Träningsläger i Degeberga!

Vi samlades på Uggle vid 8.00, därefter åkte vi vidare till Degeberga. När vi kom fram blev vi indelade i stugor. Jag hamnade i trean tillsammans med Pernilla, Elin, Benita och Sandra E. Sedan var det dags för dagens första träning. Lägret till ära hade vi fått nya fina bollar, men tyvärr för hårt pumpade. Vi började med fotbollstennis. En pass och sen fick vi slå över, så det gällde att sätta snabb press när man jagade. Därefter var det allsvenskan, men samma tre lag som innan. Så fort bollen gick ut gällde det för laget utanför att snabbt få bollen i spel igen. Mycket hörnor! Vi avslutade första träningen med spel på stor plan. Vädret var soligt, men lite kallt. Jag och Malin S hade bestämt oss för att bestiga kullen bakom stugorna och äta vår lunch uppe på toppen. Vi fick baguetter med olika typer av innehåll. Själv tog jag en med köttbullar och rödbetssallad. Mycket gott!
 
image50
Bästa utsiktsplatsen!

När jag och Malin hade ätit upp uppe på toppen, så kom även några till bergsbestigare. Stina, Pilan, Wea, Louise, Sara och Josse ville också titta på den fina utsikten! Innan dagens andra träning blev vi indelade i lag. Jenny, Sofie och Pernilla var lägret lekledare. Jag blev lag 1 tillsammans med Stina, Josse och Hanna. Vi fick i uppdrag till kvällen att komma på ett lagnamn och en hejarramsa. Innan träningen skulle börja samlades vi ute på planen och skulle börja med strutleken. Jag fick den stora äran att börja. Trots att jag gjort det här innan, var jag totalt förvirrad och hittade varken koner eller boll. Jag bidrog starkt till att mitt lag kom sist. Roligast sen var i slutet när Lina och Pilan skulle i mål och de sista konerna togs bort. Lina letade och letade. Till slut fick vi sätta tillbaka konerna och hon hittade målet.
 
image52
Malin x 2 i struttävlingen

Dagens andra träning inleddes också med fotbollstennis. Sen hade vi skottövning. Vi skulle från mitten slå en långboll upp till en som stod precis utanför straffområdet. Den personen skulle ta ner bollen och lägga ut den till spelaren som slagit bollen. Innan bollen hade stannat var man tvungen att ta avslutet. Vi tävlade ena sidan mot den andra. Först slutade det lika, men sen tog det andra laget en ganska klar seger. Även den här träningen avslutades med spel på hela planen. Efter träningen hade Jan en insatt löpövning, men den slutade när vi kom ner till snön och alla började kasta snö på mig. Jag fick in en fullträff på Milan och sen fick jag springa för livet...;) De flesta gick istället till attack mot Jan, som bland annat träffades i örat.

Lagom till maten dök Sandra E, Olinda och Jessan upp. Det serverades köttfärslimpa, potatis, brunsås och lingon. Efter maten presenterades lagnamnen tillsammans med hejarramsan. Vi hade kommit på det fyndiga lagnamnet Lagett. Tyvärr kom vår hejarramsa sist, trots vi hade ansträngt oss i en hel halvtimme. De andra var indelade enligt följande:

Vrålet - Malin S, Rille, Anna, Jessan, Louise
Hänget - Lina, Sara, Olinda, Jan, Micke
FC Stubben - Sandra E, Emma H, Malin E, Emma L, Sandra B
Thells tabbar - Wea, Camilla, Pilan, Aki, Emma O
The Glenns (Lika långa på de hållet som på det hållet) - Hasse, Milan, Elin, Benita

Först hade vi nutidsfrågor. En massa sport, musik och lite annat mer eller mindre bra vetande. Här lyckades vi komma tvåa precis slagna av Hänget. Sedan var det dags för sakletartävling. Vi fick lämna ifrån oss mobiler, klockor och allt annat man kunde ta tiden med. Sedan skulle vi på 10 minuter samla så många olika saker som vi fick på en lapp. Vissa saker gav mer poäng, men det visste vi inte i förväg vilka det var. Alla sprang iväg och letade. Själv blev jag instängd på mitt rum, men fick samtidigt en del hjälp av The Glenns, så det gick nog jämnt ut. Vårt lag lyckades komma en minut för sent, men bara ett lag var bättre. Trots att vi hade samlat en massa saker blev vi inte bättre än näst sist i tävlingen. Sedan var det sluttävlat för kvällen och de flesta kollade på Let's Dance finalen och vräkte i sig godis, chips, popcorn och en massa annat gott. Tina vann mycket rättvist! Vi fick besök av några fulla löberödare under kvällen och de verkade roa varandra bra.

På lördagen åt vi frukost kl. 8.30. Frallor, fil och flingor. Idag var det inte alls lika fint väder. Varmare, men småregn hela dagen. Träningen på förmiddagen inleddes med fotbollstennis. Sedan delades vi in i två lag, som i sin tur delades på hälften. Man anföll först och försvarade sig sen. Det gällde att komma till avslut snabbt och när man hade försvarat, så bytte man med det andra laget. Träningen avslutades med spel på stor plan. Sedan tog lekledarna vid. Det gällde att träffa stolpen (5p), ribban (10p) och krysset (15p), så många gånger som möjligt på fem minuter. Jessan dominerade stort med sex ribbträffar och bidrog starkt till att Vrålet vann tävlingen. Själva så började vi bra, när Stina direkt träffade stolpen. Tyvärr blev det inte fler träffar och vi kom än en gång sist.

