HBK - Hörby FF (äntligen)

Sista avgörande matchen. Regn hela dagen, men lagom till match slutade det. Planen var ok, med tanke på hur vädret hade varit. Vi var tvungna att vinna, medan det räckte med oavgjort för Hörby. Vi hade flera spelare med, som inte kunde mot Ängelholm och vi kom till spel med full bänk. Vi startade med Camilla - Jessan, Lina, Emma, My - Elle, Pilan, Malin S, Stina - Erika, jag. Tilda, Helen, Malin E, Olinda, Sofie började som avbytare.

Hörby startar matchen bra. Efter några minuter kommer vi in i matchen. Jag får tidigt en bra boll i bortre delen av straffområdet, men mitt skott täcks ut till en hörna av backen. Vi håller ihop laget bra och låter inte Hörby komma till avslut. Vi har mycket bättre press på bollhållaren än vi har haft de senaste matcherna. Hörby försöker spela och rör sig bra. Efter kanske en kvart, så får vi in 1-0. Jessan kastar ett inkast till mig nere på högerkanten. Jag får bollen och blir helt ensam i straffområdet. Ingen går på så det är bara att avancera mot mål. Jag provar att skjuta och bollen går in mellan benen på målvakten. Viktigt för oss att göra första målet. Det känns som vi slappnar av och Hörby blir stressade. Vi fortsätter att spela bra och skapa chanser. Vi har många hörnor, men på dem är det bara nära. Emma slår två underbara frisparkar. Den första räddar målvakten snyggt och den andra tar klockrent i ribban. De var värda att gå in!:) Pilan får mycket yta på mitten och skjuter. Skottet går precis utanför målet. Även om det känns som vi har övertaget, så är Hörby inte ofarliga. De har en del skottlägen utanför straffområdet, men de flesta bollarna går utanför målet. De har också många hörnor och några blir farliga. Den som är närmast att gå in tar i stolpens yttersida, efter att bollen gått mot bortre delen av stolpen och deras mittback var först på bollen. Tilda kommer in som högerback och kommer snabbt in i matchen. Jag får en varning i slutet av halvleken för snack. I slutet av halvleken får Hörby tryck på oss, men vi reder upp det och går till halvtidsvila med 1-0.

I pausen känns det mesta bra och vi ska se till att vinna matchen. Helen kommer in i anfallet, istället för Erika. Tidigt får hon ett bra läge, när jag kommer runt på högerkanten och spelar snett inåt bakåt. Hon får bollen på mål, men målvakten räddar. Helen håller bra i bollen och har många bra framspelningar. En bit in i halvleken kommer 2-0. Jag får bollen på vänsterkanten och spelar in till Stina som skjuter in bollen vid bortre stolpen. Det känns som vi har kontroll på matchen och spelar runt bra. Stina spelar fram mig framför mål och jag skjuter mot mål, men backen får foten på bollen och bollen går ut till hörna. Hörby får några frisparkar i bra lägen, men det blir aldrig riktigt nära. Elle blir varnad, när hon blir sen i en situation. Reduceringen kommer på en snabbt slagen hörna. Vi har inte koll på alla spelare och min spelare, Hörbys lagkapten, blir helt ensam och kan enkelt och snyggt sätta 2-1. Nu känner Hörby att de har chansen igen och vi blir stressade. Jag får sen ett jätteläge. Helt fri mot målvakten, får jag bollen för långt ifrån mig och målvakten kommer ut och tar bollen framför fötterna på mig. Som tur är får jag snabbt revansch. Helen slår en bra boll. Jag tar mig in i straffområdet och förbi deras back. Jag viker in och skjuter. Skottet går över målvakten och in i mål. 3-1 och matchen känns avgjord. Även Olinda blir varnad i slutet, efter att hon sparkat en spelare på benet. I slutet har Hörby en jättechans efter ett inlägg, där en spelare som är helt fri skjuter utanför. 3-1 står sig och vi vinner kvalet.

Alla gör en riktigt bra insats! Camilla har inte så mycket att göra i målet, men gör några bra räddningar i slutet. Lina och Emma gör båda en riktigt bra match som mittbackar. De höll ihop bra och lät inte Hörby skapa många chanser. My är som vanligt tuff i närkamperna och vinner boll. Jessan hittar en bra position och Hörby skapar inte mycket på den kanten. Pilan och Malin S vinner mittfältet och jobbar hela matchen. Stina tar många bra löpningar och skapar mycket både som yttermittfältare och anfallare. Elle jobbar på bra på sin kant och är med i flera anfall. Riktigt skönt att ha med Erika i en halvlek. Hon gör ett kanonjobb. Springer på allt och stressar Hörbys backar till misstag. Tilda gör ett bra inhopp. Ettrig och brytsningssäker. Helen är lugnet själv. Nära att göra mål framåt och säker som back. Olinda och Malin E kommer båda in på mittfältet och kommer in i matchen snabbt. Bra framspelningar och bra brytningar. Sofie gör ett piggt inhopp i slutet och trycker till i närkamperna. Härligt med en seger i sista avgörande matchen. Nu blir det division 3 nästa säsong också!

