Julen närmar sig!

Vi kom direkt hem till vardagen. Jobb och förskola tidigt dagen efter semestern. Malva somnade redan vid 16-tiden den eftermiddagen. Sista helgen i november så hälsade Ida, David, Malte och Tore på. Barnen lekte mycket och Malte ville inte åka hem. På söndagen var det avslutning på Knytte. Vi var i Prästaskogen och ledarna gjorde Krabelurer. Riktigt härligt höstväder, men inte varmt. Vi hälsade sedan på i Sandby och åt mat. Senare på eftermiddagen var det julmarknad i Dalby. Barnen fick rida ponny. Vide är mest förtjust fortfarande. Tomten kom också förbi och bjöd på zoo. Det fanns även fiskedamm för barnen. En perfekt julmarknad enligt Malva och Vide.
 
 
Första helgen i december hade vi höstträff med domarna i Elitettan. Vi var på Bosön. Vi pratade mycket om säsongen som har varit och tittade på en del matchklipp. Intressant! Vi bastade och åt god mat på kvällen. På söndagen var fyscoachen för domarna i damallsvenskan där och pratade och visade övningar. Lärorikt och flera mycket bra övningar. Det framkom väl att alla var mer eller mindre osmidiga.:)
 
Veckan efter hade jag frivecka och vi fixade lite julmys hemma. På måndagen var vi på Jump. Barnen älskar det stället! Vi bakade lussekatter på eftermiddagen. Inte det lättaste med två små barn, men båda gillade det. På tisdagen var vi på Kompassen och bakade pepparkakor. Det finns alltid mycket att göra där. Fågellekplatsen invigdes på torsdagen, så då var vi där. Ola Selmén höll i det och hade tävlingar med skolbarnen. Det bjöds på sugrörsdricka, popcorn och salta pinnar. Barnen hade Nobelfest på förskolan på fredagen. De gjorde experiment och var finklädda. Själv hann jag med en del crossfit under veckan! På fredag eftermiddag var det avslutning på simskolan. Malva har blivit så duktig, men är minst i gruppen. Efteråt fick de diplom och skumtomte. Jag och Vide satt och tittade på och han såg direkt att det var något gott som delades ut. Han var på väg fram, men jag stoppade honom. Malva kom och bjöd Vide på skumtomten, då tog han Malvas hand och tryckte in hela tomten i munnen. Malvas värld rasade, men som tur var så såg simtränaren vad som hade hänt, så hon fick en ny skumtomte. Den här gången gav hon Vide den sista smulan. Vi badade sedan en stund. Petra kom på kvällen och tittade på Idolfinalen. På lördagen hoppade jag in och jobbade extra På kvällen var vi ute och åt med Crossfiten på Paddys. Vi var nog 70 personer. Först jultallrik, sedan gott lamm med potatisgratäng och till efterrätt vaniljpannakotta med blåbärskräm. Mina föräldrar passade barnen, så vi kunde vara ute lite längre. Trevlig kväll! På söndagen fick vi sovmorgon till halv åtta, så snällt av barnen. Malva och Vide lekte en stund med grannen Ebba på förmiddagen. Vi var och hälsade på hos Marianne och Bosse på dagen. Jag började sedan mina två nattveckor.
 
 
Den här veckan har gått snabbt. Vi har haft fullt upp. I tisdags var det luciafirande på förskolan. Båda barnen var pepparkakor, men Malva kom på på morgonen att hon ville vara Lucia. Nästa gång får hon ha lite bättre framförhållning. På eftermiddagen var det avslutning på boll och leken och Malva var övertrött och inte på humör. Barnen kastade och sparkade boll, hängde i ringar och hoppade på trampetten. Efteråt fick jag en fin amarylis som tack för terminen. I onsdags var det julpyssel på förskolan. Malva och Vide gjorde julkort. Malva helt själv och Vide med en del hjälp av mig. Jimmy kom också dit. Vi fikade och tittade på film när Malva gick lucia för Vide och de andra små barnen. På kvällen hade vi tjejkväll. Vi åt sushi och badade i badtunna. Så mysigt! Jag har missat de flesta gångerna, eftersom det har varit på tisdagar och jag har hållt i boll och leken de gångerna jag inte har jobbat. Jag får definitivt prioritera fler tjejkvällar! I torsdags var Malva på utflykt till Malmö museum med förskolan. Igår hade de julfest på förskolan och båda barnen hade julklänning och tomteluva. Vi avslutade dagen med julbord på Ikea. Vide åt mest köttbullar och Malva ris-ala-malta. Malva fick även vara på leklandet, medan Vide var med oss och fyndade.
 

Semester!

15 november lämnade jag och Malva höstrusket och tog flyget från Kastrup till Grand Canaria. Jag har haft en höst med väldigt mycket jobb, så lite vila i sol och värme var välbehövligt. Jimmy valde själv att inte följa med. Han tyckte Vide kunde stanna hemma med honom, så jag fick lite lugn. Redan på flygplatsen träffade Malva en kompis, som satt precis bakom oss på flyget och det visade sig att vi bodde på samma ställe. Vi bodde på Las Pitas på Bahia Feliz, som låg på sydöstra delen av ön. En jättefin marklägenhet med altan, men vi var inte så mycket där. Största delen tillbringade vi vid poolen. Vi provade även havet några gånger. Malva var på Bamseklubben två timmar varje dag förutom en dag då det var stängt. Jag passade då på att slappa i solen och vara med på vattengympa. Redan andra dagen träffade hon Olivia, som blev en riktig bästis. Vi hamnade vid samma bord på frukosten och sedan lekte dem resten av semestern. Varje kväll var det Bamsedisco och clownerna Coco och Charlie var också där. Väldigt roliga! Alla barnen älskade dem. Bamse var annars den största höjdpunkten! Tänk att få en kram av honom och göra give me five med honom flera gånger varje dag. Malva blev under veckan en riktig fisk i vattnet. Hon älskar att bada och kan snart simma på riktigt! Vi hade all inclusive och åt mycket och gott hela veckan. Malva fick välja helt själv. Jordgubbsmilkshake till frukost var som en dröm. Hon var duktig och smakade lite av varje, så hon fick nog i sig det hon behövde. Alla som jobbade på TUI var riktigt duktiga och framför allt med barnen. Det här får vi lätt göra om och då får Vide följa med. Han hade älskat detta och blev så glad när han fick en Bamse av Malva när vi kom hem. Så skönt att komma i väg och få sol och värme!
 

RSS 2.0