Yddingeloppet!

Mitt andra lopp i löpning. Inte lika jobbigt som Lidingöloppet, men det var en hel del backar upp och ner. Jimmy värmde inte upp någonting och jag i några minuter. Vädret var helt ok! Det kändes stundtals jättebra. Efter uppförsbackarna hade jag mjölksyra i benen, men det försvann efter några meter. Jag struntade i vätskepausen efter 6 km, då jag inte hade bra minne av det sen Lidingö. I början sprang jag om en del folk, men i slutet sprang jag nästan hela tiden med samma personer. Två tjejer sprang om mig och jag borde kanske ha kunnat följa. Milen klarade jag på knappt 46 min. Sista kilometern gick snabbt till en uppförsbacke och sen var det tungt, men jag kom i mål på 55 minuter. Det kändes bra med tanke på att jag hade en timme som mål. Jimmy kom i mål på 58 minuter. Riktigt bra även det, med tanke på att vi inte har tränat några långa distanser. Jag kom sammanlagt på 105:e plats av nästan 900 startande i motion 12 km. Bland tjejerna kom jag på 7:e plats av 236. Hon som vann sprang på 51:43. Jag blir sugen på att träna lite mer och utmana toppen!:)

Nöjda efter målgång!

Sandbycupen p97

Igår på eftermiddagen och kvällen var jag på Sandbycupen och dömde p97 tillsammans med Rebecca och Philip. Schysst spel, många snygga uppspel och mål. Kulladal blev segrare till slut. Mest imponerad var jag av Rebecca, som skötte det riktigt bra trots att killarna bara var ett år yngre.

Besök i Bunkeflostrand!

Det var länge sedan jag fick följa med Jimmy ut till sin bror, så i lördags körde vi ut. William och Jennifer var inte där, men kom efter en stund. Det blev en del lek med barnen och jag och Jennifer spelade den försvunna diamanten. Som vanligt frågade de om vi inte skulle sova över. Vi får ta det en annan gång!

Fredag

I fredags kom jag iväg och körde 60 min cirkelgym mitt på dagen på Stadion. Skönt att få träningen avklarad! Jag kände mig lite starkare än sist jag körde, så det var positivt. Vid 16 var jag på crossfiten och kollade och hejade på Jimmy när han tränade. Grymt bra jobbat av honom! 5 pull-ups, 10 armhävningar och 15 knäböj och sen så många rundor han hann på 20 min.

På kvällen åkte vi till Eslöv. Det blev mat på Ninnas. Gott, men brödet till min burgare var stenhårt i kanterna. Det blev sen idol hemma hos Beckis. God björnbärspaj med glass och godis, så om vi inte redan var mätta så blev vi det nu. Alla idolerna gjorde det bra, men vissa är klassen bättre! Trevlig kväll!

Fotboll

På sista tiden har jag haft noll koll på fotboll. Jag fick reda på att det var internmatch i lördags, några dagar innan av Elle. Någon vecka tidigare hade jag fått ett sms om det av Claudio, men trodde att vi skulle få mer besked när det närmade sig. I onsdags fick jag reda på att träningen startade samma kväll, men kunde inte för jag skulle döma. Vi har även gått ihop med Harlösa, vilket jag bara har hört från Elle snabbt när vi kollade på LdB. Tur att jag har hand om hemsidan och inte vet något. Nu är i alla fall träningstiderna inlagda. 19-20.30 på onsdagar i Sandby på konstgräs och 13.30-15 på söndagar inne i Harlösa. Jag hoppas samarbetet med Harlösa ska fungera bra. Vi behöver fler spelare och detta kan nog bli en nytändning!

Skåneboll har lagt ut fairplay-statistik på sin hemsida. Rolig läsning! Vi kom tvåa i serien med sju poäng, bara Hallands var bättre med två. Kick drog på sig mest, men i förhållande till de flesta herrlagen ligger de bra till.

Jogging och cross

Jag och Linda hade igår förmiddag träning med MFF igen. Det blev ett lugnt pass. Vi gick och joggade runt på löparbanan. MFF övade mycket avslut, så vi får hoppas att de gör lite mål i de avslutande matcherna.

