Äntligen seger!

Förra matchen mot Smålands veteraner slutade 11-6 till dem. Idag skulle det bli revansch, men som vi spelat i slutet var det inte så troligt. Vi har saknat många spelare och har fått låna in nya. Förutsättningarna var inte så bra från början. Inga avbytare. Johan hade fått migrän och kunde inte komma. Det blev till att bita ihop och köra. Sara stod som alltid i mål. Victor och Jimmy började som backar och jag, Henrik och Ola spelade anfallare. Ola och Jimmy var tillbaka och det var skönt att ha två "gamla" spelare med igen.

De tar tag i spelet från början. Vi kontrar och gör ganska snabbt både 1-0 och 2-0. Både Jimmy och Victor kommer upp med bollen med bra fart. Sedan blir vi tillbaka tryckta och de reducerar och kvitterar. De är riktigt samspelta och för mig som inte spelat hockey går det lite för snabbt. De tar sedan ledningen. Några av målen är stenhårda skott och Sara hinner inte ens reagera. Tror de gör 4-2 och det känns som de ska dra ifrån. Men vi håller emot bra och Sara gör några kanonräddningar. Vi reducerar genom Ola och sen trycker Victor in kvitteringen. Tyvärr gör de ganska snabbt och enkelt 5-4 innan det är paus.

I pausen kommer Mattias med en kamera. Frågan är varför han inte kom ombytt?!? Vi bestämde oss för att gå ut i andra perioden och ge allt. Sen att vi skulle hålla varsin del i försvarsspelet. Tyvärr gör de snabbt 6-4. Vi har flera bra lägen i några kontringar, men bollen vill inte in. Victor kom till flera bra skottlägen, men antingen räddade målvakten eller gick bollen utanför målet. Vi håller ihop laget mycket bättre nu, men de spelar runt bra och skjuter några bra skott. Henrik lyckas göra 6-5. Till slut orkar vi inte hålla emot och de går ganska snabbt fram till 8-5 med kanske fem minuter kvar. Då känns det som det ska trilla in fler baklängesmål. Men då spikar Sara igen. Hon tar allt och de blir väldigt frustrerade när de missar nästan helt öppet mål. Några benparader är nästan omöjliga. Victor och Jimmy orkar fortfarande hålla uppe tempot. Ola som klagade på sina vassa skridskor börjar hitta målet och trycker in ett. Tror Jimmy gör ett och med två minuter kvar kvitterar Victor. Vi är riktigt på gång och med en halv minut kvar. Får Ola bollen av Victor och sätter den snyggt. De får några chanser till, men vi håller undan. En av det skönaste segrarna och riktigt bra jobbat av alla! Inga avbytare och underläge under största delen av matchen. Efteråt blev det segerfoto!

Härligt med seger igen efter några matcher med dåligt spel. Dessutom mot ett av seriens bästa lag! Själv börjar jag kunna åka bättre igen. Gick sådär förra matchen med helt nyslipade skridskor. Är man van att åka på slöa som knappt fäster i isen och sen får sylvassa, är det lätt att det blir tvärstopp. Nu känner man hur mycket lättare det är att åka fort, varje skär fäster på ett annat sätt. Tyvärr är det säsongens sista match imorgon, men det hade varit kul med en seger till!