Smidighetsträningen

Lite mindre folk än vad vi brukar vara. Vi började med armhävningar, situps, rygglyft, fällkniven och sitta mot väggen. Sedan fortsatte vi med att ligga på rygg och lyfta benen, upphopp och plankan. För varje gång ökar vi tiden och plankan är inte skön i armarna och magen. Vi körde sen två och två. Jag var med Pilan. Vi trädde arm, skulle få ner den andra när vi satt på huk, få ner den andras armar när vi gick på alla fyra och sen skulle vi dra den andra när hon hoppade på ett ben. I slutet är inte mjölksyran i fotleden och vaden nådig. Roligt idag, för det var ganska jämnt mellan mig och Pilan. Vi fortsatte två och två. Vi skulle åla oss fram och tillbaka, gå på huk framåt och bakåt och hoppa groda. Vi hade sen bockövningar. Först med armhävningar i vändningarna och sen knälyft. Riktigt jobbigt för konditionen. Vi avslutade träningen med löpning. Vi var tre och tre och sprang mot fyra andra. Först var det bara fram och tillbaka framlänges i en minut. Själv hamnade jag med både Kajsa och Louise. Kajsa låg hela tiden lite före, vilket fick mig och Louise att försöka hinna ikapp. Louise var starkare än mig i slutet och jag fick ge mig. Sedan körde vi en gång till baklänges på ena hållet och framlänges på andra. Här fick jag en lucka direkt, men sen kändes det som Kajsa och Louise var på väg att hinna ifatt mig på varenda sträcka. Det gick inte att öka när man sprang baklänges. Benen var tunga och ville inte lyfta. Rolig träning igen. Tror jag börjar bli lite mer vältränad, för nu har man ingen träningsvärk alls efter torsdags träningarna.

Medalj igen

Kul att Sverige har börjat ta lite medaljer. Idag kändes det inte som någon av svenskorna åkte riktigt bra. Inte ens Kalla... Hon startade bra, men sen verkade hon krokna. Helt plötsligt var hon bara ikapp tyskan och sen var båda förbi norskan. Kalla får se till att öva på spurten. Då kan hon bli oslagbar.

Imorgon kan det bli en rolig herrstafett. Hoppas Daniel Rickardsson håller på första sträckan. Vill det sig riktigt bra, kan det bli två medaljer i helgen också. Kalla och Södergren!

Snart är det träning. Får se vem som får det tufft mot mig idag...;)

Utvilad igen

Efter att ha sovit alldeles för lite både mellan fredag och lördag och lördag och söndag och sen dessutom spelat match direkt efter jobbet på söndagen, så däckade jag helt på söndag kväll. Jag och Jimmy började kolla på Austraila, men jag kan inte påstå att jag såg så mycket av den. Som tur var börjar jag sent den här veckan och trots att jag sov över 12 timmar, så var jag fortfarande trött när jag vaknade på måndagen. I måndags kväll, gjordes ett nytt filmförsök. Denna gång med Bolt. Det lyckades mycket bättre. Kanske inte Disneys bästa film, men den gick helt klart att se.

Igår missade jag tyvärr träningen för att jag jobbade och sen blev dessutom hockey-bockeyn inställd, för att Sara var magsjuk. Vissa spelare är viktigare än andra och tyvärr var det ingen som ville offra sig och ställa sig i mål. Istället hann jag se lite Champions Leauge. Många jämna matcher. Lyon - Barcelona var riktigt bra, med två fina mål. Ingen match är avgjord än. Tror att Barcelona vinner hemma mot Lyon. Jag hoppas att Arsenal klarar av returen mot Roma. Synd att de ska ha så många skadade spelare, för annars skulle de ha ett riktigt bra lag. Jag hoppas Zlatan kan avgöra borta mot Man U, även om det kommer bli riktigt tufft. Den sista matchen bryr jag mig inte riktigt om.

Ikväll är det dags igen. Fyra matcher till, men inte lika intressant som igår eftersom det inte är några av mina favoritlag.

Jag hoppas att det blir medalj i sprinten idag. Helst två. Lite snöpligt igår, när Kalla trillade två gånger i samma lopp och Emil åkte ut redan i kvarten. Tror Emil Jönsson är rejält revanschsugen idag och även tjejerna har ett bra lag med Lina och Anna. Hoppas Kalla är riktigt laddad för tremilen. Hon är värd ett guld!

Själv vilar jag mig i form. Efter en hård förra vecka, hade jag tänkt fortsätta den här veckan. Har varit uppe tidigt idag, men har inte orkat mig ut. Imorgon blir det i alla fall träning igen!:)

Vinst i första träningsmatchen

Vår första träningsmatch blev mot BK Olympic på konstgräset i Dalby. Tränarna ville väl se de flesta spela, så vi var 18 spelare. Vi kom överrens med domare och BK Olympic innan matchen att vi skulle spela 3x30 min, för att vi skulle slippa göra en massa byten under spelet. BK Olympic, som vann en femma förra säsongen, spelade sin fjärde träningsmatch. Det var många "gamla" Gula Damer med och även Linda Green verkar förstärka dem.