Jag testade på kvällen cross på Friskis för första gången. Det visade sig vara ett roligt och jobbigt pass. Vi var 26 stycken som joggade bort till Pildammarna. Vi körde först styrka och lite löpning på gräset och i amfiteatern. Sedan var det dags för distansen. Vi sprang ungefär 2 km. Jag lyckades i början hänga med ledaren och en riktigt duktig tjej. Jag och en kille tappade sen, men jag var inte långt efter i slutet. De drog upp ett riktigt högt tempo. Vi avslutade med styrka och några intervaller upp och ner vid stadion. Jag får se till att vara med på fler sådana pass, för det kan ge bra resultat!

Senaste veckan...

Förra torsdagen blev jag lite lat och det blev bara 60 min spinning på Heleneholm. Inte mitt favoritpass, men skönt efteråt.

I fredags hade vi höstträff med regiondamdomarna. Linda hade ordnat det mesta och jag hade hjälpt till lite. Vi var och åt på 45:e våningen i Turning Torso. Jill hade fixat god kyckling i ugn. Senare på kvällen blev det tävlingar och alla verkade nöjda. Elsa, Alicia och Cissi drog det längsta strået och vann. Den största godispåsen jag sett, tömdes nästan helt under kvällen.

Samlade för matNathalie försöker locka fram katten!Svårt att välja!Cissi, Elsa och Alicia visade sig bli det vinnande lagetMicke njuter och Camilla gör sig snygg..;)Linda sköter musiktävlingarnaDjup koncentration när finnarna sjunger...Bänknötarna!Nathalie gör sitt bästa med vitlökspressen...Tungan är rätt i munnen på Elsa och det visade sig ge segern över Sandra...

På lördagsmorgon var det frukost hos Linda och vi hade domarmöte. Alltid lika trevligt att träffa alla domarna!

Senare på dagen var jag på Malmö IP och dömde semifinalen i Svenska Spel F17 tillsammans med Malin och Karoline. Hammarby IF DFF - Kristianstads DFF. En riktigt jämn match, som Kristianstad vann med 1-0. Härligt med fotboll i det fina höstvädret.

I söndags var det dags för finalen. Kristianstads DFF - LdB FC Malmö. Nu saknades en del spelare, som hade åkt iväg för att spela landskamp. Jag dömde och Dijana och Karoline var AD. Kristianstad tog ledningen med 2-0 i första halvlek. I andra vände LdB och vann till slut med 3-2.

På kvällen var Jimmy och jag i Bunkeflostrand och hälsade på Isabell. Jimmy hämtade hem sina rullskidor, som han lånat ut i nästan två år.

I måndags var det dags för HIT. Svettigt som vanligt, men det känns att man gjort passet några gånger för det går bättre och bättre. Bonusen var plankan, jägarställning och burpees. Efter passet snabbade vi oss till St Markus vinkällare för buffé med TT. Jag började bli mätt redan efter förrätterna. Efter varmrätterna var jag proppmätt. När det var dags för efterrätt, så orkade jag inte smaka på alla. Bättre planering nästa gång, så att man inte missar det godaste. Allt var riktigt gott! Fisksoppan var nog godast. Magen var helt full och jag var mätt till halva dagen efter.

I tisdags körde jag TMI på Heleneholm mitt på dagen med Raid. Skönt att träna på dagen och vara ledig sen. På kvällen var jag i Lund och träffade Cecilia och Katrin. Vi åt på Gattostretto. Själv tog jag pasta med räksås och till efterrätt blev det vaniljpannacotta med björnbär. Väldigt gott och skönt att inte bli så mätt som dagen innan. Trevligt att träffa Katrin och Cecilia. Det var väldigt länge sedan sist. Synd att Emma inte kunde vara med.

Igår var jag, Dijana och Karoline i Borgeby och dömde en träningsmatch mellan Borgeby FK och Skånelaget F16. Det blev en match i högt tempo. Riktigt bra offensivt spel. Borgeby vann med 2-1, men det var väldigt nära att det blev fler mål åt båda hållen.

Igår skördade jag vår första paprika. Riktigt god!

Den färdiga!PaprikaplantanDen hamnade på leverpastejsmackor.

