit. Alltid skönt efteråt och Linnea sköter sig bra.
 
 
 Lördagen startade med tennis och gymnastik. På eftermiddagen kom min mamma och pappa för ett litet firande med Linnea. Linnea fick ett paket, men var inte alls så intresserad av att öppna det. Min gamla borste var mycket roligare. Efter en stund och med mycket hjälp av Vide, så fick vi se vad det var. Hon blir bättre och bättre på att gå, så snart kryper hon inte alls. Vi åt lax med pressad potatis. Rulltårta med grädde till efterrätt och mamma hade med nybakade lussekatter. Malva, Vide, mamma och jag spelade Skipbo. Det tog väldigt lång tid. 
 
  
 
På söndagen var det simhopp, men bara Malva var med.
 
 
Förra veckan hade barnen studiedag på tisdagen. Jag och mamma har länge pratat om att åka till Målkläppen, men vi var väldigt oroliga över vinden, Till slut bestämde vi oss ändå för att åka, för att slippa allt folk på helgen. Vi började gå och vinden var först inte så farlig. När vi gick längs vattnet, så blåste det mycket hela tiden, men det var nog bara Linnea som tyckte det var riktigt jobbigt. Vi gick ganska långt och barnen började tycka det var långtråkigt. Vi frågade någon om de sett någon säl, men det hade de inte fast de hade kikare. Lite konstigt tyckte jag, men de var väl ute i vattnet. Vi valde att äta matsäck. Korv med bröd. Gott, men väldigt kallt om händerna. Vi var väldigt nära att vända tillbaka, men jag tyckte vi kunde fortsätta lite till och fråga nästa vi mötte. Tur var väl det, för de sa att de hade sett massor av sälar längst ut på udden. Vi fortsatte i blåsten och kom till slut fram. Riktigt coolt med så många sälar, även om vi inte var så nära. Häftigt att se dem ute i naturen och inte bara på Skånes djurpark. Vi gick sedan tillbaka. Det gick inte så snabbt, för Vide letade efter stenar på vägen. Vi fikade sedan i ett vindskydd. Skönt att slippa blåsten. Vi gick sedan till bilen och hann precis till Vides simning. Malva hade också simning och Vide fotboll. Jag var sedan helt slut. Jag är inte van att gå med Linnea i bärsele och vi gick långt i mjuk sand och blåst. En väldigt bra utflykt blev det till slut!
 
 
På onsdagen körde vi mammaträning igen. 9 minuter jägarvila och en massa annat. På eftermiddagen hade Malva med sig kompis hem och Vide skrev om Drakis. Väldigt fint med små bokstäver. Jag hjälpte bara honom att stava. Som han kämpar när han har bestämt sig för något.
 
 
På torsdagen och fredagen var jag på crossfit. Marklyft, hopprep, armhävningar, pullups, powercleans och burpees. Svettigt och jobbigt som vanligt. Vide hade innebandy på torsdagskvällen och då körde jag inlines nästan ända ner till havet och tillbaka. Linnea sov gott i vagnen.
 
 
I helgen har det varit tennis, gymnastik och simhopp. Jag och Vide hann med en pokémonrunda i lördags och igår var det extrastämma med sammfälligheten. Det röstades i den hett diskuterade frågan och vi ska öppna upp parken eller inte. Det blev inte 82-64. Nu hoppas jag bara de tre sista veckorna går snabbt och folk slutar snacka en massa skit om varandra. Igår firade vi första advent med att lite julsaker åkte fram, grillad korv och en chokladkokos kaka med chokladgrädde och blåbär.
 
 
Idag är det den sista november. Det hade kommit lite, lite snö i natt. Jimmy har åkt till Södertälje för några dagars jobb. Själv tog jag ner studsmattan, så nu får den vila fram till mars. Imorgon blir det julkalendrar och snart ska vi baka pepparkakor, lussekatter och göra pepparkakshus.

Linnea 1 år

Första veckan i november hoppad jag in och jobbade fyra dagar. Mamma kom hit och passade barnen måndag, onsdag och fredag eftermiddag. På tisdagen var vi på badet och barnen hade simning. Linnea somnade i slutet, så jag hann simma 400 meter. Bättre än inget. På onsdagen var det mammaträning. På torsdagen och fredagen tränade jag crossfit. Det känns som jag börjar komma i bra form igen, men högerbaksida lår och vad är inte hundra bra än. På lördagen hade vi tennis och gymnastik och tog det sedan lugnt. På söndagen, farsdag, jobbade jag 12 timmarspass. Efteråt köpte jag med mig kinamat och vi firade Jimmy på kvällen. Han fick choklad, teckningar och pepparkakor.
 
