HBK - BK Kick

Lite blåsigt, men annars en skön dag för fotboll. Vi saknade fem spelare från truppen från förra helgen och hade bara två avbytare. Kick hade inte med sina två duktiga anfallare sen sist, men Pinar Yalcin från BK Olympic gjorde debut. Vi startade med Emma - Tilda, Emma, Lina, Elle - Erika, Pilan, Malin S, Stina - Wea, jag. Malin E och Milan var avbytare.

Vi börjar matchen bra. Alla verkar på hugget och vi stressar Kick. De lyckas inte alls rulla lika bra boll, som sist vi mötte dem. Jag får tidigt en jättechans, när Malin S bryter en inspark. Bollen går mellan Kicks mittbackar och jag blir helt fri. Jag försöker skjuta över målvakten, men hon kan enkelt ta bollen. Kick skapar inte många chanser. Emma H får gult kort när hon blir sen och kapar deras yttermittfältare, men frisparken blir resultatlös. De gör 0-1 på en chans som knappt är en målchans. Vi bryter deras anfall och spelar upp bollen. Tyvärr inte bättre än att en Kick-spelare når bollen vid mittplan. Hon avancerar framåt och vi går bort oss. Från en bit utanför straffområdet skjuter hon och får bra träff. Emma är på bollen, men kan inte hindra den från att gå i mål. Kick är sen nära att utöka ledningen på en hörna. En spelare får helt fritt nicka bollen, men hon missar målet. En stund senare träffar de även ribban. Med undantaget av de här chanserna har de inte många målchanser. Emma är bra ute och bryter flera gånger. Vi håller ihop laget och Kick hittar inte luckor att spela bollen i. Malin S stukar foten och Malin E kommer in på mitten. Alla jobbar på bra. Jag kommer runt på vänterkanten, men min boll in mot mål når ingen av våra spelare. Vi har en jättechans att reducera i slutet när Wea blir helt fri. Hon försöker lägga bollen mellan benen på målvakten, men även nu kan målvakten enkelt rädda. Emma H slår hörnorna idag och det blir farligt flera gånger.


Lina trycker till

I andra halvlek får vi medvind och den börjar riktigt bra för oss. Deras mittback missbedömer en boll och jag blir helt fri mot målvakten. Hon kommer ut snabbt, men jag lyckas peta bollen förbi henne. Hon är sen och kapar mig. Målchansutvisning och frispark precis utanför straffområdet. Deras duktiga lagkapten ställer sig i mål. Hon ställer upp muren bra, men sen ställer hon sig själv i mitten av målet. Det är bara för mig att placera in bollen vid målvaktens stolpe. 1-1. De byter målvakt igen. Synd för oss, för lagkaptenen hade vi gärna sluppit ute på planen. Nu är vi på gång. Kort därefter har Wea en jättechans som går precis utanför stolpen. Vi har det mesta spelet i fem minuter, men sen lyckas de göra mål från inget läge alls. Emma H pressar ut deras anfallare i dålig vinkel, men hon lyckas ändå lobbskjuta in 1-2. Vi tappar nu vårt spel och blir stressade. Det märks inte att Kick är en spelare mindre. Lina blir varnad för tröjdragning. De får enkelt gå hela vägen längs vår planhalva och vi avvaktar bara så gör de 1-3. Emma fortsätter att slå bra hörnor och Lina är först på en men hennes volley går en meter över målet. Nästa chans är ännu bättre. Erika avancerar in på deras planhalva och passar Malin som kommer till höger. Fri med målvakten skjuter hon över. I slutet gör de 1-4, när deras anfallare placerar in bollen vid bortre stolpen. Precis innan slutsignalen reducerar Pilan till 2-4, efter Stina slagit in en hög boll in i straffområdet. Pilan är först på bollen och dunkar upp den i nättaket.


Emma tar i

Surt att förlora mot Kick, då de var en mindre i nästan en halvlek. Skillnaden är att de är effektivare än oss. Vi måste sätta våra klara chanser och i så fall hade det säkert kunnat sluta annorlunda. Kick kändes inte lika bra som sist och det ska bli spännade att se hur de klarar sig mot Höllviken. En positiv sak var att de inte klagade lika mycket som de brukar och det var inget fult spel från deras sida heller. Bra jobbat i första av alla, men i andra kändes det som en del av oss vek ner sig. När de blev en mindre kändes det som vi slappnade av och tänkte det här fixar vi. Nu laddar vi för hemmamatchen på söndag mot BK Olympic!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0