Glädje och sång! "Champagne"-sprutande och rosor. Härligt tjejer! Efter några minuter fick även Hörby fira, som bästa grupptvåa i kvalet. Vi får se om vi möts i trean nästa säsong!?

Höstträff!

I fredags var det dags för höstträff för regionsdamdomarna i Norrahammar. Jag och Linda åkte med Micke från Malmö och vi hämtade upp Jilan på vägen. Tyvärr kunde inte Marlena vara med, eftersom hon var tvungen att jobba. Själv var jag trött och sov en stund på vägen upp. Vi väntade in alla i Norrahammar och åt mackor. Vi hade också ett kort RDD-möte.

Sedan var det dags för curling. Debut för de flesta. Alla skulle ha hjälm på sig och det såg ganska kul ut när vi kom ut på isen. Vi övade först en stund, innan det var dags för spel. Jag, Camilla och Angelica mot Elsa, Sandra F och Linda L. Det var ganska lätt att sikta, men farten var svår att få rätt. Vi förlorade med en sten i de tre första omgångarna. Den fjärde blev den sista och avgörande. Vi siktade på att spräcka nollan, men inför sista stenen hade vi chansen att gå ikapp. Angelica satte säkert stenen i boet och matchen slutade 3-3. Härligt!

Lovisa och SandraSandraSandra och Alicia sopar.Mina lagkamrater, Angelica och Camilla.Jag!

På kvällen blev det mat, som Camillas föräldrar hade gjort. Kycklinggryta med ris. Väldigt gott! Efter maten blev det tipspromenad och lekar. Vem suger bäst?, Vem är uthålligast?, Vem vet mest?, Vem är mest vig? osv. Tio olika tävlingar. Sandra F började med att dominera mot Linda B och Alicia. Hon fyllde hela munnen med marshmallows och sa det vinnande ordet först. Elsa snurrade sen upp den sega råttan till munnen, innan Lovisa och Jilan knappt hade hunnit börja. Själv lyckades jag vinna två tävlingar. Att dricka upp en burk läsk fortast och blåsa upp tre ballonger och ta sönder dem (inte med fötter och händer). Mitt tips började bra med tre rätt och till slut fick jag ihop fem. Det blev delad seger på fem rätt. Vi utsåg en vinnare i Twister. Första omgången skulle av oklara orsaker köras om och den andra vann Alicia, om det var helt utan fusk kan diskuteras!;)

Sandra, en hamster?;)Elsa och Linda i en Twister-duellMer twister

På morgonen på lördagen blev det frukost och sen var det våra coachers tur att prata. Micke och Olga pratade om säsongen som varit och framtiden. Jag ska få gå steg 3 till sommaren! Många andra fick också chansen att gå nästa steg. Vi åt sen makaroner och köttbullar. Camilla hade gjort en väldigt god marängtårta till efterrätt. Väldigt bra fixat av Camilla och som vanligt hade jag väldigt kul på domarträffen.

Glada curlare!


Härligt tjejer!

Riktigt bra jobb idag. Tidigt får jag in 1-0 mellan benen på målvakten, efter ett inkast av Jessan. Emma har sen två underbara frisparkar som var värda att gå in. Pilan var också nära med ett skott. Stina gör 2-0 i andra halvlek. Det blev lite nervöst efter att de reducerat på hörna, vilket jag får ta på mig för det var min markering. Sen missade jag också ett friläge, innan jag fick revansch och sköt 3-1. Alla avbytarna får spela och alla kämpar hela matchen! Jag tycker vi vinner rättvist! Som vi kämpar och jobbar för varandra idag, hade varit kul att se hela säsongen!

Jag får även gratulera Hörby! Det är sällan man ser en sådan glädje hos det förlorande laget!

Sista träningen!

Sista träningen inför det avgörande kvalet mot Hörby och sista i Hardeberga för året. Nytt rekord för hösten eller i alla fall på bra tag. 15 stycken dök upp, trots det tråkiga vädret. Blåst, kallt och regn. Bara jag och My som inte var klena, så vi körde utan underställ. Vi joggade tre varv. Uppvärmningen fortsatte med doppboll. Mitt lag lyckades vinna, fast vi spelade i motvind. Jag nickade in ett mål och Sofie ett. De lyckades reducera, men kom aldrig ikapp. Sedan blev det teknik och löpning. Vi var tre och tre. Jag, Lina och Helen. De som var på kanterna hade boll. Passningar, nick och volley. Vi fortsatte med idioten två gånger. Fem i varje lag. Det blev sen skott. Två var. Ett med och ett utan målvakt. Jag träffade först stolpen och sen ribban. Vi avslutade träningen med spel. Mitt lag började i motvinden. Efter halva tiden bytte vi sida. Själv tyckte jag det gick bra för mitt lag. Trots väderförutsättningarna försökte vi spela och vi hade några fina kombinationer, löpningar och mål. Helen glänste mest med sin fina teknik och känsla! Även Milan visade att hon har bra speluppfattning och följde med upp i några anfall.