Nära ögat x 2

I tisdags var det nära att det hände två mindre önskvärda saker.

Jag och Linda hämtade bord i Lund, som vi ska ha på domarträffen i helgen. Vi skulle lämna dem i Turning Torso. De fyra gratis-parkeringarna var fulla och istället ställde vi oss på en stor parkering vid sidan om. Vi skulle bara snabbt upp och lämna borden, så vi betalade inget. När vi kom upp, så fick vi reda på att det var kris om vi hade ställt oss där. Vi åkte tillbaka och var nere några minuter senare. Det första jag ser är en parkeringsvaktsbil, som står på parkerningen med ljuset på. Illa. Vi snabbade oss ut, men hittade ingen lapp på rutan. De hade varit väldigt onödigt. Hög puls och obehaglig känsla, men skönt att det inte blev böter.

När jag sen kör för att lämna Linda hemma hos henne, ser vi två killar som står och småknuffas på en busshållsplats. Den ena killen knuffar ut den andra i gatan, precis framför bilen. Han håller på att tappa balansen, men kommer upp på trottoaren igen. Hade han trillat där, så hade jag kört på honom. Jag körde inte snabbt, men hade aldrig hunnit stanna. Riktig otäckt. Jag tror nog att killen kände hur nära det var och de tänker sig nog för nästa gång.

Träningsvärk

Efter att bara ha tittat på andra som gjort jobbiga övningar under hela helgen, så var vi riktigt sugna på att träna i måndags. Jimmy åkte till Gripen och körde dagens WOD. Jag kom dit när det nästan var slut. Vi sprang sen två rundor. 1800 m och 1500 m. Jimmy har blivit riktigt snabb och orkar mycket längre än tidigare. Jag var nära på att ge upp när han drog ifrån lite, men ökade och hann ikapp. Nästa söndag blir det Yddingeloppet. Ska bli riktigt skoj!

Vi cyklade sen till Heleneholm och gick på Georges HIT-pass. Det kändes riktigt bra att träna. Bonusen var plankan och situps. Efteråt kände jag av mina lår igen. Första gången vi körde detta pass, hade jag träningsvärk i fyra dagar, men sist kände jag inget så jag trodde jag skulle klara mig.

I tisdags var vi på TMI även det med George på Heleneholm. Thrusters, kb-sving, gå upp på box med kb, pull-ups, armhävningar och burpees. Vi gjorde alla övningar 50 gånger. Jag och Jennie jobbade tillsammans. Hon gjorde fem stycken, sen jag fem stycken och så fortsatte vi. Roligt och tufft pass. Många övningar var med armarna. Vi gjorde pull-ups med gummiband, men ändå var det väldigt jobbigt och vi kom knappt upp så vi fick hjälpa till med foten.

Igår hade träningsvärken i låren försvunnit till en viss del, men istället hade jag väldigt mycket träningsvärk i överarmarna och nacken. Jag och Jimmy skulle träna TMI med Kristin på kvällen, men jag fick reda på att det var domarmöte och five-a-side kurs. Det var mitt första möte med Malmö DFK. Fler medlemmar än i Lund, men annars var det ganska likt.

Idag blir det träning igen. Löpning med Linda på dagen och spinning med Jimmy på kvällen.

Crossfit-SM

I fredags på morgonen tog jag tåget till Stockholm. Jag sov hela vägen och lånade sen Annelis soffa för att sova vidare. När Anneli kom hem från jobbet, gick vi och tittade på hennes nya lägenhet, medan en mäklare var i den gamla. Vid sjutiden mötte vi upp Jimmy som kom med flygbussen och vi tog oss sedan till Shanti, där Moa och Lasse precis hade kommit. Vi var superhungriga. Det tog lite tid innan vi fick sitta och sen ännu längre innan vi fick maten. Det var värt att vänta. Riktigt, riktigt gott! Efter maten gick jag och Jimmy hem till Moa och Lasse, där vi skulle bo. Där bjöds det på en smaskig efterrätt!

