Lilla Torg - HBK 1-2

Nu börjar det kännas som höst. Inför matchen var förutsättningarna solklara. Vid vinst hade vi fortfarande chansen till kval. Målen spelade mindre roll, då Kick har överlägset bättre målskillnad. Vi kom till spel med ungefär samma lag som mot Team Sandby förra helgen. Elin var inte bra i sin fot, Helen var fortfarande sjuk tror jag och Anna kunde inte heller. Vi startade med Emma - Madde, Elle, Josse, Sandra - Malin S, Pilan, Olinda, Stina - Wea, jag. Jessan och Aleks började på bänken.


Vi börjar matchen med ganska högt tempo. Från start är det lite ställningskrig, men ganska snabbt tycker jag att vi får övertag. Vi vinner mycket boll, men är riktigt dåliga på att slå passningar. Många enkla passningar, där vi har gott om tid, slår vi helt snett. Ofta ut över sidlinjen. Vi skapar väldigt få målchanser under första halvleken. Vi har några hörnor. Madde slår dem bra. En kort håller på att bli farlig, då jag skarvar in den framför mål. Lilla Torg lyckas rensa i röran framför målvakten. Wea har ett riktigt bra läge, när jag lobbar fram den till henne i straffområdet. Jag har tre skottlägen. Alla precis utanför straffområdet. Ett går över och två räddar målvakten. Själv tycker jag att vi borde ha fått straff, när jag tar mig in i straffområdet från vänsterkanten. Backen är på mina ben och jag faller, men domaren blåser inte. Lilla Torg rullar boll bra, när vi inte flyttar fram och sätter press. De är duktiga inviduellt och de flesta har riktigt bra teknik. Efterhand faller vi in i deras tempo och det går ganska långsamt. Mycket långbollar i slutet, men vi får inte så ofta tag i dem. Många av Lilla Torg-spelarna är tuffa i närkamperna och flera i vårt lag ser ut att tveka och inte gå dit för fullt. Lilla Torg håller mycket boll på mittplan, men skapar i princip ingenting. Våra backar ligger bra och hindrar deras uppspel. I sista minuten försöker jag sätta press uppe vid deras hörnflagga. Jag hinner dit och ingen annan har flyttat upp. Vi blir överspelade hela vägen och i vårt straffområde får yttermittfältaren bra träff. Bollen går rakt upp i nättaket. 1-0 till Lilla Torg i paus. Inte alls rättvist, men kanske en väckarklocka för oss. Vi får inte spela så här dåligt och vi måste höja koncentrationen till andra halvleken rejält.


I andra halvlek kommer Jessan in som högerback och Madde flyttar upp. Det känns som vi vill mer i andra halvlek, men passningarna är fortfarande inte bra. Vi kommer runt några gånger längs kanterna, men det blir aldrig så farligt. Vi pressar högt och Lilla Torg har svårare att komma in på vår planhalva. Det känns som vi kommer närmare och närmare. Wea tar många bra löpningar och får en bra boll. Hon får bra träff och bollen seglar över målvakten och tar klockrent i ribban. Efter kanske 20 minuter kommer Aleks in i anfallet och det dröjer inte länge innan kvitteringen sitter. Stina springer på ett inlägg som målvakten ser ut att nå först, men Stina lyckas peta in bollen framför ett öppet mål. Aleks har helt öppet mål och är helt fri. Någon Lilla Torg-spelare skriker offside, men Aleks kom bakifrån. Aleks verkar dock tveka länge, innan hon lägger in bollen i öppet mål och vi har kvitterat. Härligt inhopp! Vi fortsätter att pressa. Lilla Torg-spelarna kämpar och sliter för att hålla tätt. Vi gör en del byten och flyttar upp en spelare från mittfältet till anfallet. Själv tycker jag vi blir väldigt tunna på mitten och Pilan får springa hur mycket som helst. Under en period slås bollen upp och ner och det är mest inkast längs vår högerkant. Vi har några riktigt bra lägen för ledningsmål. Jag tar mig in från vänsterkanten och lyckas ta mig förbi några Lilla Torg-spelare. Mitt skott lyckas i sista stund täckas. Ett annat bra läge är när jag spelar in snett inåt till Pilan, men hennes skott går precis utanför stolpen. Vi har flera inlägg och djupledsbollar, men tiden går och går. Med bara några minuter kvar springer Pilan på en boll, som målvakten enkelt ser ut att vara först på. Målvakten tappar bollen och Pilan som är på hugget får tag på bollen och spelar in till Wea, som enkelt slår in 2-1. Vild glädje. De sista minuterna händer inte så mycket.

Wea har kontroll på bollenVi kontrar

Vi tar tre poäng idag, men inte mycket mer. Starkt att vända i andra halvlek och även om spelet inte fungerar så bra, så kämpar vi. Emma känns stabil idag och förutom målet är hon inte nära på att släppa in någon boll. Försvaret håller ihop bra och släpper inte till många chanser. Mittfältet sliter och vi i anfallet försöker springa sönder försvaret. Kul med två bra inhopp. Jessan hoppar in som högerback och gör en bra halvlek. Hon har flera fina uppspel med sin högerfot. Aleks gör debut i a-laget och får dessutom göra mål. Hon är säker med boll och bra på att hålla i den. Bäst i Lilla Torg var deras ena mittback. Hon lade de flesta fasta situationerna och hade grymt tillslag.

Nu väntar en spännade sista omgång. För att vi ska ha en chans måste vi spela betydligt bättre. Vi ska göra allt för att ta revansch på Lund, efter deras snöpliga vändning sist. Sedan får vi hålla tummarna för Borgeby igen. Förutom Stattena, som har varit överlägsna hela säsongen, så är Borgeby och Kick de lagen som varit starkast i höst. Jag tror definitivt Borgeby kan ta poäng av Kick, så då hänger det på oss om vi vill kvala eller inte.

Kräftskiva

I lördagskväll var vi på kräftskiva i Sandby hos Sofies föräldrar. Några från laget och de andra var kompisar till Sofie och Johan. Jag tror vi var över 20 stycken. De bjöd på pastasallad, bröd, ost, oliver, vindruvor och melon. Riktigt gott! Jag och Jimmy var lite lata och åt bara kräftskjärtar. Det var bra stämning och fin sång. En del drack mer än andra!;) Efter maten blev det chips och godis. Dans för de som kände för det. Själv var jag ganska trött och det blev mycket tid i den sköna soffan. Vid ett gick jag och Jimmy hem. Tack för en trevlig kräftskiva!

Ellen och LinaPernilla och PetterDanne och ElleCoolingarnaDans!

 


Man får inte säga vad som helst...

I lördags på eftermiddagen var jag och dömde Helsingborgs DFF - IFK Fjärås tillsammans med Marie och Marlena. Matchen betydde mycket för Helsingborg, som vid vinst skulle kunna gå om Derome. Matchen har ganska bra tempo och Helsingborg är det bättre laget. De skapar några chanser, men kan inte förvalta dem. Mycket offside på Helsingborg, annars ganska lugnt för oss domare.