Vi slutade träningen en halvtimme tidigare och snackade i omklädningsrummet. Kul att så många kan på söndag. Om det inte blir några sena återbud, så är vi full bänk! Nu laddar vi riktigt i helgen och ger Hörby en tuff match på söndag! Det här ska bli kul!:)

Cirkelfys

Inte alls sugen på träning. Jag cyklade direkt från jobbet till Johanneslust. Cirkelfys med Dessi. Det var många där. 10 stationer och vi var nog fem personer på varje övning. Jimmy, jag och tre till körde ihop. Det var nästan bara arm- och magövningar. De flesta stationerna var riktigt jobbiga. En plankanvariant var nog den jobbigaste. Alltid skönt när man har tränat klart.

Efter att ha fixat mat, blev det soffan och TV:n resten av kvällen. Bonde söker fru är lätt ett av mina favoritprogram!

Idag har jag träningsvärk igen. Mest i magen, men även i armarna. Tycker jag alltid får träningsvärk, efter att jag har varit på Friskis. Har jag inte fått några muskler än?!

Träning

Hade förväntat mig riktigt dåligt väder, men det var helt ok. Vi var tio stycken. Två varv med boll och ett utan, som uppvärmning. Sedan blev det löpningar med boll. Tre och tre. Jag var med Jessan och Stina. Efter ett tag körde vi väggpassningar vid bytet. Vi avslutade övningen med att driva bollen och passa vid vändningarna. Sedan blev det skott på Camilla. Vi passade upp till en spelare vid straffområdet och fick tillbaka bollen. Mina skott var riktigt dåliga. Det var inte så många som lyckades. Rickard tog sen över som passare och det blev lite bättre. Sedan gällde det att ta sig förbi Rickard och avsluta. Själv fortsatte jag att missa. Vi körde även två mot en. Några bra avslut. Vi fortsatte med spel. Camilla stod i ett elvamannamål och Kajsa i ett femmanna. Själv fick mitt lag äran att göra mål i det lilla, vilket inte var det lättaste fast det var Kajsa som stod.;) Sofie I var med i det anfallande laget. Spelet fungerade bra för båda lagen, men det blev inte så mycket mål. Vi avslutade träningen med skott från straffområdeslinjen. Äntligen fick jag till något bra med mina hatbollar. Tre skott i mål och ett i stolpen. Den här övningen brukar jag annars inte vara så bra på.

Hur det än går på söndag, så blir det mat i klubbstugan efteråt. Hoppas vi blir många!

Ängelholms FF - HBK

Dags för första kvalmatchen. Matchen spelades på a-planen i Ängelholm och den var riktigt bra. Stor läktare och en hel del publik. Riktigt fint höstväder. Soligt och vindstilla! Tyvärr hade vi många som inte kunde vara med och vi kom till spel med bara en avbytare. Emma H fick ta över Pilans kaptensbindel. Vi startade med Camilla - My, Emma, Lina, Jessan - Elle, Malin E, Malin S, Olinda - Stina, jag. Kajsa började som avbytare. Ängelholm hade vi inte mycket koll på. De kom tvåa i division 4 Nordvästra Skåne och förlorade första kvalmatchen mot Hörby FF med 3-0.

Vi börjar riktigt, riktigt dåligt. Ängelholm pressar oss högt och har allt spel. Vi försvarar vårt straffområde bra och de skapar inte så många målchanser i spelet. De skapar flera hörnor, där de är väldigt nära att nicka in bollen. Vi har stora problem med deras högerytter, som kommer förbi på kanten gång på gång. Antagligen är många i vårt lag nervösa, för så här dåliga har vi inte varit tidigare. Efterhand vinner vi mer och mer boll. Malin och Malin krigar bra på mitten och fördelar ut bollen. Vi stressar Ängelholms backlinje till misstag. Jag bryter bollen framför deras högerback och kommer in i straffområdet. Även vi har några hörnor, som Emma slår och Lina är nära att göra mål. Jag får sen ett friläge, när målvakten inte kommer ut på en boll och jag lyckas peta bollen mot mål, men målvakten räddar. Vi har flera skott och nu är det Ängelholm som har svårt att komma in på vår planhalva. Vårt ledningsmål kommer efter kanske en halvtimme. Jag testar ett skott en bit utanför straffområdet. Bollen får en bra båge och går över målvakten och in i målet. Riktigt härligt! Vi fortsätter att spela bra resten av halvleken. Stina har några bra bollar att jobba på och något skott, men målvakten tar bollarna. Camilla gör en bra bortboxning av bollen på en hörna och kommer ut bra några gånger, men annars har hon inte så mycket att göra.