Shanti!Min mat!JimmyGlobenEfterrätt

Vi gick upp tidigt på lördagsmorgonen och åt frukost med Moa och Lasse. Jimmy och jag tog sen tunnelbanan till Sätra. Det var många vi kände som var på plats för att heja. Själv kände jag två som skulle tävla och Jimmy kände några till från crossfiten. Första grenen var marklyft, burpees och boxjumps. Jag blev sugen att vara med, för jag tror inte jag hade inte kommit sist av de 37 tjejerna som tävlade. David och George gav allt de hade. Det fanns även en lagtävling som var riktigt kul att se. Det var tre grenar för de individuella och det blev svårare och svårare övningar. Det var främst de bästa tjejerna som imponerade på mig. Riktigt grymma!

Vi var i Sätrahallen i nio timmar. Tiden gick ganska snabbt. Det var bara lite utdraget att kolla på herrarna, som var så väldigt många. På kvällen bjöd Lasse på lasagne och vi tittade på Idol. Själv var jag riktigt trött och somnade innan vi hade titta klart.

DavidDavidGeorge12 m shuttle runTjejerna imponerar!Publiken!

På söndagen åkte vi ut till Sätrahallen och var på plats vid tio-tiden. Nu var det bara de bästa kvar och alla var riktigt bra. Det hade varit kul att prova många av övningarna. Sista grenen innehöll mycket löpning och det var riktigt spännande. Johannes, en från Jimmys crossfit, blev SM-trea. Inte dåligt! Jag och Jimmy åkte på eftermiddagen hem till Anneli och Oskar. Anneli hade bakat muffins och Oskar sprungit Hässelbyloppet (1 mil på 45 min). De hade ingen färg, eftersom hon har en gasugn, men de smakade gott ändå! Vi gick till flygbussen vid 18. Pappa hämtade på Sturup vid 21-tiden och jag hann precis till jobbet som började 21.45.

En riktigt rolig helg! Kul att träffa Anneli, Oskar, Moa och Lasse. Även kul att träffa alla vi tränar med på crossfit-SM! Spännande tävlingar och imponerande prestationer!

5 km

I torsdags följde jag med Jimmy till Crossfit Gripen igen. Den här gången blev det 5 km. En väldigt platt runda och det tog 23.20. Får se när jag får tid att slå den tiden. Jimmy och jag ska nog var med i Yddingeloppet nästa helg, så jag behöver lite träning. 12 km i backig terräng. Det blir en utmaning!

Cirkelfys

Det var länge sedan jag var på cirkelfys. Igår blev det ett pass på Johanneslust med Anna. Det tog lite tid, innan vi kom igång, men sen blev det ett tufft pass. Några nya varianter på övningar. Några jobbigare än andra, men tuffast var fällkniven. Den är inte skön att göra i 45 sekunder. Efter passet fick jag skynda mig hem till Bonde söker fru!:)

EM 2012

Vilken match! Det var en aning nervöst i andra halvlek.

Kvällen började med mat hos Peter vid 18. Uppvärmningsmatchen var Hammarby - LdB. Malmö vann med 1-0 och har allt i sina egna händer inför matchen på lördag. Sedan var det dags för Sverige. Riktigt snyggt mål av Källström. Synd att Holland kvitterade ganska snabbt. Jag var tvungen att cykla till jobb i pausen. När jag kom fram stod det 3-2 till Sverige. Vad hände där? Holland hade mycket boll och skapade mängder av hörnor. Sverige kämpade heroiskt och lyckades hålla undan. Rasmus Elms frispark i slutet var värd att gå in. Vilken speluppfattning han har!

Riktigt, riktigt härligt att det blev seger. Holland hade överlägset mest boll, men det laget som gör flest mål vinner. Vi fick ingen hjälp av Danmark eller Portugal, men starkt och kul att även Danmark är i EM. Skönt att slippa ett play-off, som känns som det hade kunnat sluta hur som helst. Jag längtar redan till sommaren. Hoppas att alla toppar formen och vi får fira många vinster!:)


Löpning

Igår var jag och Linda och körde ett löppass på Stadion. Uppvärmning. Stegringslopp över 60 meter. Sidhopp med ryck och baklänges med ryck. Härligt höstväder! Benen kändes lite tunga i slutet och det var svårt att öka farten.