Dagens lunch bestod av lasagne. Efter maten ägnade vi oss åt att göra vårt konstverk. Stina klippte ut vårt papper till en låda med lock och med lite små fina bilder på och i den, lyckades vi komma tvåa. Endast Thells tabbar var bättre, som hade Emma O som var grym på att rita. Aki dök upp efter sin tenta. Malin S visade sina talanger i att sätta röster på barnkanalen. Riktigt kul och synd att vi inte filmade det. Där har hon en framtida karriär!
 
image53
Stina och jag vräker i oss godis, för att orka rita på lådan Stina har gjort.

Träning nr två på lördagen var lugn och lekfull. Vi hade först doppboll, där man skulle nicka i mål. Det blev en del brottningskamper. Sedan höll vi till i mittcirkeln. Halva laget ställde sig i mitten med ögonbindel och det gällde att få de i sitt eget lag att få ut bollarna. Efter att jag snurrat Sandra lite för mycket, gav Hasse igen. Jag kunde inte stå på benen och sen blev jag helt utelämnad. Jag fick stå och skrika på hjälp!;) Vi bytte två gånger. Sista gången stod jag och Aki ovetande kvar ensamma med ögonbindlar. När Jan sa kör, fick vi en massa vatten över oss. Jag sprang iväg och blev inte så jättevåt, men Aki som stått kvar var dyngsur. Sedan var träningen slut. Ganska många var sugna på att köra mer. Vi bestämde oss för Helge. Två och två springer man fram med bollen och utanför straffområdet stannar den ena bollen medan den andra skjuter. Missar man så får man stå, annars slipper man. Det blev en hel del snygga mål och räddningar. Emma och Milan vann första omgången och jag och Pilan den andra. Sara och Josse blev tvåa båda gångerna.
 
image54
Ögonbindlarna på väg på

Till middag blev det kotlett, potatis och sås. Efter maten var det tävlingar. Först en musiktävling. En del ganska svåra frågor och vi kom inte i topp i alla fall. Sedan gällde det att skriva så många ord som möjligt av ett långt ord. Vi hade husvagnssemesterfirarna. Det var bara att skriva och skriva, men vi var långt efter vinnarna. De fick ihop långt över hundra på tio minuter. Under tiden lekledarna räknade ihop resultaten, så lekte vi några lekar. Alla satt i en ring och fick se varsitt kort. Det gällde att komma ett varv och man fick flytta varje gång ens färg kom upp. Men om någon satt i ens knä, fick man snällt vänta tills hon/han/de hade försvunnit. Det tog lång tid innan någon kommit runt ett varv och jag minns inte ens vem det var som vann. Jag hade nog inte kommit mer än halva. Vi hade sedan Jag får åka på träningsläger i Degeberga, för att... Sen gällde det att komma på varför man fick det. Det tog riktigt lång tid för en del att komma på det. Micke var värst, men tvillingarna Schmiedel, Pilan, Wea och någon till var inte långt före. Sedan var det dags för prisutdelning. Vi trodde vi skulle komma sist, men The Glenns tog hem tröstpriset. Thells tabbar vann och FC Stubben kom tvåa. Vi körde ABC i en stuga. På kvällen förekom en massa bus och alla var misstänksamma på alla. En pyjamas hamnade i ett träd, tandborstar blev parfymerade, mobiler utplacerade, skosnören försvann, folk smög i buskarna och mycket mer. Själv hittade jag en massa nötskal under mitt lakan och min svettiga sporttopp mellan kuddarna, när jag skulle gå och lägga mig.
 
image57
Vad mysigt vi har det!

Sista dagen var det frukost kl 8.00. Träningen var mellan 9-10. Stina, Elin, Wea och Aki var fortfarande av med sitt ena skosnöre, när träningen skulle börja. De fick hitta ett extra och satte sig i släpet för att snöre. Stina satt nästan på de gömda snörena utan att veta om det. Jan straffade oss, pga allt bus, med att vi skulle nicka på de stenhårda bollarna. Sedan var det fotbollstennis. Träningen avslutades med anfall, två mot en, och man skulle avsluta inom 10 sekunder. Första omgången slutade lika och vi lyckades vinna den andra. Sedan var det ombyte, städning och lunch. Allt gick snabbt och smidigt. Det blev schnitzel, potatis och sås. Efter maten blev det hemfärd. När jag kom hem vid ett var jag riktigt trött, men lyckades hålla mig vaken till nyhetspausen i Wallander. Sedan slocknade jag och missade totalt hur filmen slutade. Ett riktigt lyckat träningsläger. Bra träningar, mycket folk och mycket skratt! Tack alla lagkompisar och tränare!

image58
Stina, Wea och Elin snörar glatt sina skor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0