I halvlek känns det ganska bra. Vi har kommit in i matchen och det känns som vi har hittat vårt spel. Vi startar bra i andra halvleken. Efter fem minuter får jag en boll ute på högerkanten, tar mig in i straffområdet, förbi en back och skjuter in bollen vid första stolpen. 2-0 till oss och att vinna med mer än 3-0 känns inte alls omöjligt. Kajsa kommer in i anfallet. Vi fortsätter att spela bra ett tag till, men Ängelholm ändrar om i sitt lag och flyttar fram folk. Ju längre matchen går, ju mer tappar vi. Många börjar bli trötta och vi vinner inte lika mycket bollar. Vi gör flera byten och vilar en i taget. Ängelholms anfallare är snabba och skapar mer och mer chanser. Till slut får en spelare en perfekt djupledsboll och rundar Camilla och lägger in bollen i öppet mål. Nu börjar det bli oro i vårt lag. My drar på sig en varning, när en spelare kommer förbi henne vid mittplan. Vi kontrar och har några bra skottlägen, men det är aldrig riktigt nära att vi får in trean. Ängelholm är närmare att kvittera. De får flera hörnor och det är farligt nästan varje gång. Med fem minuter kvar kommer kvitteringen just på en hörna. Min markering får huvudet på bollen och bollen går mot mål. Nicken är inte så hård, men vi får inte undan bollen. I slutet blir det nervöst, men vi lyckas hålla undan.

Efter matchen är det dags för straffläggning. De börjar med att skjuta en bit över. Lina sätter sen bollen säkert vid stolpen. De lyckas sen slå en till lika dålig straff över målet. Jag rullar in vårt andra mål vid stolpen. De sätter sin tredje straff enkelt vid högra stolpen. Stinas straff går sen precis utanför stolpen. De gör mål på sin fjärde straff. En enkel bredsida vid högra stolpen. Malin sätter vår fjärde. Målvakten läser den och är på bollen med fingrarna, men kan inte hålla bollen. De sätter sin femte straff vid högra stolpen. Emma kan sen avgöra och går fram och trycker in bollen i mål. Vinst i straffläggningen! Alltid något. Förlorar vi med 3-0 mot Hörby på söndag, så blir vi tvåa i gruppen istället för sist...

2-2 eller vinst med 2-0 för oss, spelade egentligen ingen roll. Det är mest irriterande att vi inte kan hålla resultatet och vinna. Alla jobbar och sliter, men tyvärr orkade vi inte riktigt. Malin och Malin hittade varandra bra på mitten och roligt att se att de tog sitt ansvar när inte Pilan var med. Nu gäller det att alla taggar för vinst mot Hörby på söndag!

Hektisk lördag!

Dagen började med ett Ki-Box pass på Friskis. En timme som blev 80 min. Vi träffade Evelina där. Mycket sparkar och det gällde att skydda sig mot Jimmys ilska.;) Passet avslutades med situps, armhävningar och rygglyft. Massor av alla! Vilket har gett mig träningsvärk i armarna och ryggen.

Vi hann precis hem om för att duscha och äta. Sedan cyklade vi till Malmö IP för att se LdB - Umeå. Jimmy sade det inte högt, men jag vet att han följde med för att se EMD live.;) Mackans jobb hade en läktare och gav ut tröjor och bjöd på fika. Korv, läsk, chokladbollar och choklad. Det var över 3000 som kom och tittade. Kul!

Mackan, Max, Evelina, Sofie och Jimmy

Malmö tog tidigt ledningen, efter en miss i Umeå-försvaret. En miss till och sen stod det 2-0. Innan det blev paus, hann Malmö med ett mål till och matchen var avgjord. I andra halvlek hade Umeå några chanser, men det var Malmö som gjorde målen och vann till slut med 5-0. Efteråt blev det jubel och prisutdelning.


Direkt efter matchen åkte vi till Sandby. Mamma hade gjort riktigt god lax. Hon hade bakat fikabröd och chokladkaka som vi åt till efterrätt med grädde och hallon. Anneli och Mikael var också hemma. Kul att träffa alla! Händer ju tyvärr inte så ofta, nu när Anneli bor i Stockholm.

2-2 mot Ängelholm

Tyvärr hade vi inte de bästa förutsättningarna för seger, då vi fick reda på att Pilan var sjuk och vi hade bara en avbytare. Det var bara att gilla läget. Perfekt plan och väder! Vi började katastrofalt. Jag tror många var nervösa. Som tur var släppte vi inte in något mål, när Ängelholm pressade på. Efterhand kom vi in i matchen och skapade bra chanser. Jag fick till ett bra skott från långt håll som gick över målvakten och vi ledde med 1-0 i pausen. I andra halvlek gjorde vi tidigt 2-0, då jag kom runt på högerkanten och sköt in bollen vid närmsta stolpen. Nu kändes allt bra, men sen händer något. Vi avslutar inte alls bra och låter Ängelholm göra 2 mål. Matchen slutar 2-2. Nu spelade det mindre roll, för vi var tvungna att vinna med mer än 3-0 för att kunna spela lika mot Hörby. Men vi ska inte tappa så här. Vi är riktigt dåliga när vi har våra svackor och med det spelet har vi inget i trean att göra. Det kändes så bra när vi gjorde 2-0 och inte alls någon omöjlighet att vinna med 4-0. Straffläggningen efteråt vann vi med 4-3, efter att ha fått en perfekt start då deras två första spelare sköt över.