I andra halvleken tar Helsingborg över helt. Ändå är det Fjärås som sticker upp och på ett friläge gör 0-1. Helsingborg pressar och skapar chans på chans. Det ena läget är bättre än det andra, men bollen vill inte in. Frilägen och öppna mål, men inte närmare än ribb- och stolpträffar kommer de. Då kommer nummer 8 in och kvitterar nästan direkt. Kort därefter får Fjärås straff. Solklart då Fjärås lagkapten blir upphakad bakifrån precis när hon ska skjuta. Straffen sätter de säkert. Helsingborg har allt spel, men bollen vill fortfarande inte in. Fjärås får en hörna och nummer 12 får stå helt omarkerad. 1-3. Pressen från Helsingborg är total. De missar chans på chans, men nummer 8 gör 2 mål och matchen slutar 3-3.

Efter matchen är det riktigt ledsna och besvikna Helsingborgsspelare. Själv tycker jag att vi gör en bra match och samarbetet fungerar bra. Den åsikten håller inte Helsingborgs lagledare och spelare med om. Deras lagledare kommer fram och säger att vi inte kan vara nöjda med vår match. Han går och kommer tillbaka bakifrån. Han tycker vi var jävligt dåliga. De hade tränat över 150 timmar under året och så förstör vi deras säsong. Han tyckte att jag hade missat två solklara straffar och så dömt en till motståndarna. (Det ena läget Helsingborg vill ha straff på är när deras spelare försöker ta sig in i straffområdet och precis vid vänstra hörnet vinner backen bollen. Ojust och med hjälp av armen tycker Helsingborg. Själv friar jag då jag tycker båda har uppe och använder armarna. Det andra läget tror jag är när de tycker målvakten stoppar en Helsingborgspelare. Här uppfattar jag det mer som att målvakten skyddar sig själv när anfallaren kommer med full fart.) Han fortsätter med att vi är det sämsta han har sett och ska anmäla det. Mycket svordomar och upprepningar om hur dåliga vi var. Jag, Marie och Marlena upplever honom som hotfull. Även en spelare kommer fram efter matchen och står några meter från oss. Hon säger att vi är den sämsta jävla domartrio hon har haft. Att vi var jävligt dåliga och även hon upprepar en massa negativa saker om oss.

Matchen betydde mycket för Helsingborg och de spelade stundtals riktigt bra. Deras enda problem var att de inte fick in bollen. De missade 3 helt öppna mål, hade 4-5 stolp- och ribbträffar och missade några frilägen. Att de var frustrerade över att de inte gjorde mål är säkert en orsak till deras uppträdande, men jag tycker ändå det är fruktansvärt tråkigt att höra ledare och spelare säga så mycket skit. Jag förstår om man reagerar när det händer, men man får inte säga vad som helst till folk. Eftersom jag själv spelar, vet jag att man kan råka ut för dåliga domare, men man får behärska sig. Det blir inte bättre och hjälper ingenting av att klaga. Om de nu har tränat så mycket, så tycker jag de borde vara bättre på att sätta sina chanser. De hade minst tio som borde varit mål. Då hade de inte varit lika beroende av att jag blåste straff eller inte.

Efteråt fick vi reda på att det inte hade spelat någon roll om de hade vunnit eller inte, för de hade åkt ur tvåan ändå.

Mycket kul i helgen

Sista natten, ledig en och sen på det sju dagar igen.

Imorgon ska jag till Helsingborg och döma en viktig match för dem. Helsingborgs DFF har chans att klara sig kvar vid vinst mot IFK Fjärås. Marlena och Marie ska vara AD.

På kvällen blir det kräftskiva i Sandby. Sofie och Johan bjuder. Ska bli riktigt skoj!

På söndag kommer en riktigt viktig match. Har Borgeby skött sig, så har vi fortfarande chansen på kval. Det är bara vinst som gäller för oss!

Träning

16 på dagens blåsiga träning. Det börjar verkligen kännas som höst. Vi började med passningar med två tillslag. Jag och Elle passade. Sedan skulle en backa och en springa framåt över planen. Vi körde passningar, volley, bröst-volley, nick och sen passningar igen. Därefter var det Engelsmannen. Vi var fem i varje lag efter att My gått av. En som jagade och fem passningar. Efter att vi förstorade planen, så fungerade det riktigt bra för oss. Vi avslutade med spel. Det ena laget hade fler defensiva spelare och det andra fler offensiva. Vi gjorde mest mål, men det andra laget kom mer och mer in i matchen. De höll bollen riktigt bra inom laget. Tyvärr slutade träningen tråkigt med att Elin stukade foten. Jag hoppas hon kan kurera den till på söndag. Vi behöver alla spelare för att göra en bra match och ta tre poäng mot Lilla Torg! Tror annars alla utom Ros kan på söndag.

Tisdag

Först var jag i Lund och träffade Malin och Marvin. Marvin hade inte blivit så mycket större än sist. Glad hela tiden! Efter en runda ute lagade Malin köttfärssås. Riktigt gott! Vi får se till att träffas lite då och då.

Vid halv sex åkte jag till Hardeberga för träning. Vi var bara 10 stycken. Hoppas på fler idag. Vi började med trianglarna. De vanliga övningarna och jag och Kajsa körde. Mellan de olika övningarna hade vi armhävningar, situps och upphopp. Sedan var det 1-2-3-3-2-1. Det kändes tungt i början och Kajsa sprang långt före. Efterhand kändes det bättre. Jag hann ikapp Kajsa och vi pushade varandra de sista sträckorna. Skönt med löpning på träningen. Vi avslutade träningen med spel. 5 mot 5. Inte så högt tempo, men många snygga mål.

Efter träningen var det dags för korpen på Smörlyckan. Staten o Kapitalet mot Sparkling Motion FC. Karin var med istället för Elin, annars hade vi samma lag. Det tog ett tag innan vi fick igång spelet, men efterhand tog vi över. Lukas gjorde rättvist 1-0. Tyvärr kvitterade de på en av sina få chanser och i paus stod det 1-1. I andra halvlek rivstartade vi när Julia gjorde mål direkt. Sedan flöt det på. Jag blev frispelad av Henke och rundade målvakten till 3-1. Sedan kom 4-1. Jenny spelade till mig. Jag sköt på mål och målvakten räddade. Julia var först på returen och målvakten räddade igen. Då dök Karin upp på bortre och gjorde mål. Tredje gången gilt! Lukas hann med ett mål till och Julia drog en motståndare och smällde upp bollen i nättaket. 6-1 slutade det. Bättre spel nu en förra veckan. Alla gjorde bra insatser, men Julia glänste mest!

Sedan var det dags för jobb!

