Vattenjympa och taco

Igår var det dags för vattenjympa igen. Lagom jobbigt pass och lite kallare i vattnet än det brukar vara. På kvällen var vi hos Linda och Jill och åt taco. Gott som alltid! Kul att träffa dem, det var ett tag sen sist!

Sista föräldrarutbildningen

Igår var vi sista gången på föräldrarutbildning på Capio Citykliniken. Det handlade om tiden efter förlossningen. Amning och lite annat som var bra att veta. Jimmy förstod inte hur han kunde vara så trött, men det är ju inte konstigt om man inte lägger sig i tid...;)

Crossfit-tävling

I söndags hade jag och Jimmy sovmorgon. Vi cyklade sen till Crossit-Malmös tävling och tittade i några timmar. Det var många duktiga killar och tjejer. Det var några jag kände igen från Gripen som tävlade. Vi kom hem hungriga vid 18-tiden. Det blev snabbt mat och så såg vi slutet på LdB-Umeå. Jag trodde Malmö skulle vinna, men nu blir det en spännande avslutning på lördag. Jag ska lätt dit och kolla! Kvällen avslutades med äppelkaka, innan jag cyklade till jobbet.
 

Internmatch och fest

I lördags sov jag alldeles för lite och gick upp vid elva. Drygt tre timmars sömn. Jag, Jimmy och Elle åkte ut till Harlösa. Det var först internmatch. Medan de andra bytte om och värmde upp, så satt jag kvar i bilen och sov. Sedan var jag ute och kollade på matchen. Ganska jämna lag. Vi var inte så jättemånga, men Claudio hade fyllt på med några av de yngre tjejerna och Jimmy var också med. Tror det var nio mot åtta. Matilda gjorde två snygga mål! Det var ganska kallt, men solen värmde.
 
 
Vid 17 var det dags för fest. Det blev först en del väntande, då herrarna spelade sin internmatch. Sedan bjöds det på mat. Kyckling, potatisgratäng, sås och sallad. Det blev lite tal och prisutdelning. Linnea fick pris för mest träningar och Julle för att ha utvecklats mest. Resten av kvällen var det snack och lekar. Ellen tog på sig rollen som lekledare och skötte det bra. Ökenleken, klädnypor, rep under kläderna, öppen eller stängd, kortleken och fotografering. Carro dominerade stort i fot-/klappleken. Det enda man kan klaga på var väl musiken. En del försökte få på något bra, men ingen lyckades. Själv avslutade jag kvällen på topp, genom att skickligt vinna leken där det gäller att ta sig ett varv med hjälp av en kortlek. Claudio får nog lära av mig. Första gången kom han inte ens en stol framåt..;) Riktigt rolig dag och kväll!
 
 

Släktbesök!

Jag träffar inte min moster och mina kusiner så ofta, men i fredags var de och hälsade på i Sandby. Både Charlotte och Caroline hade med sig sina pojkvänner. Jag och Jimmy åkte dit. Det bjöds på lasagne och chokladkaka till efterrätt. Tyvärr fick vi stress iväg vid sjutiden, då jag skulle jobba natt. Annars var det trevligt och gott!

Pumpa-premiär!

Igår var jag hos Cecilia på kvällen. Katrin och Emma var också där. Det bjöds på taco. Det är aldrig fel! Efter det började vi göra pumpor. Emma började jättetidigt, så hon hann aldrig göra sin pumpa. Jag och Katrin var nybörjare, medan Cecilia hade gjort det tidigare. Med några bilder från nätet, så blev det tre fina pumpor till slut. Det krävdes ganska mycket koncentration, men det var roligt! Efter pumporna var klara, så blev det kladdkaka med vispgrädde, innan jag var tvungen att åka till jobbet. Trevlig kväll!
   
  Mitt, Cecilas och Katrins mästerverk!
 

Nästan som julafton

I måndags var det dags för andra föräldrarutbildningen. Det handlade nästan bara om smärtlindring och vi fick se en förlossningsfilm. Svårt att veta hur mycket man behöver. Lär göra ont, men frågan är vad man klarar av.

Jimmy hade hämtat ut min cykel och nu är den som ny. Tänk om kedjan alltid hade varit så här bra. Inget mer hoppande, rasslande och bara vissa växlar som fungerar. Sist vi lämnade in den, så kom den tillbaka i ett helt annat skick. Nytt bakdäck och nya bromsklossar där bak också. Det är som en dröm att cykla igen.

I tisdags var det dags för vattenjympa igen och efter det gjorde jag lasagne.