Nu gäller det att vi taggar till i veckan och håller oss friska! Det hade varit kul med två träningar med "mycket" folk. Sen hoppas jag att vi kan spela bra fotboll på söndag och visa att vi ska fortsätta spela i division 3. Det kommer bli en väldigt tuff match, men det räcker med att få in en boll och hålla nollan!:)


Spel!

Gårdagens träning startades med tre varv runt planen. Sedan blev det spel på liten yta. Vi skulle som i tisdags hålla bollen inom lagen. Fritt antal tillslag. Sedan blev det två löpningar. Resten av träningen blev det spel på stor plan. Camilla stod i det ena målet och Rolf i det andra. Jag spelade med det gula laget och jag tyckte vårt spel var riktigt bra. Bra passningar och löpningar. Några snygga mål blev det!

Nu hoppas jag att alla laddar riktigt mycket inför matchen på söndag. Det gäller att vi verkligen ger 100% och krigar på alla bollar. Det är sådana här matcher man tränar för och det är nu man ska ta fram allt!

Träning

Skön oktoberkväll. Tyvärr är det många som prioriterar annat, istället för de sista träningarna inför kvalet. Vi började träningen med spel på en liten yta. Fem mot fem. Först fritt, sen två tillslag och sen fritt igen. Bra kombinationer varvades med lite slarv. Vi tog sen några 20 meters-löpningar. Sen värmde vi upp Camilla. Vi körde en mot en. Riktigt kul. Själv lyckades jag komma förbi backen alla gånger, men skotten var inte bra. Oftast rakt på Camilla. När jag försvarade, blev det inte något mål. Jag kanske borde satsa på en ny karriär, som back.;) Vi spelade sen två mot en och även nu så var mina avslut dåliga. Tur att jag hade Malin E med mig, som gjorde mål. Vi avslutade träningen med skott från straffområdesgränsen. Själv lyckades jag inte göra mål nu heller. Olinda fick till två riktigt snygga skott, men även de andra lyckades sätta några. Förhoppningsvis sparar jag mina mål till kvalmatcherna. På torsdag ska det bli mycket spel hela träningen, om vi blir tillräckligt många. Så jag hoppas alla verkligen ser till att komma dit! Nu laddar vi för vinst i helgen!

Stattena - Dalsjöfors

Viktig match i Söderettan. Dalsjöfors skulle vid vinst säkra seriesegern och gå upp i Damallsvenskan. Stattena behövde en seger för att försöka undvika nedflyttning. Tess var huvuddomare och Marlena och jag var AD. Lagom till matchen sprack solen igenom och det blev perfekt höstväder.

Stattena började väldigt bra och gjorde tidigt 1-0. Dalsjöfors stack sen emellan och på ett inlägg gjorde Stattena ett självmål. Matchen böljade fram och tillbaka med chanser åt båda hållen. Det hettade till några gånger och det märktes att matchen betydde mycket.

I andra halvlek blev spelet slarvigare, men det skapades mer chanser. Båda lagen hade bra lägen och målvakterna fick göra några riktigt bra räddningar. Dalsjöfors tog ledningen och utökade till 1-3. Kort därefter gjorde Stattena 3-2 på en hörna. I slutet blev det nervöst för Dalsjöfors och målvakten gjorde en grym enhandsräddning på ett långskott. Efter slutsignalen var det ett deppigt lag och ett som firade sin plats i Damallsvenskan.

Tess gjorde en bra match. Det kändes bra att ha henne som huvuddomare. Själv tycker jag det gick helt ok. Micke tyckte vi var ett bra team och kom efter matchen med positiva saker och saker vi kunde tänka på.

Jag blev även tillfrågad av Micke om att döma Södra Sandby IF - Hovås Billdal IF i kvalet till Söderettan. Det hade varit väldigt kul, men tyvärr fick jag tacka nej. Tror nog inte Rickard hade blivit så glad, om jag hade sagt att jag inte kan vara med i kvalet mot Ängelholm...

Mycket snö i vinter!

Idag har jag och Jimmy bokat två UCPA-resor. Vecka 1 snowboard i Chamonix och vecka 4 skidor i Saint Sorlin. Det finns bara skidor i Saint Sorlin, men det ska bli riktigt kul att lära sig att åka lite bättre. Provade Jimmys skidor en gång förra vintern och ner kan jag ju ta mig!:) Är någon sugen på att följa med, så finns det nog platser ett tag till!

Vecka 8 blir det nog Krimml i Österrike. Ganska många kompisar ska med, så det ska också bli skoj!


Sista jobbnatten på några veckor i natt. Ska bli skönt att återgå till ett "normalt" liv igen!:)


Måste även säga grattis till herrarna som vann mot Näset i första omgången i kvalet till fyran!

Imorgon ska jag vara AD i Söderettan mellan Stattena och Dalsjöfors, som leder serien. Tess dömer och Marlena också AD. Micke är observatör. Det har det varit på alla matcher jag har dömt i ettan.