Team Sandby - HBK 0-1

En riktigt varm höstdag och perfekt förutsättningar för ett derby. Vi saknade några spelare som brukar vara ordinarie, men kom ändå med en stark trupp. Startelvan såg ut så här: Emma - Sandra, Elle, Josse, Anna R - Stina, Pilan, Madde, Malin S - Wea, jag. Olinda, My och Tilda var avbytare. Teamet kom med ett ungt lag förstärkt med några a-lagsspelare.

Matchen börjar ganska jämnt. Inget av lagen får i gång något bra spel. Tidigt får jag ett friläge efter en lång utspark från Emma. Jag skjuter vid straffområdet, men skottet går över. 1-0 kommer tidigt. Jag kommer runt på vänsterkanten och spelar in mot Wea framför mål. Deras mittback når bollen först och skjuter bollen hårt upp i nättaket. Deras målvakt hann inte reagera. Hade inte deras back varit på bollen, hade nog Wea gjort mål. Teamet tar tag i spelet. Vi hittar inte riktigt rätt positioner. De skapar inte så många riktigt bra målchanser i första halvleken, men deras snabba spelare skapar problem för oss. De har några bra skott, men oftast går de inte på mål och de som gör det räddar Emma. Stina har ett bra läge, efter att vi vänt spelet från högerkanten. Jag får bollen i mitten och slår en genomskärare till Stina som tagit en bra löpning i djupled. Tyvärr lyckas en back stoppa Stina i sista stund. Båda lagen har flera bra hörnor. Sandby är riktigt nära att nicka in en, men Emma räddar på mållinjen. Anna slår våra hörnor och gör det bra. Tyvärr är vi inte riktigt på tå framför mål och Josse är närmast med en nick. Vi skapar mest chanser på kontringar. Vi slår många långa bollar idag också. Skillnaden från Borgeby-matchen är att vi nu får tag på bollarna. Jag kommer runt några gånger på vänsterkanten, men jag når ingen med mina passningar. Det är mycket kamp och mycket avblåsningar. Vi hade samma domare, som förra helgen och han måste lära sig att inte blåsa sönder matcherna.

Sandby på väg framåtJag har öppet lägeHörnaJag och Wea kontrarMålchansSnygg stil!;)Anna kastar inkastStor lucka till vänster i målet...Mycket folk uppe på frisparkPilan på väg framåtSamling vid skada på Sandbys lagkaptenMer snackGlad My!Stina försöker vinna inkastetHörnaHalvtidssnack
Får tacka fotografen Olinda

Olinda kommer in på mittfältet i andra halvlek. Madde flyttar ut på kanten och Malin S upp i anfallet. Sandby tar över spelet mer och mer, men de skapar inte många farliga lägen i början. Vi har korta anfall och får jobba mycket upp och ner. Vår backlinje får jobba hårt och hjälper Emma bra. Ju längre halvleken går ju närmare mål kommer båda lagen. Jag kommer runt två gånger på högerkanten och når Madde framför mål båda gångerna. Tyvärr går hennes skott över. Sandby har några riktigt bra kvitteringschanser. Sandbys nummer sju springer sig fri, men stoppas i sista stund av Elle. Elle får gult kort och de får frispark precis utanför straffområdet. Frisparken går aldrig på mål. Det kändes som det nästan var målchansutvisning, men domaren såg det inte så. De flyttar upp en back och spelar med trebackslinje. Vi får mycket ytor på kanterna och utnyttjar det när vi ställer om. Sandby fortsätter att ha mest boll och pressa oss. Anna skadar sig och My kommer in som vänsterback. Direkt åker hon på ett gult kort. Då hon taktiskt stoppar deras nummer tio ute på kanten. Det hade kunnat bli riktigt farligt annars. Deras yttermittfältare får tag på bollen i straffområdet och får iväg ett bra skott mot närmsta stolpen. Emma får göra en bra räddning nere vid stolproten vid sin högra stolpe. Nummer sju kommer sen förbi med hög fart i straffområdet och nere vid kortlinjen kapas hon. Solklar straff. Deras spelare kliver fram och slår en dålig straff. Emma som står kvar behöver bara ta ett steg åt sidan för att rädda. Returen rensas till en hörna som blir resultatlös. De har sen ett skott stenhårt i stolpen från nära håll. Vi kommer upp i kontringar och jag är närmast att utöka vår ledning när jag kommer fri. Jag skär in och försöker sätta bollen vid den närmsta stolpen. Målvakten är på bollen med foten, innan vi krockar. Hon får mest ont och ligger kvar. Ett sånt läge måste sitta. De sista minuterna händer inte så mycket och vi vinner med 1-0.

Alla gör en riktigt bra kämparinsats! Skönt att ta tre poäng, fast vi inte spelar så bra. Härligt att se att inhopparna tar för sig. Olinda krigar hela andra halvlek på mitten och vinner mycket boll. My kommer in och får direkt en varning, men sen stoppar hon det mesta på sin kant. Måste berömma Louise och Sara i Teamet. De gjorde det riktigt svårt för oss!

Vången spelade oväntat 0-0 mot Lund i lördags. Kick och vi har nu en stor möjlighet att ta kvalplatsen. Jag litar på att Borgeby kan ta poäng mot Lund i nästa omgång. Den sista blir då helt avgörande. Kick möter Borgeby. Två formstarka lag. Vi har Lund i sista och vill ta revansch för den snöpliga förlusten på Klostergården! Spännande!

Lördag

Min fjärde match som domare i division 2 blev LB07 - Derome BK. Båda lagen under strecket, så det betydde mycket. Första halvlek var ganska jämn. Några chanser åt båda hållen. I andra halvlek tog LB07 över. De skapade flera riktigt bra skottlägen, men lyckades inte få in bollen. Avslutningen blev spännande. Först ett friläge som brändes åt vardera hållet. I sista minuten kom en Derome spelare fri igen och nu satte hon bollen. Total glädje hos Derome och deppigt bland LB07-spelarena, som nu åkte ur tvåan. LB07 var det bästa laget, men det gäller att göra mål på chanserna. Syskonen Ivan på linjen skötte sig bra. Rolig match att döma! Mikael Fink var där som observatör och han tyckte det såg bra ut. Han ska rekommendera mig som regionsdomare nästa säsong. Kul!

På kvällen såg jag, Jimmy och Beckis på Sommaren med Göran. Rolig film, men det finns bättre man kan se. Sedan åkte vi till Eslöv och kollade på Barca - Atletico Madrid. Kändes som Barca inte gick för fullt, men ändå lekte de med motståndarna i första halvlek. Henry, Zlatan och Messi på topp kommer bli svårstoppade under säsongen! Resan hem hade kunnat vara roligare. När vi kom till stationen stod det att tåget skulle ersättas med buss. Det kom en buss, men den skulle till Höör. Det kom två till och de skulle också till Höör. Efter mer än en halvtimme kom det en buss till och efter lite förrvirring körde den till Lund och Malmö. Full med massa folk som skulle festa. Vi var hemma 2,5 timme efter vi gick från Beckis.