Igår tvättade jag på eftermiddagen och sen kom Jimmy hem med min nya mobil. En vit HTC Desire X. Min försenade födelsedagspresent. Inte på grund av Jimmy för om han fått som han ville, så hade jag haft den på min födelsedag. Bara jag som har haft svårt att välja... Får se om jag lär mig att använda den snabbt. På kvällen var jag på vattenjympa för gravida. Ett bra pass med högt tempo och bra musik.

Hektisk söndag

Jag var hemma vid halv elva på förmiddagen. Jimmy var iväg och tränade och jag lade mig och vilade en stund. Sen hann jag packa jag upp allt. Jag klippte Jimmy. Det hade nästan gått att göra en fårskinnspäls med allt hans svarta hår. Efter det gjorde vi biffar, potatis och brunsås. Riktigt gott! Sen fick jag cykla iväg till jobbet. Det blir två nattveckor nu, innan jag åker till Anneli på nästa frivecka.

Härliga dagar i Zürich

I torsdags steg jag upp vid tre. Jimmy skjutsade mig till triangeln. Väl på Kastrup fick jag vänta nästan en timme, innan jag fick checka in. Jag flög med Lufthansa och mellanlandade i Frankfurt. När vi skulle gå av, skulle alla gå av där bak och ta fram passen, för polisen skulle kolla dem. Ett par framför mig i kön, blev tagna och bortförda och jag slapp visa mitt. Efter att ha gått och gått inne på flygplatsen, kom jag äntligen fram till gaten. Ingen liten flygplats och det blev säkert 2-3 km. Nästa flyg gick snabbt. När vi närmade oss Zürich svängde planet mycket fram och tillbaka längs dalarna, som var helt täckta av moln. Det gick smidigt att ta sig ut från flygplatsen och jag köpte ett 72 timmars tågkort. Jag åkte fyra stationer och Mikael mötte mig på Wiedikon. Han tog min väska och vi gick hem till honom. Fin lägenhet där han hade ett rum och en österrikare det andra. Vi åt tortellini och åkte sen in till hans skola. Det hade klarnat upp nu och var riktigt skönt i solen. Jag satt och väntade och halvsov utanför under hans föreläsning. Sen åkte vi tram ner till sjön och gick längs vattnet. På vägen tillbaka tog vi en båt. Vi gick lite i stan, i en park och var inne i en kyrka. På kvällen gjorde vi kyckling med currysås och ris. Vi tittade sen på en film om en scout som rymde, men jag somnade nog efter en kvart. Mikael sa att den var bra i alla fall.
 
 
 
På fredagen var vi först inne i stan och tittade på en ny mobil till mig. Jag bestämde mig för en HTC Desire X, men köpte den aldrig. Vi gick sen hem och bytte om till shorts. Vi tog en tram upp till en bergsbana och åkte sen upp på en topp. Riktigt bra utsikt över staden. Det var väldigt härligt väder. Vi hade med oss tonfiskmackor och frukt. Vi var högt uppe i ett utsiktstorn. Nästan lite för högt. Vi åkte sen tillbaka ner i stan och gick lite på en kyrkogård. På kvällen blev det pasta och korv med tomatsås. Själv var jag piggare än dagen innan och vi tittade på Seeking a Friend for the End of the World. Bra film. Både rolig och sorglig. Vi gjorde en massa popcorn i gryta. Det är inte vanligt med micro i Schweiz enligt Mikael, svårt att klara sig utan när man vant sig.
 
 
På lördagen var det som vanligt molningt och disigt på förmiddagen. Vi var inne i stan och gick i en chokladaffär. Väldigt mycket gott, men väldigt, väldigt dyrt. På vägen hem köpte vi mackor och pizzor till kvällen. Vi gjorde matsäck med mackorna, kalkonkött och philadelphiaost. Vi åkte ner till sjön och satt där och åt i solen. Därefter gick vi upp till en botanisk trädgård och gick runt och tittade. Det fanns mycket blommor kvar, men det hade nog varit ännu mer om vi hade varit där i somras. Efter det åkte vi upp på berget ovanför Mikaels skola och tittade på utsikten från det hållet. Vi åkte sen hem och värmde pizzorna. Pizzorna blev väldigt goda. På kvällen kollade vi på en film till. Mikael tyckte att What to expect when you're expecting passade mig. Den var ganska rolig, men lite tramsig i vissa delar. Känns mer som en tjejfilm än en killfilm, men Mikael stod ut. Vi åt små princessbakelser och lite choklad under tiden.
 