Imorgon är det även flera spännande kvalmatcher för damer...


Domarutbildning

Som vanligt är det inget nytt på 5-mannautbildningarna, men man måste gå för att få döma inomhus. Den här gången var jag på Lunds fotbolldomarklubbs möte, istället för Sandbys. Skillnaden var att jag slapp alla detaljer, som man måste gå igenom för alla som dömer för första gången. Dock var det samma person som höll i det, som brukar göra det. Ett stort minus fick mötet, för att han som skulle fixa fikat kom inte...;)

HDFF - TFK Nova Eslöv

Sista u-lagsmatchen. Vi hade bara äran att spela för. Det var redan klart att vi blir sexa. Nova skulle vid poäng bli seriesegrare. Blåsigt som vanligt, men annars en helt okej kväll för fotboll. Vi ställde upp med Emma L - Eve, Milan, Tilda, Emelie - Sabina, Olinda, Sofie I, Anna R - Kajsa, jag. Johanna och Hanna började på bänken.

Nova tar tag i spelet direkt. De löper mycket och vi får försvara oss. Vi håller ihop laget bra och kommer efterhand in i matchen. Ganska tidigt kommer deras nummer 5 igenom och sätter 0-1. Vi är ganska farliga i våra omställningar. Emma slår långa utsparkar, som jag nästan lyckas få tag på. Jag kommer runt på vänsterkanten och blir fri, men mitt skott går rakt på målvakten. Kajsa är också nära några gånger. På ett inlägg från vänster är hon nära att få in bollen vid bortre stolpen. Milan börjar att slå hörnorna och den första blir riktigt farlig när den tar i närmsta stolpen. Nova spelar bra och 5:an kommer ofta igenom. Hon var riktigt snabb och ettrig. 0-2 kommer efter att Emma styrt ut 5:an mot kortlinjen. Tyvärr lyckas hon få in bollen framför mål och där är en Novaspelare först på bollen och sätter den i öppet mål. Vi lyckas stundtals riktigt bra med vårt passningsspel och många spelare är med i anfallen. Jag har några skott, men lyckas inte riktigt få till det. Olinda tar över som hörnläggare och vi är nära att spräcka nollan. Hanna kommer in som vänsterback och Johanna kommer in som anfallare och Kajsa blir yttermittfältare. Nova fortsätter att vara farliga i sina anfall och Emma räddar flera frilägen och skott. I slutet av halvleken får 5:an kanonträff och bollen går över Emma och in i målet. 0-3 blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek börjar inte bra för oss, när deras yttermittfältare gör 0-4. Vi lyckas styra bort henne från läget, men hon får drömträff och bollen går över Emma och via ribban in i mål. Vi fortsätter att kämpa och skapar bra målchanser. Olinda frispelar mig, men jag skjuter bollen på målvakten. Jag kommer runt några gånger på kanterna, men lyckas inte bättre än att få med mig några hörnor. Vi har bättre koll på deras snabba anfallare i andra halvleken. Emma är riktigt bra och räddar en boll på mållinjen. Hon fortsätter att slå långa utsparkar, men Nova lyckas för det mesta få tag på dem. Vi byter runt en del i laget både positioner och avbytare. Jag har sen ett bra skott, som tar i ribban och studsar ner mot mållinjen. Svårt att avgöra om den var inne eller inte, men mål blir det inte. Nova lyckas sen göra 0-5, när en spelare får bollen precis framför mål och kan slå den förbi Emma. I slutet får vi äntligen göra mål. Sofie spelar fram mig till ett bra läge. Jag tar med mig bollen och skjuter in den i bortre delen av målet. Matchen slutar 1-5.

Vi får gratulera TFK Nova Eslöv till seriesegern. De var helt klart bättre än oss idag. Vi gör en bra match och alla kämpar. Emma var riktigt bra i målet och utan henne hade det kunnat bli tvåsiffrigt. Backlinjen håller ihop bra. Tilda gör en väldigt bra match som mittback. Hon är överallt och är först på många bollar. Evelina har jag knappt sett tidigare, men hon var riktigt bra. Hon vinner mycket boll, är lugn med bollen och har ett bra tillslag. Mittfältet kämpar och sliter. Sofie och Olinda på mitten är nog inte så sköna att möta för motståndarna.;) Milan vinner den interna skytteligan. Starkt gjort med tanke på att hon ofta är mittback, men med snygga frisparkar och säkra straffar går det bra!

Vilodag!

En vecka sedan jag inte tränade, spelade match eller dömde. Skönt att inte göra någonting ibland! Jag steg inte upp förrän fyra. Skönt att sova tills man vaknar av sig själv!

Imorgon är det dags för sista u-lagsmatchen mot TFK Nova Eslöv. Efter en klunsning mot Elle i lördags, får jag äran att spela. Ska bli riktigt kul, men det kommer bli tufft. Nova har bara förlorat en match under säsongen och vinner serien om de vinner eller spelar lika. Sist vi mötte dem blev det förlust med 5-3. Jag har inte riktigt koll på vad vi har för lag, men vi ska försöka ge dem en match fast vi inte kanske är så många.

