Tiden rusar iväg...

Det är mycket jobb, men vi har hunnit med lite kul de sista veckorna.
 
Sista fredagen på min förra frivecka var vi på Hylliebadet med Mikael. Mycket bus. De stora rutschkanorna var avstängda, men det gjorde inget eftersom vi hittade på så mycket annat kul.
 
 
På kvällen hade Malva och jag fredagsmys med godis, popcorn och idol. Det höll på att sluta illa, då Malva tryckte in en popcornkärna i näsan. Som tur var fick jag ut den.
 
 
På lördagen var vi på Kellans 1 årskalas. Det bjöds på god mat, som Kellan helt sov sig förbi. Efteråt bjöds det på en fint gjord nalletårta. Kellan fick en body och en pyjamas av oss. Malva var snäll och hjälpte till att öppna presenterna.
 
 
På söndagen var det farsdag. Jimmy fick tavlor på Malva och Vide och en kalender. På dagen åkte vi till Jimmys pappa och Agata. Pia var också där. Vi fikade och snackade. Efteråt hälsade vi på Maria, Emil, Stella och Alice. Först var vi en lång stund på en lekplats. Riktigt härligt höstväder. Sedan var vi inne. Malva och Stella ritade. Vide och Alice busade med leksakerna ute i vardagsrummet. Vi bjöds på god mat. Pasta och tonfiskgryta. Trevlig farsdag!
 
 
På helgen var jag på Sandbycupen hela lördagen. Jag, Linnea och Olinda stod där mellan 11-18. Linda var där i början och Julle i slutet. Tiden gick väldigt fort, eftersom det hela tiden var mycket att göra. Inte en lugn stund.
 
På söndagen var jag med barnen i Skrylle. Malva hade Knopparna och temat var tavla. Vi samlade saker och lade innanför en ram. Gott med frukost i skogen! Efter Knopparna, så somnade Vide och Malva lekte en stund på naturlekplatsen. Härligt att vara i skogen, även om det inte var något riktigt fint höstväder.
 
 
Förra veckan jobbade jag eftermiddag/kväll och helg, men hann ändå med lite.
 
På tisdagen provade jag på crossfit. Ett riktigt jobbigt pass. Lång uppvärming med mycket knäböj och planka. Woden var att man skulle göra 15 goblet squat på en minut och nästa minut var 15 burpees. Detta skulle vi göra i 20 min. Alltså 150 av varje. Hann man inte så skulle man räkna alla repetitioner man missade. Jag gjorde med 12 kg istället för 16 kg och hann alla, men det var riktigt jobbigt.
 
På fredagen hälsade vi på Anneli och Meja, som var i Sandby. Malva var så söt och klappade Meja fint. Vide brydde sig inte direkt, men förhoppningsvis kommer de ha kul när de blir lite större.
 
 
 
I lördags kom första snön, så vi passade på att köpa en ny pulka till Malva. På kvällen var vi hos Mackan och Hanna på inflyttningsfest. Det var mycket folk och det bjöds på tacos. Vi hade fullt upp att ha koll på barnen, så jag var helt varm hela kvällen. Vide gick upp och ner i trappan säkert 50 gånger. Trevligt, även om jag inte hann vara så social med de vuxna. När vi kom hem, så passade jag och Malva på att inviga pulkan några varv på gatan. På söndagen var Jimmy och barnen ute lite mer i den blöta snön. Vide har fått ögoninflammation, men är hur pigg som helst.
 
 
I måndags tog jag och barnen tåget upp till Stockholm. Tågresan upp gick super. Barnen sov 2 timmar samtidigt, så resan gick snabbt. I Stockholm var det kallt och soligt, men ingen snö. Vi gick en lång runda på eftermiddagen och var på en 4H-gård. Lekplatsen vid sidan om var ännu roligare, så vi var kvar där tills det blev alldeles mörkt. På kvällen blev det köttbullar, potatis, brunsås och lingon.
 
 
I tisdags var det mycket varmare och mulet. Vi var på lekplatsen precis utanför. På eftermiddagen bakade vi chokladbollar, målade naglar och åt sushi. Malva låtsades som hon gillade misosoppa, men åt sedan en hel sushi utan tång. Efteråt blev det chokladbollar. Malva åt nog tio, medan Vide bara kladdade med en och lämnade hälften.
 
 
Igår tog vi tåget hem. Vide sov på bussen till tåget och var inte så trött på tåget. Malva sov själv en stund på våra platser, när vi gick fram och tillbaka på tåget, men till slut slocknade även han.
 
 
På kvällen var Malva på gymnastiken. De flesta övningarna var "gamla", men de skulle träna att ställa sig på händer. Går ju sådär när man knappt är 3 år, men huvudsaken är att hon har kul. Hon tror att hon kan allt!
 
Jag var sedan på Gripen på en introkurs. Vi gick igenom kettlebells och olika varianter av pullups. Själv känner jag mig riktigt svag i armarna, så jag hoppas att jag blir lite starkare där. Woden var 7 minuter, så många varv av 12 kettlebellssvingar och 8 fällknivar. Jag gjorde med 12 kg och tror jag hann 12 varv.
 