 
På söndag morgon följde Mikael mig till tåget. Det gick lite över fem på morgonen. Jag hann att köpa lite choklad till Jimmy på flygplatsen. Hem flög jag Swiss Air och landade på Kastrup innan nio.
 
Jag hade det jättehärligt de dagarna jag var i Schweiz. Kul att träffa Mikael och se hur han har det. Inte heller helt fel med 25 grader och sol på eftermiddagarna. Mikael tog väldigt väl hand om mig. Jag fick ligga i sängen och han sov på en luftmadrass. Han lagade mat, diskade, bar min väska och såg till att jag hade det allmänt bra. Inte helt fel att vara gravid ibland..;)
 

Sockerbelastning

Idag var jag hos barnmorskan klockan 8 tillsammans med en annan i föräldrargruppen. Hade hört att det skulle vara väldigt äckligt att dricka sockerlösningen, men jag tyckte det var gott. Med några droppar citron, så smakade det sportdryck. Sen blev det till att vänta. Efter en timme var jag inne och kollade blodprov, mätte magen och lyssnade på hjärtat. Blodtrycket var lite högre, men annars var allt bra. Magen hade växt tre centimeter och var nu 26 cm. Jag har gått upp tio kilo. De hade svårt att höra hjärtat för det var bara ljudet från navelsträngen som hördes, men när det väl kom så lät det som en galopperande häst. Först var det på 158 slag per minut, men det sjönk snabbt till 148. De trodde att de stressat barnet lite, när de letade så länge. Jag väntade en timme till och kollade sen blodvärde och sockerhalten i blodet. Blodvärdet var 115 och var ungefär det samma som sist. Sockret var lågt och låg på 5,0. 8,7 var gränsen till diabetes. Hon undrade om jag hade mat med mig, men jag sa att jag hade nära hem. Kände mig nästan lite yr när jag kom hem, men det blev bra efter lite frukost.
 
Jag var sen iväg och växlade pengar till imorgon. Pappa kom förbi med fika och en resväska med saker till Mikael. På eftermiddagen var jag och Jimmy på bankmöte och kollade upp lite om lån, så att vi kan kolla lite på hus. På kvällen blev det vattenjympa för gravida. Riktigt bra pass och bättre musik. Bra fart på de flesta låtarna, så att man fick upp flåset. Det hade blivit varmare i vattnet igen, så att man slapp tycka att det kändes lite "kyligt".
 
Nu åker jag till Zürich om några timmar. Ska bli roligt att se hur min bror har det!:)

Ingenting är omöjligt!

Under tisdagen hann jag med massor. Dagen började med tvätt, cirkelgym och Willys. Jag var sen på Möllan och h köpte frukt och slängde en massa skräp på återvinningsstationen. Jag fick en sen plats på vattenjympan kl 14 och valde att gå. Det kändes kallt i vattnet, men det är för att man är van med 32 grader. Nu kanske det bara var 30... Musiken var sådär på passet och efteråt frågade ledaren, om hon skulle byta ut någon låt. Jag sa inget, för det känns inte riktigt som jag har samma musiksmak som de andra. Jag cyklade sen ut till Ikea och köpte nytt underlakan. En korv hann jag också med, innan det bar av till Babyringen. Vi kollade lite på barnvagnar. Finns hur mycket som helst att välja mellan. Om någon har något bra tips, så är det väldigt välkommet. Vi var hemma och åt och körde ut till Borgeby. Jimmy skulle kolla på något jobb åt Malena. Vi hann sen precis i lagom tid till matchen hos Peter och vilken match det blev. Sverige var helt utspelade i en timme och det var nästan så att man skämdes. Sen kom Zlatans mål och strax därefter Lustigs och det kändes som det blev ett bättre resultat. Lustig missade sen en bra chans och när Elmander gjorde mål, kändes det som Tyskland darrade på riktigt. Sana hade kunnat bli riktig hjälte, men missade. Zlatan steg sen hos mig, när han kom fram och klappade om honom. Tyskland hade inget sista halvtimmen, med undantag av en stolpträff. När Rasmus Elm gör 4-4 på övertid var det bara sjukt. Det skulle inte kunna hända, men det gjorde det. Vad hände med Tyskland och hur kunde Sverige höja sig så. Fotboll är konstigt ibland, men är det på detta hållet att Sverige överraskar så gör det inte mig någonting. Från att ha varit en riktigt usel match, blev det något fantastiskt. Heja Sverige!