Asarum - Höllviken

Gruppfinal i SM F16! Höllviken slog Böljan med 5-0 i fredags och Asarum slog Böljan med 5-1 i lördags. Det kändes som det kunde bli spännande med en liten fördel till Höllviken som gick vidare om det blev oavgjort. Karoline och Albulena var AD.

Höllviken tog tag i spelet, trots motvind. De utnyttjade en målvaktsretur och tog ledningen en bit in i första halvlek. Efterhand kom Asarum mer och mer in i matchen och deras snabba, fysiskt starka anfallare var farliga i kontringarna. Till slut lyckades en av dem skjuta 1-1, som stod sig till pausen.

Andra halvlek hade kunnat bli spännande, men Höllviken var bra och Asarum kom knappt över på Höllvikens planhalva. Två snygga skott av Höllvikens mittfältare avgjorde matchen. I slutet kom också ett nickmål på en hörna. Det var inte lätt att spela i blåsten, men lagen försökte hålla nere bollarna på marken.

Det är bara att gratulera Höllviken till SM-kvarten och vinsten i division 3!

IFK Trelleborg - HBK

Sista seriematchen för säsongen skulle spelas på Vångavallen. Konstigt nog inte på a-planen. Vi hade lätt fyllt läktarna.;) Vi hade fler som kunde idag än vad vi har haft de sista matcherna. Vi startade med Camilla - My, Emma H, Helen, Jessan - Olinda, Pilan, Malin S, Elle - Erika, jag. Stina, Kajsa, Tilda och Malin E var avbytare. Vi var tvungna att vinna och Hallands förlora mot Köpingebro, för att vi skulle klara oss utan kval. Vi hade också kunnat vinna med 12-0 och gå om Trelleborg, men det kändes ganska omöjligt.

 

Trelleborg slår en frispark, som Camilla räddar.My kastar inkast till mig.Olinda och Pilan jagar


Det var blåsigt idag, som det har varit de sista matcherna. Skillnaden den här gången var att vi började i medvind. Jag tycker vi börjar matchen bra. Vi är på tå och kämpar om bollarna. Vi försöker spela runt bollen, men det är inte det lättaste i vinden. Tidigt är Erika snabb och vinner en boll i straffområdet. Hon slår bollen mot bortre stolpen. Målvakten når precis bollen med fingrarna och hindrar bollen att gå in i bortre delen av målet. Jag och Elle är på väg mot returen, men den rensas undan av en back. Trelleborg försöker spela sig fram till målchanser, men vi håller ihop laget bra och de skapar inte många lägen i första halvlek. Emma och Helen hittar ett bra samarbete redan från början. Jag får sen en jättechans som ska vara mål. Emma slår en långboll upp till mig. Jag är först på bollen precis vid straffområdet. Målvakten är på väg ut och jag ska bara lobba in bollen, men träffar den för hårt. Jag känner direkt att bollen kommer gå över målet så jag tittar inte var bollen tar vägen, men det var nog ganska nära. I mitten av halvleken byter Olinda med Stina. Trelleborg skapar några hörnor i första halvlek och på en får deras mittback vid bortre stolpen knäa in bollen i mål. Synd att vi ska tappa markering, men jag tycker vi var bra med på de andra hörnorna. Även vi har flera hörnor och Helen slår dem riktigt bra. Närmast är jag när Helen skruvar in bollen mot målvakten. Jag ska sätta till högerfoten, men bollen skruvas längre mot mål och träffar mitt stödjeben. Målvakten, som står precis vid sidan om, träffas av bollen och hindrar den från att gå in. Elle är vid ett annat läge riktigt nära att klacka in bollen i kamp med målvakten. Bollen får inte tillräckligt med fart utan kan rensas undan. Jag tycker vi gör en bra första halvlek och det känns tungt att ligga under.

 

Halvtidssnack

Halvtidssnack!

 

I andra halvlek får vi spela i motvind. Trelleborg tar direkt tag i spelet, men många av deras bollar blir för långa. Vi är ganska tillbakapressade, men kontrar farligt. Ganska tidigt kommer 1-1 efter en snabb omställning. Jag spelar upp bollen till Stina, som får iväg ett skott. Det ser ut som målvakten ganska enkelt ska rädda, men hon tappar bollen. Elle kommer med bra fart och kan lugnt och säkert ta med sig bollen och kvittera. Härligt! Vi fortsätter att komma med bra fart på kanterna och skapa chanser. Elle spelar bollen till mig ute på vänsterkanten. Jag avancerar in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Stina. Stina gör inget misstag utan trycker upp bollen i nättaket. Riktigt skönt! Vi har vänt på matchen. Det här ska vi inte tappa. Kajsa kommer in som anfallare och Tilda kommer in som högerback. Det känns som vi börjar bli nervösa och backar hem. Trelleborg har mycket boll och skapar chanser. Camilla har mycket mer att göra i andra halvlek och kommer ut bra. Trelleborg blir avblåsta för offside många gånger, när de är på väg igenom. Jag får sen läge att avgöra matchen. Deras mittback schabblar med bollen vid mittlinjen. Jag tar bollen och får ett rent friläge. Tror jag får för mycket tid på mig för framför mål blir det helt fel och bollen går utanför. Trelleborg har sen ett jätteläge att kvittera, men träffar stolpen. Camilla är bra med och tar returen. I slutet kommer Elle in igen på en kant och Erika i anfallet. Trelleborg fortsätter att pressa och på ett skott gör Camilla en jätteräddning med högerhanden. Vi lyckas hålla undan och vinner matchen.