 
Förra veckan körde jag crossfit på måndag, tisdag och onsdag. På tisdagen hann jag simma 1 km och sedan åkte jag, Malva och Linnea för att springa med laget i Skrylle. Malva har tjatat att få vara med och kul att träffa tjejerna och springa. Jag slog inte upp någon skada och fick extra träning med vagnen så det kändes bra. Vi sprang tre varv på 1 km. Malva kämpade på riktigt bra och höll samma tempo. Vi avslutade med lite styrka på utegymmet. Det blev tyvärr sista gången, då all träning med laget nu är inställd. På torsdagen körde vi mammaträning. Lis har riktigt bra pass och kul att ses och träna en gång i veckan. På kvällen körde jag och Malva lite löpning, då Vide hade innebandby. Vi får köra på det, då jag ändå inte får kolla på längre. På fredagen blev det vila. Kroppen behövde det. Linnea har blivit bättre och bättre på att gå och nu kan hon återfå balansen och inte vara gå några steg rakt fram. På lördagen var det tennis och gymnastik. Vi skulle sedan egentligen på kalas i Kågeröd, men ställde in det på grund av corona. Istället kom Nikki hit och vi andra gick vi en runda till ica på eftermiddagen. Linnea gungade och lekte lite i sanden på vägen. I söndags var barnen på simhopp. Kul att de kör på det ihop! Ibland är de bästa vänner, ibland inte...
 
 
I måndags körde jag crossfit. 15 min windy och 15 min cindy. 18 kb swings, 12 kb goblet squat, 9 kb pushups och 5 pull ups, 10 push ups, 15 airsquats. 3 min vila mellan. Det blev riktigt jobbigt och svettigt och kändes i hela kroppen dagen efter.
  
Igår fyllde var lilla tjej 1 år. Stora tjejen nu. Vi tog sovmorgon och firade först på kvällen. På dagen var vi hemma och hade mys. Vi lekte som vanligt i lilla köket. Hon har blivit duktig på att gå små sträckor och resa sig upp. Efter lunch hämtade vi barnen och åkte sedan till badet. Det var öppet som vanligt och det blev mycket bus på det grunda. Linnea var sedan helt slut och somnade i bubbelpoolen. Vide och Malva hade sedan simskola. Under Malvas simskola hade jag och Vide tävlingar i rutschkanan och vem som simmade snabbast. När simningen var slut, så snabbade vi oss hem för att äta. Farmor och Bosse kom sedan för födelsedagsfika. Jag hade bakat två rulltårtor innan på dagen. Alla verkade gilla dem. Linnea slukade en hel bit med grädde och banan, dock inte med skeden som hon höll med ett fast grepp i högerhanden. Hon fick en fin pyjamas av Marianne och Bosse. Av oss fick hon en body och badbyxor. Malva och Vide hade slagit in några paket till. Det bästa var en ny gul tandborste, som hon hade länge i munnen.
  
 

Oktober

I början av oktober avslutades fotbollen. Sista matchen blev en vinst, men tyvärr så spökade fortfarande vaden så jag var inte med. Vi hängde i skogen. Trots att det var lite regnigt och blött är det alltid härligt att komma ut.
 
 
Veckan efter körde jag ett pass crossfit och en mammaträning. Barnen hade sina aktiviteter som vanligt. Linnea har blivit en klättrare och vill gärna hjälpa till med allt. Lämnar vi en dörr öppen, så är hon snabbt där. Hon hade en liten olycka då hon trillade in i gångjärnet på toalettdörren och fick en blåtira. Otur att det skulle träffa just där. På fredags kvällen var jag på tjejkväll inne i Malmö och åt på Lemongrass. Väldigt gott och kul att träffa tjejerna. På lördagen var det fullt upp som vanligt. Tennis, gymnastik, sista 3-mannacupen för Vide i Höllviken och jag och Malva var sedan på avslutning i Hardeberga. Linnea var hos mormor och morfar. Det började med godfika och fortsatte med tävlingar och lekar hela dagen och kvällen. Själv var jag med på jägarvila och vann tillsammans med Malva. Tror vi satt i 6 minuter. Jag vann också stå på ett ben och blunda. Vi skrev en sång och tog en lagbild. Riktigt bra ordnat! Väldigt god mat. Efter maten när festen började på riktigt, så tänkte jag att vi skulle åka, men Malva blev ledsen. Hur kunde vi åka när det roliga skulle börja?!? På söndagen var Malva på simhopp.
 