Måndag

Skönt med sovmorgon! Tråkigt väder så jag vågade mig inte ut under dagen. Vi var på första mötet med föräldrargruppen på eftermiddagen. Fyra par som alla ska ha sina första barn. Ett par i december och resten precis efter nyår. Barnmorskan pratade om förlossning. Vanlig och lite kort om kejsarsnitt. Intressant och mycket nytt. Nästa gång blir det smärtlindring. På kvällen var jag och tittade på LdB - AIK. Jämnt i 20 minuter, men sen fick Malmö straff. 2-0 kom precis efter och 3-0innan paus. Det kändes avgjort och Ramona Bachmann var bäst på plan. Det slutade 5-0 och Malmö avgör nog serien i nästa omgång, annars blir det en riktigt spännande final i sista omgången.

Frivecka igen!

Det tråkiga vädret fortsätter. Helgen blev mest jobb, men vi hann med ett restaurang-besök i lördagskväll med mina föräldrar. Vi var på Just Like Mama's och åt trerätters. Riktigt gott allting!
 

Idag börjar vår föräldrarutbildning. Ska bli spännande och vi kommer nog lära oss mycket som är bra att veta.

Kollade precis vädret i Zürich. Ska hälsa på Mikael torsdag till söndag. Runt 20 grader och sol. Inte helt fel!:)

Min mobil är helt död...

Min mobil har uppfört sig lite konstigt under veckan, men nu verkar den vara helt död. De som vill ha kontakt med mig får ringa Jimmy, skriva på facebook eller lösa det på annat sätt. Har ju fått en mobil av Jimmy i födelsedagspresent och nu får jag ta tag i det riktigt snabbt. Någon som har ett tips på vad jag ska köpa? Finns ju hur många som helst och alla verkar bra beroende på vad man vill lägga ut.

Annars händer det inte så mycket i veckan. Min förkylning har nästan helt gått över och jag jobbar helgen och sen ledig nästa vecka!:)

Höst!!

Nu känns det som höst på riktigt. Kallt, blåsigt och regnigt. Jag har känt mig lite förkyld i några dagar och igår gjorde jag ingenting efter jobb. Idag var jag lite duktigare och var och tränade på förmiddagen. Cirkelgym/indoorwalking med Billy på Heleneholm. Bara ett varv i gymet, men två gånger på samma maskin. Indoorwalking avslutade passet. Den här gången hade jag löparskor och det kändes lite bättre i fötterna, men inte helt bra. Frågan är om det blir bättre efter några gånger. Kanske spänner man sig.

Helgen!

Det var en ganska lugn helg. I lördags förmiddag var jag på Heleneholm och tränade cirkelfys med Elle och Kajsa. Även Höst var där. Träningen kändes bra, men vissa övningar är tunga och andra får jag ändra lite på. På eftermiddagen blev det vila i några timmar och på kvällen åkte jag till Östra Strö. Anna bjöd mig, Ida och Beckis på mat. Pasta med räkor och sallad. Till efterrätt blev det fruktsallad, glass och sås. Allt väldigt smaskigt. Vi satt sen och pratade och tittade lite på tv resten av kvällen. De har fixat huset väldigt fint och det kommer nog bli ännu finare med det jobbet de lägger ner. Det ligger väldigt mysigt ute på landet!
 
I söndags var jag i Hardeberga och stod i kiosken med Malin och Olinda. Vi fick sålt många korvar och även en del wienerbröd. Lätt jobb och det är kul att hjälpa till. Herrarna förlorade mot Tollarp med 2-0. Olinda åkte sen ut och tittade på u-laget, som vann sin sista match med 6-3 mot Klågerup. Hade vi förlorat, så hade vi kommit sist av de lagen som är kvar. Nu hade vi många målskyttar och i och med vinsten så slutade vi på tredjeplats i tabellen. Bra jobbat tjejer! Själv var jag i Sandby och träffade Anneli och pappa. Vi kollade lite hus på nätet. På kvällen gjorde jag och Jimmy två kycklingpajer.

IW och Anneli på besök

I fredags var det dags att prova indoor walking. Jag hade fått tips, om att det var bra träning. Skonsam för kroppen. Förutom mina fötter så kändes det bra. Hade inte så mycket motstånd, men kändes bättre att inte bli helt slut. Fötterna fick för lite blod och det gjorde lite ont under. Ska jag köra igen, ska jag ha löparskor och inte knyta för hårt.
 
