December, Malva 9 år och jul!

Första december började med pepparkaksbak. Linnea gillade att rulla med kaveln och äta degen. Vår träning blev inställd pga dåligt väder. 
 
 
Veckan fortsatte med aktiviter. På fredagen kom båda barnen hem och hade ont i huvudet. De gick och lade sig och fick hoppa över friidrotten. På lördagen skulle Vide på kalas och Malva skulle ha sitt kalas på ExtremeZone tillsammans med Ida. Vide kände sig bättre, så Jimmy skjutsade honom och Alfred till kalaset. Malva kände sig inte bättre och hade fortfarande feber. Sedan började hon må illa och kräktes. Vi fick ställa in tjejernas kalas och flyttar det till januari eller februari. På eftermidagen började Malva må bättre igen. Vide kom hem nöjd från sitt kalas. På kvällen tränade vi Forntiden, då Malva skulle ha prov på torsdagen och jag skulle jobba kväll till veckan. Vide som är intresserad av det mesta var med och lyssnade på allt.
 
 
På söndagen hade vi kalas för Malva och Linnea på eftermiddagen. Det var några som inte kunde, men det blev ett mysigt kalas med lasagne och tårta. Malva var nöjd med det hon fick och Linnea ville helst inte öppna sina paket själv.
 
 
Veckan efter jobbade jag kväll. Förskolan var stängd på måndagen. Barnen hade sina vanliga aktiviteter. Vide hade sin sista simning på torsdagen. Han kommer inte fortsätta simma till våren. Han är duktig på att simma och det blir för mycket aktiviteter för honom så han har fått välja bort två. Simning och tennis. 
 
På fredagen kom mamma och pappa för att passa barnen. Jag och Jimmy tog bussen  och tåget till Malmö C. Vi skulle på Malmö Live med Jimmys jobb. Det bjöds på god mat och mycket underhållning från 80-talet. Trevligt, men jag åkte hem vid 23 eftersom Malva och Vide skulle ha friidrottstävling på lördag morgon.
 

 
Vi var på Atleticum vid 8 på morgonen. Malva och Vide skulle vara med i pepparkaksspelen. Vide tävlade i 60 meter, 40 meter häck, kula och längdhopp. Malva tävlade i 60 m, höjd, längd och 600 meter. De kämpade på bra hela dagen och mötte de som var ett år äldre. Malva hoppade pb i höjd, 1,05. På 600 meter kämpade hon på riktigt bra och hängde med täten i två varv. Sista varvet blev jobbigt, men hon gav sig inte. Vide åkte iväg för att spela en innebandy match i Tygelsjö. Vi körde senare på eftermiddagen till Sandby för att fira jul med Nike och Meja. Flora och Mikael var också där. God mat och lite presenter. Vi var en stund på lekplats innan vi åkte hem.
 
 
På söndagen var det gymnastik och friidrott för Malva. På måndag var det Lucia, men vi hade inte så mycket som påminde om det. Malva gjorde pepparkakshus. På tisdagen bjöd jobbet på julbord. Gott. Det var ett tag sen sist på grund av corona. På onsdagen var Linnea gnällig när jag hämtade henne. Hon sa att hon hade ont i munnen och ville inte äta. Vi var ändå iväg och köpte julgran. Vi gick och tittade på många och när Malva och Vide väl hade valt, så var det alldeles mörkt. Det var inte lätt att bära den till bilen. Sista biten fick jag hjälp av han som hade odlingen. Linnea ville helst bli buren också. På kvällen hade jag sista uteträningen innan ett litet uppehåll. Det var en ny tränare där, som höll i en del övningar. Jag hoppas det blir bra. Två nya spelare var där också. Vi behöver alla som vill vara med, så hoppas de vill börja spela med oss. På fredagen tog vi in och klädde granen. Linnea var fortfarande inte sig själv. Det höll i sig till helgen. Vet inte var det var. Kanske förkylningsblåsor. Trodde det kanske kunde vara tänder på gång, men det kom aldrig några. Jag jobbade hela helgen. Malva hade uppvisning på gymnastiken på söndagen och båda barnen hade avslutning på friidrotten.
 
