Linnea 1 månad och Malva 7 år!

Första fredagen i december lämnade vi Malva och Vide hos farmor och Bosse. Vi skulle på julfest med Jimmys jobb på Swedbank. Vi kom dit och det bjöds på bubbel och snacks. Det blev sedan lite tal, innan det var dags för julmat. Linnea var med oss och sov mest. De sjöng några låtar under maten, men efter efterrätten schlagershowen. Då gick jag och Linnea hem. Vi hämtade de stora barnen på vägen hem. Jimmy stannade och kom hem senare på natten.
 
 
Lördagen var helt fullbokad. Jag och Linnea var med på Vides tennis. Han har blivit duktig. Sedan var det dags för fotboll. Vides lag hade delat upp i fyra lag och spelade tre matcher var mot Linero IF. Killarna kämpade på bra och det firades mycket vid varje mål. Själv började jag känna mig frusen efter ett tag. Vi körde sedan hem och hämtade Jimmy och Malva. Vi åkte vidare till glöggmys hos Celia, Johan, Truls och Aske. Kul att träffa alla och det bjöds på mycket gott. Speciellt lussekatterna. Sista stoppet för dagen var Sandby. Mysigt att träffa Anneli, Oskar, Meja och Nike. Så klart kul att träffa mamma och pappa också. Vi bjöds på god mat. Hade julklapps och present utdelning. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen...
 
 
På söndagen hade Malva avslutning på gymnastiken på Hyllie. Hon var duktig. Det var väldigt mycket folk och även Bamse kom.
 
Veckan efter var det en del fest och avslutningar. Jag hann med tre pass crossfit och det känns bra. Härligt att vara i gång igen.
 
På tisdagen var det nobelfest för barnen. På kvällen var jag på tjejträff hos Evelina i deras nya hus. Vi åt sparrissoppa och bröd och satt och snackade.
 
På onsdagen var Malena, Tage och Tova och hälsade på. Vi åt mellis och barnen lekte. På kvällen var Jimmy och Vide på skridskoskola. Jag och Malva var på julavslutning med klassen. Barnen hade frågesport, vi fikade och sedan kom tomten.
 
På torsdagen var jag och Linnea på BVC. Linnea hade börjat gå upp bra i vikt och vägde 3460 g. Hon hade växt en cm och var 51,5 cm. På kvällen var vi på Bright Grill&Bar och åt god mat. Båda barnen åt bra. Jag och Jimmy tog burgare, Malva kycklingpasta med curry och Vide spätta med pommes och remuladsås. Linnea sov hela tiden.
 
På fredagen var det Lucia. Vide var så söt som Lucia. Helt otippat att han ville vara det. På kvällen var Malva och jag i kyrkan och tittade på ett fint luciatåg. Det var flera låtar jag kände igen, men även några helt nya.
 
 
På lördagen var det äntligen dags. Malva och Majas discokalas. Vi var där och förberedde innan med Majas mamma och pappa. Min mamma och pappa kom vid 12-tiden för att passa Linnea. Klockan 14 började kalaset. De flesta i klassen kunde och kom. Malva hade också bjudit tre andra tjejer och Maja en. Nästan direkt blev det pizza. Efter det öppnade tjejerna sina paket efter snurra flaskan. De fick mycket fint, så de var glada. Sedan blev det limbo och dans. Popcorn och lussekatter. Vi sjöng för tjejerna och barnen åt glasstårta. Sista tiden blev det dansstopp, hela havet stormar och godis. Ett väldigt lyckat kalas! Vi började sedan städa, men jag fick snabba mig hem och mata Linnea. När jag kom tillbaka, så var de nästan klara. På kvällen kom Selma och sov över med Malva. Det var mycket bus och fnitter och mindre sömn.
 
 
På söndagen var vi på luciaavslutning på simningen. Vi började med mycket bad. Linnea sov nästan hela tiden. Tomten kom med Gott och blandat. Det bjöds på lussekatt, pepparkakor, clementin och dricka. Dagen avslutades med ett jättefint luciatåg. De äldre simmarna simmade med facklor. Snart kan Malva vara med, om hon fortsätter med simningen.
 