Hockey

Kul att se hockey i fredags. Malmö spelade riktigt bra under större delen av matchen, men kunde inte få in pucken. Stämningen sjönk en del då Mora gick upp till 4-0 i andra perioden. Malmö var nära på att komma ikapp, men det räckte bara till 3-4 med två minuter kvar. I slutsekunderna avgjorde Mora i öppen kasse. Lite kallt, men rolig match att se! Kvällen rundades av hos Rikard och Sofie. Trevligt!


Ingen ledig tid

Fullt upp hela helgen. Direkt iväg till jobb efter matchen igår. Ska försöka hinna skriva lite idag, innan det blir nattjobb igen.

Jätterolig helg! Avslutades perfekt med vinst mot Team Sandby igår. Inget bra spel, men alla gav allt. Några spelare borta, men vi som var där visade att vi har en bred trupp i år. Fotboll går ut på att göra mål. Vi gjorde ett och Sandby inget. Nu är vi riktigt med i kampen om kvalplatsen!:)

Helg

Fredag och det ska bli skönt med helg! Ikväll blir det MIF Redhawks - Mora. Första gången jag ser hockey live. Det ska bli skoj.

Imorgon ska jag döma LB07 - Fjärås och sen blir det bio med Beckis på kvällen.

På söndag blir det först derby mot Team Sandby och sen jobb på kvällen!

Förlust mot Olympic

Återigen en skön kväll för fotboll. U-laget hade äntligen match. Vi startade matchen med Elin - Aleks, My, Jessan, Hanna L - Tilda, Olinda, Kajsa, Anna R - Sofie N, Benita. Jag, Elle och Helen började på bänken.


Milan skötte dagens coachning med bravur!

Tyvärr börjar vi inte så bra. Olympic tar tidigt ledningen, då en av deras spelare kommer förbi på vår högerkant. Elin får skottet på sig, men kan inte hindra bollen från att gå in. Vi har svårt att hitta rätt positioner och laget blir ganska långt. Olinda och Kajsa får jobba över stora ytor på mitten. Vi har några bra uppspel. Sofie har några bra avslutslägen, men det blir aldrig riktigt farligt. Olympic ökar tidigt på till 2-0 efter att ett inlägg tagit på Hannas arm. Inte mycket att göra åt. Straffen sätter en spelare högt och hårt till vänster om Elin. Vi kommer efterhand in i matchen, men det vill sig inte riktigt framför mål. My är riktigt nära att göra mål. Bollen når henne nära mittplanen. Hon drar till direkt. Bollen får en hög båge och träffar klockrent i ribban. Olympic har mindre spel ju längre matchen går, men lyckas göra 3-0 på en hörna. En spelare får stå helt omarkerad vid bortre stolpen och kan enkelt slå in bollen i öppet mål. Efter halva halvleken kommer jag kommer in som mittfältare, Elle och Helen som anfallare. Elle har en bra chans på hörna, men bollen går precis utanför stolpen. Anna slog flera riktigt bra hörnor, men det blev inget mål. Vi är inte riktigt på tå och Olympic vinner mycket boll på mitten. De allra flesta situationerna löser våra backar bra och Olympic skapar inte så mycket farliga chanser. Tyvärr får de en straff till i slutet av halvleken. Anna är kanske på deras spelare lite, men det kändes som den var väldigt billig. Den här gången skjuter straffskytten på andra sidan av Elin och även nu blir det mål. Vi skapar några bra chanser till, men vi lyckas inte göra något mål i första halvleken. Olympic leder rättvist efter första halvleken, men siffrorna är för stora. De var inte överlägsna.

I andra halvlek är vi mer på tå. Vi skapar tidigt chanser. Helen och Sofie har bra skottlägen båda två. Hanna ligger bakom vårt mål. Hon slår ett inlägg som en back försöker nicka undan. Bollen går mot mål och målvakten är på bollen, men kan inte rädda bollen. Tyvärr gör Olympic 5-1 nästan direkt. Ett inlägg från deras högerkant går förbi vårt mål. Vid bakre stolpen dyker en Olympic-spelare upp och kan enkelt göra mål. Vi hittar varandra bättre och vinner mer närkamper. Helen har ett bra frisparksläge, men bollen går precis utanför stolpen. Vi tar över matchen i slutet, då det känns som hemmalaget tröttnar. Jag lyckas göra 5-2, efter att ha tagit mig in från högerkanten. Från straffområdet får jag bra träff med vänstern och bollen går in nära krysset. Trots att vi pressar på i slutet, blir det inga fler mål och matchen slutar 5-2 till Olympic.

Vi gör en betydligt bättre andra halvlek än första. Det var ett tag sen vi spelade match och det tar lite tid att hitta varandra. Alla gör en riktigt bra kämparinsats! Elin hade det inte lätt i första. Två mål på straff och två av målen hjälpte vi inte henne alls. Grymt att ha en målvakt som är så bra på fötterna. Aleks, My och Jessan håller ihop backlinjen bra. De gör flera riktigt bra brytningar och spelar ofta upp bollen istället för att rensa. Anna springer mycket och är offensiv både som back och yttermittfält. Kul att se Hanna som utespelare. Hon orkade mer än vad jag trodde och har bra tillslag. Tilda har jag mest sett som back, men hon gjorde det bra på yttermittfältet. Kajsa och Olinda krigade bra på mitten och vann mycket bollar. Sofie och Benita tog flera bra löpningar och var flera gånger på väg att bli helt fris. Synd att Sofie inte lyckades göra något mål, för det var hon värd. Även Elle var riktigt nära att göra mål och det märktes att hon var sugen på att spela anfallare. Helen är alltid lugn och allt ser så enkelt ut för henne. Flera spelade 90 minuter som inte har gjort det på länge. Trots förlusten var det en rolig match. Vi får ta revansch på Olympic när vi möter dem hemma i oktober!

Match ikväll!

Igår blev vi bjudna på god mat hos Jimmys mormor. Hon är så söt!

På kvällen blev det fotboll. Inter - Barca hos Hopp och Anna. Jag och en massa killar. Barca var helt klart värda att vinna. Synd att de inte fick in något mål...

Nu laddar jag för match! Ska vara med u-laget mot BK Olympic. Ska bli riktigt kul. Roligare att spela match än att träna och skönare att det är i Malmö än i Hardeberga!:)

Mycket träning

I tisdags var det först vanlig träning. 16 stycken och skönt träningsväder, men det börjar kännas som höst. En spelare som provtränade. Vi startade träningen med cirkeln. Dubbelpass, dubbelvolley med vristen, bröst-volley, lår-volley, nick när vi backade, vanlig nick, ta med oss bollen och enkelpass. Sedan blev det löpning. En stor ring av koner. Vi skulle rycka in till mitten och ut, jogga ett varv och rycka in och ut vid nästa kon. 9 ryck. Skönt med löpning. Pilan och jag pressade varandra. Sedan blev det snabba fötter över stegarna, armhävningar, situps och tåhävningar med kompis på ryggen. Vi avslutade med spel. Rolig träning med högt tempo. Skönt att ta ut sig!

