Tandådalen

Vi packade klart på lördagen och körde strax innan midnatt. Körningen gick jättebra. Linnea sov nästan hela vägen. Malva och Vide var vakna en stund i början, en timme vid 2 och sedan sista biten. Jimmy började köra. Sedan körde jag två timmar i mitten och han avslutade. Bra väglag. Bara lite snö på vägen i slutet. Vid 8.20 var vi framme. Vi satte på oss varma kläder och gick ut i snön. Skidhyran öppnade halv nio, så vi hämtade ut utrustningen till Malva och Vide. De har multihyra båda två den första veckan. De började med skidor. Malva, Vide och Jimmy åkte över till Östra Tandådalen för att träffa Malvas kopis Elsa. Jag och Linnea körde till Grå byn för att kolla in boendet och hitta vår parkering. Det gick smidigt och vi bodde nära backen. Vi tog sedan pulkan till backen och hittade var skidskolan skulle vara. Sedan gick vi in i en värmestuga och tittade på Tour de ski. Vi åt pizza till luncvh när de andra kom. Efter maten kom Elsa och hennes föräldrar och de åkte lite till. Jag hämtade nyckeln vid 14 och packade in lite med Linnea och pulkan från bilen. Sedan kom de andra och hjälpte till. Efter vi hade packat in det mesta, så satte jag på mig och tog sittliften upp och tog några härliga åk. Mest rött och sedan svart tillbaka. På kvällen var vi trötta, åt pasta och köttbullar och gick och lade oss tidigt.
 
 
På måndagen var det riktigt kallt och dags för snowboardskola för Malva. Jag och Linnea följde med och lämnade henne. Hon var själv med snowboardläraren, men det skulle komma två killar sen. Det hade gått bra för henne. Det hade gått bra för henne och hon fick fallande lövet som läxa. Vide var med i en svart 4-6 grupp. Vi åt sedan Flygande Jakob i stugan. Efteråt tog jag och Malva sittliften upp och tog ett åk i familjebacken. Malva tog den lugnt och gled mest på bakdelen. Hon gjorde några fallande löv och hade utvecklats från förra året. Vide och Jimmy åkte sedan snowboard i barnbacken. På kvällen var barnen ute och lekte i snön. Jag tog på mig längdskidorna och åkte 5 km. Riktigt fina spår. Så härligt!
 
 
På tisdagen var det två syskon som var med i Malvas grupp. De kom från Holland, så det blev svenska och engelska blandat. Jag och Vide tog sittliften med snowboarden. Han skulle så klart också åka uppifrån. Det tog väldigt lång tid, men han gav sig inte. Han har inte hittat känslan för brädan som Malva, så det blev lite för svårt. Vi åt sedan köttfärssoppa med lite pasta. Jag och Malva tog sedan två åk med brädan. Hon hade hittat tekniken och kunde nu svänga lite på platten. Jimmy och Vide åkte sedan skidor. På kvällen bytte Malva och Vide till längdskidor och vi tog ett varv på 2,7 km. Det var första gången för Vide och båda två gjorde det riktigt bra. Vide var stolt över sig själv och han sprang nästan som Kläbo upp för backarna.
 
 
Onsdagen började med skidor med Vide i Östra Tandådalen. Riktigt härliga åk i skogen och backarna. Efter lunch blev det två snowboardåk med Malva. Hon utvecklas varje dag och nu kunde hon svänga lite i branten i den gröna också. På eftermiddagen åkte Malva och Vide över till Hundfjället med Jimmy. Jag och Linnea gick en runda. Hon gillar verkligen att åka pulka. Snön verkar kul, så hon vill känna på den med vanten. På kvällen tittade vi på Jönssonligan, men tror ingen tyckte den var så bra. 
 
