HBK - BK Kick 0-1

Seriepremiär och riktigt härligt fotbollsväder. Vi startar med Emma L - Elin, Josse, Elle, Anna - Stina, Malin R, Pilan, Louise - Wea, jag. Olinda, Helen och Sofie I är avbytare.

Vi börjar riktigt bra och ligger nära motståndarna. De har svårt att få något spel och kommer aldrig nära vårt mål. Själva har vi inte så mycket spel, men Emmas långa utsparkar skapar problem för Kick. Vi får mycket frisparkar på mittplan och Elin slår in de flesta mot mål. Vi kommer runt några gånger på kanterna, men borde utnyttjat det mer för det fanns stora ytor där. Wea har en jättechans i början. Bollen kommer ut till Stina på kanten, som slår in bollen. Wea drar till direkt på volley, men tyvärr går bollen precis utanför den närmsta stolpen. Jag får sen ett bra läge ute på kanten, men istället för att spela in den direkt, stannar jag upp och det blir inget av chansen. Kick spelar upp sig efterhand och skapar flera bra lägen. Emma är riktigt säker där bak och tar det vi släpper igenom. Vi får sen ett utmärkt läge att ta ledningen. Jag kommer in i straffområdet från höger och blir fälld bakifrån nära målet. Pilan får chansen att slå straffen. Tyvärr går den i stolpen och ut. Pilan är först på returen. Det blir avblåst, eftersom man inte får ta egen retur från målramen. Kick skapar sen ett riktigt bra läge, när deras anfallare ostört får skjuta utanför straffområdet. Hon får bra träff och skottet går stenhårt i ribban och ut. Kick har sen en en riktigt bra chans till. En spelare tar sig hela vägen in till mål från vänsterkanten. Emma räddar och på returen är vi först och kan rensa. Båda lagen har några hörnor. Kick är närmast mål, när de på en av dem nickar utanför stolpen. Det blir inga mål i första och ett oavgjort resultat speglar halvleken ganska bra.

I andra halvlek har vi först en bra chans, men Kick bryter och deras kontring slutar med en straff. En spelare dribblar sig förbi några av våra spelare. Elin får ont och vi stannar upp lite. Elle går på spelaren men stannar upp och spelaren faller ganska enkelt. Straffen är inte speciellt bra slagen. Lite till höger mitt i målet. Emma är på bollen med båda händerna, men straffen är ganska hårt slagen och går in i krysset. Synd att Emma inte kunde rädda, när hon var så nära. Vi blir lite stressade av deras mål. Under en period trycker Kick på bra och vi har svårt att skapa något. Vi slår mycket felpassningar och verkar inte riktigt på hugget. Kick skapar inte så många riktigt bra chanser, men har några. I ett läge får de tre helt öppna mål, men Emma är grym och tar allt. Hon får tyvärr dålig hjälp av oss utespelare, så deras spelare kan stå helt fri och skjuta. Jag får ett bra läge en bit in i halvleken. Jag kommer in i straffområdet från vänster, men vet inte om jag ska skjuta eller slå in den, så Kick bryter. Helen kommer in i anfallet i mitten av halvleken. Själv går jag ut efter en smäll på låret. Olinda kommer in på mitten, för att försöka röra om lite. Tyvärr har vi svårt att skapa bra kvitteringschanser. I slutet verkar Kick tröttna och blir lite irriterade på varandra. Vi tar över och har mycket boll, men svårt att skapa bra lägen. Sista kvarten ändrar vi om och kör 3-4-3 och jag kommer in igen. Vi har några skottlägen, men inget är riktigt nära att gå in. I slutsekunderna får jag ett kanonläge. Bollen går förbi deras backar och jag får ett friläge från höger. Lite stressad av en back, går skottet rakt på målvakten. Sen blåser domaren av. Det hade varit skönt om det blivit en kvittering där.

Jag tycker ändå vi gör en helt ok premiär, även om det hade varit bättre om vi fått poäng med oss. Till slut handlade bara om att de satte sin straff och vi missade vår. Emma var riktigt bra och utan henne hade vi förlorat med fler mål. Hon var säkerheten själv och räddade oss flera gånger. Vårt passningsspel måste vi höja och vi får se till att få bättre första tillslag. Vi får se till att ladda hela veckan och ge Stattena Bluebirds en rejäl match på lördag!

Kommentarer
Postat av: Emma L

Om du bara visste hur positiv och peppad man blir av allt positivt du skriver om en. Imorgon ska vi minsan vinna :)

2009-04-24 @ 16:48:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0