Jag åkte inlines till Lund lite tidigare, för att spela korpen. En halvtimme snabb inlineåkning!

Jag hoppade in i Staten o Kapitalet, som mötte Knickerskickers. Tror det stod 1-0 när jag kom. Kom in och spelade lite överallt. Spelade fram Lukas till ett mål och sen fick jag en bra framspelning av Lukas, så jag kunde göra mål. Motståndarna hade inte mycket målchanser, men satte ett friläge. Det stod 3-1 i paus. I andra halvlek skapade vi mängder av chanser. Kristoffer hade inte mycket att göra i målet. Henke gjorde några mål. Jag gjorde tre. Hade flyt med stolpe in två gånger. Jag blev även fälld framför mål och fick ett mysigt sår på armbågen. Peter steg fram och tryckte in frisparken. Vi vann matchen med 9-1. Vi hade bara en avbytare, men det funkade bra fast vi ibland var en mer tjej på planen. Kul att se Jenny på fotbollsplanen igen. Julia och Elin var också bra. Det var riktigt kul att spela! Hoppas jag kan vara med fler gånger.:)

Wollsjö/Askeröd - Näsby

I söndags var jag i Askeröd och dömde i damfemman. På den planen har man haft många tuffa matcher mot Askeröd. Det kändes som höst och regnade. Askeröd kom till spel med nio spelare. Näsby tog tidigt tag i matchen och efter 8 minuter stod det 0-3. Efter en kvart 0-5. Askeröd gav aldrig upp, trots endast åtta spelare på planen ett tag. I slutet av halvleken dök en spelare till upp och de var tio spelare. Lagkaptenen och målvakten i Askeröd spelade riktigt bra och trots förutsättningarna var de positiva. I andra halvlek fick Askeröd straff och gjorde mål. Strax därefter utökade Näsby till 7-1, som blev slutresultatet. Starkt av Askeröd att hålla så bra efter den jobbiga starten. Hade de haft fullt lag hade nog matchen slutat helt annorlunda. Många offside och några frisparkar, annars en lugn match att döma.

Inflyttningsfest

I lördags kväll så hade jag och Jimmy fest. Det var väldigt blandat folk som dök upp. Många som inte kunde, vilket kanske var tur för oss. Det hade blivit ganska trångt med 40 personer. Vi bjöd på kasslerpaj och broccoli- och ädelostpaj med sallad och tzatziki. Mellan maten och efterrätten hann gästerna med en lek, som gjorde att det blev helt tyst under en halvtimme. Det gällde att få namnen till länder. 100% koncentration av alla. Till efterrätt blev det fruktsallad och glass. Vi bjöd även på snacks. Jag hade riktigt roligt. Hoppas alla andra hade det också. Tack så jättemycket för presenterna! Jimmy tog åt sig direkt av Annelis paket, så när jag kom hem från dömningen på söndagen var nästan allt diskat och undanplockat!:) Nu förväntar han sig kanske en god kaka av mig...

Sussi och MalinThomas och KatrinDags för mat!Sandra och AnneliJimmyMalena och Emma i full koncentration

Strax efter tolv tog festen slut, då några skulle ut och andra var på väg hem. Själv var jag väl inte helt laddad för utgång först, då jag hade jobbat natt. Det slutade med att jag och Jimmy hamnade både på Swing Inn och KB. På Swing Inn var vi nog nästan yngst. Malin och Sussi träffade direkt Ulla-Bella. Väldigt stort ställe och hur mycket folk som helt. Bra musik och bra stämning. Vid halv två blev det KB istället. Emma och Åsa var där. Själv brukar jag inte riktigt gilla musiken, men nu var det bra.

Lunds BOIS - Hörby FF

19.30 en fredag kväll, är också en tid för fotboll. Skön kväll även igår. Serieledarna i division 5 Mellersta var på besök i Gunnesbo. I tredje minuten gjorde Hörby mål, men Lund kom tillbaka. Hörby var det bättre laget, men Lund kämpade på bra utan avbytare. 4-1 i paus till Hörby.

I andra halvlek höll Lund emot länge. Med tio minuter kvar stod det 6-2, sen orkade de inte längre. Matchen vanns av Hörby med 10-2. Kul att träffa Madde igen. Hon är alltid lika glad! Lunds målvakt var född 96. Väldigt duktig och räddade Lund massor av gånger. Hon kan bli riktigt bra, om hon fortsätter att utvecklas! Låret känns inte bra, men jag försökte att inte göra för mycket ryck på planen.

Direkt från matchen till jobbet. Sista natten. Skönt att man har en chaufför som alltid ställer upp. Han är bra på mycket annat också...:) Imorgon blir det inflyttningsfest. Först sova, sen fixa pajer och lite annat gott! Ska bli skoj!

HBK - Borgeby FK 2-3

En skön kväll för fotboll. Vindstilla på uppvärmingen, men lagom till matchstart börjar det blåsa lite. Vi startade med Emma - Sandra, Elin, Elle, Helen - Stina, Pilan, Josse, Malin S - Wea, jag. Madde, Olinda och Anna R började på bänken.

Tidigt kommer jag runt på vänsterkanten och in i straffområdet. Tyvärr lyckas jag inte riktigt med min passning till Wea och Borgeby kan bryta. Efter bara någon minut får vi ett inkast högt upp på högerkanten. Stina kastar till mig. Jag får med mig bollen in i straffområdet och den här gången går passningen fram. Helen kommer med fart i bortre delen av straffområdet och sätter säkert bollen i mål. Skönt att vi för en gång skull kan ta ledningen tidigt. Borgeby kommer snabbt in i matchen och börjar skapa chanser. Emma får rädda ett rent friläge. Efter en kvart sitter reduceringen. Borgeby kommer två mot en och frispelar deras ena anfallare. Offside eller inte, i vilket fall så godkänns målet. Borgeby fortsätter att spela sig fram till målchanser. Madde kommer in som innermittfältare, Josse går ner som mittback och Elin ut på kanten. Deras offensiva spelare skapar stora problem för vår backlinje, men oftast bryter vi i sista stund. De gånger vi inte riktigt hinner med, så går oftast skotten över. Tur för oss, så är de inte så effektiva. Borgeby har också flera hörnor. De flesta blir aldrig farliga, men någon är nära att gå in. Själva har vi inte mycket spel. Det är riktigt slarvigt passningsspel. Båda lagen slår mycket långbollar. Skillnaden är att jag och Wea inte får tag på dem, medan Borgebys anfallare får det. Under hela matchen får båda lagen massor av frisparkar. Några i bra lägen, men det blir inte mål på någon av dem. Domaren blåste enligt mig för mycket. Några gånger var det knappt kontakt och ändå blev det frispark, men det var lika för båda lagen. Vi har en riktigt bra chans i slutet av halvleken. Madde spelar in bollen framför mål. Wea är först på den, men lyckas inte få den förbi målvakten. Malin är först på returen, men blir avblåst för offside. Det spelade inte så stor roll, för bollen gick ändå inte på mål. 1-1 är ett smickrande resultat för oss i pausen.