Veckan innan jul fortsatte med träning. Tre pass med crossfit igen. Snart är jag i kanonform igen.:) På tisdagen var det avslutning på fotbollen. Jag var med och passade lite och stod sedan i mål under den timmen vi tränade. Det kändes bra och var kul, även om jag undvek att springa. Jag släppte bara in ett mål. Linnea fick sedan en söt elefant och en body med fin text. Jag vann pris för mest mål och poäng, trots att jag bara var med halva säsongen och inte hade någon kanonform. Det var ju två matcher i juni, som jag gjorde 9 mål. Träningspriset gick till Thea, som bara hade missat tre träningar. Riktigt bra! Vi avslutade med julklappsspelet. Spännande och vissa paket var mer populära. Jag vann god choklad och en fin mössa, så jag var nöjd!
 
 
På onsdagen var det avslutning på skridskoskolan. Malva och Vide har blivit duktiga och Vide är bättre på att vara med på övningarna än förra säsongen. Efteråt bjöds det på lussekatt, pepparkakor, kladdkakemuffins och sugrörsdricka.
 
På torsdagen var Linnea på läkarbesök på BVC. Allt var bra och hon hade nu gått upp till 3730 g och 52,5 cm. Huvudet var 36 cm i omkrets. Efteråt var jag på barnvagnspass på Gripen. Sedan hämtade jag Malva. Hennes sista dag på fritids i alla fall på ett år. Vi åkte till julpyssel på förskolan. Vi fick se ett fint luciatåg på film och barnen gjorde julpyssel. Vi fikade. Goda hemmabakade lussekatter. Malva pysslade och pysslade.
 
På fredagen var det julavslutning för Malva i kyrkan. Jag lämnade först Malva på skolan och sedan Vide på förskolan. Linnea hade sedan premiär i bärselet och det gick bra. Vi gick tillbaka till kyrkan och stod och väntade ute ett tag. Barnen gick först in och sedan vi vuxna. Det blev helt fullt. Prästen och rektorn pratade. Barnen sjöng fina julsånger, en tjej spelade piano och det hela avslutades med två duktiga killar som dansade. Jag hämtade sedan först Malva och sedan Vide.
 
 
På lördagen var det dags för släktkalas för Malva. Jag gjorde en chokladtårta, som Malva sedan dekorerade. Sedan förberedde jag pajen. Mina föräldrar kom och hjälpte till att duka och skära sallad. Pappa dekorerade sedan gräddtårtan. Jimmy och Malva var iväg och högg julgran. Gästerna kom vid 13. Pajen tog lite tid, så vi åt närmare två. Många ville hålla Linnea. Malva fick fina kläder, många örhängen, ett halsband och diadem. Vi sjöng sedan för Malva och fikade. Vide åt nästan ingen mat och höll sig undan, men kom ut för lite tårta. Malva var nöjd med dagen!
 
 
På söndagen klädde vi julgranen. Malva gjorde mest. Malva och Linnea tog sedan ett julbad. Linnea njuter verkligen i vattnet. Malva fortsatte sedan med sin läxa och Linnea tränade nacken. Hon gillar inte det så mycket, men har blivit starkare.
 
 
På julafton sjöng och firade vi först Malva på morgonen. Hon fick lite kläder av oss och pyssel. Vid 12 var vi i Sandvy och firandet av Malva fortsatte. Mikael var också där. Senare på eftermiddagen blev det julmat. Barnen kollade på julkalendern och sedan Kalle. Tomten dök upp, men blev snabbt avslöjad som mormor. Malva och Vide fick mycket fint och Linnea fick lite kläder. Vi åt sedan risgrynsgröt och lite choklad. Vide började bygga lego och jag och Malva spelade Vem där?
 
 
Juldagen började med slimetillverkning och legobygge. Vi körde sedan in till Malmö med lite fika och choklad för att gratulera Margit på 99-årsdagen. Lite senare kom även Marianne och Bosse med present och tårta. Margit var glad att träffa oss och Linnea. Vi körde sedan till Sandby för att fira min mamma som blev 65 år. Mikael och Annica var också där. Det bjöds på fläskfilé och potatisgratäng. Till efterrätt två sorters tårta. Tjejerna hade spelkväll och killarna filmklubb. Mamma fick biljetter till Grease och verkade nöjd. Mysig dag!
 