HIT

Som vanligt blev det HIT på måndagskvällen. Mycket folk! Jimmy kom direkt från ett pass på crossfiten. Vi körde samma pass som förra veckan. Sju stycken av de flesta övningarna. Svettigt, men jag har klarat mig från träningsvärken jag fick förra veckan. Bonusen bestod av löpning med vikt. Jag och Jimmy hade en 14 kg tung kettlebell. Det var inte lätt att springa med den, men Jimmy spurtade på som om den inte vägde någonting.

Händelserik helg!

I fredags kom jag aldrig iväg till Bulltofta. Istället följde jag med Jimmy till Gripen Crossfit. Jag var ju tvungen att kolla in stället, han älskar att vara på. Medan de tränade, så joggade jag ett varv runt Pildammsparken. 18 min tog det. När jag kom tillbaka, så hade de delat in sig i två grupper. Jimmy tillhörde tjejerna. Ganska roligt!:)

Peter kom till oss vid 18. Vi började titta lite på Sverigematchen, innan vi gick till Amiralen. Jag har hört att vi inte missade något, men nu blir det spännande på tisdag. En vinst är alltid en vinst. När vi kom in på Nöjesteatern var det redan ganska fullt vid matborden och förrätten var serverad. Räkbakelse med spröd sallad samt dill och romsås. Väldigt gott! Efter ett tag kom varmrätten, som var kalvytterfilé på grönsaksbädd, potatiskaka med västerbottenost och madeirasås. Inte helt fel det heller. Vi såg sen en massa efterrätter komma in och vi kunde inte motstå. Det blev en supergod chokladkaka med vispgrädde. Klockan var sen nästan 21 och föreställningen började. Många roliga roller och skämt. Det blev mycket Robert Gustafsson under kvällen och han fick göra hur många klädbyten som helst. Betty hade en replik från sin strålkastare. Den skötte hon galant. Två timmar senare var vi på väg hem. En riktigt trevlig fredagskväll!

På lördagen var det TT ute. Vi samlades vid Gripen och tog med oss lite saker. Några stora däck, släggor och bulgarian bags. Vi var 12 stycken. Vi gjorde sex övningar i tre varv. Roligt med nya övningar. Släggan var roligast. Vi avslutade med att två och två köra en tävling. En sprang en runda på kanske 300 meter, medan den andra gjorde armhävningar. Jimmy och jag kom först!:)

På kvällen träffades 11 från TT för att köra femkamp på laserdome. Gult mot orange. Mitt lag bestod av George, Marie, Filiz, Konrad och Charles. I det andra laget var Jimmy, Emma, Attila, David och Miray. Vi började med sumobrottning. En del jämna matchen och andra avgjordes snabbt. Mycket skratt. Själv mötte jag Miray. Jag vann första, förlorade andra och lyckades vinna i sista. Vi fortsatte med boxning med stora handskar. Här gick det hett till. Själv orkade jag knappt hålla uppe handskarna, men lyckades ändå vinna. Vi fortsatte med tjuren. De flesta klarade mellan 20 och 30 sekunder. Jag hamnade på 25. Det var riktigt svårt att hålla sig kvar. Attila briljerade och klarade 45 sekunder. Vi avslutade med gladiatorn, där det gällde att få ner motståndaren från sin pelare. Jag fick möta Jimmy och trodde jag skulle få storstryk. Direkt höll jag på att trilla ner, men återfick balansen och istället trillade Jimmy av. Andra gången lyckades jag också stå kvar. Det trodde jag inte. Vi körde sen laserdome. Tjejerna mot killarna, men många andra var också med. Riktigt tråkigt i början. Jag blev träffad hela tiden, så jag kunde inte skjuta. Efterhand gick det lite bättre, men jag kände mig sämst. Lyckades bli 28 av 32, så det var inte min gren. Vi hade sen prisutdelning. Vårt gula lag vann! Jag och Attila kom två och fick en silvermedalj. Charles vann med 4 poäng. Hade jag lyckats sitta kvar 5 sekunder till på tjuren, så hade det blivit en förstaplats.