Andra halvlek börjar inte speciellt bra för oss. Vårt spel fungerar inte. Tidigt skadar sig deras lagkapten, då hon får en utspark i huvudet. Efter mindre än tio minuter lyckas vi ta ledningen i matchen igen. Även den här gången är det ett inkast långt ner på Borgebys planhalva. Elin kastar. Vi lyckas inte vinna bollen i straffområdet, men Madde får tag på Borgebys rensning. Hon får en bra träff och bollen seglar över Borgebys målvakt och in i mål. Inte så rättvist. Målet ger oss ingen tändning och Borgeby fortsätter att föra matchen. Efter några minuter sitter reduceringen. Vi slår en riktig felpassning och Borgeby kommer två mot Josse. Ett liknande läge som deras första mål, men även här lyckas de undvika offsiden och anfallaren sätter säkert 2-2. Bara några minuter senare vill Borgeby ha straff, när deras yttermittfältare fälls i straffområdet. Hon kommer med hög fart och vi lyckas inte stoppa henne på annat sätt än att ta benen. Domaren flyttar dock ut läget och tar en frispark precis utanför. Tror han menade att han tog första läget. Det blir inget mål på frisparken. Tyvärr lyckas Borgeby strax därefter ta ledningen. Det är ganska rörigt framför vårt straffområde och en av anfallarna får bollen i magen och kommer helt fri. Emma är nära att ta bollen, men lyftningen går i mål. Vi har problem med deras snabba anfallare och yttermittfältare. De får många frisparkar när vi inte når bollen utan måste ta spelarna istället. Helen blir varnad. Sandra kommer in som back, istället för Helen. Vi skapar några halvchanser. Jag har ett skott med vänstern som går en meter över. Madde har också ett bra läge, men får inte riktigt träff. Jag skarvar ut till Wea som kommer med bra fart till höger, men inte heller hennes avslut går i mål. Med kvarten kvar får jag en chans från ingenstans, när deras mittback misslyckas helt med att rensa. Jag blir helt fri och från straffområdet skjuter jag mot bortre stolpen. Målvakten gör en bra räddning, men jag borde kunnat lägga bollen närmare stolpen. I slutet skapar vi lite tryck. Olinda kommer in på mittfältet och Anna på en kant. Madde och Elle flyttar upp i anfallet. Borgeby är ganska stressat, men vi lyckas inte spela oss fram till några bra målchanser.

Vi slarvar för mycket med passningarna idag. Några gånger är uppspelen bra, men den sista avgörande passningen blir oftast helt fel. Många bollar går till inspark eller lösa bollar mot målvakten, som hon enkelt kan ta hand om. Borgeby vinner helt rättvist. De var det bästa laget. Konstigt nog var det ändå inte långt ifrån att vi fick med oss poäng, trots vårt dåliga spel. I och med förlusten, så tror jag vi tappade chansen att bli tvåa och få kvala. Vi får ge allt och vinna de tre sista omgångarna, så vi ser till att bli bättre än förra säsongen. Ledigt i helgen. Nästa helg väntar derby på Sandbyvallen mot Team Sandby.

Förlust

Tyvärr var vi inte alls med i matchen idag. Ändå hade vi ledningen med både 1-0 och 2-1. Tråkigt att jag inte kunde sätta mitt friläge i slutet. En meter längre ut och den hade suttit fint i bortre. Mitt lår var och är inte alls bra. Varför skulle jag få ont nu? Fick Vångenmålvaktens knä högt upp på utsidan av låret i söndags. Det har gjort lite ont hela veckan, men idag var det mycket sämre på uppvärmningen. Kändes hela matchen, men blev inte direkt värre. Nu är det långt till nästa match och då lär det vara bra!

Måste säga att jag saknade Ros på planen idag. Alla jobbade bra var för sig, men ingen slår de perfekta bollarna hon brukar göra. De bara sitter på foten! Jag tyckte inte domaren var så bra idag. Han blåste sönder matchen. Lite kamp måste man få ha, fast vi är tjejer. Någon gång fick jag frispark med mig, fast jag inte ens kände att backen rörde mig. Det var dock inget som avgjorde matchen, för det var lika åt båda hållen. Måste säga att Borgeby vann rättvist, men tråkigt att förlora när vi kan så mycket bättre. Mycket långbollar från båda lagen och inte så mycket spel längs marken. 

090909

090909 09:09 Tyvärr sover jag nog bort denna coola tidpunkt.

Idol har börjat och en massa andra serier har eller kommer att börja snart. Undra hur jag ska få tid till att se alla jag vill se...

Hockey-Bockeyn började igår. Tråkigt nog så kunde jag inte vara med, eftersom jag jobbar natt. Kommer att missa många matcher på grund av det. Ska nästan bara jobba natt i två månader. Tyvärr blev det förlust med 10-2 mot Acapulco. Nästa vecka ska jag vara med mot BK Finten. Får se om jag kan hjälpa laget till vinst!;)

Ikväll är det Malta - Sverige på Tröls. Jag hoppas på några snygga mål och bra spel. Se till att undvika varningar.

Rolig träning

Perfekt väder för fotboll! Knappt någon vind och lagom varmt. Vi var nästan 20 på dagens träning. Kul att se så många på träningen. Vi började med att vara tre och tre. Två med boll och en som sprang mellan och gjorde övningar. Dubbelpass, dubbelvolley (vrist), bröst-volley, backa och nicka, nicka och till sist enkelpass. Madde och Aleks var med mig. Bra tempo och koncentration. Vi spelade sen två lag mot ett. Två tillslag. Stundtals gick det riktigt bra. Det gäller bara att vi håller ihop bättre när vi jagar. Sedan var det skottövning. Pass upp till en spelare som slog tillbaka och tog en båglöpning. Spelaren fick en djupledsboll och skulle avsluta innan straffområdet. Själv gick det inte alls bra, tror knappt jag fick en boll på mål. Vi avslutade träningen med spel. Riktigt bra spel av båda lagen. Mitt lag fortsatte med temat oeffektivitet (som i matchen mot Vången). Antingen skrämde Emma oss eller var vi bara dåliga, för de flesta skotten gick över eller rakt på henne. Det andra laget var bättre framför mål, men ska vi slå Borgeby på torsdag krävs det bättre skärpa i straffområdet.

Trodde vi skulle ha samma lag som mot Vången. Men enligt facebook, där man får reda på allt, så ska inte Ros vara med. Tråkigt, för hon har varit riktigt bra i slutet. Kul däremot är att Olinda ska vara med igen. Hon var riktigt på hugget på träningen och hade några fina avslut! Jag hoppas på samma väder på torsdag, för då kommer det att bli riktigt härligt att spela.