 
På annandagen var jag och tränade crossfit på barnvagnspasset. Efter det var vi i Bunkeflo och firade jul. Vi blev först bjudna på fika. Sedan blev det hamburgare. Barnen öppnade sedan sina paket. Vide fick ninjagolego, Malva kumicreator och Linnea en fin body och hängslebyxor. Vi spelade spel, byggde pussel och åt glass. Trevlig eftermiddag och kväll!
 
 
 
I fredags var jag och alla barn på BVC. Linnea vägde nu över 4 kg. 4015 g, men sedan kissade hon ner hela vågen, så då tappade hon nog ner till 3 kg igen. Fortfarande är hon inte lika tung som Vide. Hon var 54 cm lång. Efteråt handlade vi och åkte hem. På eftermiddagen var jag och barnen på Vanningen. Det blev mycket bus, lite fika och sedan simmade vi. Vide tog simborgarmärket. Hälften ryggsim och hälften bröstsim. Jag och Malva simmade tolv längder. Kvällen avslutades med pizza.
 
 
I helgen har det varit mycket Tour de Ski och annan skidåkning på tv. Jag hann med att träna crossfit i lördags och Jimmy tog sig dit i söndags. Barnen lekte med leksaker de fått i jul och läste även för Linnea. Malva har varit duktig och gjort mycket matteläxa, så vi slipper ta med den boken till fjällen. I söndags var jag och Vide ute på en stenletartur, men hade ingen tur. Det blåste kallt och började skymma, så det var svårt att se, men han var ändå entusiastisk.
 
 
Igår var jag på crossfit på förmiddagen och hade med mig Vide och Linnea. Efteråt hämtade vi Malva i Vellinge, som hade sovit över hos Nikki. Vi åkte sedan till Sandby och åt mat. Vi spelade mat och pratade lite. Vi ses ju inte på ett tag. Hoppas de får en härlig resa!
 
 
Idag är sista dagen på året. Den började med en jobbig kaos wod på Gripen. Sedan Tour de Ski och nu avslutas den med en lugn kväll med familjen. God mat och dricka! Gott Nytt År! Linnea är 6 veckor och har börjat le. Så söt och snäll!
 

Lilla Linnea!

På lördagen sov jag lite mindre för att jag tänkte ställa tillbaka dygnet direkt. Jimmy och barnen var på Vides tennis och sedan var Vide på Ebbas kalas på Bounce. Malva var också där och lekte. När de kom hem blev det en lugn eftermiddag och kväll. Barnen tittade på film och åt lite godis.
 
Sent på kvällen började jag känna någon värk, men inte alls tätt. Kanske var 15-20 minut. Jag pratade med Jimmy och ringde förlossningen. Hon som jag pratade med sa att jag själv fick avgöra om vi skulle åka in eller inte, då det hade gått så snabbt förra gången. Det fanns plats, så vi kunde bara komma och få en bedömning. Jimmy lyfte in två sovande barn i bilen och vi körde in till Malmö. På vägen in pratade jag men min mamma och de skulle komma och passa barnen. Jag hade en värk på vägen. Jimmy släppte av mig på förlossningen och Malva vaknade till. Jag vinkade av dem och Jimmy skulle hem om och lämna barnen. Jag gick in och fick komma in på ett rum. Barnmorskan kollade puls på barnet och undersökte hur mycket öppen jag var. 8 cm och knappt några värkar. Hon tyckte det var lite konstigt att jag var så opåverkad. Tiden gick och jag hade kanske en värk varje kvart. Jimmy kom efter en timme. Det hände inget och barnmorskan tyckte jag skulle upp och gå lite. Vi kom in strax innan ett och vid tre tyckte barnmorskan det var dags att dra hinnorna så att vattnet gick. Då skulle barnet komma snabbare sa hon. Jag hade fortfarande knappt några värkar, men jag kände hur barnet tryckte på. Tredje gången kunde jag inte hindra det och det kom ut en liten flicka. Hon mådde bra och fick ligga hos mig. Direkt ville hon suga på bröstet. Eftersom jag hade så lite värkar så hade livmodern svårt att dra ihop sig, så jag fick dropp som skulle göra det lättare för den att dra ihop sig. Jag tappade en del blod, så vi var tvugna att stanna kvar ett dygn på förlossningen. Linnea föddes 03.16. Först vid femtiden tog de henne för att undersöka henne och väga och mäta. Hon vägde 3305 g och var 48 cm lång. Huvudet var 35 cm i omkrets. Vi låg kvar och vilade till 8-tiden. Sedan gick vi in till bb. Jag fick äta frukost och Jimmy åkte hem vid niotiden. Vi var alla lite trötta. Egentligen skulle vi på dop vid lunchtid, men det fick vi hoppa över. Jag och Linnea fick besök av min mamma och pappa när de åkte hem från oss. De var glada att allt hade gått bra, för de hade varit lite oroliga. Jimmy, Malva och Vide kom och hälsade på inne på rummet vid 14-tiden. Vide var fortfarande lite besviken att det inte var en pojke. Han hade först trott det, när han såg en bild på navelsträngen. Malva ville hålla Linnea och var duktig. Vide var mer intresserad av att höja och sänka sängen. Den hamnade i ett väldigt konstigt läge innan de gick. De skulle på reflexrunda med Malvas mulle.
 