 
På måndagen hade jag utvecklingssamtal med Johanna och Malva på telefon. Malva jobbar på bra i skolan, men ska fortsätta träna läsning mycket och problemlösning i matten. Jag körde den här veckan två crossfitpass och mammaträning. Vaden börjde äntligen kännas lite bättre även om den inte kändes helt läkt. Barnen hade sina aktiviteter. På torsdagen hade Malva och Vide studiedag och vi var på Hylliebadet i sex timmar. Linnea sov en stund i mitten. Efteråt var vi trötta allihop, men Vide orkade ändå med sin innebandyträning. På fredagen var vi hos Petra och Johan i Helsingborg. Det var länge sedan vi sågs. Kul att ses igen och de bjöd på god tacos och efterrätt.
 
På lördagen hade Vide tennis. På väg till Malvas gymnastik ringde de och frågade om Vide ville vara med i den första innebandbymatchen också. Klart han ville det, så vi snabbade oss. De mötte barn där några var ett eller två år äldre.Jag var rädd att de skulle få storstryk, men de kämpade på bra. Första matchen gjorde de nog 15 mål och andra hälften. Vide gjorde många av dem och var stolt. Riktigt bra kämpat av killarna!
 
På söndagen hade Malva strövarna vid Vombsjön. Jag, mamma, pappa och Linnea gick en lång runda i skogen i det härliga höstvädret!
 
 
Veckan innan lovet blev det tre pass crossfit och mammaträningen. På simningen hann jag simma en km, så det blev en bra träningsvecka. Mycket vardagsmotion med inlines och promenad fram och tillbaka från skolan. På fredagen hade barnen höstfest i skolan. Vide var vampyr och Malva häxa. På helgen blev det bak. Vide gjorde kladdkaka och Malva chokladbollar. På söndagen vaknade jag för första gången på väldigt många år och hade noll koll på att man skulle ställa om klockan. Barnen vaknade 5.36 och jag tyckte det var lite väl tidigt. Strax därefter var jag ute i köket och då var klockan 6.40 på micron. Första tanken var att jag hade somnat om. Sen kom jag på det. 
 

 
På lovet blev det en hel del sport och andra äventyr. På måndagen var vi på Kirseberg och åkte skridskor. Malva och Vide åkte i nästan i fyra timmar. Själv hann jag med en liten stund i början och en halvtimme i slutet, när Linnea somnade. De är duktiga och vågade testa nya saker. På tisdagen var vi på badet. På onsdagen var vi på Skånes djurpark med min mamma. Det blev en härlig dag, men fint höstväder. Vi såg många djur och provade hinderbanor och åkte traktor.
 
På torsdagen var jag på barnvagnsträning på crossfiten. Efter det åkte vi till Hyllie sportcenter. Barnen körde först gymnastik. Sista timmen körde Malva parkour och Vide träffade en jämnårig kille och spelade fotboll så att svetten rann.
 
På lördagen var bus eller godis mer eller mindre inställt. Det var två mammor som hade ordnat en spökrunda i skogen vid kyrkan. Jättemysigt och lite läskigt för barnen. Vide var modig innan, men ville helst bara gå en gång på rundan. En del hade satt ut godis, som barnen kunde ta och de var väldigt nöjda med kvällen. På söndagen var vi på simhopp och hälsade på Marianne och Bosse efteråt. På kvällen gjorde vi pumporna, som vi inte hade tagit tag i tidigare. Malva och Vide gjorde varsin. Vide var överlycklig att han själv fick skära i pumpan. De blev fina och läskiga till slut, men svårt att få dem att lysa i blåsten där ute. Dagen efter var det en eller flera tjuvar som hade hackat sönder Malvas för att komma åt skatten i. Sedan blev katten ännu läskigare.
 

RSS 2.0