Skön helg!

Igår kväll efter matchen blev det grillning i Pildammsparken. Riktigt mysigt och perfekt väder. Lite boll-kickande och frisbee-kastning hann vi också med. Sen blev det efterrätt hemma hos Sofie och Rikard. Fruktsallad, glass och grädde. Riktigt gott! Själv blev jag ganska trött, hade ju stigit upp tidigt för att jobba.

Idag har jag varit på ett kokande Malmö IP och varit assisterande i matchen mellan Malmö DFF och IFK Fjärås. Matchen slutade 5-0 till Malmö. Malmö, med några spelare från a-truppen, rivstartade och efter en kvart stod det 4-0. Fjärås spelade sen upp sig, men orkade aldrig sätta tillräckligt med press på Malmö. I andra halvlek var tempot lägre och det kändes som Malmö mest spelade av matchen. Värmen tog nog ut sin rätt på både spelare och ledare. Själv brukar jag inte ha problem med värme, men nu var det på gränsen. Helt vindstilla och ett konstgräs som suger åt sig värme.

Efter en svettig inlinestur från Lund till Sandby är jag nu och firar mamma. Det har blivit laxkotletter och snart är det dags för princesstårta! Mums!

Nästa vecka väntar jobb eftermiddag/kväll i sju dagar. Missar tyvärr träningen på tisdag och u-lagsmatchen mot Hallands på onsdag. Måste försöka fixa så att jag kan vara med mot Lilla Torg på fredag! Får hoppas Fredrik är snäll och vill byta arbetspass med mig...

Seger i derbyt!

Det var varmt och väldigt blåsigt i Hardeberga igår. Vi saknade många spelare som brukar vara med, men hade ett starkt lag ändå. Vi startade med Emma L - Emma J, Elle, Josse, Elin - Sofie I, Pilan, Olinda, Malin S - Stina, jag. Sofie N, Kajsa och Lottie började på bänken. Team Sandby kom med ett ungt lag, förstärkt med några spelare som precis kommit hem från USA.

Vi börjar matchen i kraftig motvind. Spelet håller till mycket på mitten i början. Sandby slår bort många bollar i medvinden och vi får många inkast längs högerkanten. Efter kanske fem minuter får vi en straff. Jag får bollen ute på vänsterkanten och försöker ta mig förbi deras backar i straffområdet. Bollen går emellan, men jag stoppas. Pilan slår in straffen. Vi spelar helt ok i motvinden. Vi försöker spela bollen på marken och skapar flera riktigt bra lägen. Det är framförallt på vänsterkanten som vi tar oss förbi Sandbys försvar. Nästa riktigt bra chans kommer efter att jag har bollen ute till vänster och spelar in till Stina. Hon vänder bort backen och får till ett bra avslut. Tyvärr tar bollen i insidan av stolpen och ut. Sandbys försvarare lyckas få tag på returen och kan rensa. Sandby har inte en målchans. Vårt försvar ligger bra och Sandbysanfallare lyckas inte hinna ikapp djupledsbollarna. Efter ungefär en kvart sitter 2-0. Vi får en vänsterhörna. Elin slår in bollen perfekt mot första stolpen. Jag är helt ensam och kan enkelt nicka bollen i mål. Sen är jag nära att få ett friläge, men blir avblåst för offside. Efterhand så kommer Sandby närmare vårt mål. De får några frisparkar inne på vår planhalva. Emma är bra med i målet och har full kontroll på skotten. Stina är sen nära att få ett friläge, men Sandbys målvakt kommer ut och hinner rensa precis framför Stina. Vi är nära mål lite senare när Pilan når en boll först i deras straffområde. Hon försöker spela in bollen till mig, men jag når inte först på bollen. Sandby skapar en farlig målchans i slutet, när deras anfallare kommer runt på vår vänsterkant och hon spelar bollen snett bakåt i straffområdet. Tur för oss, så fanns ingen Sandbyspelare där.

Det känns som vi har full kontroll på matchen och antagligen trodde vi det skulle bli enkelt i medvinden i andra halvlek. I början av andra halvlek pressar vi högt och Sandby har svårt att få upp bollen. Tidigt kommer Sofie I runt på högerkanten och slår ett perfekt inlägg mot mig. Jag får till en bra nick, men tyvärr rakt på målvakten. Sen blir det mer och mer Sandby. Den ena anfallaren bryter högt upp, efter ett försvarsmisstag. Elle jobbar tillbaka och bryter innan det blir farligt. Tyvärr fortsätter vi att slarva och när våra backar inte vet vem som ska ta bollen, så kommer deras anfallare och tar bollen. Hon avancerar ensam mot målet och skjuter bollen säkert och otagbart i mål. Vi får inte alls i gång något bra spel i andra halvlek. Vi stressar och slår bort mycket bollar. Emma är sen tvungen att rädda ett friläge. Sandby skapar annars inte mycket målchanser, men har ganska mycket boll. Vi sticker emellan, när Stina får tag på bollen ute till höger. Hon spelar in till mig i mitten och jag blir helt fri. Efter att ha missat första läget, så lyckas jag vända bort backarna och slå in 3-1. Trots målet, får vi inget lugnt i vårt spel. Vi slår bort mycket bollar, men har några riktigt bra målchanser som borde varit mål. Stina har ett bra läge. Själv missar jag två frilägen. Först kommer jag fri lite från vänster. Målvakten kommer ut och jag skjuter rakt på henne. Andra gången är jag helt frispelad av Olinda, men det enkla avslutet vid bortre stolpen går en meter utanför. Sådana lägen måste sitta! Inget av lagen spelar speciellt bra, men Sandby är minst dåliga. Vi gör två byten. Sofie N kommer in som yttermittfältare och Lottie, som högerback. De har en del hörnor, men de blir aldrig farliga. Deras press ger utdelning i slutet. Efter lite röra i straffområdet, kan deras mittfältare peta in 3-2. Det är kanske en kvart kvar och det gäller att vi tar tag i vårt spel igen. Strax efter målet, får jag bollen ute till höger. Tar mig förbi backen, men får en smäll och domaren blåser. Känns som hon borde ha släppt det, för jag och Stina hade kommit två mot en back. Pilan tar hand om frisparken och sätter den snyggt i bortre krysset. Kajsa kommer in som anfallare i slutet. De sista minuterna händer inte så mycket. Vi vinner matchen ganska enkelt, trots uruselt spel i andra halvlek.

Riktigt skönt med vinst, men tråkigt att vi ska behöva ha en så låg lägsta nivå. Alla måste få godkänt, men vi kan betydligt bättre. På fredag väntar en ny hemmamatch. Lilla Torg tog sin första vinst i helgen och säkert är riktigt taggade. Då ska vi se till att spela bra fotboll i 90 minuter!


Träning i blåst

Riktigt blåsigt och bara 13 på träningen. Vi började med att runda en kon med boll, slå dubbelpass och så fortsatte den andra. Jag och Olinda körde ihop. Vi fortsatte med dubbelvolley, bröst/volley, nick och enkelpass. Lite svårt att lyfta bollen i medvinden. Många bollar blev hårda skott, som Jörgen fick springa och hämta. Sedan var det dags för åttan. Först 1, 2 och 3 minuter med boll. Sen tvärtom utan boll. Mina ben var ganska sega, efter matchen i tisdags och löprundan i onsdags. Sista minuten fick jag dock fart. Både på Sandra och mig. Sandra vägrade att jag skulle komma förbi och hon lyckades också. Sen var man riktigt trött. Vi delades sen in i två grupper. Jag, Wea, Kajsa och Stina hade en avslutningsövning. Det gällde att avsluta från fem ställen, efter passningar av Andreas och Micke. Avsluten blev bättre och bättre, men Emma var riktigt bra och tog det mesta. Svårt att hitta luckor bakom henne. De andra spelade på småmål under tiden. Jag, Wea och några till avslutade träningen med att skjuta en massa. Kul!