 
Julveckan startade med Busfabriken efter skolan på måndagen. Full fart i flera timmar. Elsa var också med. Linnea njöt och jag var med henne överallt. På tisdagen fick jag en adventskalender av Malva. På måndagen var det löpning och tisdagen bak, så vi bakade lussekatter. På kvällen var jag på fotbollsträning inne med lite fika efteråt. Riktigt roligt att spela inne. Det var väldigt länge sedan jag gjorde det. Har alltid älskat innefotboll. Det började snöa lite på kvällen, men det försvann under onsdagen då barnen hade julavslutning. I kalendern stod det att vi skulle äta på Ikea, så så fick det bli. På torsdagen var vi på Vanningen hela dagen och sedan kom det mer snö. Vide var ute och gjorde en snögubbe och senare också Malva och Linnea. Vi var sedan i pulkabacken och körde snowracer. Så kul för barnen! 
 

 
Julafton började med sång för Malva som fyllde nio år och sedan presentöppning. Vi åt scrambled egg, pannkakor med grädde och sylt och varm oboy. Sedan fixade jag tjejernas hår. Linnea var bättre på att sitta still än Malva. Vi körde till Sandby halv ett. Det blev en lugn jul, då Mikael och Annica hade fått covid och Anneli med familj firade i Stockholm. Vi började med julmat. Gott! Kalle Anka och sedan kom tomten. Tomtemor hade svårt att hålla sig för skratt, så Linnea genomskådade mormor. Det blev spel, dans kring granen, chokladkaka med grädde, lekplats, risgrynsgröt, film och ännu mer spel. Alla barn somnade som stockar på vägen hem. Julafton slutade tråkigt då Vide var uppe för att kissa, men sedan kräkte jättemycket i badrummet. Han mådde sedan bättre, men det var inte så mysigt att sanera allt efter det. Som tur var kom det inte mer och ingen av oss andra mådde dåligt. Vi fick ställa in födelsedagsfirandet i Sandby dagen efter. Det blev istället en lugn dag med lite lek ute i snön och film.
 

 
På annandagen började jag min sista nattvecka för året. Malva är hemma och hade friidrott tre dagar. Vide skulle egentligen gå på fritids alla dagar, men han blev också inbjuden på träningen, så han gick några timmar på måndagen och hela onsdagen. Riktigt kul för barnen att Fredrik håller i friidrotten på lovet. Den här veckan blir lite förberedelser inför skidresan med fix med mat och packning. Elsa sov över en dag och idag lekte barnen med Olivia och Gustav på friidrotten. De hade en superdag med mycket träning, då det avslutades med innebandy och höjdhopp på kvällen. Nyårsafton blir packning, skidåkning på tv, tvätt, sista matinköpen, ut med julgranen, något gott att äta och sista natten på jobbet!

Linnea 2 år!

November började med en eftermiddagsvecka på jobb för mig. På onsdagen hade jag bytt pas, så att jag inte missade vår match mot Glumslövs FF på bortaplan. Malva och Linnea var med och hejade. Det var ganska kallt och dålig belysning på planen. Vi får tidigt en straff, men tyvärr missar jag den. De tar istället ledningen när vi lyckas göra självmål på en frispark. Vi jobbar på bra och det är jämnt. I andra halvlek blir jag fälld igen och den här gången så sitter straffen. 1-1. Det står sig länge, men med åtta minuter kvar så kommer de till ett bra läge och gör 2-1. Tyvärr förlorar vi båda matcherna mot Glumslöv med uddamålet. Känns som vi var värda minst en poäng i någon av matcherna.
 
På lördagen hade Vide först fotbollsmatch. Den avslutades med straffläggning. Ett populärt påhitt.
 
Vi hämtade sedan Malva och åkte till Vellinge för att springa terränglopp. Vi var ute och joggade helgen innan och testade att springa 3 km. De orkar riktigt bra. Jag får verkligen ta i, för att hänga med och nu hade jag ju vagnen med Linnea som extra motstånd. Vide började att springa tillsammans med de som var födda 13 och 14. De skulle springa 2 km. Vide satte väldig fart i början och det var en kille som hängde med bra. I slutet var Vide själv och var nöjd att vinna mot alla som tränade friidrott. Efter loppet så hade Linnea somnat och jag och Malva skulle springa 2,8 km. Fredrik startade i högt tempo och många av barnen hängde på. Jag tog det lite lugnare, men kom förbi de flesta barn efter halva loppet. Jag kom i mål på 13.30, så var nöjd eftersom målet var 14 min. 5 min per km. Hade velat träna mer, men känner att jag inte riktigt har tid och får inte heller riktigt tummarna loss att komma igång. Till våren kanske. Malva kämpade på bra och kom inte långt efter mig. Riktigt bra jobbat av båda två, med lite mer träning så har jag inte en chans.
 