Vi börjar första halvtimmen med: Emma - My, Emma J, Elle, Malin S - Stina, Pilan, Malin R, Wea - Helen, jag. Vi har lite svårt att komma in i matchen och Olympic är det laget som trycker på. Vi får tidigt en hörna. Helen lägger den och Malin R får den perfekt framför mål. Hon skjuter på volley, men tyvärr räddar en spelare med huvudet till en ny hörna. Nästa hörna är också bra slagen. Jag får huvudet på bollen, men tyvärr går bollen utanför bortre stolpen. Vi skapar problem för Olympic när vi ställer om. Malin R får bollen utanför straffområdet och spelar till Helen, som är till vänster i straffområdet. Hon avancerar och skjuter. Målvakten kan inte hålla skottet och bollen går in vid bortre stolpen. Olympic fortsätter att anfalla bra, men Elle styr backlinjen bra och de skapar inte så mycket chanser. Vi gör sedan 2-0. Jag får en bra boll från mittfältet, som jag klackar vidare till Helen. Helen är kylig och lobbar in bollen. Wea har ett bra läge när hon kommer runt på vänsterkanten. Jag borde också kunnat gjort något mål, efter flera bra framspelningar av både Helen och Malin R. I slutet av första delen av matchen, slarvar vi en del. Olympic vinner mycket boll på mitten och kommer närmare ett mål. Vi lyckas hålla undan och den står 2-0 i första pausen.

I mitten perioden spelar vi med: Emma - Malin S, Elle, Emma J, Anna - Sofie, Pilan, Olinda, Emelie - Helen, jag. Även nu har vi svårt att hitta rätt från början. De ställer om snabbt, men vi lyckas i sista stund avvärja de flesta anfallen. Vi spelar upp oss och skapar flera bra chanser. Efter en hörna är det rena flipperspelet, men bollen vill inte in. Jag blir helt frispelad av Helen och rundar målvakten, men siktet är fortfarande inte rätt inställt och bollen tar i stolpen. Vi skapar chans på chans, men deras målvakt verkar ta allt. Olympic är också riktigt nära att få in bollen. Efter ett snyggt anfall får deras forward kanonträff. Bollen tar stenhårt i ribban. De hade också ett friläge, men tur för oss så vänder anfallaren upp och Malin S hinner ifatt henne. Olympic hade även en stolpträff. Två riktigt bra målvakter som med både skicklighet och tur håller nere siffrorna. Till slut lyckas vi få hål på Olympic. Anna skarvlobbar fram en pass som friställer mig helt. Målvakten rusar ut, men jag hinner före och lobbar bollen i mål. Vi vinner mittenperioden med 1-0. Ganska rättvist sätt till spelet. Båda lagen skapar mycket framåt, men har problem att hitta helt rätt bakåt. Det känns som vi orkar mer än motståndarna, för i slutet var i alla fall deras backlinje riktigt trötta.

I sista perioden börjar vi med Emma - Lottie, Malin R, Jessan, Sandra E - Helen, Pilan, Olinda, Emelie - Elle, jag. Vi gör också lite byten under sista halvtimmen och Stina, Malin S och Anna kommer in igen. Elle som varit riktigt bra som mittback, får chansen att spela anfallare. Tempot är inte alls lika högt nu och det slarvas från båda håll. Sandra kommer in och gör en två fotare direkt. Jag tycker hon gör ett riktigt bra inhopp. Det skapas chanser åt båda håll, men avsluten går inte i mål. I mitten av perioden spelar deras ytterback bollen helt fel. Hon tänkte spela till mittbacken, men såg inte mig. Jag får tag i bollen, avancerar och skjuter. Inget hårt skott alls, men målvakten är väl inte riktigt med och bollen går in vid vänster stolpe. Pilan slår en bra frispark, men målvakten är med och räddar. I slutet pressar de på för en reducering. Vi börjar bli trötta eller så är vi lite lata och är dåliga på att jobba hem. Tiden går och går och det känns som vi ska hålla undan. Tyvärr gör vi inte det. I en snabb omställning med en minut kvar, får de ett friläge ur misstänkt offside-situation. Emma räddar snyggt friläget, men på returen stöter de in 4-1.

Jag tycker vi gör en helt godkänd första match för året. Alla spelar bra och stundtals har vi riktigt bra spel. Klart att det finns saker vi kan finslipa, men vi måste ju ha något att göra på träningarna.;) BK Olympic kan få ett riktigt bra lag i fyran, om de tränar bra och får ihop sitt spel.

Melodifestival hos Beckis

Beckis bjöd på god mat. Vi tittade på melodifestivalen och åt glass och popcorn. Som vanligt gick de väntade vidare. Man brukar redan innan, kunna gissa vem som har chansen att ta de olika platserna. Vid tiotiden var jag ganska trött och eftersom jag skulle upp och jobba väldigt tidigt, så fick jag bege mig hemåt.


Vinst mot BK Olympic

4-1 i första träningsmatchen. En match som spelades 3x30 min, för att vi hade så många av bytare. Helen gjorde två mål och jag två. Tyvärr ska vi tvungetvis släppa in mål i sista minuten. Hade varit roligare att hålla nollan. Mer om matchen imorgon. Nu är jag supertrött...