Möte med korv. En aning sönderkokta... Match på lördag mot Sandby. Kanske fem stycken som inte kan som var med mot Borgeby, men vi har riktigt bra lag ändå. Vår trupp är mycket bredare än förra året. Det gäller för dem som inte varit med så mycket att visa vad de går för när de får chansen. Sandby ska få en tuff match. På söndag väntar ytterligare en tuff match mot Lunds BK på Klostergården. Många som inte kunde i helgen, så det blir nog några som får dubblera.

Mycket fotboll och jobb

Jobbar dag den här veckan. Lär upp en sommarvikarie och han sköter sig fint. Det gäller att ha koll på allt. Jag har bara jobbat i knappt tre månader själv, så det gäller att vara koncentrerad så att man inte glömmer något.

I måndags fick jag hoppa in i Staten o Kapitalet i semifinalen i cupen. Vi hade inga avbytare och det var med några som inte är ordinarie. Vi höll ihop försvaret bra, men hade svårt att skapa bra chanser. Motståndarna var bättre i första halvlek och hade en duktig tjej i målet. I andra halvlek spelar vi bättre. Peter ligger rätt och bryter de flesta av deras anfall. Själva skapar vi några riktigt bra lägen. Två bollar räddar de precis på mållinjen. Det blir inga mål i matchen och det får avgöras på straffar. De sätter sin straff stenhårt vid stolpen. Jag får äran att slå vår, men får inte in bollen tyvärr. Grus är inte det roligaste underlaget, men det var kul att spela ändå.

Ikväll blir det Champions League final. Hoppas på en riktigt bra match med Barca-vinst!

Borgeby - HBK

Vädret var varmt, nästan kvavt. Ett åskoväder låg i närheten. Vi var fullt lag och vi visste att det skulle bli en tuff match. Borgeby vann sist mot Team Sandby med 5-0. Vi startade med Emma - Elin, Elle, Josse, Helen - Malin, Pilan, Olinda, Louise - Stina, jag. Wea, Ros, Sofie N och Sandra var avbytare.

I början av matchen är det några halvchanser åt båda håll, men mest ställningskrig på mitten. Lite åskmuller, men det försvinner ganska snabbt. Jag blir fint framspelad av Helen precis i början, men backen hinner ifatt mig. Elin har också en bra crossboll, som vi anfalllare nästan får tag i. Vi ligger bra över hela plan och går in bra i närkamperna. Sen händer det något. Vi börjar slå dåliga passningar, som Borgeby går emellan och bryter. Gång på gång. Vi bjuder på ett friläge efter en felpass, men Emma är bra med och räddar. Borgeby har bra fart och deras anfallare löper på allt. Framför allt har vi problem med nummer 4:a på kanten och 6:an i anfallet. Själva har vi några inlägg, som bara går till målvakten eller till inspark. Undantaget är en bra boll av Stina, som når Louise vid bortre stolpen. Louise tar emot bollen, men får inte riktigt träff i avslutet. Några hörnor är bra slagna, men vi är aldrig riktigt nära. Borgeby pressar oss och kommer närmare och närmare ett mål. De har ett skott som tar stolpe, stolpe, innan vi lyckas rensa undan bollen. Till slut kan vi inte stå emot. En felpass leder till att 6:an blir frispelad. Emma kommer bra ut och täcker. Våra backar hinner täcka upp i målet, men bollen sitter säkert vid stolpen. Vi fortsätter vårt urusla passningsspel. Borgeby är riktigt nära gång på gång att utöka sin ledning. Vår backlinje bryter ofta i sista sekund och Emma kommer ut riktigt bra många gånger. Efter att en spelare kommit runt på deras vänsterkant, blir 6:an helt ren framför mål och kan enkelt slå in 2-0. I slutet spelar vi upp oss. Elin har en frispark i bra läge, som tyvärr går över målet. Pilan har ett skott som går utanför. Vi får ytterligare en hörna, där målvakten knuffar mig och vi får straff. Tyvärr sitter Pilans straff i stolpen. Stina får den sista chansen. Helen slår en bra boll in mot mål. Stina får med sig bollen och kommer fri. Skottet är bra placerat, men målvakten lyckas tippa bollen till hörna. 2-0 till Borgeby i halvlek. Vi borde ha gjort ett mål i slutet, men samtidigt ska vi vara glada att vi inte släppte in fler. Borgeby känns som det bästa laget framåt, som vi har mött i år. Vår backlinje fick jobba riktigt hårt.

Under pausen pratar vi om allt vi måste göra bättre och alla visste om att vi inte hade spelat bra. Andra halvlek börjar som den första med lite ställningskrig. Borgeby har en bra chans efter inlägg från högerkanten. Anfallaren slänger sig, men når inte att slå in bollen på volley. Wea har kommit in i anfallet. Hon ligger bra och stressar backarna hela tiden. Det känns som vi börjar ta över matchen och ganska snart kommer reduceringen. Stina får bollen ute på vänsterkanten och spelar snett bakåt till Pilan. Pilan sätter snyggt bollen i bortre krysset från straffområdesgränsen. Vi fortsätter att pressa. Wea får tag på bollen ute på högerkanten och spelar in bollen i straffområdet. Den går förbi alla och når Stina som kommer med full fart på bortre. Stina sätter bollen i närmsta stolpen, så att bollen träffar motsatta hjul och går ut. Linjedomaren är bra med och vinkar för mål. Plötsligt är vi ikapp Borgeby. 3-2 kommer strax därefter. Wea lyckas vinna bollen ute på vänsterkanten och ska spela in bollen mot mål. Hon får en perfekt båge på bollen och målvakten blir ställd. Även här går bollen bara precis över mållinjen. Vi är riktigt glada över att ha vänt. Det gäller ändå att vara på tå. Vid varje avspark slår Borgeby en långboll upp mot deras anfallare. I andra halvlek är vi bra med på varenda boll. Det hinner inte gå många minuter innan 4-2 sitter. Elin går på skott långt utifrån och bollen sitter stenhårt i målvaktens bortre kryss. En drömträff. Riktigt snyggt! Inte ofta man får in skott från det avståndet. Borgeby verkar lite chockade över vändningen i matchen. Våra fyra mål kom under ganska kort tid. Vi skapar mängder av chanser. Borgeby kommer runt några gånger på deras högerkant, men annars har vi bra kontroll. Ros har kommit in på mitten och spelar fram mig till tre frilägen. Det första kommer jag fri från vänster. Tror nästan jag är avblåst för offside och skjuter rakt på målvakten. De två andra vänder jag upp och skjuter mot bortre, men bollarna går över. Helen har ett bra frisparksläge. Skottet kommer tillbaka till henne och hon får iväg ett bra skott som målvakten räddar. Borgeby som inte skapat så mycket på ett tag får ett friläge. Deras lagkapten frispelar en spelare som kommer med fart. Vi stannar upp, som om det vore offside, men det kommer ingen avblåsning och Borgebyspelaren rullar in 4-3. Det känns som det kommer bli ett spännande slut. Vi stressar Borgeby och de kommer inte nära vårt mål. Många bollar spelar de ut över sidlinjerna. Helen kommer upp och kastar till mig. Jag skjuter mot mål. Målvakten kan inte hålla bollen och igen är bollen precis över mållinjen. 5-3 och nu kändes det avgjort. Vi kämpar på i slutet och vinner efter en riktigt bra andra halvlek.

En riktigt härlig vändning! Skönt att få i gång målgörandet. Samtidigt släpper vi in mer mål än tidigare, men vi har hållt bra tätt bakåt annars i serien. Bra att vi kan få flera olika målskyttar och bra att vi får in mål på skott utifrån. Vi får vara nöjda med att vi hade tre domare idag. Utan assisterande hade vi inte fått alla mål godkända. Domaren var helt ok, men omöjligt att se om bollen är inne eller inte, om man inte är nära målet. Kul med mycket publik! Nu får vi ladda för derby till helgen, men det ska inte vara svårt!

Grym vändning!

