Jul och nyår

Helgen innan jul, så fick jag hoppa in och jobba tre nätter. Malva och Vide hade sista gången på tennisen och gymnastiken innan jul på lördagen. På måndagen passade mamma barnen en stund, så att jag kunde sova. Anneli med familj kom ner till dem senare på eftermiddagen. På tisdagen kom de till oss och hälsade på. Linnea, Vide och Meja fick födelsedagspresenter, då vi inte har träffats på hela hösten. Linnea fick söta leopardkläder och Vide fick en cool mörkblå hoodie med en spelkontroll. Kul att se barnen leka ihop trots att det var länge sedan sist.
 
 
På julafton vaknade Malva tidigt och kom till slut in och ville att vi skulle sjunga. Hon har längtat att fylla åtta år. Hon fick en massa kläder. De flesta hade hon själv valt. Vi åt god frukost. Strax efter lunch körde vi till Sandby. Det blev först presenter till Malva och sedan så åt vi julmat. Vi tittade på Kalle och sedan kom Mikael, Annica och Flora. Tomten dök upp en stund senare. De små var inte så rädda, men de ville helst inte sitta i hans knä. Det delades ut många julklappar och barnen var nöjda. Senare på kvällen blev det risgrynsgröt och tårta.
 
 
På juldagen testade Malva sina kläder och Vide provade flera julklappar. På eftermiddagen körde jag och barnen till Sandby för att fira mamma. Hon fick ett fint påslakansset. Hon bjöd på fläskfilé med gott tillbehör. Till efterrätt blev mandelmusslor med grädde. Vi dansade runt julgranen som vi missade på julafton. Resten av mellandagarna så tittade vi på film, pysslade, lagade mat till skidresan, spelade pokémon och Malva gjorde jättemycket läxor. Riktigt bra jobbat av henne, så slipper hon det på skidresan. Jag hann med en crossfitträning dagen innan nyår.
 
 
På nyårsafton var vi bjudna till Malena, Tova och Tage. Vi kom dit vid 18. Vi började med att äta goda burgare. Fågel, vegetarisk, rådjur eller nöt med en massa tillbehör. Alla gillade maten. Sedan blev det en massa lek. Linnea hittade trappan, så hon klättrade upp och ner hur länge som helst. Till efterrätt gjorde barnen marängsviss. Det gillade alla också. Efter det gick en del av oss ut för att spela pokémon för att hålla oss uppe till tolvslaget. Vi tittade också på en del raketer på vägen. Vid tolv var vi ute och skålade och barnen tände tomtebloss. Linnea som somnat när vi var ute och gick vaknade lagom till tolv. Svårt att sova när det small, men hon var nöjd i min famn. Vi körde hemåt en timme senare, med bilen full av trötta barn och vuxna.
 
 
Fredagen och lördagen så packade vi och fixade inför skidresan. På lördagen kom Marianne och Bosse och jag och barnen gick en runda med hundarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0