Rolig träning

Med en del snö i veckan trodde man nästan grusplanen skulle vara dålig, men den var bättre än den har varit tidigare. Trots att det fortfarande är sportlov, var vi nästan lika många som vi har varit de andra träningarna på grus. Vi började med att passa två och två genom två koner. Jag och Jenny körde tillsammans. Först mottagning och pass och sen direkt pass på nära och lite längre håll. Vi lyckades bra ibland, men långt ifrån hela tiden. Bollen studsade och ville inte hamna där jag ville. Sedan hamnade jag med Helen och My. Vi drev bollen fram och tillbaka. Vänster, höger, yttersida, insida och mellan fötterna. Det var riktigt högt tempo och man blev rejält anfådd. Sedan var det dags för allsvenskan. Jag och Malin R spelade ihop. Vi fick igång bra spel och vann några matcher, men många blev lika. Konmålen var små och det var ganska lätt att försvara. I början var vi i bra klunsform, men sen tappade vi båda och förlorade tre raka matcher på klunsning. Dock ingen förlust i spelet, så det var bra. I finalen spelade Lottie och Anna mot systrarna Schmiedel. En jämn match utan så mycket chanser. Den avgjordes precis i slutet då Anna lyckas slå tunnel på både Malin och Stina och sen gick bollen i mål. Vi fortsatte sen att spela med stora mål. Emma stod i det ena och Andreas i det andra. Vi spelade korta matcher två mot två. Riktigt roligt och högt tempo. Vi avslutade med spel på större plan. Bra spel från framför allt det laget jag inte var med i. Vi var en mindre och hade svårt att få tag på deras spelare. Det såg betydligt bättre ut idag på träningen jämfört med tidigare, så det bådar gott inför imorgon. Hörde något rykte om att vi blir 18 spelare imorgon, så det blir en hel del byten. Bra att många får chansen att visa upp sig!

Skiddag

Jag började dagen med längdåkning i Skrylle. Ok spår, för att vara här nere. 8 varv på 2,2 sen, var jag tvungen att åka hem för att hinna se skid-vm. Tyvärr hade svenskarna valt fel valla. Tråkigt, men jag hoppas på Kalla imorgon! Själv hade jag inte den bästa vallan heller. Vet inte när jag vallade skidorna sist. Det var lätt uppför, men lite sämre glid. Ibland fastnade en snö under skidorna, men det försvann ganska snabbt. I ena backen kändes det nästan som i skidskyttarnas utförsbacke i Pyongchang. Spårigt och lätt att vurpa i svängen, men med mina lätta, snabba fötter löste jag det galant!;) Blev omåkt av en formtoppad Vasaloppsåkare två gånger, annars fick jag köra om lite folk. Tycker inte om att bli ifrån åkt, men vad ska man göra när någon är för bra...
 


I natt blir det jobb, imorgon träning och melodifestivalen hos Beckis. Sen jobb igen på söndag och match! Ganska fullt upp...

Jobbig träning

Knappt 20 stycken på gårdagens träning. Vi började med uppvärmning och gick över till armhävningar, situps, rygglyft och fällkniven. Vi fortsatte med att ligga på rygg och lyfta benen, upphopp, plankan och sitta mot väggen. Den här gången lyckades jag med alla benlyften, måste vara ett bevis på att jag blivit lite mer vältränad.;) Vi körde sen två och två. Elle och jag. Först skulle vi trä arm, sen få ner den andra när man sitter på huk, få ner den andras armar när man går på alla fyra, dra runt den andra på ett ben och hoppa bock/krypa under. Elle var, precis som Malin förra gången, mycket starkare än mig. Hon klagade på att jag inte tog i, men jag kan inte hjälpa att jag är så klen. Vi fortsatte med övningar två och två. Vi backade ut till mitten och sprang tillbaka. Ålade fram och tillbaka. Gick på huk och hoppade grodhopp. Olika hoppa bock-övningar med armhävningar, knälyft och upphopp vid vändningarna. Riktigt jobbigt i slutet med mycket mjölksyra i benen. Skottkärra med tre armhävningar vid vändningen och slutet. Bära den andra på ryggen med knäböj, i famnen med lyft och på ryggen med tåhävningar. Vi avslutade med armhävningar, situps, rygglyft och upphopp. Helt klart den jobbigaste träningen hittills. Riktigt svettigt!

De flesta som tränade igår kunde vara med på matchen på söndag. Några saknas som åker skidor, men annars har vi bra lag.

Vattengympa

Det började som vanligt med stafetter i den grunda bassängen. Eftersom det är sportlov, var vi lite mindre folk än tidigare. Jag och Emelie hade äran att få ha Emma J i laget. Hon drog ifrån stort på alla första sträckorna, så vi behövde inte anstränga oss för att komma först. Sedan blev det några sträckor över bredden. Jag var nu med Malin S. Det är riktigt jobbigt att springa i det grunda vattnet. Mjölksyran i låren känns en del. Sedan gick vi över till den djupa. Springa runt, trampa vatten, vändningar och lite annat till musik. Jobbigt, men ändå lugnare än det man gör i början. När träningen var klar, hamnade Jörgen och Andreas i vattnet. Inte ens jag hade kommit på denna roliga grej. Så för en gång skull var jag inte inblandad överhuvudtaget. Det enda tråkiga var att Andreas trodde att han skulle komma undan, så han lät mobilen vara kvar i fickan. Får hoppas att den återhämtar sig från vattenskadan.
 
Olinda, Stina, Emma J och jagSandraJörgen njuter och anar ingenting om vad som ska hända...Jörgen simmarAndreas har också badat...