Matchen börjar helt jämnt. Efter en kvart tappar vi allt. Borgeby dominerar stort och leder plötligt med 2-0. Vi har inget framåt, slår bort alla passningar och de skapar chans på chans. I slutet av halvleken spelar vi upp oss lite. Vi har ett friläge och en straff, som tyvärr inte blir mål. Borgeby leder helt rättvist och ledningen hade kunnat vara större.

Inget talar egentligen för att vi ska vända det. Sen lyckas Pilan göra mål. Stina får in 2-2 via stolpen. Weas snedträff (hon sa det själv). Elins drömträff. Plötsligt står det 4-2 och Borgeby har nästan inget framåt. De reducerar till 4-3 i slutet. Det blir aldrig riktigt spännande, då jag får in ett skott från kanten. 5-3 slutar matchen.

Grym andra halvlek! Härligt med så mycket mål framåt och av fem målskyttar. Fotboll när det är som roligast och det visar att man aldrig ska ge upp. Får komma ett längre referat senare... Nu ska jag sova gott!:)

Sandby - Kristianstadtjejerna

Kristianstad hade inte med en enda spelare som var med i torsdags och kom med ett väldigt ungt lag. Sandby hade trycket hela matchen, men Kristianstad ledde med 1-0 i paus efter ett långskott. I andra gjorde Sandby tre snabba och vann ganska enkelt med 3-1. Jilan skötte sig bra som huvuddomare. Själv var det min andra match som assisterande. Man måste hela tiden vara koncentrerad och ligga i rätt linje.

Båstad

Jag och mamma åkte till Båstad i fredags för att hälsa på mina kusiner och moster. Charlotte bodde i en del av ett jättemysigt hus. Först blev vi bjudna på god fika. Goda bullar och kladdkaka med grädde och jordgubbar. Vi var sen ute och gick runt i Båstad. Väldigt mysig stad och inte så mycket folk som det kan vara ibland på sommaren. Vi gick i massa mysaffärer. Efteråt blev det god pastasallad. Trevlig dag med släkten!

Caroline, Charlotte, Gunilla och mammaJag fick också vara med på bild!HamnenUte på promenadBlåregnet var tvunget att komma med på bild!

Sandby - Kristianstad

Sandby fick riktigt tufft motstånd i tredje omgången av Svenska cupen. Allsvenska Kristianstad, som vilade några spelare. Som väntat hade Sandby ingen chans. Tio minuter höll de tätt. Sen kom två snabba och matchen var körd. 4-0 i paus. I andra halvlek höll de emot bra i början, men sen trillade in några bollar. Tufft när Tozz var tvungen att gå ut och de redan hade gjort sina tre byten. 9-0 slutade matchen. Skönt för Sandby att det inte blev tvåsiffrigt i alla fall. Sandbys målvakt var den som imponerade mest. Hon räddade flera frilägen, var orädd och hade grymma reflexer. Kul att se vilket tempo spelarna i Kristianstad hade. Ville de gå förbi, så tog de bara några snabba steg. Måste vara kul att få göra lite mål, när det gått så tungt för dem i allsvenskan. Sandby möter Kristianstad igen på lördag. Själv ska jag vara linjedomare då. Det lär bli en lättare match för Sandby, men de måste spela på topp om de ska kunna ta någon poäng.


Träning

Förmiddagsträning igår. Riktigt varmt. Vi var 16 stycken. Några har tagit långledigt och andra var sjuka. Efter lite matchsnack, körde vi i gång med cirkeln. Dubbelpass, dubbelvolley, bröst/volley, nick, enkelpass och vristvolley. Sedan blev det passningsövning i kvadrater. Två olika, som gick riktigt bra efter ett tag. Sedan var det avslut. Driva genom koner och få en väggpassning och sen långbollar som man skulle ta med sig och komma på avslut. Vi avslutade med spel. Mitt lag var en mindre, men det gick bra ändå. Bra passningsspel och rörelse. Flera mål åt båda hållen. Efteråt blev det korv och möte. Ingen match i helgen, men tre nästa vecka. På tisdag kunde alla och det blev ungefär samma lag som tidigare. På lördag var det många som skrivit upp sig att de inte kunde. Hoppas några kan fixa så att de kan, vi måste ha bra lag så att vi kan slå Sandby. På söndag är det äntligen seriematch för u-laget, borta mot Lunds BK. Tre riktigt tuffa matcher!

Beachfotboll och grillning

I onsdags övade vi beachfotboll inför i sommar. Vi ska ha två lag med i Åhus ett ungt och ett gammalt. Det var vi gamla som startade vår laddning på Svaneskolan. Vi spelade fyra mot fyra. Stor publik hade vi också. Elle och Kajsa var sjuka, Milan vilade sin hand och Emma och Lina var också där. Det var ganska bra spel för att vara första gången för året. Sofie I, Jessan, Jenny och Olinda spelade i det ena laget och Sofie N, Malin, Sandra och jag i det andra. Båda lagen var väldigt skottvilliga. En del skott gick på mål och andra högt över. Jessan var den som sköt mest och från början spred sig bollarna överallt, men i slutet hade hon siktat in sig och då satt bollarna i mål. Riktigt jobbigt om man tar i. Själv var jag kanske inte den som sprang mest. Jag vilar mig i form till sommar, då ska jag springa på allt...;) Kul var det och flera snygga mål hann vi med!

Kamp framför måletJag bryter framför JessanJenny har kontrollElle, Milan och EmmaHörnaVi röda pressar hårt!Kamp mellan Sandra och JennyFull fart!Sandra är törstigoch Jessan.Jessan skjuterSandra vilar

Efteråt blev det grillning hos Sofie I. Emma, Jessan och jag var grillmästare. Sandra och Sofie I hade gjort jättegoda potatis- och pastasallader. Meloner, chips, godis, chokladkaka och nötter bjöds det också på. Det var svårt att inte bli mätt! Vi tittade på Olindas film från hennes 25-årsfest. Väldigt fin sång vi sjöng!:) Rolig kväll, som jag tycker vi får göra om!

Träning + Match

Igår var det u-lagsmatch mot Harlösa IF. Vi som inte skulle spela tränade. Lottie, som började som avbytare, var också med och tränade. Vi började att spela med två tillslag. 5 mot 4. Mål gjorde man genom att stanna bollen mellan konerna. Från början var det ganska rörigt, men sen fick framför allt det andra laget igång ett bra spel. Malin E var med på allt och det hade varit kul om hon kan börja spela match snart igen. Mitt lag var en mindre och fick jaga mycket. Vi bytte sen, så vi blev en mer. Vi fortsatte med att slå långbollar. Jag och Louise slog till varandra. En del bra andra mindre bra. Detta tror jag är något många behöver öva på. Vi skulle sen skjuta bollen i mål från olika avstånd. Bollen skulle gå över mållinjen, annars blev det straff. Fem armhävningar eller situps. För mig gick det uselt. Satte en av tio försök och det blev mycket styrka. Olinda var bäst och fick dit de flesta. I slutet körde vi några extra skott från valfritt håll. Vi fortsatte med avslut. Pass till Jörgen och sen skulle vi gå på skott. Inte heller här lyckades jag speciellt bra. De andra var nog bättre, men vi behöver öva mer avslut. Vi ville sen ha nickövningen med prickar. Här lyckades jag sätta alla nickar, tror jag. Kanske ska satsa mer på nickavslut..;) Jag hann tyvärr inte vara med till slutet, för i matchen var det halvtid och jag fick äran att hoppa in i anfallet för att Sofie N skulle vila sitt knä lite.

U-laget startade matchen med Hanna - Sandra, My, Jessan, Helen - Emelie, Jenny, Malin R, Emma J - Wea, Sofie N. Matchen var en träningsmatch och Harlösa som är ett division 4-lag, skulle bli en tuffare motståndre än Hyllie i förra matchen.

Rolf och Andreas kollar in spelet

Första halvlek såg jag nästan ingenting av eftersom vi tränade. Vi var nära mål på några fasta situationer, men det stod 0-0 i paus.

