Juli

Juli började med sista gångerna på sommarsimskolan. På torsdagen hade jag fotbollsträning på kvällen. Malva och Vide kämpade riktigt bra på sommarsimmet. De tog tre märken var. Malva tog järnmagistern, bronsmagistern och 1 kilometermärket. Vide tog silvermärket, kandidaten och 1 kilometermärket. Direkt efter simningen den här veckan var barnen på friidrottsskola. De två sista dagarna var vädret lite sämre, så de höll till i Södervångshallen. De gillade det båda två och träffade nya kompisar som de lekte med efter på fredagen och lördagen. På fredagen var de i Höllviken i några timmar och ville aldrig komma hem. På lördagen var de på tivoli med Emma och Benjamin. Jag och Linnea åkte till mormor och morfar med bussen och Jimmy, Malva och Vide kom senare. Vi åt grillat och som vanligt god efterrätt.
 
 
På lördagskvällen tog jag och barnen bilen upp till Stockholm. Resan gick super. Malva och Vide var vakna nästan hela vägen och höll mig sällskap. Jag lyssnade också på fotboll, vilket gjorde att jag höll mig pigg. Det blev några härliga dagar hos Anneli med familj. Strålande sol och mycket bad på olika mysiga platser. Mycket lek med kusinerna och god mat. På onsdagen blev det lite sämre väder och vi körde alla ner mot skåne. Jag och barnen körde en stund innan. Även nu gick bilresan super. Ett stopp för blöjbyte efter en timme och sedan mat i Jönköping. Jag körde sedan hela vägen till Hardeberga för match. Vi mötte Kullabygden, som låg i toppen av serien. Vi gör en jättebra första halvlek och i paus står det 1-1. I andra halvlek pressar de oss högre och gör snabbt 2-1. Vi förlorar till slut med 5-1.
 
 
På torsdagen packade vi upp och barnen lekte hemma i trädgården.
 
 
På min födelsedag var vi på Pinchos på kvällen. Alla gillade maten och vi fick överraskningsglass eftersom jag fyllde år. Det ringde från sommarkollot och Malva hade fått en plats i Hästveda. En vecka senare. Jag frågade om det inte fanns plats för Vide och det fanns det på en kortvecka i Essestorp. Malva var superglad och Vide blev nog lite spänd.
 
 
På lördagen var vi i Sandby och bjöds på god mat. Mormor och morfar hade fullt upp med alla barnbarn.
 
 
På söndagen körde vi hemifrån strax innan nio och var på Tosselilla vid 10-tiden. Som barnen hade längtat. Anneli, Oskar, Meja och Nike dök upp en stund senare. Malva och Vide åkte direkt Mad Mouse och Vide sträckte på sig bra för att få åka med. Linnea var inte riktigt 90 cm, men fick åka några karuseller ändå och var nöjd. Meja var först lite försiktig, men åkte senare en hel del. Vi åkte paddelbåt och jag fick bara sitta och njuta, då Malva och Vide vill trampa och styra. Vide blev nekad att åka den häftigaste karusellen, men Malva var modig. Efter det så åt vi lunch och sedan blev det mycket bad. Vide åkte några turer mini-gokart och även jag och Jimmy köade för att köra. Vid 18 körde vi hem och barnen var helt slut. Vi tog med oss Kinamat hem. En riktigt härlig dag med barn som njöt!
 
 
Veckan efter hade Malva och Vide havssimskola i Klagshamn. De var riktigt duktiga och det här året var det mycket bättre väder. Vi badade både före och efter de flesta dagarna. På måndagen och tisdagen cyklade vi fram och tillbaka. På tisdag kväll körde jag och Vide lite löpning och träning på utegymmet. På onsdagen var vi på Tirups örtagård efteråt och träffade mamma, Mikael, Anneli, Oskar, Meja och Nike. Det var mysigt och skönt i skuggen. Jag åt hamburgertallrik och barnen tog pannkakor med sylt. Anneli med familj körde sedan direkt upp mot Stockholm. Sent på kvällen körde jag och Vide en timmes fotboll på konstgräset. Det var riktigt svettigt fast klockan var över 21. På torsdagen cyklade vi igen. På fredagen var det avslutning med korv, dricka och glass.
 