Vi avslutade dagen på Vellingeblomman. Linnea tittade lite på djur, gick den snälla rundan och tittade på Bamse. Vide vågar inte riktigt erkänna, men han tycker det är ganska läskigt att gå hela rundan. 
 
 
 
På söndagen jobbade jag och sedan hela veckan fram till lördagen. Det var barnens vanliga aktiviteter och jag tränade fotboll på onsdagen. På fredagen körde jag, Malva och Vide och hälsade på Petra och Johan i Helsingborg. Jimmy var trött och stannade hemma med Linnea. De bjöd på tacos och cheescake. Alltid gott med tacos. Vi kollade på Idol. Många bra i år. När det blev paus så körde vi hem.
 
På lördagen hade Malva friidrottstävling. Vide hade fått plats i klubben under veckan, så han var också med. De kämpade på bra och kom hem med fina reslutat. På Vides höjdhopp stod det 1,25. Lite väl högt insåg till och med han själv, men 95 cm är också riktigt bra.
 
På söndagen hade Malva gymnastik på förmiddagen. Jag körde sedan till Strövelstorp för match. En riktigt fin gräsplan för att vara 14 november. Kul! Vi förlorade matchen på hemmaplan mot dem med 1-0. En riktigt sur förlust, så vi var sugna på revansch. Vi tar ledningen med 1-0 i första halvlek och jag gör målet på skott utifrån. Inte varje dag. I andra halvlek pangar Angelica in 2-0 på en frispark. Jag nickar sedan in 3-0 på en hörna från Angelica. Maja gör strax därefter 4-0, som också blir slutreslutatet.
 
Efter matchen kör jag till Kågeröd för att vara med på slutet av Kellan, Cornelia och Kiaras kalas. Jimmy och barnen hade varit där när det började och på vägen dit hälsat på Peter och Lina i deras nya hus i Svalöv. Vide och Jimmy kör hem en stund innan oss, men jag, Malva och Linnea är kvar tills alla andra också gått hem. Vi fick sedan några nya fiskar till akvariumet, vilket verkligen behövdes. Kul att ha några att titta på.
 
 
 
På min lediga vecka börjar jag med jobb och är sedan ledig. Det blir vanliga aktiviteter. På onsdagen fyllter Linnea 2 år. Hon får några presenter i sängen och vi sjunger. Hon ville inte alls prova pippidräkten hon fick. På kvällen blev det rulltårta med grädde och sedan fotbollsträning för mig. På fredagen var Vide på sin första friidrottsträning tillsammans med Malva. 
 
 
På lördagen avslutade vi säsongen med match mot Fortuna. I somras blev vi totalt utspelade i första halvlek och låg under med 6-0. I andra gick det bättre och vi visade att vi kunde spela bra. 7-2 slutade matchen då. Nu spelade vi på konstgräset i Sandby. De är ett bra lag och hade mycket boll. Vi låg bra i positioner, men de kunde ta ledningen efter tio minuter. Strax därefter skjuter Angelica en frispark rätt upp i krysset. Sedan slår hon en hörna rakt i mål i bortre krysset. Fortuna tror knappt att det är sant. Fortuna kvitterar, men sedan slår Angelica en frispark som jag kan nickskarva in till 3-2. Innan paus kvitterar Fortuna igen. I andra halvlek försvarar vi oss bra och de har inte så många riktigt bra chanser. Vi har några som hade kunnat bli mål. I mitten av halvleken gör de 4-3. De blir så glada och det känns nästan som en seriefinal. Med tio minuter kvar kvitterar jag då jag får chansen i straffområdet. Matchen slutar 4-4. De förlorar seriesegern på det, men går nog ändå upp till tvåan. Vi måste vara riktigt nöjda med vår höst. Så mycket poäng vi har tagit och stundtals spelat riktigt bra. Framförallt så kan vi störa topplagen i serien!
 