Lite resultat

Många lag börjar att komma igång med träningsmatcher nu.

Kristianstad verkar redan vara i bra form. På lördagen slog a-laget seriekonkurrenten Stattena med hela 8-1. Det är ett tag till allsvenskan startar, men Stattena får nog göra allt för att få sitt spel att fungera om de vill hänga kvar. På söndagen ville inte Kristianstadstjejerna vara sämre. Sandby åkte på storstryk (7-0). Jag har ingen aning om vad lagen hade för spelare, men det är aldrig kul att förlora så stort. Sandby får ladda för revansch i serien.

Borgeby har börjat säsongen starkt. I helgen blev det 2-2 mot division 2-laget Helsingborgs DFF.

Vår motståndare på söndag, BK Olympic, har redan spelat flera träningsmatcher. Två knappa vinster mot Klågerups GIF och IF Lödde och förlust mot BK Vången med 5-1. Jag var inne och kollade på deras hemsida och de har fått flera nyförvärv inför säsongen. Många spelare från Gula Damer (bland annat Frida Emanuelsson, som jag har spelat med i Sandby), Maria Pollak från LB07, Zandra Blennerup och Jenny Grönvall, som båda har spelat i Hardeberga plus några till. Det kan bli en tuff första match!

VM-guld

Riktigt roligt med guld till Helena Jonsson, efter de dåliga resultaten i alpina VM. Det sista skyttet kan man se hur många gånger som helst. Så säkert. Jag hoppas på fler medaljer. Synd att Ferry och Bergman verkar vara ur form, men kul att Ekholm skrällde idag. Skidskytte är en riktigt bra tv-sport. Man vågar knappt titta när de skjuter och förutsättningarna kan förändras så snabbt. Imorgon ska jag lätt se distansen för damerna. På torsdag börjar längd-VM och även där tror jag det blir några medaljer. Heja Sverige!:)

Storvinst i hockey-bockey

Igår mötte vi EVU igen. För två veckor sedan blev det en knapp seger (2-1). Själv jobbade jag och det kanske var en av anledningarna till att det gick så bra.;) Mycket folk och en säker 13-4 vinst. Skönt att få göra mycket mål. Nu är det bara några få matcher kvar. Alla mot riktigt bra motstånd. Kan vi ha mycket folk och behålla formen från igår, ska vi ge alla lagen en tuff match.

Fotboll i strålande sol

Sportlov nästa vecka och några som är iväg och åker skidor. 15 stycken dök upp i kylan, men solen värmde bra. Planen var ganska bra, men blev lerig efterhand. Vi började med kvadraten. Vi fortsatte med hälften i mitten och hälften utanför. Dubbelpass, dubbelvolley, bröst-volley och enkelpass. Sedan var det dags för lite hörnor. Elle försökte styra upp det, men det blev ganska oorganiserat ändå. Själv fick jag till två lyckoträffar från långt håll. Härligt när sådana sitter. Emma H och Andreas slog in bollar från varsitt håll. Några bollar gick in i mål, men vi får öva mer på att få in någon riktigt bra hörnvariant. Sedan var det dags för kondition. 15 minuter 70-20. Själv gillar jag konditionsträning och jag tror alla tycker det är skönt när man är klar. Ska nog ut och springa några gånger i veckan nu när jag känner mig helt frisk igen. Alltid skönt att orka mer än motståndarna. Vi avslutade träningen med spel, där det gällde att hålla bollen inom laget med två tillslag. Från början var det ganska rörigt och passen satt inte riktigt där de skulle. Efterhand blev det riktigt bra. Bra rörelse, snabba pass och bra snack. Sofie N var riktigt på hugget och var med överallt. Nästa helg är det dags för första träningsmatchen mot BK Olympic. Jag antar att många fortfarande är iväg och åker skidor, men vi får säkert ihop ett bra lag ändå! Ska bli skoj att komma igång med matcher igen!

Alla Hjärtans Dag

Hoppas alla får en bra dag! Själv blir det träning och antagligen melodifestival ikväll.

Härlig dag

Har insett att jag har valt att vara ledig på rätt dagar den här veckan. Dels får jag långhelg och sen kan man ju inte klaga över vädret. Var ute och gick i förmiddags. Några minus, strålande sol, klarblå himmel och helt vitt! Synd att det inte är så här lite oftare i Skåne. Det gäller att passa på att vara ute i helgen.
 

Bättre sent än aldrig...;)