 
Torsdagen började med Linnea hemma. Sedan bytte jag med Jimmy och åkte snowboard med Malva. Vi åkte först den gröna och sedan blå och avslutade med svart. Malva har blivit riktigt säker med svängarna åt båda hållen. Efter lunch så åkte jag skidormed Vide och Malva i Östra Tandådalen. Vide började med att hacka loss en stor istapp som han sedan åkte runt med och jag fick hans stavar. Vi började att ta några bokstäver i kexchokladjakten. Tre finns i Tandådalen och tre i Hundfjället. På kvällen blev det chicken nuggets med pasta. På kvällen tog åkte jag 5 km med längdskidorna i lätt snöfall. Härligt varje gång. Spåren var lite sämre, då det snöat hela dagen, men en liten del var helt nygjorda.
 
 
Fredagen började med skidor i skogen i Östra Tandådalen med Vide. Så fint med snötäckta granar och björkar. Jag hämtade sedan Malva på snowboardskolan och lämnade Vide på skidskolan. Till lunch blev det pyttipanna med bacon och stekt ägg. Vi värmde nyponsoppa till. På eftermiddagen var jag med Malva och Vide i Hundfjället och gjorde kexchokladtipsrundan. Vi åkte bananbacken och träffade Valle och fullt med barn i Trollskogen. Jag lämnade sedan Malva och Vide där och åkte tillbaka för att byta av Jimmy. Mycket skidåkning på tv måste ju också hinnas med!:)
 
 
På lördagen så tog jag, Malva och Vide några åk i de svarta backarna som precis hade öppnat. Kometen och Stjärnfallet. Det var två blåa backar som också var helt nypistade. Vi provade några gupp också. Riktigt härlig åkning. Jag bytte sedan med Jimmy och var med Linnea på dagen. Senare på eftermiddagen så grillade vi ute. Riktigt mysist och gott. Barnen åkte lite pulka och Vide grävde i närheten. Korv smakar alltid godare ute. Jimmy och Malva gick och köpte marshmallows, som vi grillade till efterrätt. På kvällen nattade jag Linnea och tog sedan en härlig runda till Hundfjället på längdskidorna.
 
 
 
Söndagen började med att jag, Malva och Linnea åkte Kalvenrunt. 11 km underbart vinterlandskap. Linnea var vaken och nöjd i 3 km och sov sedan i 7 km. Malva kämpade på bra. Hon hade inte så bra glid, men åkte fort i uppförsbackarna. Efter halva började hon tycka det var lite jobbigt, så vid varje kilometersmarkering så hade hon godisstopp. Linnea vaknade med tre kilometer kvar i Östra Tandådalen. Hon blev lite ledsen, somnade om och vaknade sedan i Tandådalen. 2 timmar och en kvart tog det. Sedan blev det lunch och Tour de ski med slalombacken. På eftermiddagen kom Malena, Tova och Tage. Vide hade sin sista dag med mulithyra, så han körde lite snowboard på eftermiddagen. Jag åkte lite med Vide i barnbacken och något åk med Malva i familjebacken. Han var duktig med tåsvängar och kom i slutet på hur han skulle svänga med hälen också. En riktig kämpe! Malva svänger bra i branterna nu också, så hon blev duktig med en vecka i snowboarskolan. Malena kom med barnen till skidskolebacken och åkte innan maten. Vi bjöd på kyckling med curry på kvällen. Jimmy och barnen avslutade sedan kvällen med bastu.
 
 
Måndagen började med Kalvenrunt för mig och Linnea. Inte lika fint väder, så jag körde på för att Linnea inte skulle bli kall. Hon var vaken 2 km och lallade med. Jag upptäckte många fler nedförsbackar och det gick 45 minuter snabbare än gårdagen. På eftermiddagen åkte jag skidor med barnen först några åk i Tandådalen. Sedan lämnade jag dem på skidskolan. De skulle båda gå i samma grupp. Svart 7-9. De var fem stycken i gruppen. Efter skidskolan så åkte vi över till Hundfjället och träffade Malena, Tova och Tage. Vi åkte först en blå backe och sedan Trollskogen. Malena och Tage skulle sedan hem, så Tova åkte med oss. Vi tog knappliften upp och precis innan jag var uppe på toppen så stannade liften, så jag fick gå upp sista biten. Vi åkte ner till den andra knappen. Vide och Malva hoppade på och när Tova och jag skulle ta liften, så stannade den. Vi väntade och väntade. Vide fick näsblod och såg sedan hemsk ut. Efter 10-15 min startade liften och vi åkte genom trollskogen. Vi skulle sedan värma oss i värmestugan, men upptäckte då att allt stängde 17. Veckan innan var det öppet till 19-20 så lite skillnad. Transporten var i alla fall öppen till 17.30 så vi kom hem. På kvällen blev det tacos hos Malena. Smaskigt! Den här kvällen var jag med barnen i bastun och Malva och Vide var ute och rullade sig i snön.
 