På söndagen var Vide på fotbollscup i Bromölla och kom hem riktigt nöjd. Jag skjutsade Malva på gymnastik och friidrott. Kvällen avslutades med simtävling i Morgondagarnas för Vide. Han tävlade på 25 meter i alla simsätt. Fjäril kan inte ha varit lätt och gick inte lika snabbt som det alla. Han är modig som vågar!
 
Sista hela veckan i november jobbade jag natt. Barnen hade sina vanliga aktiviteter under veckan. Själv tränade jag inte, eftersom jag inte var bra i nacken sen vår sista match efter smällen jag hade fått på träningen innan.
 
På lördagen hade Malva och Vide tävling. Julchansen. Vide hade prova på och var med i höjdhopp, längdhopp, kula och 60 m. Han slog sitt pb i höjd med 97 cm. Malva körde samma grenar och även hon slog pb i höjd med 1 meter. Jag jobbade sedan min sista natt. Malva hade gymnastik och friidrott på söndagen. Jag var med Vide på innebandy matcher i Höllviken. De kämpade på bra hela laget och spelade två jämna matcher. Jag träffade Anna och hennes son som spelade i motståndarlaget. Även Annica var och hälsade på med sin lilla son. Riktigt kul att träffa dem där, för det var jag inte beredd på.
 
 
På måndagen hade Linnea feber på natten, men blev sedan bättre under dagen. Vi bakade pepparkakor efter skolan. På kvällen hade Mavla och Vide friidrott. På tisdagen hade barnen studiedag. Vi var på Hylliebadet och badade. Riktigt härligt och inte så jättemycket folk. På kvällen tränade barnen friidrott och jag var på landskamp. Sverige - Slovakien. Kul att vara på plats med laget och kolla på vårt duktiga damlandslag. Sverige vann ganska enkelt och det blev kallt i slutet fast jag hade mycket kläder på mig.

Oktober

Första helgen i oktober började med träningsläger för Vide. Han var så laddad. Innan vi åkte dit, så tränade han tennis. Jag lämnade honom sedan i stugbyn i Höllviken. De skulle träna fotboll och ha en massa lagaktiviteter tillsammans med det laget som är äldre än dem. Eftersom han hade sovit borta flera dagar på kollot på sommaren, så verkade en natt här inte vara någon fara alls.
 
Själv åkte jag sedan vidare till Hardeberga för att spela match. Vi mötte Kvidinge som vi förlorade snöpligt mot i somras. Den här matchen började riktigt illa, då de gör mål i första minuten. Vi vänder sedan till 2-1 i paus. Maja och jag gjorde mål. I andra halvlek tog vi över helt och vann till slut med 6-2.
 
På söndagen hade Malva gymnastik på förmiddagen. Jag var sedan och hämtade Vide i Höllviken och spelade samtidigt match mot barnen. De hade haft det jättekul på lägret. Det avslutades med glass och Linnea fick också en och var väldigt nöjd.
 
 
Veckan efter så var det fullt upp med aktiviteter på kvällarna. Själv hade vi match mot Torns IF på tisdag kväll. Även här var vi sugna på revansch då de vann bortamatchen med 2-0 och vi tyckte då vi borde ha avgjort den. Nu hade regnet vräkt ner hela dagen. Det var blött och blåsigt och jag började känna mig förkyld. Även här börjar det inte bra för oss. De tar ledningen efter 4 minuter och det kändes inte bra. Innan paus kämpar vi oss in i matchen och jag och Amanda gör mål, så vi leder med 2-1. I andra halvlek kvitterar de efter en stund, men jag lyckas kort därefter trycka in 3-2 på en retur på Angelicas ribbskott. Vi krigade på och alla gav allt. Torn pressade på, men lyckades inte få in bollen och det blev tre sköna poäng till oss.
 
Jag jobbade hela helgen och veckan efter jobbade jag bara på onsdagen. Efter jobb den dagen så var vi på Ikea och åt köttbullar. Barnen älskade det! På torsdagen tränade jag först crossfit med en massa knäböj, vilket senare gav en hel del träningsvärk. På kvällen var det fotboll. Alltid kul när jag kommer iväg. På helgen började jag jobba natt en dag tidigare. Jobbigt då, men blev hur skönt som helst helgen efter. På söndagen blev det fullt upp. Jag behövde sova på förmiddagen. Malva hade gymnastik. Vide skulle spela innebandbymatcher. Jag hade fotbollsmatch och Malva hade sedan friidrott på eftermiddagen.
 