 

Stina har gjort mål!Jag är snabbare än bollen...;)Var är bollen?!?

 

Vi gör det som krävdes av oss. Tyvärr får vi sedan reda på att Hallands Nation enkelt slog Köpingbro. Ganska väntat med tanke på deras form nu i slutet. Det är bara att gilla läget och ladda för kval. Själv är jag riktigt sugen och hoppas alla andra också är det! Dagens match såg bättre ut än det har gjort nu i slutet. Camilla gör sin första a-lagsmatch på länge och räddar oss i slutet av matchen. Backlinjen kändes säker. Helen visar vilken spelförståelse hon har och kommer snabbt in i sin nya position. Mittfältet kämpar och sliter hela matchen. Skönt att ha flera avbytare, så att vi kan ge allt och sen byta. Riktigt bra att ha tillbaka Erika i laget. Hennes inställning smittar av sig på oss andra! Nästa helg blir det vila. Sedan väntar Ängelholms FF borta och Hörby FF hemma!

 

Vi tackar Trelleborg!Äntligen segersången igen!


Höllviken - Böljan

SM F16. Det bästa laget i Skåne mot de bästa lagen från Halland (IF Böljan) och Blekinge (Asarums IF FK). Ettan i gruppen går vidare till slutspel. Jag hade hjälp av Nathalie och Jessica på linjen.

Höllviken ställer till stora delar upp med samma lag som leder division 3. Matchen börjar ganska jämnt, där båda lagen vill anfalla. Efter ett tag kontrar Höllviken in 1-0 och tar sen helt över matchen. De rör sig mycket och skapar flera bra målchanser. I paus står det 4-0 och det är helt rättvist.

Andra halvlek är jämnare. Böljan är tuffare och vinner mer boll än i första halvleken. I något anfall är de nära att göra mål, men Höllviken håller nollan. Höllviken byter ganska mycket spelare, men håller ändå upp spelet bra. De lyckas få in ett mål i andra halvleken och matchen slutar 5-0.

Efter matchen var det straffsparkstävling, som blev spännande. Höllviken vann med 4-3.

Själv hade jag en lugn match, men fick ändå springa en del. Tror det blev två, tre frisparkar och offside några gånger. Korten hade jag kunnat lämna hemma, för det var inte i närheten att någon spelare skulle få något. Nathalie och Jessica skötte sig bra på kanterna. Det var första gången jag träffade Nathalie, men jag lär träffa mer på regionsträffarna nästa år.

Höllviken känns starka. På söndag dömer jag dem när de möter Asarum. Nathalie dömer Böljan mot Asarum idag och vinner Asarum kan det bli spännande på söndag. Idag ska många spelare från Höllviken försöka att säkra seriesegern nere i Hammenhög. Hammenhög är bra, så de får en tuff helg.


Idol 2010

Jag gillar idol och har alltid gjort det. I år finns det många bra med och flera är lite äldre. Det känns som det är svårt för en ung som knappt har stått på en scen att hävda sig mot de äldre som redan har massvis med år av rutin som artister (vinnare i Popstars och som har varit med i Eurovision Song Contest). Själv tycker jag nog det är roligare att se helt oupptäckta utvecklas. Fördelen är väl att det bara kommer vara bra framträdanden på fredagar. Själv hoppas jag att Daniel, Elin, Olle, Freja och Jimmy får wildscards.


Filmstjärna!

Några sekunder i rampljuset. 0.28-0.33 är filmat hos oss.

http://careerbook.se/skanemejerier

 

Träning

Möte om framtiden innan träningen. Vi kom väl inte fram till så mycket. Vi får se när säsongen är slut. Sandra bjöd på en riktigt god kladdkaka.

Träningen började med jogging. Sedan stafett med idioten och sen en runda med boll. Mitt lag förlorade båda och jag får väl ta ansvar som inte lyckades slå Pilan på min sträcka. Vi värmde sen upp Camilla och sköt två skott var. Resten av träningen var det spel. Sju mot sju. En del var tunga i benen sen den tuffa träningen i tisdags. Några riktigt fina spelsekvenser blandades med mindre bra spel.

Nu laddar vi för matchen mot Trelleborg. Det behöver inte vara snyggt, bara att vi kämpar och sliter till oss en seger! Hoppas alla är lika sugen som mig på tre poäng!

RSS 2.0