Taktiksnack i paus

I andra halvlek kom jag in i anfallet och Lottie in som högerback. Vi pressade Harlösa ganska högt upp och det dröjde inte länge innan jag fick en perfekt boll av Malin R. Jag kom fri mot målvakten och lade in bollen vid högra stolpen. Vi fortsatte att rulla boll och Harlösa hade svårt att skapa något. 2-0 kom efter att Jessan lyft bollen över backlinjen och jag kom fri igen. Den här gången lade jag in bollen på andra sidan om målvakten. Elin kom in som back, istället för Helen. Hon slog många fina långbollar. Stina och Malin kom sen in på varsin yttermittfältsplats. Vi gjorde sen 3-0. Jag kom in i straffområdet från höger. Ingen gick på och jag kunde slå in bollen i mål. Vi fortsatte att skapa chanser. Många inlägg från kanterna, men vi hittade inte in till våra spelare i mitten. Harlösa blev giftigare i sina kontringar och Hanna fick rädda ett friläge och några skott. Malin R var riktigt nära att nicka mål på en hörna som Elin slog, men bollen gick tyvärr över målet. Malin S gjorde 4-0, efter en bra löpning. Hon kom in i straffområdet och lade in bollen i bortre delen av målet. Vi tappade sen vårt spel för en stund och Harlösa var mycket på vår planhalva. My är i ett läge tvungen att fälla deras spelare och blir varnad. Sofie och Emma kommer in igen. Sofie har ett bra skott på mål och Emma sliter på mitten. Harlösa får in en reducering i slutet. Ett hårt skott som Hanna är på, men det letar sig in i målet. Precis innan domaren blåser av har Emma ett jätteläge att utöka vår ledning. Jag fick med mig bollen in i straffområdet och spelade snett-inåt-bakåt till Emma. Jag tror hon fick för mycket tid på sig att sikta, för bollen går till slut utanför stolpen.

En bra match mot ett mycket bättre motstånd en sist. Stundtals tappar vi vårt spel, men när vi rullar runt bollen på marken ser det bra ut. Det gäller att vi ligger på topp hela tiden, för då är vi svårslagna!

Målrik match

Igår på dagen var jag och dömde Torns IF - Näsby IF i Stångby. Betydligt bättre väder än på lördagen. Bra anfallsspel från båda lagen, men mindre bra försvarsspel. En svängig match som till slut blev 5-5. Ganska rättvist resultat. Näsby måste gjort årets mål, då lagkaptenen klackade in en frispark från kanten. Riktigt snyggt! Zlatan klass!

Resten av gårdagen var jag mest trött. I natt sov jag tolv timmar, men var ändå inte pigg när jag vaknade. Nu känner jag mig utvilad och ska nog ut och jogga en runda. Måste träna för löptest, som jag ska ha på domarutbildningen i sommar. Kanske inte klarar det annars...;)

Vången - HBK

Första matchen med dåligt väder. Lite vind, ganska kallt och regn. Vi saknade en del spelare inför dagens match, men kom ändå med ett riktigt bra lag. Vi startade med Emma - Elin, Josse, Elle, Sandra - Malin S, Olinda, Pilan, Louise - Stina, jag. Sofie I och My var avbytare.

Matchen börjar lite avvaktande från båda hållen, men efterhand tar Vången tag i sitt spel. De rullar bollen bra och är först på de flesta bollarna. Vi ligger bra i försvarsspelet och släpper inte till många målchanser för Vången, men vi har inget eget spel. När bollarna kommer upp kan deras backar enkelt bryta och starta nästa anfall. Bollen studsar ifrån oss. Det blöta gräset är ganska halt, men vi ska kunna slå några enkla passningar mellan oss ändå. De får några hörnor, men vi ligger bra och rensar undan bollen. Undantaget är en hörna, som de snyggt nickar i mål. Men tur för oss att linjedomaren vinkar och bollen har varit utanför kortlinjen. Vi kommer upp i några anfall och får några hörnor. Den första blir riktigt farlig, då deras målvakt lämnar retur mitt framför målet. Vi skapar några bra lägen till. Jag har två skottlägen utanför straffområdet. Båda går mot krysset, men det ena tippar målvakten till hörna och det andra går utanför. Pilan har det bästa läget, när hon i straffområdet får bollen. Tyvärr får hon inte bra träff och bollen går inte på mål. Vången är närmast ett mål. Först frispelar de en spelare i straffområdet, men hon stressas och skjuter över. Sedan är de nära att få straff, då en spelare tar sig in i straffområdet och nästan förbi Elle. Linjedomaren vinkar för straff, men huvuddomaren dömer inspark. I slutet av halvleken spelar vi upp oss. Sofie I kommer in en stund på yttermittfältet, då Elin skadat sin arm. Vi vinner mer bollar på mitten och låter inte Vången spela runt lika mycket. Det är också vi som tar ledningen. Olinda frispelar mig med en fin djupledspass. Målvakten kommer ut och jag lyfter in bollen i bortre delen av målet. Direkt på avspark får deras lagkapten bollen. Jag går på, men hon tar sig förbi mig och sen får hon ensam gå ganska långt. Hon frispelar deras snabba anfallare. Emma är på henne, men hon kan ta sig förbi och lägga in bollen i öppet mål. 1-1. Riktigt surt när vi precis gjort mål och det kändes som vi var på gång. Men man måste vara riktigt på tå direkt på avspark. Resten av halvleken hände det inte så mycket.

I andra halvlek spelar vi bättre än i första. Vi skapar fler målchanser och de har inte mycket framåt under ett tag. Jag blir frispelad av Stina, men lyckas inte få bollen på mål då målvakten kommer ut och täcker. Lite senare tar jag mig förbi på vänsterkanten och spelar in till Stina som är själv framför mål. Hon får bollen för långt ifrån sig och backen kan bryta. Vi har flera bra inspel, men lyckas inte få bollen på mål. Båda lagen har en del fasta situationer, men det är aldrig riktigt nära mål. I mitten av halvleken tar vi ledningen. Jag får bollen av Malin S på kanten, tar mig in i straffområdet och spelar den till Pilan vid straffpunkten. Hon tar lugnt emot bollen och lägger säkert in den vid närmsta stolpen. Vi fortsätter att spela bra i tio minuter och leder rättvist. Malin har ett skott som träffar klockrent i ribban. Målvakten får sen ta i returen. Sen händer något. Vi blir nog stressade, backar hem och vill försvara vår ledning. Vången har allt spel och vi har svårt att få undan bollen. De får några frisparkar i bra lägen, men vårt försvarspel framför mål är bra. På övertid får de ett friläge från höger. Våra backar stressar och Emma kommer ut och gör sig stor. Det blir bara inspark och vi reder ut deras press.

En riktigt skön vinst. Kul att kunna vinna, när vi inte spelar bra. Vi kan betydligt bättre än vad vi visade och det får vi ta fram i fortsättningen. Alla krigar, även om vi inte lyckas med vårt spel. Nästa vecka är den en ny bortamatch mot Borgeby.

Riktigt härlig seger!

Vinst med 2-1! En urusel inledning och riktigt tillbaka pressade sista tio. Däremellan stundtals bra spel. En kämparinsats och skönt att vi fick alla poäng med oss hem. Jag gjorde mål i första och Pilan i andra. En eloge till Sofie I och My på bänken som under hela matchen peppade oss! Skriver mer om matchen efter jobb, sömn och dömning. Nu ska jag njuta av segern!


Eurovision

Jag brukar ha hur bra koll som helst. I veckan har jag knappt sett något, eftersom jag har kommit hem sent från träningen och sen skulle jag till jobbet innan det var slut. Kul att Malena gick till final. Tror inte hon hamnar i toppen, men hoppas gör jag så klart. Av de jag har hört, så gillar jag bäst Island, Norge och Finland. Arash kan säkert komma långt. Den är helt ok. Jag har inte alls hört de som inte varit med i semifinalerna, där kanske finns någon bra. Får se vem som blir favoriten sen...


Uppåkra IF - Limhamn Bunkeflo DFF

Igår kväll var jag i Hjärup och dömde en division fyra match. Stundtals riktigt bra spel för att vara ett bottenmöte i fyran. Uppåkra vann till slut med 4-3.