Vi mötte Billesholms IK. En match som vi förra gången vann stort målmässigt, men var jämnare än vad siffrorna visade. Den här gången spelade vi på konstgräs på Linero. Vi tar tidigt ledningen genom Saga och sedan gör jag två mål innan paus. I andra halvlek hade vi full kontroll. Jag gör 4-0 och sedan gör Becky 5-0 på ett kanonskott rakt upp i krysset.
 
 
Min nattvecka flöt på snabbt. På måndagen hade vi utvecklingssamtal med Malva. På tisdagen hade Malva och Vide studiedag och de var med mormor hela dagen så att jag kunde sova. På onsdagen blev Linnea hemskickad tidigare eftersom hon hade hostat så mycket. När jag hämtade henne hostade hon inte en enda gång på eftermiddagen eller kvällen så hon fick gå igen på torsdagen. På onsdag kväll tränade jag fotboll. På torsdagen blev jag väckt klockan 10. Linnea var inte sig själv och ville inte gå ut i regnet. Hon satt under tak och målade när jag kom. Då for hon upp och ut och hoppade i flera pölar. Vi var ute i regnet och gick balansgång tills morfar kom och skulle passa henne. Hon hade varit sig själv, men sovit lite längre. På fredagen försökte vi på nytt och nu fick hon stanna hela dagen. Jag hade gjort ett fotokollage till förskolan, som Linnea blev väldigt glad för. 
 
 
På lördagen kom mamma och pappa för att passa barnen. Jag, Jimmy och Emelie åkte till Tjörnarp för att gå på Oktoberfest. Micke och Malena hade fixat det superbra. Tipsrunda och god mat! Ingen öl för mig, men det var trevligt ändå. Det blev riktigt kyligt på kvällen och vi åkte hem ganska sent.
 
 
På söndagen hade vi match mot Råå i Sandby. Vi gjorde en bra match, men Råå tog ledningen med 1-0 i paus och utökade i andra halvlek till 2-0. I slutet gjorde Maja 2-1 och det blev lite spännande slutminuter. Själv missade jag två frilägen, så även om Råå var bättre så hade vi chans att vinna.
 
Sista veckan i november hade jag frivecka, men fick hoppa in två nätter i slutet. Jag tränade fotboll på måndagen. Barnen hade sina vanliga aktiviteter på kvällarna och på fredagen var det Halloweenfest. Först på skolan och sedan hemma hos oss. Malva och Vide gjorde varsin pumpa när de kom hem från skolan. Tage, Tova och Malena dök upp vid 17-tiden. Vi fixade med läskigt pynt, åt blodiga fingrar och tårta med läskiga ögon. Linnea gillade inte alls de små svarta spindlarna, ormen och framför allt inte den stora spindeln.
 
  
På lördagen hade Vide tennis på förmiddagen. På eftermiddagen körde vi ut till Sandby för lite höstfest. Meja fick födelsedagspresent av oss och Vide fick av dem. Tyvärr var Flora sjuk, så de dök inte upp. Vi åt god mat och barnen lekte. Jag och barnen gick en stund till en lekplats när det började skymma och det var mycket bus.
 
 
På söndagen ställde vi om klockan, så vi fick sova en timme extra. Malva hade gymnastik och sedan friidrott på eftermiddagen. Själv var jag och Linnea iväg på fotboll i Förslöv. Vi hade match mot Bjärelaget. Sist var det en jämn match som vi vann med 2-0. Den här gången blev det också jämnt, men vi vann rättvist. Väldigt mycket vind. Vi hade motvind i första och tog ledningen. De kvitterade till 1-1 innan paus. En snygg frispark rätt in i mål. I andra halvlek hade vi medvind och nästan allt spel. Vi lyckades göra 2-1 och 3-1. Jag gjorde två mål och Amanda ett.
 
Vide och Malva hade under kvällen gått bus eller godis och var hur nöjda som helst. Vide kom hem med över 1 kg godis. Malva var hemma först vid 21 och hade redan hunnit äta upp en hel del.
 

RSS 2.0