HBK - BK Vången 5-0

Även idag var det ganska blåsigt uppe på Knutsvallen. Madde gjorde debut i a-laget. Vi ställer upp med Emma - Elin, Josse, Elle, Helen - Malin, Ros, Pilan, Stina - Wea, jag. Madde, Sandra E och Anna R började som avbytare.

Innan matchen pratar vi om att vi måste vara på tå och inte släppa in något onödigt mål i början. Vi börjar med motvind. Innan vi har kommit in i matchen är det jämnt och det skapas inte några bra chanser. Ganska tidigt får vi tryck på Vången. Vi kommer runt på kanterna och slår inlägg. Malin har tidigt ett bra avslut vid bortre stolpen, men målvakten flyttar över bra och tar det. Stina och Pilan har några skott. Det närmar sig 1-0. Vången kommer upp i kontringar och deras lagkapten stör våra backar lite. Wea får nästa chans. Jag spelar fram henne. Wea vänder snyggt bort backen, som kommer ut. Helt fri med målvakten sätter hon bollen i stolpen. Malin når inte riktigt returen. Jag får sen en underbar passning av Ros och kommer fri med målvakten. Jag går förbi henne och slår in bollen i öppet mål. Vi fortsätter att pressa. Ros spelar fram mig igen. Den här gången ute på vänsterkanten. Jag tar mig förbi backen och spelar snett bakåt till Stina. Stina skjuter direkt. Bollen touchar en back och ställer målvakten. 2-0. Det känns väldigt bra och vi spelar runt mellan alla lagdelar, men vi borde bli mer effektiva. Målvakten räddar några skott, men för det mesta går våra avslut inte på mål. Jag kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg som når Helen på bakre stolpen. Hon slår in bollen igen och jag blir helt fri vid målområdet. Tyvärr slår jag bollen över mål. Det ska bara vara mål. Pilan har också flera bra lägen, men bollarna går över mål. Vången har inte mycket spel, men skapar några farliga målchanser på hörnor. I mitten av matchen hade de tre hörnor på rad, men vi lyckas till slut reda upp det. I slutet av halvleken har vi bra kontroll på spelet, men det blir inga fler mål i första halvlek.

 


I andra halvlek kommer Madde in som yttermittfältare. Vårt spel fungerar riktigt bra i början av halvleken. Vången har svårt att ta sig in på vår planhalva. Ganska tidigt kommer 3-1. Stina, som har flyttat upp i anfallet, skarvar bollen till mig. Jag blir fri och kan skjuta 3-0 i bortre delen av målet. Vi skapar chans på chans. 4-0 kommer efter ett fint inlägg av Helen. Jag når bollen precis framför mål och kan nickskarva förbi målvakten. Innan det har gått en kvart av andra så står det 5-0. Madde når bollen nära mål vid kortlinjen. Hon vinner närkampen med backen och rullar bak bollen

till mig. Jag skjuter. Målvakten är på bollen, men kan inte stoppa den från att gå i mål. Vi fortsätter att spela bra ett tag till. Helen får bra träff på en frispark nära mål. Bollen tar klockrent i ribban och går ut i straffområdet. Tyvärr lyckas vi inte få tag på returen. Vi får flera hörnor i båda halvlekarna. Helen och Elin turas om att slå och det är riktigt nära några gånger, men idag lyckas vi inte göra mål på någon hörna. Malin har flera bra lägen, men bollen ville inte in. I mitten av halvleken sänks tempot rejält. Vet inte riktigt vad det beror på, om vi är nöjda eller om det är för att vi ändrar om en del i laget. Josse går ut och Sandra kommer in som back. Pilan går ut, Madde går in i mitten och Anna kommer in på en ytterkant. Lite senare kommer Wea och Pilan in igen. Wea skapar direkt några chanser, men målvakten är med och plockar skotten. Vi spelar lugnt runt bollen i backlinjen. Mittfältarna är bra på att möta, men sen händer inte så mycket. Skönt att vi inte stressar upp oss utan håller bollen inom laget. Det blir inga mål under andra delen av andra halvleken. Vi vinner rättvist med 5-0.

 


Vi gör en riktigt bra match idag. Sett till spelet borde vi ha vunnit med ännu större siffror. Vi har bra rörelse och passningsspel. Skönt att hålla nollan igen. Emma hade väl inte en av sina svettigaste matcher. Det gäller ändå att både hon och backlinjen är koncentreade hela matchen för att inte göra något misstag, som kan leda till mål. Madde gör en bra andra halvlek. Kul att se hennes rörelse på planen! På torsdag är det hemmamatch igen. Den här gången mot Borgeby. Om vi ska vinna den, gäller det att vi gör en lika bra match då.


Lördag

Tidig uppstigning för att åka till loppmarknaden i Hardeberga. Jag hjälpte till att packa upp från början. Tyvärr kom det skurar från och till och det måste varit en del möbler, böcker och annat som förstördes. Man kan undra var alla saker kommer ifrån. En del skit, men mycket fint som folk har skänkt. Vid tolvtiden hjälpte jag och Josse till på parkeringen. Det gällde att vara bestämd för att bilarna skulle hamna där man ville. Många ville gärna stå nära ingången.

11 och folket börjar köaGrinden öppnas kl 13Folket väller in

Väldigt blöt blev jag sen upphämtad av Marlena. Vi skulle till Sjöbo och döma. Lindsdal var på besök. Sjöbo skapar mest, men Lindsdal tar ledningen. Innan pausen har Sjöbo vänt och leder med 2-1. I andra halvlek blir spelet lite tuffare. Det dröjer länge innan Sjöbo till slut punkterar matchen med 3-1. Vädret hade inte blivit bättre och det var inte något trevligt fotbollsväder.

Egentligen skulle jag sen på grillfest med utgång på Björka, men fortfarande kall och med blöta kläder bestämde jag mig för att åka hem. Återigen blev jag dyngsur när jag cyklade från centralen. Sedan blev det fotboll, chips och kladdkaka hemma hos oss. Peter, Celia och Lars var också där. Kvällen avslutades perfekt med Zlatans mål. Det kändes så bra i matchen, innan Ungern fick straff. Alla var lite nere och då kommer målet från ingenstans. Finns inget bättre än sådana här vinster! Nu håller vi tummarna för att Sverige går till VM.

Fredag

På dagen var jag och hälsade på Malin och Marvin i Lund. Marvin hade växt mycket och skrattade nästan hela tiden jag var där. Fem månader gör mycket på sådana små. Hoppgungan var väldigt kul. Vi fikade och snackade.