Efter träningen åkte vi till Sandby. Mamma hade gjort köttfärscrepes. Gott! Vi åt lite hemmaodlade vindruvor och kollade på x-factor. Det blev även en god chokladkaka och glass. Vi var lite trötta och åkte hem vid 22-tiden.

Vattenjympa och möte

I torsdags tränade jag vattenjympa efter jobbet och blev sen hämtad av Jimmy. Vi åkte till Hardeberga och hade möte om säsongen och lite inför kommande säsong. Många var på plats och det bjöds på pizza. Inte så mycket nytt och allt var inte bestämt inför nästa år, men Claudio fortsätter. Alla verkade nöjda med samarbetet, så vi får hoppas att det går att göra nästa år också!

Min nya hobby fortsätter

Vattenjympa igår igen. Den här gången för gravida. Så många gånger jag har gått nu, så känner jag mig riktigt rutinerad. Finns det ingen tävling i detta, för då hade jag varit grym i slutet av året.

När jag kom hem gjorde jag äppelkräm och tittade på Bonde söker fru. Sen lyckades jag äntligen gå och lägga mig tidigt!

Malin

Det var över ett år sen sist, men igår hade jag och Malin bestämt oss för att ses igen. Jag körde till Lund efter jobbet. När jag kom höll Malin på att laga lax, potatis och sås. Helt problemfritt var det inte med Marvin och Edla i närheten. 3,5 och 1,5. Edla var ledsen, så fort Malin inte höll henne i famnen och Marvin hade problem att titta på barnprogram på datorn. Oskar kom hem och vi åt mat. Jag fick uppleva mycket vardagsproblem. Edla kunde äta själv, men Marvin ville bli matad. Jag lekte sen med en ballong med Marvin, så kul så att han inte ville gå och lägga sig. Han hann även att trilla över Edlas vagn och bli ledsen och nästan kissa på sig. Vi gjorde sen äpplekaka med vaniljsås och åt. Riktigt smaskigt! Marvin ville bara ha sås och Edla åt och åt och åt. Förhoppningsvis tar det inte lika lång tid tills vi ses nästa gång.

På kvällen såg jag x-factor. Många riktigt bra! Bäst och sötast Awa! Heja henne!

Vattenjympa

Fick en plats precis innan passet. Ytterligare en ny ledare på vattenjympan. Hon frågade innan det började om det var någon som var gravid, så hon kunde visa några andra övningar. Det var jag och en tjej till. En av tanterna skojade till det rejält och sa att man om man såg hennes mage kunde tro att hon också var det, men det var hon faktiskt inte. Dagens skämt och det skrattade alla åt under hela träningen...;)

LdB vann!

I söndags hade jag tänkt att träna på förmiddagen, men jag var för trött när jag vaknade så jag avbokade. Istället gjorde jag scones, som vi åt efter Jimmys crossfit. Jag cyklade sen till Malmö IP och träffade Beckis igen. Vi kollade på LdB - Piteå. Första halvlek var jämn och Piteå kändes bättre än tabelläget. I sista minuten gjorde LdB mål. Perfekt för dem, men jobbigt för bortalaget. I andra halvlek var LdB bättre, men det var Piteå som kvitterade. En spelare fick helt omarkerad nicka in bollen i mål. Malmö gjorde sen 2-1 riktigt snyggt och även 3-1 kom. LdB hann även göra ett mål till, men det blev avblåst för offside. Även det väldigt snyggt. Volley på ett inlägg. Malmö vann rättvist, men de fick kämpa för segern. Allt ser ut att avgöras i sista omgången. Det ska jag inte missa!:)

Flytt, Vapiano och Hamilton

I lördags gick vi upp tidigt för att hjälpa till att flytta i Trelleborg. Vi åkte till Jimmys mamma och Bosse och var där klockan 9. Vi var sen i Trelleborg strax innan 10. De starka killarna tog de tunga sakerna medan jag och en liten kille bar allt det lätta. Det gick ganska snabbt att få in allt i lastbilen. Det nya huset var gammalt, men snyggt renoverat. När det mesta var på plats bjöds det på mackor. Vi åkte sen hem och vilade upp oss inför bion.
 
Vid halv fem träffade vi Beckis på Vapiano. Jag åt pizza och Jimmy och Beckis pasta. Allt ser riktigt gott ut och smakar bra också! Vi gick sen till bion och Petra ser Robins. Han skulle dock inte på samma bio som oss. Vi tittade på Hamilton 2. Jag gillade ettan riktigt mycket och den här var också bra. Väldigt spännande, men man kan gissa hur det mesta ska gå.

RSS 2.0