 
På tisdagen blev det en kortare runda med längdskidorna till Hundfjället. Riktigt fina spår. Vi fikade med Malva, Vide och Jimmy som var där och åkte. På eftermiddagen åkte jag en timme med barnen i snön. De hade öppnat funparken så vi tog några åk där. På kvällen blev det fläskfilégryta med ris hos oss. Chokladpuddig med grädde till efterrätt. Allt verkade gå hem hos alla!
 
 
 
På onsdagen åkte jag först snowboard med Malva och Vide åkte skidor. Vide lånade sedan brädan och tog flera åk i närmsta backen. Han kämpar verkligen på, men till nästa år kommer också han kunna åka i alla backarna. På eftermiddagen blev det en massa skidåkning. På kvällen blev det lax och ris hos Malena. Barnen hade disco hela kvällen och Linnea var verkligen nöjd.
 
På torsdagen hade vi sett fram emot sol, men vi fick snö istället. Jimmy, Malva och Vide var i Hundfjället på dagen. Jag och Linnea var ute en stund med pulkan. På eftermiddagen tog jag en runda skidor med barnen och lämnade dem på skidskolan och tog några åk till. På kvällen grillade vi korv igen. Vi hade varm nyponsoppa till. Efteråt blev det marshmallowsgrillning tills de tog slut. Barnen hade fullt upp att leta istappar och de fyllde hela pulkan. Vide fick en spade i ansiktet och senare även en stor isbit.
 
 
 
Fredagen blev en helt underbar dag. Soligt och en massa nysnö. Vi åkte skidor till Östra Tandådalen och tog flera åk i skogen där. Vi mötte sedan upp Malena och barnen vid skidskolan och tog några kort i solen. På eftermiddagen hade barnen avslutning på skidskolan. Vide hade skött sig bra i slutet. Inte tävlat och trängt sig utan istället lyssnat och gjort vad han skulle. Åka kan han ju! Efter skidskolan tog jag och Malva två åk i Hundfjället. Vi fick värma oss i Trollstugan för det var väldigt kallt. På kvällen blev det spagetti och köttfärssås hos Malven. Daimglass till efterrätt.
 
 
Lördag blev sista åkdagen. Jag och Malva började med 5 km längdskidor till Hundfjället. Härlig sol sista dagen också. Jag och barnen tog sedan några åk i Östra Tandådalen. Jag och Malva åkte bräda och Vide skidor. Tre blåa fina backar. Tidigare på dagen hade Malva åkt i Hanget med brädan. Hon ville egentligen också visa mig att hon kunde åka svart, men jag trodde henne. Senare på eftermiddagen blev det packning, återlämning av utrustning, barnen hann med lek i snön, bastu och städning.
 
 
På söndagen packade vi ut det sista, städade lite och lämnade tillbaka nycklarna. Vi körde hemåt vid sju. Vägen var fin och körningen gick bra. Vi bytte förare vid halv tio och strax därefter blev Malva ledsen och ville inte åka mer. Plötsligt så kräktes hon. Hon har aldrig varit åksjuk tidigare, men det blev bara en gång. Vi stannade vid elva och köpte några hamburgare och kissade. Vi körde sedan på och vi var hemma strax innan 17. Vi köpte med oss pizza och pasta från La Strada. Härligt med två veckor med snö och mycket blandad åkning!
Trackback
RSS 2.0