Vid 17-tiden undersöktes Linnea av en läkare och allt var bra med henne. På natten hade jag lite svårt att sova. Jag delade rum med en annan mamma, som hade problem med amningen, så barnet var ledsen då och då. På måndagen ville jag hem. De ville egentligen att jag skulle stanna en dag till, men jag behövde vila. Linnea hade gått ner till 3040 g och mitt blodvärde var 98, men jag har haft betydligt lägre. Jimmy hämtade oss vid lunch och vi stannade till på Ikea och åt på hemvägen. Vi träffade Åsa och hennes son och även mina föräldrar kom förbi. Vi hämtade sedan barnen på hemvägen. De var glada att se mig igen. Linnea sov hela eftermiddagen och kvällen, men sen på natten var hon vaken varannan timme och åt. Malva var på simtävling på kvällen med mormor och morfar. Hon hade varit duktig och förbättrat sina tider mycket.
 
 
På tisdagen lämnade Jimmy barnen på morgonen och jag kunde vila mig. Vi var på bb och Linnea gjorde pku-test. Hon skrek ingenting, när hon blev stucken och de tryckte ut blod. Hon hade gått upp till 3090 g och klarade också ett hörseltest. Jimmy hämtade barnen på hemvägen och vi sågs hemma. På eftermiddagen skjutsade jag Vide och Malva till simskolan. Vide skulle sedan till fotbollen, men då hade Linnea blivit ledsen, så jag hämtade henne hos Jimmy och körde sedan och hämtade Malva på simningen. Malva och Vide är snälla mot henne. Malva gör mysigt med gosedjur och Vide låter henne prova hans pistol.
 

På onsdagen kom mamma och hjälpte mig att hämta barnen. Marianne och Bosse kom och hälsade på vid 14-tiden. Först var Malva på fel humör, men det löste sig efter en stund. Linnea fick en mjuk pläd och Malva och Vide glitterlim. Jag bjöd på en nybakad äppelpaj med vaniljsås. Vid 18-tiden kom Mikael och Annica. Jimmy och de stora barnen var på skridskoskola. Jag bjöd på biffar och klyftpotatis och till efterrätt blev det äppelpaj. Jimmy och barnen kom hem och hann även dem träffa Mikael och Annica. Bara två månader kvar, så är de också föräldrar.
 
I slutet av veckan hämtade och lämnade jag barnen. Vide var så stolt att visa upp Linnea på förskolan. Vi hade inte bestämt namn först, men då Vide sagt till alla att hon hette Linnea, så fick det bli så. På helgen tog vi det lugnt. Vide var på tennis på lördagen och Malva på Lilys pannkaksparty. På eftermiddagen tittade barnen på en ny film med LasseMaja. På söndagen åkte jag och barnen till Sandby och tog det lugnt. Vid 16-tiden tittade Marina, Bosse, William och Jennifer förbi, för att träffa lilla Linnea. Malva var glad att Jennifer kom.
 
