Branäs

Med en proppfull bil begav vi oss upp till Branäs förra måndagen. Körningen gick helt ok. En timmes matpaus, annars körde vi hela tiden. Vi var framme vid femtiden och Jimmy fick nyckeln till Ekebo. Ett gammalt folkets hus, som han ska dela med fem andra killar. Jimmy fick bo med Gustav. Mogge och Wictor delade rum och Felix och Dennis. Gemensamt kök, tv-rum och dusch/toalett. Riktigt trevliga och roliga killar allihop. På kvällen hann vi med att hälsa på Moa, men jag var riktigt, riktigt trött.

På tisdagen körde vi till Sälen för att åka snowboard. Resan började inte bra. Snöfall och vi kom inte många kilometer innan vi kanade av vägen. Som tur var körde vi inte fort och hamnade mjukt i diket. Jimmy fick visa styrka och efter ett tag var vi på vägen igen. Resten av körningen gick bra, men det kändes inte helt tryckt. Det var inte så många backar öppna i Sälen, så det blev mest Gustav. Kul att åka och jag kom in i det efter några åk. Det var ganska kallt och blåsigt, framförallt uppe vid snökanonerna. Vid tretiden åkte vi hem igen. På kvällen var vi inne i Branäs och åkte i Amundsbacken. Grillade korv och drack saft.

Jimmy och Dennis åker telisar

På onsdagen började det bli riktigt kallt ute. Jimmy var ledig och vi bestämde oss för att åka och bada. Det visade sig att badet inte öppnade förrän kl 16, så vi fick fördriva tiden dagen först. Badet var inte så stort. Vi simmade några längder, tävlade och badade bubbelbad.

Jimmy började sin utbildning på torsdagen. Jag åkte till Långberget, för att åka längdåkning. Efter en lång körning på vintervägar, kom jag till slut upp till toppen. Det var riktigt kallt. Säkert 20 minus. Det var jag och ett skidgymnasium där, så jag kände mig inte speciellt snabb. Jag åkte först en kort runda. Jag tog sen Toini-banan, som var en mil. Jag kände av min armbåge, men annars gick det bra. Det var strålade sol, men det gav ingen värme alls. Jag avslutade med en runda på 4,5 km. Man blir riktigt varm av att åka skidor, men fötterna var inte sköna och det var riktigt kallt i ansiktet. På kvällen blev det innebandy och fotboll, med alla som jobbar i Branäs. Roligt, men vi var så många så att man inte fick spela så mycket.

Snö i massorVad tycks om min nya skäggodling?!

På fredagen blev det sovmorgon och sen längdskidor uppe på Branäsberget. Denna gång blev det bara 7,5 km. Spåret hade blåst igen på vissa delar, så det var jobbigt att åka. Dessutom frös det till is under skidan, så det inte var något glid alls. Nu var det dessutom ännu kallare. Det tog lång tid, innan jag fick tillbaka känseln i min högerfot, när jag kom hem. Men härligt att få åka skidor ändå!

På lördagen åkte jag hem. Jimmy skjutsade med till Torsby. Det blev buss till Karlstad och sen tåg via Göteborg till Malmö. Resan gick bra och jag kom hem till snökaoset i Skåne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0