Träning igen

Har snart jobbat klart mina nattveckor och har därför inte hunnit med så mycket mer än jobb och träning. Idag var vi inte så många. 15 stycken efter Louise dök upp. Vi började med att driva boll på en massa olika sätt. Höger, vänster, utsida, insida, dra bollen med sulan, pendla med benen och rycka. Vi fortsatte med lite jonglering. Vissa klarade mer än andra. Sedan blev det passningar. Först två tillslag och sen ett, på långt och kort avstånd. Sedan blev det tävling. Det gällde att få ut de andras bollar. Första omgången vann jag, efter kamp med Elle och Stina. Nästa omgång körde Elle alla mot mig i slutet. Själv behöll hon bollen och kunde enkelt vinna. Alla sätt fungerar att vinna på!;) Sista omgången blev det lika mellan mig och Louise, då vi sparkade ut varandras bollar samtidigt. Sedan blev det snabba fötter. Vi var ganska bra på att välta konerna. Efter fem rundor, skulle vi bara köra tills vi alla klarade att komma förbi utan att flytta på konerna. Det blev åtta rundor extra. Bra med extraträning! Vi avslutade med spel med femmanna mål. Det andra laget spelade riktigt bra. Enkla pass och bra rörelse, men de saknade skärpan framför mål eller så skrämde Jörgen dem till att missa. Vi gjorde det ibland för svårt istället för att slå den enkla passen till en som mötte. Malin bröt sig starkt igenom i början och sköt bollen förbi Andreas. Vi avslutade med mål efter en riktigt bra djupledsboll av My, som jag kunde slå in vid stolpen.

Efteråt var det möte, men själv skyndade jag mig iväg till jobbet. Hoppas alla sjuka kan bli friska till på lördag. Det är bara vinst som gäller mot Vången!


Träning

Vi började med att snacka om helgens matcher. Sedan blev det trianglar. Enkelpass där framme, enkelpass där bak med inre foten, volley, bröst/volley, nick och enkelpass. Jag och Jenny körde. I början kändes det som vi körde väldigt länge. Benen blev som bly i slutet. Vi fortsatte med allsvenskan. En mot en. Jag började mot My steget under allsvenskan. Under hela tiden höll jag mig kvar i toppen. Många matcher blev lika och avgjordes på kluns. Jag vann några och förlorade några. Helen var den som spelade mest uppe i allsvenskan och det blev final mellan mig och henne. Hon började med ett mål. Jag kvitterade. I slutet bröt hon mig och kunde enkelt sätta 2-1. En värdig vinnare! Riktigt jobbig övning. Det blev inte många mål. Trots att man kom fri mot konen, missade man några gånger. Vi hade sen fintövningar, där vi sprang mot varandra två och två. Kropps- och överstegsfinter. Därefter blev det spel. Två tillslag och mål fick bara göras på volley och nick. Spelet kändes ganska segt. Inte mycket rörelse och närkamper. Några klev av. Vi övergick till fria tillslag och spelet blev lite bättre. Louise gjorde dagens snyggaste mål. Jag fick bollen av Emma J ute på kanten och slog ett inlägg, som Louise kom med hög fart och nickade in. Så ska vi göra på matcher också! Vi avslutade träningen med några skott efter väggspel. En del fick till riktigt bra skott, medan andras bollar flög högt över staketet.

Stattena serieledare

Gårdagskvällens match i vår serie, slutade med en storseger för Stattena Bluebirds mot LBK (6-1). Jag antar att Stattena hade med några spelare från a-truppen.

Vår uddamålsförlust känns som ett starkt resultat mot Stattena och ändå kändes det som vi skulle kunnat ta poäng. Vi tog inga poäng, så då var det ändå inte värt så mycket. I och med segern går Stattena upp i ledning. Teamet är det enda laget som inte har förlorat en match nu. Det är ganska jämnt. Nästan alla verkar kunna ta poäng av varandra. Stattena har överlägsen målskillnad och även Lilla Torg fast sämst. Själva har vi plus. Vi har släppt in betydligt mindre mål per match än förra säsongen, men också gjort mindre. Då låg vi i topp i både insläppta och gjorda. Lite mer övning och koncentration framför mål, så ska vi kunna öka målskörden framåt! Det verkar bli en lika spännande serie som det kändes som innan den startade.


Hyllie IK - HBK

Äntligen match för u-laget. En sen inlagd träningsmatch borta mot Hyllie IK. Ett ganska nystartat lag. Solen lyste, men vinden var riktigt kall. Vi startade med Hanna - Tilda, My, Jessan, Anna - Sofie I, Olinda, Emma J, Sofie N - Wea, Kajsa. Benita, Aleks och Lottie började på bänken.
 
Full fart framåt på Wea, Sofie N och Anna. Jessan säkrar där bak.

Vi börjar direkt med hög press och stressar Hyllie till misstag. Wea och Kajsa springer mycket, men lyckas inte riktigt få med sig bollen. Backlinjen är säker och tar lugnt hand om de flesta bollar som kommer. Emma och Olinda krigar på mitten och vinner mycket boll. Både Sofie N och Sofie I kommer gång på gång i bra löpningar och slår in bollen framför mål. Sofie N skapar de farligaste lägena i början på några fasta situationer. En hörna slås perfekt in framför mål, men efter lite kalabalik lyckas Hyllie få undan bollen. En frispark från några meter utanför straffområdet kommer också perfekt in framför mål och Emma är där, men bollen går precis utanför målet. Efter en kvart kommer ledningsmålet. Sofie I frispelar Wea som är misstänkt offside, men domaren friar. Helt fri med målvakten rullar hon in bollen vid närmsta stolpen. 1-0 står sig ett tag, fast vi skapar många bra lägen. Sedan ser Emma till att vi drar ifrån. Ena gången frispelad av Wea. Båda målen ser nästan likadana ut. Hon springer ifrån motståndarna från mittplan och ensam med målvakten gör hon inget misstag. 4-0 gör Olinda, när hon trycker in bollen på en retur. Kajsa avslutar målskyttet i första halvlek. Fint framspelad, slår hon bollen otagbart för målvakten i bortre stolpen och in. Vår ledning i paus hade kunnat vara ännu större, men det är svårt att hålla koncentrationen uppe hela tiden när man får så många målchanser.
 
Sofie I och Wea anfaller
Wea och Sofie I anfaller

Inför andra halvlek pratar vi om att fortsätta jobba och starta om, som att det stod 0-0. Benita kommer in som anfallare och Aleks och Lottie som ytterbackar. Benita får direkt ett friläge, men hon får inte riktigt träff på bollen framför mål och den går utanför. Kort därefter blir Benita frispelad igen framför mål av Wea, men det vill sig inte riktigt och även nu går bollen utanför. Vi kommer gång på gång till bra lägen och till slut sitter 6-0. Wea springer i från backlinjen och sätter säkert bollen i mål. Inte långt efter det, får hon ett nytt friläge och det står 7-0. Sedan är det Benitas tur att äntligen få in bollen. Helt fri med målvakten igen och denna gånger skjuter hon hårt från nära håll. Målvakten ser ut att ducka för att inte träffas. Hyllie har inte mycket, men kommer upp i korta anfall. Svårt för vår backlinje och Hanna att hela tiden vara med, när de har så lite att göra. Aleks skadar sen tyvärr knät i en glidtackling. Vi får hoppas att det inte är så allvarligt. Vi skapar mycket. Olinda har ett hårt skott i ribban. Sofie N har några skottlägen, men får inte in bollen i mål. Kajsa som verkar trivas i anfallet, gör sen sitt andra mål för dagen. Från nära håll trycker hon in 9-0. Hon har sedan några bra chanser för sitt tredje mål för dagen, men hennes vänstra är inte lika bra som den högra...;). I slutet gör Hyllie ett tröstmål och matchen slutar 9-1.
 