Drygt 20 stycken dök upp på dagens träning. Vissa klenare än andra och hade bandagerat hela fingret för att slippa. Dagens överraskning var Hanna Perman, som äntligen var på plats. Vi får hoppas att vi inte skrämde iväg henne igen. Träningen började som vanligt med uppvärmning. Sedan var det dags för armhävningar, situps, upphopp, rygglyft, sitta mot väggen och fällkniven. Vissa saker jobbigare än andra, fortfarande är de smala armhävningarna totalt omöjliga. Vi fortsatte med tre rundor med lyfta benen från marken, upphopp och plankan. Lyckades med hjälp av händerna hålla uppe benen hela tiden, trots att min rygg inte vill något hellre än att svanka. Vi var sen två och två. Jag och Malin Rosvall körde, men jag hade inte mycket chans på något. I brottarövningen, där det gäller att få in armarna under den andras, hade hon antingen överlägsen teknik eller bara var starkare. Hon låste mig hela tiden. Sedan skulle man sitta på huk och få ner den andra och här hade jag ännu mindre chans. Hon drog ner mig åt alla håll, men jag samlade krafter och fick ner henne en gång.;) Jag bytte sen partner för att Malin skulle få mer motstånd och hamnade med Olinda. Nu var det lite jämnare och betydligt jobbigare, eftersom man stod mer på huk. Med Malin låg jag bara ner på mattan. Vi skulle sen slå ner varandras händer när man står på alla fyra. Malin lämnade och jag hamnade med tränaren. Stor chans jag hade där. Han drog ner båda mina armar samtidigt. Sista omgången hamnade jag med Malin S och det blev lite lättare, men Malin körde stångningstekniken så man var tvungen att se upp. Därefter var det hopp på ett ben, medan den andra drog i det andra benet. I början var det enkelt, men i slutet hade man rejäl mjölksyra. Sedan var det magträning. Man skulle ligga och hålla i benen på den andra. Den som stod upp skulle knuffa ner benen på den som låg. Vi körde sen en kort runda med cirkeln med grodhopp över de som ligger. Vi skulle sen vara två och två igen. Jag och Malin S körde. Skottkärra med armhävningar, lyfta den andra på ryggen med knäböj, i famnen med armlyft, gå på huk och hoppa grodhopp. Stackars Malin som fick bära mig. Själv hade jag inte det så tungt. Träningen avslutades med armhävningar, situps, rygglyft och upphopp, innan det var dags för nedjoggning och stretching. Roligare träning än de tidigare, bland annat slapp vi idag alla kullerbyttor som man blir så yr av.


Hockey-Bockey

Match igår kväll mot Smålandsveteranerna. Vi hade bara en avbytare, men motståndarna var en man för lite. Kul att se Anders och Anton där igen och om alla dyker upp i de sista matcherna kan motståndarna få det tufft. Tyvärr dök ingen domare upp, så vi valde att spela på skoj. För att vara schyssta valde vi att spela fyra mot fyra. De tog snabbt ledningen med två mål. Sara tyckte vi skulle spela med fem så att det skulle bli lite jämnare. Men vi kämpade oss in i matchen och gjorde både 1-2 och 2-2 genom Henrik. De får en extra spelare och vi spelar fem mot fem istället. Vi skapade flera riktigt bra chanser för att göra fler mål, men vi lyckades skjuta rakt på målvakten. Istället gör de två snabba på långskott. Trots att vi ligger under spelar vi riktigt bra och har bra rörelse och hittar varandra bra i anfallen.

I andra perioden trycker vi på. Vi reducerar, kvitterar och tar ledningen. Sedan gör de några mål. Ett borde ha dömts bort på grund av hög klubba, men men. I slutet var jag riktigt nära att göra mål, efter en kanonpass av Anders. Tyvärr är målvakten snabbt ute och täcker av. De slarvar en del i slutet och bjuder oss på öppna lägen, men vi utnyttjar inte dem. Har för mig att matchen slutade 8-6 till dem. Bra gjort av oss mot serieledarna. Det blir inte riktigt samma höga tempo och lika mycket vilja när det bara är på skoj, men det var ändå kul att spela. Matchen kommer att spelas om senare och då hoppas jag vi kan bjuda dem på en lika bra match.

Vattengympa

Så var det då dags för vattengympa igen. Igår var vi inte lika många som första gången som jag var med. Ny tränare, men ungefär samma som första gången. Först en massa stafetter i den grunda bassängen. Vi började med fyra eller fem i varje lag och körde över längden. Sedan två och två över bredden. Jag var med Kajsa. Det mesta ser inte jobbigt ut när man tittar på, men där tar man helt fel. Efter några längder, har man riktigt mycket mjölksyra i benen och de vill inte lyfta sig en centimeter. Sedan var det dags för den stora bassängen. Där är inte lika jobbigt som i den grunda, men vissa övningar var riktigt jobbiga för magen och på en del får man kämpa riktigt mycket med benen för att hålla sig flytande (trots att man har flytplattan runt magen). Det kändes inte lika jobbigt igår som första gången. Måste bero på att jag har blivit så vältränad..;) Kul träning!


Inför säsongen

Det är inte bara vi som har fått en massa bra nyförvärv. Förra året var det jag, Aki och Hanna, som var nya inför säsongen. I år har vi hela nio stycken riktigt bra förstärkningar. Kan vi bara spela ihop laget inför seriestarten, så ser det riktigt bra ut.

BK Kick har gått rakt genom seriesystemet och vunnit femman 2007 och fyran 2008. De har flera unga riktigt bra spelare, som har spelat både i LdB och Husie. Några av dem nya för i år.

Lunds BK vann även de en fyra förra säsongen och är ett ungt lag. Det är ett tekniskt, spelande lag. Elsa Klarin med landslagsmertier är tillbaka i laget.

BK Vången har jag inte alls bra koll på. De missade ju kvalet uppåt förra säsongen, så de är säkert sugna på att komma lika högt den här.

Borgeby FK har fått flera nyförvärv och hade en bred trupp redan förra säsongen. Starkt att som nykomling komma trea förra säsongen. De har många unga riktigt bra spelare, som säkert har utvecklats ännu mer till serien startar.