Veckan efter hade jag och Linnea kommit in i livet hemma lite mer. Linnea sover fortfarande mycket och vill jag så hinner jag fixa mycket under tiden. Hon sover extra bra i vagnen när jag går till och från förskolan. Vi var på bvc och träffade Caroline. Linnea hade gått upp 95 g och vägde 3185 g. Allt var bra med henne. Vi sa även hej till barnmorskan jag har haft under graviditeten. Veckan fortsatte med barnens aktiviteter. Det var sista fotbollsträningen för Vide och sista gymnastiken för Malva. På tisdagen hade Malva studiedag och både Malva och Vide var hemma.
 
På onsdagen kom min mamma hit. Hon skulle följa med Malva till skolan en dag. Efteråt var båda väldigt nöjda med dagen. Min mamma gillade Johanna Malvas lärare och tyckte hon verkade lära ut bra. Under dagen trillade Linneas navelsträng av och Malva var nöjd, för hon tyckte den var ful. Vi bakade pepparkakor på eftermiddagen. På torsdagen fortsatte julbaket med lussekatter, men det var mest jag och Malva som gjorde det den gången. Barnen har även gjort fina önskelistor till jultomten. De vet att morfar klär ut sig, men det finns nog en riktig också.
 
 
På fredagen var jag på julfest med jobbet. Först glöggmingel och sedan julbord. Mycket kött till mat, men efterrätten var riktigt god. Efter maten var det en ABBA-show. Jag tog bussen hem efter den, men kvällen fortsatte med 70-talsdisco. Jimmy hade varit själv med Linnea och när jag kom hem var hon ledsen. Hon saknade sin mamma eller mest maten. Jimmy hade matat henne med flaska, men vid 22-tiden blev hon mer hungrig. Tänk att man kan vara så saknad av ett litet barn. På lördagen var Jimmy med Vide på tennisen. Malva skulle sedan på Ronjas kalas på busfabriken och fick skjuts av Idas föräldrar. Jag, Vide och Linnea begav oss ut i det soliga vädret. Så härligt att få se solen igen. Den har verkligen lyst med sin frånvaro i november. Vide skulle leta stenar och hade med sig en bok om dinosaurier och en om vulkaner. Han började gräva i en jordhög, fortsatte leta på en grönåker och gick sedan ut i en jordig leråker och fastnade nästan. Han hittade knappt något, men sedan blev det hans lyckodag. Tänk att han som är så intresserad hittade en fossil i leran. En sjöborre.
 
På eftermiddagen körde jag och Linnea till Julia. Det var avslutningsfest med dam- och herrlaget i Hardeberga. Tilda, Jenny, Ebba och Olinda kom dit. Vi snackade och åt chips och godis. Vid halv sju var vi sedan i Hardeberga. Det bjöds på god grillbuffé. Linnea skötte sig bra och vi åkte hem först vid tolvtiden.
 
 
I söndags var Malva, Vide, Jimmy och Ebba i Skrylle. Malva hade avslutning på Mulle och Vide och Jimmy var på naturlekplatsen.
 
I måndags tog barnen ett bad med Linnea. Linnea bara njöt. Jag vet knappt om hon var vaken, men hon öppnade ögonen några gånger. Det bådar gott inför framtiden, men det blir lite kallare i vattnet då. Vide var rädd att få bajs på sig, men han klarade sig.
 
 
Den här veckan var sista gången på simningen i tisdags. Vide ska börja i Silverfisken till våren och Malva hade klarat bröstsim och ryggsimsmärken i Medley. Bra jobbat av båda! Mamma var här och städade i barnens rum. Det blev så fint med deras nya lådor under sängarna.
 
I onsdags var Linnea på bvc igen. Hon hade bara gått upp 100 g till, så hon skulle försöka äta lite oftare. Snart är hon förbi sin födelsevikt. Hon hade växt på längden till 50,5 cm. På kvällen var vi med och tittade när Malva och Vide var på skridskoskolan. Så duktiga de har blivit på att åka, men båda behöver träna på att bromsa även om de kan stanna. På hemvägen provade Malva sina svarta vinterstövlar, så nu kan hon börja använda dem.
 
Igår var jag och tränade crossfit. Jag var med på barnvagnspasset och tog det lugnt. Rodd, lite bålträning och marklyft. Skönt att bli lite svettig och allt kändes bra, så jag hoppas kunna åka dit lite mer regelbundet. På kvällen körde vi till Klasaröd och hämtade Jimmys nya bil. En vinröd Isuzu. Hoppas att den kommer gå bra!
 

RSS 2.0