Sumo-JimmyCharles var numret större än Jimmy.Tjej-kampKonrad och AttilaKonrad har övertag!Jag gör mig redo!Jimmy på tjuren!Jimmy faller snart av...Marie har tappat taget!Miray klamrar sig fast!Jag ska snart börja.Attila och Konrad

Vi gick sen ut och åt på Bright. Gott och bra pris! Det enda jag hade kunnat hoppa över var sprutgrädden.

I söndags hade jag fått en kvalmatch till div 1 utanför Kalmar. Lindsdals IF - Danmark/Sirius DFF. Bortalaget hade vunnit första matchen och kunde bli klara för ettan. Det var härligt höstväder, men lite blåsigt. Matchen spelades på konstgräs. Jag hade hjälp av två trevliga och duktiga AD. Lindsdal tog ledningen i första halvlek, efter en hörna. Innan halvleken var slut hade bortalaget vänt, med två nickmål efter fasta situationer. Andra halvlek blev mållös och Danmark/Sirius jublade efter slutsignalen. Riktigt rolig match att döma och mycket publik!

Fredag!

Det blev en trevlig kväll hos Jimmys mormor i tisdags. Hon bjöd på kåldolmar. Inte varje dag man orkar göra det själv. Tyvärr hade hon inte orkat göra någon efterrätt, men vi fick ändå en hemmagjord äppelkaka med vaniljvisp och bullar.:) Hon är för söt!

I onsdags var jag och körde TMI med David. Vi körde fyra varv med 500 m rodd, 20 burpees, 20 knäböj med stång, 20 situps och 20 pushpress. Tufft och svettigt! Vi var tio stycken, så det blev ganska trångt och lite väntan på att få ro.

Igår hade jag och Linda tänkt att springa på Stadion på förmiddagen, men vi fick inte vara där. Sloveniens U21 skulle träna. Istället fick vi vara inne på Atleticum. Vi körde några idioter och några 40 meters löpningar. Skönt att vara inne, för vädret var inte bra. Jag cyklade sen och körde TMI med Raid. Det var bara jag och en tjej till. Vi hann med många övningar och några var riktigt tuffa. Mycket styrka! Kul med variation.

Idag har jag inte gjort mycket vettigt. Har funderat på att springa en runda, men får se hur det blir med det. Ikväll är det Robert Gustafsson med Peter och Jimmy. Tyvärr missar jag Finland - Sverige och Idol, men jag hoppas det går bra ändå! Det kommer nog bli en rolig show!

Ledig igen!

Två träningar på väldigt länge tills igår. TMI förra fredagen på Johanneslust. Vi fick ett antal övningar vi skulle göra i grupp. Jag och Elle tog rodden. 3 km var på 13 minuter. Sedan blev det lite armhävningar, situps, dips och marklyft. I onsdags var jag och Linda och körde ett väldigt lätt pass på Stadion. Några varv jogging och tre idioter.

I fredags blev det idol och Tröls. Väldigt många unga duktiga i idol i år. Speciellt tjejerna.

I lördags åkte vi till Sandby efter mitt jobb. Jimmy, Mikael och jag tog en runda med våra inlines innan maten. Det blev sedan riktigt god lax och chokladkaka med jordgubbar till efterrätt.

Igår var min sista jobbdag, innan friveckan. På kvällen kollade jag på LdB - Kristianstad på Malmö IP med Beckis, Elle, Linda och Jill. Kristianstad tog tidigt ledningen, men LdB vände i första halvleken. I andra halvlek var det nära flera gånger, men det blev inga mål. Det blir en spännande avslutning.

Igår var jag och åt en god morotssoppa hos Linda och sen gick vi en runda på stan. Jag ville ha glass, men det märktes att det varit bra väder förra veckan, för de flesta sorterna var slut överallt.

På kvällen blev det HIT på Heleneholm med Jimmy. Ett nytt pass. Roliga övningar och svettigt. Det märktes att jag inte har tränat så hårt på länge, för idag har jag träningsvärk i låren.

Idag har jag och Linda kört löptestet (div 1-2 dam) på Stadion. Det kändes lugnt de 20 första stäckor, men blev jobbigt de fyra sista då jag sprang allt vad jag kunde.

Nu ska vi hem och äta hos Jimmys mormor!

RSS 2.0