Lilla Torg har även nu fått några rutinerade spelare. Det känns som det här är klubben spelare kommer till, som vill varva ner lite. Men med många rutinerade, skickliga spelare blir de farliga ändå. De gjorde mängder av mål förra säsongen, men släppte precis som oss in mycket också.

Svalövs BK har vi mött inomhus och förra året i reservlagsserien. Också en division fyra-vinnare. De har några spelare som utmärker sig, som det gäller att ha koll på. Nyförvärv har jag ingen koll på.

Råå DIF har tappat Tove Wallin och Maria Fribrock, två rutinerade spelare. De har fått några nya och vill säkert inte komma sämre än förra årets tredjeplats.

De båda farmarlagen i serien kvalade båda förra säsongen för att hålla sig kvar. Vi får väl se hur det går i år.

Stattena Bluebirds känns som de borde bli svåra. Spelar de i allsvenskan med a-laget, lär det finnas många bra spelare i farmarlaget. A-laget har tappat sina två bästa målskyttar, Maria Westerblad och Therese Pettersson, men samtidigt fått flera både rutinerade och unga duktiga spelare.

Team Sandby spelade under stora delar av förra säsongen med "toppat" lag i trean, efter sitt poängtapp efter våren. I år har Sandby tappat flera rutinerade spelare (bland annat Ica, Johanna och Irre som har spelat länge i a-laget). De har fått Helena Ivarsson och Anna Knutsson från Husie, två riktigt bra nyförvärv plus några till. Vi får se hur långt det räcker i år. De lär vilja förbättra placeringarna i både tvåan och trean.

Själv tycker jag att alla lag verkar vara riktigt bra och just nu känns det inte som någon match kommer bli lätt. Fram till serien börjar och under säsongen kan det säkert bli förändringar, men det kommer bli riktigt spännande. Svårt att tippa vinnare och vem som kommer åka ur.

Måste även nämna LB07 som har lyckats värva några riktigt bra spelare. Mette Væver Andersen en dansk spelare från Viborg, som förra året fick chansen i landslaget. Caroline Ericsson som har spelat flera år i Kristianstad DFF. Jenny Nellbert från LdBs farmarlag. Plus några till bra spelare. Hade varit kul om de kan lyckas i tvåan. Det har varit riktigt svårt för de sista årens nykomlingar från Skåne. Frågan är om det räcker med några klasspelare i ett annars väldigt jämnt lag.

Inflyttningsfest

Igår kväll var det inflyttningsfest hos Isabel och Marcus. Marcus hade dessutom fyllt år. Jag var först snabbt inom Peter på förfest. Där spelades det Guitar Hero och jag fick äran att möta Mackan två gånger. Det gick väl sådär med att träffa rätt, men med lite mer övning kan jag nog bli bra. Vid sextiden begav vi oss till Isabel och Marcus. Där var redan en del folk och det kom fler och fler, så det blev väldigt fullt. Det bjöds på soppa och bröd. Riktigt gott! Under kvällen blev vi indelade i lag och fick hjälpa till med att fixa det sista med lägenheten. Själv hamnade jag i stoltass-gruppen, men vi fick hjälp utifrån och lyckades ganska snabbt få på dem. Alla var riktigt seriösa och som pris fick vi Isabel och Marcus saker som annars skulle till loppis. Vissa saker var mer uppskattade än andra. Kalle fyllde 25 idag och firades vid tolvslaget. Rolig kväll med massor av drinktillbehör och ballonger! 
 

Peter och Anna har fullt upp med ballongerna...Calle med drinktillbehör och drinkMarcus fick en iller i födelsedagspresent. Kanske inte den mest tippade presenten, men hon kom snabbt i feststämning...

Grusträning

Ganska skönt väder för grusträning och planen var lite bättre än den varit tidigare. Fortfarande är vi inte lika många på lördagarna, som på resten av träningarna. Vi började med trianglarna. Jag och Josse körde. Passningar, volley, nick och passningar igen. Bra övning för både teknik och kondition. Sedan var det dags för 15-15. I början var det rätt lugnt, men i slutet började det bli jobbigare. Jag tror vi körde den i 15 minuter. Vi gick sen över till en omställningsövning. Vi har gjort den tidigare med Jan, fast med lite andra regler. Jag hamnade med Pilan, Jenny och Emma H. Vi började inte så bra, men fick sen i gång ett ganska bra spel. Pilan tog riktigt bra djupledslöpningar. Efterhand blev det sen sämre igen och vi slog bort många passningar. Det gällde att snabbt ställa om och utnyttja ytorna bakom det laget, som precis hade haft ett anfall. När man försvarat och brutit det andra laget, bytte man snabbt lag. Vi avslutade sen med spel. Även här blev det många bortslagna passningar. Bollen ville inte dit man hade tänkt sig. Det är bara att träna mer, så kommer passningsspelet sitta bättre!


Oflyt igen...

Vi åkte till Skurup med följande lag: Emma L, Emma J, My, Josse, Helen, Pilan, Stina, Olinda, Wea, Elle och jag.
 