 
Efter havssimmet körde vi till Pudesjön för att träffa Sandra, Henrik, Maja, Olivia och Wilma. Det var åska i luften och vi badade en stund i regn. Det var riktigt varmt, så vi frös inte. Vi körde sedan hem till oss och åt grillat på kvällen. En trevlig dag trots regnet och på kvällen klarnade det upp. På lördagen var jag och barnen och träffade dem igen på Segevångsbadet. Malva hade packat allt till kollot och var laddad. Barnen badade och hade roligt. Vi träffade sedan Jimmy och åt lunch på Kniv&Gaffel innan vi lämnade Malva på Jägersros parkering. Hon gick in och satte sig i bussen och sa knappt hejdå. Jag stannade kvar för att vinka, men såg inte var hon satt. Det visade sig att hon hade valt mitten där bak. Linnea var sedan dålig och fick massor av blåsor. Höstblåsor visade sig. Flora hade smittat henne från förra helgen. Linnea fick så mycket blåsor på händer och fötter och fjällade sedan länge. Vide var snuvig hela veckan, så jag trodde knappt han kunde åka iväg på kollo. 
 
 
Jag, Linnea och Vide hade en mysig vecka. En dag var vi i Sandby och var på lekplats, en annan dag blev det bad i Pudesjön med Mikael, Annica och Flora och vi var en dag på Segevångsbadet. På tisdagen fick vi ringa och prata med Malva och hon hade det så bra. Vi pratade med henne nästan varje dag och hon var så nöjd med allt. Vide och jag körde lite träning och han laddade för Kalvinknatet. På lördagen var det äntligen hans tur att åka på kollo. Han kändes lite spänd, men var så modig och vinkade glatt på bussen.
 
 
Det blev en lugn vecka med bara ett barn hemma. Jag och Linnea var och badade en dag själva, men annars hittade vi på mycket hemma. Jag sprang några dagar. Vi pratade med Vide på måndagen och det var bra med honom. På onsdag förmiddag fick vi reda på att Malva skulle komma hem på eftermiddagen, eftersom en ledare hade fått positivt coronatest. Vi hämtade en nöjd tjej och åkte till Klagshamn och badade. Linnea var så glad att Malva var hemma igen. Hon hade så mycket att berätta.
 
 
På torsdagen hämtade vi en nöjd kille. På fredagen cyklade vi till farmor och var där en stund. På lördagen var Vide på kalas, jag tog mitt andra vaccin mot covid och sedan körde vi lite träning på eftermiddagen.

Juni

Sista veckan löpte på med de vanliga aktiviteterna. På tisdagen spelade vi vår första match på länge. Vi förde spelet, men förlorade med 1-0 mot Veberöd. Kul att vara i gång! På torsdagen hade vi träning. De två sista nätterna cyklade jag till jobb. På lördagen dömde jag min 100:e match i Elitettan. Jag fick blommor, bubbel och ett kort. Får se om det blir min sista på seniornivå. Hoppas inte det, men just nu hinner jag inte med dömningen! Efter dömningen körde jag till Harlösa och hoppade in i andra halvlek i vår seriepremiär. Det stod 1-1 mot GIF Nike. Jag hann med att göra två mål och missa en straff. Vinst med 3-1. Gött!
 
 
Under veckan efter fortsatte det härliga vädret på min ledighet. Det blev bad både i havet och poolen hemma. På tisdagen tränade jag fotboll. På torsdagen gick Linnea sin sista dag på förskolan innan ett långt sommarlov. Vide hade avslutning på innebandyn på torsdagskvällen med en del roliga tävlingar och lekar. Malva och Vide hade avslutning på fredagen och var så fina när de gick till skolan.
 
 
På söndagen hade först Vide fotboll och sedan spelade vi match mot Kvidinge IF på bortaplan. Vide och Linnea var med och tittade. Vi började riktigt bra och ledde med 2-0. Jag lyckades sätta båda målen. Tyvärr gör de 2-1 precis innan paus. I andra halvlek kvitterar de och gör sedan 3-2. Vi är nära, men det vill sig inte. En riktigt sur förlust!
 