Paussnack

Kul att se u-laget spela idag. Alla verkade riktigt sugna på match och samtliga gjorde en bra insats. Bra spelkombintioner och många mål. Motståndet hade kunnat vara lite bättre, för att det skulle bli mer match. Sofie N gjorde en riktigt bra första halvlek och det syntes inte att hon inte har spelat match på tre månader. Trots att en del inte kunde, så hade vi inte med någon som startade igår. Det hade vi inte en enda gång förra året. Kul med en så bra och bred trupp! Till helgen skulle det vara seriematch hemma mot IF Limhamn Bunkeflo, men nu verkar det som även de har dragit sig ur serien. Fem lag kvar. Riktigt tråkigt!

Nära seger

Vi mötte igår Råå IF på bortaplan. Riktig härligt fotbollväder och en helt ok fotbollsplan. Råå har inlett starkt i serien och vi visste att vi var tvungna att ge allt för att vinna. Vi startar precis som i matchen mot Svalöv. Emma - Elin, Josse, Elle, Helen - Malin S, Ros, Pilan, Louise - Stina, jag. Wea, Olinda, Emma J och Anna var avbytare.

Matchen startar i högt tempo från början. Det skapas halvchanser åt båda håll. Råå börjar direkt med att slå långa bollar på sina anfallare. Ofta startar det med bollar från innermittfältarna ut på våra kanter. Deras ena anfallare är riktigt snabb och får tag på en del bollar, men oftast är våra backar riktigt bra med och bryter tidigt. Själv spelar vi runt bra och kommer tidigt förbi flera gånger på kanterna. Några bollar spelas in längs marken, men tyvärr är vi inte först på dem i straffområdet. Vi får flera hörnor, som Helen slår in bra framför mål. Vi är på första bollarna några gånger, men andra bollarna rensar Råå undan. De startar direkt kontringar och vi får jaga tillbaka. Råå slarvar en del i passningsspelet och några gånger bjuder deras backar oss på gratis-chanser. Vi har en liten svacka, då Råå är först på de flesta bollarna. Backlinjen får undan bollen bra, men mittfältarna och anfallarna har svårt att vinna bollarna. Men vi kommer snabbt in i matchen igen. Vi har grepp om matchen, men spelar ibland bort de avgörande passningarna. Bättre koncentration i dem och vi kommer skapa mycket mer målchanser. Efter drygt halva halvleken får deras snabba anfallare tag på bollen ute på deras högerkant. Hon vänder upp och slår ett inlägg mot straffpunkten. Den andra anfallaren vinner en nickduell i kamp med Josse och Elin. Tyvärr är Emma på väg ut och bollen går retfullt in vid stolpen. Bara några minuter efter deras mål får vi ett inkast långt nere på deras högerkant. Louise kastar bollen till mig. Jag tar mig in i straffområdet och från ganska nära håll, kan jag skjuta bollen upp i nättaket. Skönt att vi lyckades kvittera så snabbt. Råå har några frisparkar i bra lägen, men bollen går oftast utanför mål. De har också några hörnor, men det blir aldrig farligt. Råå spelar nästan bara långbollar och våra backar får jobba väldigt mycket. Elle och Josse får stopp på anfallen och Råå skapar inte många målchanser. Råå blir några gånger avblåsta för offside i bra lägen. Vår backlinje lyfter bra, men några gånger är det precis vi klarar oss från frilägen. Elin och Helen är bra både defensivt och offensivt. Deras långbollar är för det mesta helt perfekta. Våra mittfältare jobbar riktigt bra och vinner mycket boll på mitten. 1-1 står sig till pausen.

Råå inleder andra halvleken bra och mycket spel är på vår planhalva. De har svårt att skapa chanser och vi håller ihop laget bra. Vi tar sen över spelet och har mycket boll. Emma har inte så mycket att göra, men de få gånger hon får ingripa gör hon det riktigt bra. Vi fortsätter att komma runt på kanterna och vi är riktigt nära att få in bollarna. Flera gånger lyckas Råå i sista stund rensa till hörna. Helen och Elin turas om och slå dem. Jag är riktigt nära att nicka in en och Elle är nära att skarva in någon. Några hörnor blir som flipperspel i deras straffområde, men bollen vill inte in. Under andra halvlek har Råå bara några få bra chanser. Efter en hörna når bollen en av deras spelare vid straffområdesgränsen. Hon drar till på volley och får kanonträff. Bollen tar klockrent i ribban och returen går ut i straffområdet. De är först på returen, men bollen går inte på mål. De får sen ett friläge efter ett inlägg, men blir avblåsta för offside. Deras snabba anfallare får sista chansen. Hon kommer in i straffområdet, men från ganska dålig vinkel går bollen en bit utanför bortre stolpen. Wea kommer in som anfallare i mitten av halvleken och Olinda kommer in som mittfältare. Wea skapar direkt flera lägen med sina löpningar. Tyvärr blir hon avblåst för offside några gånger. Olinda visar vilja och trycker till i närkamperna. Hon får några frisparkar mot sig, men även någon med sig och ser till att deras lagkapten varnas. I slutet skapar vi flera riktigt bra lägen. Jag har ett friläge från höger, men skottet täcks av backen till hörna. Nästa chans kommer efter ett perfekt inlägg av Elin, som jag nickar vid bortre stolpen. Backen lyckas få bollen på sig och även den bollen går ut till hörna. Nästa läge är en perfekt lobb av Josse, som jag lyckas ta ner. Målvakten kommer ut bra och täcker. Bollen går ut till Wea som har öppet mål från straffområdesgränsen. Tyvärr går bollen precis utanför stolpen. Den sista chansen får jag, när jag är först på en långboll. Mitt lobbskott går en halvmeter utanför stolpen. Direkt efter blåser domaren av matchen. Riktigt surt att vi inte får in någon av de här chanserna och jag tycker Råå ska vara glada över poängen.

Alla gör en riktigt bra match. Tycker vi spelmässigt gör vår bästa match för säsongen. Vi skapar chanser både på skott, inlägg och genombrytningar. Råå snackade något om att de gjorde en dålig match, men som jag ser det stressar vi dem till misstag. Vi vinner hörnstatistiken med 20-5 eller något sådant. Synd bara att vi inte får in någon av alla våra hörnor, för många av dem slog Helen och Elin riktigt bra. Vi har en liten svacka i början av båda halvlekarna, men inte alls så långa och djupa som de kan vara. Då trycker Råå på bra och vi har svårt att få undan bollen, men annars är det vi som för matchen. Fortsätter vi så här, så kommer poängen att fortsätta trilla in. Nu får vi ladda inför BK Vången borta på lördag.

Intressanta resultat

Svalöv - Lilla Torg 5-3
Bottenmöte i serie. Lilla Torg gjorde sina första mål, men det räckte inte för någon poäng. Svalöv visade sig vara starkast och tog hem alla tre.

Vången - Borgeby 2-1
Trodde faktiskt att Borgeby skulle vinna. De kändes starkast. Vången har tappat några spelare, men har kvar en del sen de spelade i tvåan.

Team Sandby - BK Kick 2-1
Det går betydligt bättre för Teamet än för Sandby. Teamet leder serien tills ikväll, då Stattena eller Lund går om. Utan avbytare och med ett ungt lag, kämpade Teamet till sig segern.

Wä - Löberöd 8-1
Löberöd fortsätter att förlora och har det ungefär lika tungt som Lilla Torg i vår serie. Frågan är om någon av dem kan vända den dåliga trenden.

Sandby - Sjöbo 1-2
En match som man i förväg skulle tro att det skulle vara ett toppmöte. Sandby tog tidigt ledningen, men Sjöbo vann och gick om Sandby i tabellen.

Malmö DFF - LB07 9-1
Stora siffror i tvåan. LB07 förlorade sin första match. På deras hemsida skriver LB07 att det är fegt att ta med så många spelare från a-truppen. Ingen av dem startade mot Kristianstad och då ser jag att det är självklart att de ska spela. Alla behöver matchträning. Sen är det en annan sak att det är stor skillnad att möta farmarlag samma dag som a-laget har match eller om de inte spelar.