Mer än halva laget

I första matchen mötte vi Önnestad BoiF. Det är jämnt från början. Vi försöker komma in i matchen och får ett litet övertag. Efter några minuter tar sig Helen in från sin kant, dribblar sig förbi några spelare och skjuter lågt vid första stolpen. 1-0. Vi fortsätter att trycka på framåt, men slarvar bakåt. De kommer några gånger tre mot en, men vi jobbar hem snabbt och löser det. De missar även något riktigt bra läge. Istället kommer 2-0. Elle skjuter från nära håll i ribbkrysset och sätter sen själv returen. Sedan kommer även 3-0, efter riktigt snyggt spel. Elle tar emot bollen, håller starkt i den och lägger den till Pilan som kommer med fart. Pilan slår lätt in bollen till höger om målvakten. Tyvärr lyckas vi inte hålla tätt i slutet. Med kanske tio sekunder kvar, slår de en frispark. Den går över alla och tar ribban in. 3-1 slutar matchen. Vi stressar mycket i onödan och slår bort en del enkla bollar, men vi är det starkare laget och vinner rättvist.

I match nummer två är det Klågerups GIF som står för motståndet. Klågerup hade förlorat första matchen mot Ovesholms IF med 4-2. Här tar vi dirket tag i spelet. Stina gör mål efter kanske en minut. Klågerup skapar nästan ingenting. Vi trycker på, men även den här matchen har vi svårt att få fram passningarna. 2-0 gör Pilan. Hon avancerar på egen hand från mittlinjen och skjuter in bollen till vänster i målet från ganska långt håll. 3-0 gör jag, efter att Josse frispelat mig. Vi har sen svårt att få in bollarna och skapa de riktigt bra lägena. Till slut kommer även 4-0. Jag får bollen vid mittplan och har Pilan med mig. Jag tar mig ner i straffområdet och spelar in till Pilan, som rullar in bollen i öppet mål. Vi lyckas inte hålla nollan i den här matchen heller. Med kanske en halv minut kvar, lyckas Klågerup få ett tröstmål. Ett lobbskott som går in i bortre delen av målet. Trots att vi fortfarande kan spela bättre, blir det ändå vinst med 4-1.

I sista matchen möter vi Ovesholms IF i en gruppspelsfinal. De vann "bara" mot Önnestad med 1-0, så det räckte med lika för att vi skulle vinna gruppen. Vi börjar inte speciellt bra. De pressar oss och vi har svårt att hitta rätt positioner. Efter två minuter tar de ledningen. De tar sig enkelt runt på vår högerkant och spelar in bollen framför mål. Tyvärr är vi på bollen och slår in den i eget mål. Efter målet jämnar spelet ut sig. Det skapas inte så mycket målchanser åt något håll. Jag har ett skott en bit utifrån, som går precis utanför krysset. Efter lite mer än halva matchen kommer kvitteringen. Helen avancerar med bollen längs vänsterkanten och spelar ner till mig. Jag tar med mig bollen och spelar tillbaka till Helen, som tagit sig in framför mål. Hon sätter säkert 1-1. Riktigt skönt mål. Efter målet är det Ovesholm som måste skapa chanser. Vi ligger bra och de kommer inte igenom. Minut efter minut går. I slutet får de en frispark i riktigt bra läge. Vi ställer upp mur och de skjuter över. Sedan får vi inte upp bollen. De får några insparkar och en hörna. Vi ligger rätt och har koll på våra spelare och det känns som vi ska klara det. Med 20 sekunder kommer ett inspel in mot mål. Deras spelare är först på bollen och lägger den förbi Emma. Riktigt surt. Vi hinner sen bara lägga avsparken.

Känns tråkigt att förlora på det sättet. Tyvärr släppte vi in mål under sista minuten i alla matcherna och i den sista straffade det sig riktigt mycket. Det gäller att vara 100%-koncentrerade hela tiden. I straffområdet måste man ha stenkoll på sin spelare. Annars gör vi en bra turnering och alla spelar bra. Tycker vi var värda att gå vidare. Nu får istället Ovesholm möta Åkarp i kvartsfinalen på söndag. Det känns som Ovesholm enkelt kommer ta sig till semi...

Fint besök imorgon?!;)

Pratade precis med en viss Hanna Perman. Hon sa själv att hon skulle komma på träningen imorgon. Tror jag har hört det innan, men om det nu stämmer låter det ju trevligt! Tydligen är hon inte tillräckligt tränad, men det är väl därför vi är där...;)


Återbesök hos läkaren

Den svullna halskörteln har gått ner ganska mycket och läkaren tyckte allt såg bra ut. Han sa att man kunde vara svullen ganska länge, när man har haft flera infektioner som jag har haft. Körtelfebern kan göra att man känner sig trött i ett halvår. Det känns som en evighet, men det är väl bara att sova lite extra.

Ovesholms IF

Det har visst blivit en ändring ikväll. Ovesholms IF är med istället för Skurupstjejerna. Ett division 3-lag, så det blir nog tuffare...

Nils Holgerssons cup

Imorgon kväll är det Nils Holgerssons cup. Vi möter Önnestad, Skurupstjejerna och Klågerup. Vinst i gruppen och det blir slutspel på söndag. Vet inte exakt vad vi ska ha för lag, men vi får hoppas att spelet fungerar. Då tycker jag definitivt vi ska ge de andra lagen en kamp om förstaplatsen!

Målsnål vinst!

