HBK - Stattena Blubirds 1-4

En blåsig, men annars skön kväll för fotboll. Serieledarna kom på besök och hade med sig en riktigt starkt lag med sig. Själva ställde vi upp med Emma - Sandra E, Elin, Elle, Helen - Malin, Ros, Pilan, Louise - Stina, jag. Jessan, Lottie och Aleks var avbytare. Några förändringar i laget sen sist. Josse jobbade och Wea har drabbats av en mystisk sjukdom i Grekland.

Stattena börjar matchen i högt tempo. Vi håller ihop och ger inte Stattena så många bra målchanser i början. Vi lyckas flera gånger ställa deras anfallare offside. Själva har vi svårt att få något spel, då bortaspelarna stressar oss så fort vi har bollen. Malin skadar sig i låret efter bara några minuter och Jessan kommer in på kanten. Vi kommer mer och mer in i matchen och har några halvlägen, men aldrig riktigt farliga. Stattena kommer närmare och närmare ett mål, även om vi ligger riktigt bra i vårt försvarsspel. Emma får glänsa i målet med några fantastiska reflexträddningar. Stattenaspelarna verkade tro att det skulle bli mål flera gånger. Efter 20 minuter har vi en frispark och flyttar upp folk. Stattena vinner bollen och ställer snabbt om i en kontring. Bollen spelas ut på deras högerkant och en lång krossboll friställer deras vänsteryttermittfältare. Fri med Emma spelar hon in till deras anfallare som har öppet mål. Den här gången kunde inte ens Emma rädda oss. 0-1. Vi spelar bra och får några skottlägen utifrån. Jag och Stina får flera fina framspelningar, men deras nummer 3 var stark och lyckades bryta nästan allt. Stina har vår bästa chans i första halvlek. Jag kommer runt på högerkanten och spelar in till Stina. Tyvärr hamnar hennes skott en meter utanför bortre stolpen. Stattena har flera hörnor och nästan alla slås in bra mot bortre delen av straffområdet. Vi har inte släppt in ett enda hörnmål sen vi mötte Stattena sist och släppte in två mål. Med kvarten kvar av första halvlek, lyckades vi inte försvara oss tillräckligt bra på en vänsterhörna. Den slås in mot bortre delen, där en Stattena spelare når högst. Nicken går i en båge mot bortre stolpen. Emma är på bollen, men lyckas inte få undan den helt. Resten av halvleken spelar vi bra och det står 2-0 till Stattena i paus. Ganska rättvist resultat.

I pausen pratar vi om att fortsätta spela som vi gjort i första halvlek. Tidigt i andra halvlek slarvar deras back. Stina stressar henne, får tag på bollen och tar sig in i straffområdet. Tyvärr går skottet på målvakten. Stattena tar sen över och vi har svårt att få tag på bollen. De skapar chanser, men får oftast ta avslut tidigt. Även i andra halvlek lyckas vi ställa deras spelare offside flera gånger. Vi tar tag i vårt spel igen och kommer runt på kanterna några gånger, men ingen får tag på inspelen. I mitten av halvleken lyckas deras anfallare ta med sig bollen och sätta den vid bortre stolpen. De missade sen öppet mål, då en spelare från nära håll stötte bollen i ribban. Matchen kändes avgjord, men vi fortsatte att kämpa. Med tio minuter kvar stressar jag deras högerback. Hon slår bollen rakt på mig och jag får med mig bollen. Målvakten kommer ut och jag lyckas lobba över henne. 1-3 kändes skönt och ett bra resultat mot ett bra lag. Tyvärr lyckas de med bara några minuter kvar utöka till 1-4. De får en hörna som inte borde varit hörna. Den ena anfallaren kommer i bra fart och gör snyggt mål på nick. En bra prestation av henne, men vi borde kunna störa henne.

Tråkigt att de lyckades få in ett mål i slutet, men jag tycker vi gör en riktigt bra match mot ett väldigt bra lag. Halva laget är spelare från a-truppen, där många har spelat flera matcher i allsvenskan i år. Det ska vara klasskillnad. Det var det, men vi höll emot bra. Alla höjer sig från Kick-matchen. Kan vi ha den här inställningen i resten av matcherna, så kommer det bli en rolig höst. Emma gör en av sina bästa matcher och räddningarna i första var riktigt grymma. Hela backlinjen spelar bra och hjälper varandra. Jag har nog aldrig sätt Elin springa så mycket. Kul att se! Mittfältet jobbar bra hela matchen och vinner mycket boll. Jessan klarade sitt inhopp riktigt bra. Svårt att hoppa in så snabbt och komma in i matchen. Själv tyckte jag att det fungerade riktigt bra med Stina i anfallet. Det var ett tag sen vi spelade ihop sist. Riktigt roligt att spela trots att det inte blev vinst! Det är väl så när man känner att man har gjort allt man kan, men förlorar mot ett bättre lag.