HBK - Stattena Bluebirds

Efter att ha varit väldigt lite folk på lördagen, så var vi fem avbytare på söndagen. Vädret var inte alls lika bra som dagen innan, men ändå helt okej för att spela fotboll i. Vi startade med: Emma L - Emma J, Elle, Josse, Elin R - Stina, Pilan, Malin R, Malin S - Helen, jag. Olinda, Wea, Anna, Jessan och Louise började på bänken. Stattena kom med ett ungt lag, förstärkt med Emelie Stjärnfält, som jag har spelat flera år med i Sandby.

Vi hade bestämt oss för att vara med direkt från start. Det är jämnt i början och mycket krigande i mitten. Vi stressar dem till att slå dåliga, korta passningar. Tyvärr blir det ett missförstånd mellan Elle och Emma efter bara någon minut, som deras anfallare vaket uppfattar. Hon kommer emellan och kan enkelt göra mål. Vi svarar snabbt. Jag får en bra boll ute på högerkanten, tar mig ner till straffområdet och förbi en spelar. Malin R kommer med fart i mitten och det är bara att rulla in bollen till henne. Hon sätter säkert kvitteringen. Vi fortsätter att spela bra och stressar deras spelare till att göra misstag. De har bara några kontringar. Deras anfallare är snabb, men vår backlinje är bra med och stoppar henne. Emma i mål har inte så mycket att göra. Vi har några hörnor. Malin R är på en med huvudet, men annars är vi inte tillräckligt tuffa i straffområdet. 2-1 kommer efter att jag får tag på bollen i straffområdet. Vinkeln blir ganska dålig, men jag lyckas få in bollen ändå. Stattena-spelarna är lite irriterade över att deras spel inte fungerar och vi ligger närmare 3-1 än de är en kvittering. Jag är en gång igenom, men blir fälld i straffområdet. Domaren tycker något annat och det blir ingenting av det. Elin har några bra frisparkslägen. Någon slår hon på mål och några lägger hon in i straffområdet, men det blir aldrig riktigt farligt. 2-1 står sig till pausen.
 
Anfall längs högerkantenStina har bra läge2-1?Malin R har kontrollHelen, Emma och Stina på planen och Andreas och Rolf på linjenFrispark av ElinHörna. Var är våra spelare?!?
 
Vi spelar stundtals riktigt bra och det är nog vår bästa halvlek för året. Malin R har sträckt sig i ryggen så Olinda går in på hennes plats i andra halvlek. Vi fortsätter att spela bra i början av andra halvlek, men Stattena kommer in lite mer i matchen. De lyckas kvittera efter att vi inte lyckats rensa bort bollen. Bollen kommer i en båge in mot målet och går förbi Emma L. Deras spelare är först där och sätter 2-2. Precis som i första lyckas vi göra mål nästan direkt efter deras. Vi spelar runt bollen bra på högerkanten och Emma J lyfter fram bollen till mig. Jag kommer fri mot målvakten och kan lägga in bollen vid bortre stolpen. Det känns som vi har övertag i matchen och ligger nära ett mål till. Istället får de en hörna. Vi rensar ut första bollen, men den når en Stattena-spelare, som lägger tillbaka bollen till hörnläggaren. Hade vi lyft snabbare hade det blivit offside i det läget. Nu lägger hon in bollen mot mål och där är det många motståndare och bara en av våra spelare. Bollen når en helt ensam anfallare, som nickar bollen mellan benen på Emma. Tyvärr trampar Emma fel och är tvungen att gå ut. Anna hoppar in i målet. Nästan direkt får de en farlig chans, men skottet går i nätet på utsidan av stolpen. Vi trycker på för 4-3. Jessan kommer in som back, Louise som yttermittfält och Wea som anfallare. Anna är bra med på de bollar som kommer och slår flera bra utsparkar. Wea är nästan på väg igenom några gånger och får någon bra frispark med sig. Helen har den bästa målchansen i slutet. Efter en frispark, går bollen ut till henne. Hon drar till från långt håll. Skottet är bra, men går precis utanför stolpen.
 
Emma har inte så mycket att göraAnna läser om sig själv

Matchen slutar 3-3. Jag tycker vi ska vara nöjda med vårt spel. Det börjar se bra ut. Vi får se till att minska misstagen och vara lite tuffare i båda straffområdena. Jag hoppas både Emma och Malin återhämtar sig snabbt från sina skador, för vi behöver alla sen när det är dags för seriepremiär. Kul med mycket publik! Nu till helgen är det först Löberöd på fredag och sen Sjöbotjejerna på måndag. Vi får se till att slipa de sista detaljerna då.

Tre åskådare

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0