Igår var det sen match för Mixmax mot EVU. Efter lite klydd fram och tillbaka med matchtiden, blev den till slut 23.00. Vi hade tre avbytare och två nya killar som ställde upp. Vi börjar riktigt bra och trycker in bollen i första anfallet. Skönt att få en bra start, eftersom vi har förlorat mycket i slutet. Vi för sedan spelet, men de backar hem bra och det blir trångt framför målet. Tyvärr kvitterar de efter några minuter, när vi slarvar. Vi fortsätter att trycka på och i mitten av första perioden skjuter Johan säkert in bollen i bortre delen av målet. De har några få kontringar, men vi har matchen under kontroll känns det som. Det blir inga fler mål i första perioden. Vi leder med 2-1, men siffrorna borde vara större.

I andra perioden fortsätter vi skapa chanser och vi har flera bra skott. Deras målvakt gör den ena grymma räddningen efter den andra. Hemåt slappnar vi av lite och Sara får också visa vad hon kan i målet och räddar oss flera gånger. Tempot är inte lika högt som det har varit under de sista matcherna. Det blir inga fler mål och vi lyckas äntligen vinna igen. Kul! Även om man spelar för att det är roligt, så är det alltid roligare när man vinner. Väldigt lite mål. Jag har nog inte varit med om så få mål i en match under min "långa" hockey-bockey karriär. Det berodde både på grymt målvaktsspel från båda målvakterna och vår oskärpa i vissa lägen. Skönt också att vinna när vi inte spelar speciellt bra. Nu får vi försöka vinna resten av matcherna!

Jag och Jimmy firade vinsten med kebab. Skönt att ha sovmorgon, för man kom inte i säng speciellt tidigt...

Jobb

11.30-21.30 den här veckan.  Skönt att slippa ställa klockan på morgonen. Sen får man se till att få gjort det man ska göra under dagen, innan man börjar jobba. Det fungerar bra, men synd att man inte kan träna. Vattengympa ikväll. Får önska de andra lycka till med löpningarna.

Söndag

Idag har jag dammsugat, tvättat och lite annat som är bra att göra ibland. Jag har även hunnit med att kolla på lite skidor, handboll och fotboll.

Ikväll har Tozz och Bumbi varit på besök. Kul att träffa båda. Tozz träffar jag alldeles för sällan. Tycker det bör bli ändring på det. Bumbi har varit i Kanada länge och kom hem för en vecka sen. Tozz skadade tyvärr knät i matchen mot Borgeby igår. Tråkigt! Vill ju att hon ska vara skadefri, för då är hon grym. Matchen vann Sandby med 1-0, efter mål av Louise. Det lät som det hade varit en jämn match. Tidigt att börja med träningsmatcher nu. Själv börjar vi först om en månad.

Jag bjöd på pasta och kycklingwok. Vi kollade på en film, som jag redan har glömt namnet på. Den var lite skum i början, men efter ett tag hängde jag med i det mesta. För en gång skull var det inte jag som somnade, utan de andra två. Tror jag hade en lugnare kväll igår, så de behövde nog ta igen lite sömn.;)

Beckis offrade sig

Jag kunde inte äta det som var kvar av kladdkakan själv, så Beckis kom hit på kvällen. Vi kollade på Körslaget och lite fotboll. Team Hanna vann. Själv har jag inte följt Körslaget så bra. Såg första avsnittet. Mamma gillade Team Hanna, så det var nog bra att hon vann. Skönt med en lugn kväll i soffan med trevligt sällskap!


Gårdagens träning

Det började inte så bra, när jag stördes av mina medpassagerare och körde fel i Dalby. Elle fick som hon ville och vi körde en liten sightsingtur förbi Dalby stenbrott. Vi  var 17 stycken på träningen, inte alls lika många som vi brukar vara under veckorna. Vi får hoppas att fler kan i fortsättningen. Planen var bättre än sist, men ändå lerig på vissa ställen. Träningen började med kvadraten. Bra uppvärmningsövning. Vi fortsatte sen med teknikträning. Två och två. Jag var med Sofie N. Vi skulle driva bollen på olika sätt, runda en kon och tillbaka. Därefter var det dags för Coopers test. Vi ska göra det senare, för att se hur vi ligger till. Själv tänkte jag jogga långsamt, men det var för tråkigt, så jag ökade lite. Det kändes bra både under och efter. Sen hade vi en uppspelsövning. Hanna stod i mål, My och Anna var backar, jag och Elle anfallare och de andra stod antingen på kanten eller i mitten. Övningen startades på kanten. Bollen slogs upp till anfallaren som mötte och spelade bak till innermittfältaren. Hon i sin tur vände spelet ut på andra kanten. Yttermittfältaren kom med fart och slog ett inlägg. Det blev några vurpor i leran. Helt plötligt släppte bara underlaget och man låg platt på marken. Det blev nog bara ett mål. Inläggen var ganska svåra att slå. Det är betydligt lättare på gräs, när man kan få in foten under bollen och inte bollarna är stenhårda. Bra tanke med övningen, men efterhand blev det lite kallt för de som stod och väntade. Vi avslutade träningen med spel. Det halkades fortfarande runt i leran. Stundtals bra passningsspel, men tempot och rörelsen kan bli betydligt bättre. Nästa vecka kan jag tyvärr inte träna, för att jag ska jobba. Kanske bra att vila helt från träningen, men det känns bättre idag än det gjort på ett tag. Svullnaden på halsen har gått ner ganska mycket sen förra helgen.

RSS 2.0