Idag har Malva varit på förskolan och jag var på utvecklingssamtal om henne. Vide var med mig. Hans ögoninflammation är nästan borta, men de ville inte hann skulle smitta de andra, så han följde med mig hem sedan. Malva skötte sig bra med allt lät det som. Efter förskolan har vi bakat lussekatter. Malva gjorde sina egna och var duktig på att hjälpa till. Dock hade hon svårt att låta bli att äta russinen från degen.:) Resultatet blev gott. Bara Vide som inte verkade helt förtjust. Han fick en halva, men smulade mest sönder den. Istället åt han nöjd en massa paprikabitar som var kvar från middagen. Undra hur Malva och Vide kan vara så olika?!?
 
 

SBK-cupen

Förra fredagen spelade vi SBK-cupen. Jag skulle egentligen inte vara med, men Carro stukade foten. Lotta, Linnea, Emma N, Emma S, Matilda, Lindell, Amanda H och Amanda J var också med i laget.
 
I första matchen mötte vi Hasslarps BK 2. Vi spelade bra för att vara första matchen och vann med 2-0. Amanda J gjorde mål i ett fint anfall och Matilda slog in en yttre straffspark.
 
I nästa match väntar Lunds SK. Jag tyckte vi kom i gång riktigt bra och pressade Lund. Vi var väldigt nära att sätta någon chans. Istället fick vi flera frisparkar emot oss och så satte de en yttre straff. Vi blev stressade och skapade inte så mycket i slutet.
 
Vi mötte sedan Röstånga och borde vinna med några mål. Vi fick en tung start, då vi slarvade och fick mål emot oss efter kanske fem sekunder. Vi spelade sedan upp oss och vann med 3-1. Vi hade behövt ett till mål för att inte behöva slå Malmö City FC i sista matchen, för att ta oss till a-slutspel.
 
Direkt avgörande blev det i sista gruppspelsmatchen, om vem som skulle bli tvåa i gruppen. Malmö City hade flera spelare med väldigt bra teknik, men vi jobbade på bra. Det blev många frisparkar åt båda håll. Jag satte en från nära håll. Tyvärr kvittade Malmö City en stund senare, när vi inte fick undan bollen. Vi fick en yttre straff, men missade. Istället satte de sin när de fick läge och i slutet kom också 3-1. Vi gav i alla fall dem en match, så de fick kämpa för att gå vidare.
 
I b-slutspelet mötte vi Svalöv/Teckomatorp i semin. Vi avvaktade lite i början, men sedan spelade vi ut. Emma S hittade flera riktigt bra löpningar mellan deras backar och gjorde ett av målen. Jag gjorde ett och Lindell också ett mål. Vi vann enkelt med 3-0.
 
I b-finalen mötte vi Hasslarps BK 1. Jag tyckte vi hade allt spel, men lyckades inte göra mål. Det blev förlängning. Fortfarande mållöst efter två minuter så vi fick ta ut en spelare. I första anfallet så drev Amanda H upp bollen. Den går ut till vår inspark. Amanda H tog med sig bollen igen och satte avgörandet.
 
Skönt att vi kunde ladda om, efter besvikelsen att inte gått till a-slutspel, och vinna b-slutspelet. Bra spel för att vara första cupen! Det är små marginaler inomhus, så det kändes som vi hade kunnat vinna a-finalen om allt gått vår väg. Nu tränar vi på för att ge ännu mer i nästa cup!
 

Skogsmys, tårttävling och träning

I helgen passade vi på att vara mycket ute i skogen. På lördagen var det perfekt höstväder. Vi var många ute i Törringelund. Mycket lek, bus, pyssel och grillning.
 
 
På söndagen var det lite sämre väder, men lika mysigt ändå. Mycket bus i löven. Mormor var också med.
 
 
På kvällen var jag, Jimmy och Vide på avslutning i Hardeberga. Claudio och Stefan hade varit och skjutit i Falsterbo på eftermiddagen. Det bjöds på taco i klubbstugan. Matilda och Julle hade fixat jättebra. Kvällen avslutades med tårttävling. Stefhan gjorde den snyggaste tårtan och Anita den godaste, men i hårdare konkurrens. Trevlig kväll!
 
 
I måndags var vi i Eslöv och hälsade på Ida, Malte och lille Tore. Malva och Malte lekte mycket. Vide försökte hänga på. Ida hade gjort en god skinkpaj. Barnen lekte sedan ute och hade kul i trädgården och sandlådan.
 
På kvällen var jag på inneträning. Vår andra, men min första. Riktigt kul och bra tempo för att vara i början. De små målen gör att det inte blir lika mycket mål, men några fina hann vi med!
 
På tisdagen var det Halloweenfest på förskolan. Malva var prinsessa och Vide tiger. Malva har längtat efter denna dagen länge och valet av utklädnad var inte svårt. De hade haft disco och haft lite läskiga saker framme. Efteråt hade Malva varit helt slut och hon sov när jag hämtade dem.
 
 
Igår var jag på cirkelfys på dagen och har fått lite träningsvärk. På kvällen hade Malva gympa igen. Hon gjorde en jättevurpa på vägen dit med sin sparkcykel och bet sig i läppen, så det kom ganska mycket blod. Tror inte hon såg det, för tårarna försvann snabbt. På gympan stod de på händer för första gången. De hade hjälp av fröknarna, för de känns lite för små för att stå på händer själv.

RSS 2.0