JAIF/BBK/VAIF - Sjöbo 2-1
En stor skräll att division 4-laget skulle slå ut Sjöbo ur YA-cupen. JAIF/BBK/VAIF släppte in ett mål mot Sjöbo, men lyckades sätta båda sina bonus-straffar och slå ut de regerande mästarana.

Invigt Malmö IP

Jag har precis kommit hem från Malmö IP. LdB FC - Jitex BK spelade första omgången i den nya serien, Svenska Spel F17. Första matchen på det nya konstgräset. Nu är leran/sanden borta från den ena långsidan, men själv spelar jag hellre på riktigt gräs. Matchen var riktigt bra. Högt tempo. LdB tog tidigt ledningen, men Jitex vände till 2-1 i paus. Helt rättvist. I andra halvleken tog LdB över. Kvitteringen kom och ganska snabbt 3-2. I slutet skapade LdB chans på chans, men resultatet stod sig. Kul att döma med assisterande. Sara och Fredrik skötte sig bra ute på kanterna!

Nu blir det några timmars sömn, innan jag ska jobba natt igen. Måste vara pigg till matchen imorgon!

Träning

20 stycken och inte riktigt lika kallt som i tisdags. Vi började med kvadraten. Sedan spelade vi med två småmål var och två tillslag. Mål gjorde man när en tog emot bollen på andra sidan. Stundtals riktigt bra passningsspel och rörelse. Svårt ibland när man vill ha ett tillslag, man måste tänka mer. Vi lyckades göra två mål, vet inte om de andra fick in någon boll. Sedan var det snabba fötter. Två olika övningar. Därefter Elles avslutsövning. En del riktigt bra avslut och inlägg. Emma fick jobba riktigt hårt i målet, medan vi utespelare hade det ganska lugnt eftersom vi var så många. Vi avslutade träningen med spel på stor plan. Vi spelade med två jämna lag. Wea skapade mycket i andra laget och lyckades göra mål på Wea. Vi rullade runt bollen bra i vårt lag, men vi hade svårt att skapa chanser.

På mötet var det mackor. Jenny som hade önskat dem var inte där, men hon kanske får det nästa gång också. Tror nästan alla kunde på söndag mot Råå. U-lagsmatch först nästa helg.

Barca till final!

Bra lag ska ha tur! Synd att jag missade matchen igår. Inte varje match Barcelona bara har ett skott på mål. Tur då att de var väldigt effektiva. Det blev inte drömfinalen Arsenal - Barcelona, men jag tror det kommer bli en riktigt bra final ändå.

Träning

Kyligt och blåsigt, inte alls lika skönt som vi har blivit vana med. Drygt 20 idag också. Kul att så många dyker upp. Vi värmde upp med cirkeln. Dubbelpass, dubbelvolley, bröst-volley, lår-volley, nick och enkelpass. Bollarna börjar känns skönare, vilket är bra. Vi fortsatte med löpning. 1 min löpning, 1 min aktiv vila, 2 min av varje, 3 min av varje och sen likadant omvänt. Jobbigt, men skönt efteråt. Emma J peppade de flesta. Lättare att springa fort när någon drar upp tempot. Vi fortsatte med passnings-trianglarna. Vår grupp började uselt, men sen såg det riktigt bra ut. Vi delade sen upp oss. Backarna körde långpass och anfallare/mittfältare avslut. Vi skulle vända upp med bollen vid straffområdesgränsen och ta avslut direkt. Själv fick jag till några bra avslut i början, men sen blev det sämre. Vi avslutade alla med skott på rullande boll. Inte många bollar gick in. Några få fick kanonträff, men de flesta flög åt alla håll. Milans insatt som målvakt sattes inte på så stora prov. Som straff, för att vi bara fick in 3 bollar under avslutningsrundan, blev det situps.

Det snackades lite om att vi skulle försöka få in en match för u-laget. Det behövs verkligen. Bara en match hittills. Tråkigt med så få lag i serien. Det var inte många lag från början och sen har både Trelleborg och Kick dragit sig ur. Själva är vi många nu, inte som förra säsongen när halva a-laget var tvungna att dubblera varje helg.


Lite andra matcher

BK Vången - Team Sandby 0-0.
Starkt av Teamet att ta poäng av Vången med ett så ungt lag. Många 93-94:or, när a-laget hade match samtidigt.

Lunds BK - BK Kick 3-1
Jag såg slutet på matchen. En tidig toppmatch. Av det jag såg hade Lund mycket boll, men det slarvades lite åt båda håll.

Lilla Torg - Stattena Bluebirds FF 0-8.
Fortsatt riktigt tungt för Lilla Torg. Frågan är om de har många borta och lyckas vända den dåliga trenden?! Stattena kan haft med några spelare från a-truppen.

Borgeby FK - Råå IF 2-4.
Lika i paus och Råå drog ifrån i andra halvlek. Borgebys första förlust. Känns som två lag som kan blanda sig in i toppstriden. Vi får se till att ta revansch (från träningsmatchen) på Råå på söndag.

Mycket fotboll

I lördags kväll blev det El Clásico hos Sofie. Vilken match! Missade första målet, men hann se Barcas vändning och utspelning. 6-2 och nu är ligan i princip avgjord. Hoppas bara Barca lyckas slå ut Chelsea i Champions League-semin!

I söndags hann jag först med mjukglass och lite inlines på Ribban med Anneli. Sen skulle jag till Lund och döma Lunds BK -  Hallands Nations FF i reservlagsserien. Det blev en bra match, där LBK vann med 2-0. De var inte alls lika överlägsna som sist jag dömde dem. Deras a-lag spelade precis innan, så de hade bara med två a-lagsspelare. Hallands hade två riktigt bra lägen i slutet, men LBK:s målvakt räddade båda. Jag träffade min gamla tränare, Galo, som tränar Hallands nu. Han var sig lik.

Igår dömde jag DM-kvartsfinalen LdB FC - Borgeby FK i F16. Min första riktiga match med assisterande domare. Det blev en riktigt bra match, men inte konstigt när många av spelarna spelar i divison 2 och 3 i vanliga fall. Från början var det LdB som hade övertaget, men de skapade inte så mycket chanser. LdB tog ledningen på en hörna i första halvlek. Borgeby gjorde mål i slutet av halvleken på sin första riktigt bra chans. I andra halvlek ökade tempot och det blev mer närkamper, men det blev inget mål. Förlängning 2x10 min. Här var det Borgeby som ville mest och skapade mycket. LdB hade ett friläge. I slutsekunderna av första 10 minuterna, lyckades Borgeby trycka in 2-1. Sista tio pressade LdB, men Borgeby höll tätt bakåt. Rolig match att döma i väldigt högt tempo för att vara en ungdomsmatch! Fick lite tips av den ena assisterande domaren, som hade dömt länge. Alltid bra att få reda på vad man kan tänka på och göra bättre!

Tredje gången gilt

Svalöv kom på besök på Knutsvallen idag. Kanonväder och vi var riktigt laddade. Tyvärr var det bara en domare. Man får tänka lite mer på offsiden utan assisterande. Vi startade med Emma L - Elin, Josse, Elle, Helen - Malin S, Ros, Pilan, Louise - Stina, jag. Wea, Olinda, Sofie I och Anna var avbytare.