Vid fyra var jag i Malmö igen. Jag skulle följa med Jimmy till Friskis & Svettis. De firade 30 år i Malmö. Lika bra att prova på ett dubbelpass när jag ändå var där. Det blev 120 min Ki-box och cirkelfys. Jimmy tränar nästan där varje dag och det märktes när vi skulle slå. Jag tog i allt vad jag kunde, men det kändes inte speciellt hårt. Jimmy sa att han satsade mer på tekniken, men det var inte lätt att hålla emot och inte skönt heller. Slag och sparkar. Jobbigaste övningen var när man skulle slå tio slag, göra tio armhävningar, slå nio, göra nio armhävningar osv. Armarna blev helt stumma och efter 6 gick det inte att göra några, knappt på knäna. Ki-boxen avslutades med en stafett. Träningen fortsatte med 10 stationer. Några lättare än andra. 45 s på varje och tre varv. Känns som jag hade behövt träna mer hela kroppen. Benövningarna var lätta, men i mina armar fanns ingen kraft kvar. Skönt när det var över. Det var rolig träning! Träningsvärken har varit skön i helgen!;)

Sedan blev det taco och fotboll. Jag trodde på Sverige, men de spelade inte speciellt bra och hade lite otur på målen. När Norge gjorde 3-0, så slutade vi att titta.

Kvällen avslutades hos Marcus och Isabel. Marcus hade tagit sin examen och det firades med diverse dricka och snacks.

Träning igen

Träning i inte allt för bra väder. Blåst, stundtals regn och lite åska. Vi var fler än i onsdags. Vi började med trianglarna. Först fram, sida, fram och sen bara sida på alla övningar. Passningar, volley (bredsida och vrist), nick och sen passningar igen. Jag körde med Jörgen och fick springa hela tiden. Fast springa var nog att ta i, snarare jogga. Vi hade sen passningsövning i en större triangel. Därefter var det 15-15 i några minuter. Träningen avslutades med spel. Själv var jag med på plan, men jag hjälpte nog mer motståndarnas lag än mitt eget. Det andra laget spelade bra och de andra i mitt lag fick kämpa för att hjälpa Emma. Framför allt Olinda var överallt och störde.

På söndag blir det match mot Vången kl 13, efter en del turer om det skulle bli eller inte. Vi har samma lag som sist, förutom Louise som har åkt till Norge. Jag hoppas på mindre blåst än var det var mot Råå, så vi kan få i gång bra spel.

Träning

Det blev träning trots allt. Hade lite problem att få på mig benskydd, strumpor och skor. Tur att de yngre ställer upp för mig. Malin S knöt snällt mina skor. Kanske vi äldre ska börja ställa lite mer krav på de små...;) Vi var bara tio på träningen, men det var väl ganska väntad eftersom många sa på mötet att de inte kunde. Vi började med engelsmannen. Mitt lag var en mer, eftersom jag nog knappt räknades som en halv. Stina, Ros och Pilan fick kämpa lite extra, eftersom jag inte ville jaga. Fem tillslag och en som jagade. Efter halva tiden fick vi två som jagade inne hos oss. Det blev svårare, men efterhand lyckades vi lösa det bra. Vi fortsatte sen med kvadraten. Först tre som jagade, men det fungerade inte alls. Vi skulle även ha ett tillslag, vilket inte heller gick som det borde. Med två tillslag och två som jagade gick det bättre och stundtals blev de som jagade riktigt uppsnurrade. Själv jagade jag nog bara en gång. Vi körde sen Helge. Jag och Lottie åkte tyvärr ut näst först. Elin och Helen var kvar längst tillsammans med Ros och Stina och till slut vann Elin och Helen efter en lång kamp. Vi avslutade träningen med spel på femmannamål. Jag var målvakt i ena laget. Ganska bra spel, men inte jättehögt tempo. Efter lite fusk vann till slut det andra laget med ett mål och vi fick bära in sakerna. Själv hoppas jag att ryggen känns bättre till träningen ikväll, så att det inte behöver kännas som jag är steloperarad. Men det är nog bäst att jag tar det lite lugnt idag också.

Nyopererad

Jag är precis hemkommen från läkaren. Två födelsemärken fattigare. Inga farliga, men de var utåtstående och lika bra att ta bort. Det ena hade redan varit halvt av efter att en Helsingborgsspelare var på mig i ryggen för en månad sen. Bedövningen stack till och spände lite, men sen kände jag knappt att han rörde på mig. Skum känsla att någon skär i en och man inte känner någonting. Stygnen ska sitta i tio dagar. Får se om det blir någon träning ikväll och imorgon. Är sugen, men vet inte om det är så bra för att såren ska läka ihop.

Borgeby 09 - Lövestad/Vanstad

Igår på kvällen var jag i Borgeby och dömde division 5-fotboll. Matchen spelades på deras konstgräs. I första halvlek var spelet ganska jämt, men Borgeby hade mest boll. I andra halvlek tog Borgeby över helt. De skapade chans på chans, men fick inte in bollen. I slutet kontrade Lövestad/Vanstad några gånger och var inte långt ifrån att få in en boll. 0-0 slutade matchen och jag tror bortalaget var det lag som var mest nöjda med det resultatet.

Fredde och Emmas bröllop

I lördags var vi på bröllop. Vigseln ägde rum i Västra Kärrstorps kyrka. Två psalmer, Your Song, För att du finns och en massa snack av prästen. Det viktigaste var att de båda svarade ja!:) Fint väder hade de fått, men det blåste mycket. Sedan åkte vi till Margareta paviljongen i Pildammsparken. Medan vi väntade på brudparet, så hann det med att komma en regnskur. Det bjöds på mousserande vin och väldigt goda laxsnittar. Jag fick Mackan till bordet och Max på andra sidan. De andra som satt mittemot kände jag inte sen tidigare, men det visade sig att även de var trevliga. Till förrätt fick vi gravad lax på en bit bröd med sallad och hovmästarsås. Huvudrätten bestod av oxfilé, stekta potatisskivor, grönsaker och kantarellsås. Riktigt gott! Efterrätten var vaniljpannacotta med jordgubbar. Inte fel det heller. Under maten var det många som höll tal. Fredde och Emma fick leka lekar och lyckades bra. Det var filmvisning från både svensexan och möhippan. Efter maten gick vi ut och tittade på någon som "lekte" med eld. Sedan var det dags för bröllopstårtan. Även den slank enkelt ner. Under resten av kvällen/natten var det dans. Mackan var som vanligt väldigt aktiv på dansgolvet. Själv fick jag två buggar med honom. Det gäller att vara koncentrerad på alla snurrarna. Freddes mormor var coolast och var med och dansade nästan hela tiden. Det var en riktigt rolig bröllopsfest. Hoppas Fredde och Emma får en underbar resa i Sydafrika!

På väg inBrudparetI väntan på brudparetCeliaJimmyJimmy och jagBrudparet är på vägSkål för brudparetMingelFörrättVems vad är Freddes?EldmannenBröllopstårtanBröllopsvalsenFreddes mormorMoaPeter är på gEvelina, Mackan och Moa

RSS 2.0