 
Veckan efter var första veckan på sommarlovet för barnen. Sommarsimskolan började på eftermiddagarna och pågick i tre veckor. På måndagen var jag, Vide och Linnea hos Marianne och Bosse när Malva tränade friidrott. På kvällen började EM för Sverige. 0-0 och väldigt mycket försvarsspel. Skönt med poäng, men det var jobbigt att titta på. På tisdagen tog vi bussen till friidrotten på Heleneholms IP. Det blev en del bussåkande i sommar, då vi hade sommarbiljetten och Linnea njöt. Speciellt av att få sitta på eget säte och trycka på stoppknappen. Vi var många gånger där och barnen testade på alla möjliga grenar. Vi åkte sedan vidare till gymnastiken i Oxie. Malva körde, men Vide ville inte vara med. Han hoppade bara in lite i slutet. Vi åkte sedan till simningen och Vide avslutade dagen med fotbollsträning. Vi var på friidrotten på onsdagen och fredagen igen. På torsdagen cyklade vi till Klagshamn och badade. Sedan vidare till sommarsimskolan och sedan direkt till Rydebäck för match mot Fortuna. Jag började på bänken och de var väldigt bra. I paus låg vi under stort. I andra lyckades vi spela 2-2, men förlorade med 7-2. Vi får ta med oss andra halvleken. På fredagen var vi på Källbybadet. Malva skulle hoppa från 3 meter och dyka till 3 meter. Det klarade hon lätt båda två. Barnen hoppade mycket och vi var på badet fram till 14-tiden. Sedan skulle vi snabba oss hem, så att vi inte missade Sverige-Slovakien. Härligt med vinst!
 
 
På lördagen hade vi avslutning med fotbollen, trots att vi fortsätter några veckor till. Malva följde med mig och vi åkte till Söderto för fotbollsgolf. Det gick bättre för mig än sist och jag hamnade nog topp 5. Vårt lag vann också, så bra kämpat av oss! Malva kämpade på bra och var inte många sparkar efter. På kvällen var vi i Gårdstånga och åt grillat. Supergott! Vi spelade kubb, delade ut lite priser och hade några tävlingar till. Vi åt bananasplit och efter det körde jag och Malva hem. En lyckad dag!
 
 
På söndagen var vi på Finishgames nästan hela dagen. Malva tävlade och jag hjälpte till på höjdhoppet. Så duktiga barnen var. Malva kämpade på bra i värmen. 60 m, längdhopp, bollkast och 400 meter. Sista loppet såg man på henne att det var jobbigt. Jag och Vide var sedan på minirunners. Det var bara Vide och en kille till som kämpade på bra. Linnea ville också springa och skrek när hon fick sitta i vagnen. Hon vill mer och mer springa själv. På kvällen åkte vi ner till Klagshamn och tog ett härligt kvällsdopp. 
 
 
Midsommarveckan fortsatte med aktiviteter. Sommarsimskolan varje eftermiddag fram till och med torsdagen. Friidrott på Heleneholm två dagar. Ida följde med på tisdagen och vi åt på Ikea efteråt. På kvällen hade vi match mot Strövelstorp/Salamis. Vi förlorade med 1-0. Inte rättvist alls. Det kändes verkligen som vi skulle vinna, men ibland är fotboll så tyvärr. På onsdagen provade barnen speedway på förmiddagen. Riktigt roligt! Vide skrattade när han körde och de tyckte de körde så fort. Efteråt åkte vi till friidrotten. På kvällen var det avgörandet i Sveriges grupp. Vinst med 3-2 mot Polen efter ett sent avgörande. En svängig match. På torsdagen var vi på Ribban och badade med Flora och Annica. Linnea är totalt orädd för vatten och hamnar under ytan flera gånger. Vide körde på med träning på utegymmet och var nöjd efteråt. På kvällen hade vi fotbollsträning.
 
 
Midsommar lovade inte så fint väder, men det blev helt ok. Vi åkte till Skateholm på eftermiddagen. Det började med fördrink och snacks. En massa roliga lekar. Senare god mat och efterrätt. En härlig dag! Vi stannade och sov över. Åt frukost och åkte hem senare på lördagen.
 
 
Slutet av juni blev det fint väder igen. På söndagen var det avslutning på minirunners. Vi var och badade på måndagen och tisdagen. Pudesjön gillar jag riktigt mycket. Nästan inget folk heller, så det var skönt. På måndagskvällen hade Malva Nestléspelen. Den sista tredjedelen och fick silver för att hon hade varit med i två av tre. Den första var i höstas och då gick hon inte där. Sommarsimskolan hade sin avslutande vecka. Källbybadet på tisdagen och nya klarade prov. Det var brandmän, poliser och andra jobb med uniform och Vide hade många frågor. På kvällen hade Vide avslutning med fotbollen och det var grillning vid Fågellekplatsen efteråt. Trevligt! Kul att träffa lite folk igen. Tyvärr förlorade Sverige sin åttondel mot Ukraina och det kändes helt tomt. Det var inte rättvist alls. Utvisning i förlängningen och mål på nick precis i slutet. Sverige var värt ett annat öde.
 

RSS 2.0