Vi börjar att pressa högt upp direkt. Det dröjer inte länge innan vi skapar riktigt bra chanser. De blir stressade och vi får tag på bollen högt upp. Deras insparkar går inte så långt och vi är på hugget i mitten. Jag får tidigt ett bra läge utifrån högerkanten, men skottet går knappt fram till målet. Vi får flera hörnor och Pilan vär närmast, när hon är på bollen mitt framför mål. Svalöv slår långbollar och bollar ut på kanterna, men vi har för det mesta kontroll på dem. Vi bjuder på några enkla hörnor igen och de slog in dem riktigt bra framför mål. Vi lyckas med både tur och skicklighet hålla tätt bakåt. Det är mycket bättre ordning på försvarsspelet på hörnorna, jämfört med förra matchen. Emma kommer bra ut och boxar undan några. Vi fortsätter att skapa chanser och från inget läge alls, får vi en straff. Deras back får olyckligt bollen på handen. Inte avsiktligt vad jag ser det, men hon håller handen högt upp. Pilan slår straffen nära stolpen. Målvakten slänger sig åt rätt håll och är nära på att ta den, men bollen går in. Vi fortsätter att pressa högt. Det är stora ytor ute på kanterna, då de spelar med tre backar. Gång på gång är vi nära att komma igenom, men de lyckas bryta i sista stund. Svalöv fortsätter att kontra. I ett läge rundar anfallaren Emma. Hon får dålig vinkel och det blir aldrig nära. Svalöv har också ett rent friläge, då deras duktiga mittfältare kommer helt fri efter att bollen studsat över våra backar. Emma kommer ut bra och skottet går på henne. Vi får sen en straff till. Jag får en bra boll precis utanför straffområdet och tar mig mot mål. Backen missar bollen och tar mina ben. Pilan kliver fram igen och lägger in bollen i samma hörn. Riktigt härligt! Vi fortsätter att rulla runt bollen bra. Jag och Stina får flera bra lägen efter bra bollar av Ros och Pilan. Vi har läst Svalövs långbollar och de skapar inte så mycket längre. Vi är nära gång på gång, men får inte riktigt till avsluten. Jag är framme en gång och stressar målvakten, när hon har bollen vid fötterna. Hon slarvar och jag får tag på bollen. Tyvärr får jag för dålig vinkel att lägga in den direkt. Jag försöker vända upp, men skottet täcks och går över kortlinjen. Inte ens en hörna får vi med oss. Under hela halvleken har vi mängder av hörnor och några frisparkar. Helen och Elin slår in dem bra. Vi måste fortfarande bli bättre på att ta för oss i straffområdet. Vi leder med 2-0 i paus, vilket är ett helt rättvist resultat.

I andra fortsätter vi vår press. Vi spelar runt bollen bättre. Flera riktigt snygga väggspel och bra löpningar. Helen och Elin slår upp flera riktigt bra bollar från sina ytterbacksplatser. Svalöv har mindre chanser i andra halvlek än i första. Jag får öppet mål efter fint spel hela vägen och en kanonpass av Stina. Tyvärr får jag ingen fart på bollen och målvakten kan enkelt ta bollen. Vi kommer runt bra på kanterna. Louise och Malin S tar många riktigt bra löpningar. Inspelen går ofta lite för nära målvakten. Vi måste bli bättre på att slå dem tidigare eller slå dem snett bakåt. En kvart in i andra får jag äntligen göra mål, efter alla lägen. Vi bryter deras inspark tidigt och jag får bollen utanför straffområdet. Jag kommer i bra läge och kan slå in bollen i bortre. Efter det målet, känns det som en del spelare i Svalöv ger upp. Några slutar kämpa och klagar lite på varandra. Vi fortsätter att ta löpningar och skapa chanser. Wea kommer in i anfallet. Hon stör direkt med flera bra djupledslöpningar. Olinda kommer in på mitten och Sofie på högerkanten. Både visar vilja och trycker till i varenda närkamp. Jag kommer runt på kanterna några gånger i slutet. Stina får ett bra läge, men bollen går tyvärr över målet. Pilan har ett bra skott, som målvakten precis räddar. Vi slarvar en del i slutet med passningarna, kanske några börjar bli trötta. Svalöv bryter, men vi är snabbt med hemåt och det händer inte så mycket. Det kändes väldigt lugnt och vi vinner säkert med 3-0.

Alla gjorde verkligen en kanoninsats idag. Vi kämpade för varandra och försökte spela bollen på marken. Om jag ska klaga på något, så är det bollarna. Antingen är jag klen eller så var de  för hårda. Jag lyckades i alla fall inte förvalta flera riktigt bra chanser. Vi får öva avslut på träningarna, så att vi kan göra mer mål i fortsättningen!


Gårdagen

Först jobb från 6 till tvåtiden, därefter direkt till träningen. Vi var mer folk än vad jag trodde vi skulle vara. Var ju hur många som helst som sagt att de inte kunde, ändå var vi 15. Vi började med kvadraten. Sedan delade vi in oss i två lag och tävlade. Man skulle rulla bollen mellan benen. Den som var sist skulle ta bollen, springa fram och rulla. Tre runder körde vi. Den andra skulle vi passa bollen och den sista var valfri. Vi utklassa de andra!;) Sedan körde vi prickar först nickar från någon meter. En kastade bollen från stolpen och så skulle man nicka mål. Olinda vann efter en ganska lång runda. Vi körde sen volley från utkanten av straffområdet. Här fick en del till riktiga kanonträffar, men en del bollar flög åt alla håll. Josse vann till slut. Själv hamnade jag väl i mitten båda gångerna. Nickarna var helt klart roligare, där vågar man ju ta bollarna när man står i mål. Vi avslutade sen träningen med spel med fem-manna mål. Samma lag som i början och vi visade det andra laget att vi var bäst även här. I början var spelet ganska stirrigt, men efterhand fick vi ner bollen och i gång ett bra passningsspel. Tempot var inte så högt, men vi försökte ändå ta bra löpningar. En lagom tuff och rolig träning dagen innan match.

På kvällen blev det grillning hos Bosse och Marina. Jimmy hade varit där hela dagen och hjälpt till med poolen. Det blev först en massa studsande på studsmattan med barnen. Sedan god mat och kvällen avslutades med Pictionary. Killarna mot tjejerna. Lite regeldiskussioner, annars gick det hela ganska lugnt till.;)

Fotboll förra helgen

Kick vann stort hemma mot Lilla Torg (5-0). Lilla Torg har fått en riktigt tuff start. I helgen får Kick se var de står när de möter Lunds BK.

Lunds BK spelade lika mot Team Sandby (1-1). Starkt av Teamet. Vad jag har hört så dominerade Lund stort och Teamet räddades av Helena Ivarsson i målet. I helgen borde Teamet få det tufft mot Vången, då Sandby spelar borta samma dag.

Borgeby vann igen med uddamålet och avgjorde i slutsekunderna (3-2). Tungt för Svalöv, som även förlorade i premiären. Vi eller/och Svalöv tar våra första poäng imorgon.

Råå vann med 3-0 mot Vången. Båda lagen har varsin vinst.

Själv såg jag sista halvtimmen av Sandby - Kalmar. Sandby hade flera bra målchanser, men Kalmar kändes lite tyngre och avgjorde med 3-0 i slutet.

Ett av årets stora derbyn, Hardeberga - Sandby, slutade 3-1 till Hardeberga. De vann alltså sin tredje raka match. Enligt rykten var prins Carl-Philip där. Den stora frågan är varför?!;)


Valborg!

Det blev först inlines mot strömmen av folk. Från Stadsparken till Sandby. På väg tillbaka på eftermiddagen med rabarber och kubb, mötte jag samma folk som var på väg från parken. Lite mer högljudda än dem jag mötte imorse..;)

Ida och David dök upp först. Vi förberedde pajerna och började med potatisen och grönsakerna. Jimmy kom lite efter och fixade med grillen. Beckis dök sen upp lagom till att det var dags att lägga på köttet på grillen. Vi bestämde oss för att sitta inne och äta. Efteråt blev det kubb. Först jag, Ida och David mot Jimmy och Beckis som stundtals fick hjälp av två killar. Fast de hjälpte nog snarare oss än dem. I vilket fall utklassade de oss, men vi vann ändå eftersom de inte fick ner kungen. I andra omgången blev jag och Ida själva. Inte gick det bättre för att vi hade blivit av med David. Den här gången fick de dessutom ner kungen och vann enkelt. Vi spelade sen en sista omgång. Jag och Ida fick medvinden. Vi vann efter en lång omgång, där det var lite problem med sikten i slutet. Tur att vi fick visa att vi kunde vinna också!:)

Sedan blev det rabarberpaj med vanlijsås och plump. Beckis var tvungen att gå och vann spelet. Jimmy inledde med plump efter plump, men spelade upp sig och blev inte sist. Lugn och trevlig kväll!

RSS 2.0