BK Kick - HBK

Matchen flyttades sent till en blöt konstgräsplan vid stadion. Förutsättningarna var inte de bästa inför matchen. Tilda, Stina, Malin, Wea och Anna L var i Prag. Lina var på Rhodos. Emma L i Holland. Elin fortfarande ljumskskadad. My och Olinda kunde inte heller. Det var bara att gilla läget. Vi startade med Hanna - Emma H, Elle, Jessan, Anna R - Sabina, Pilan, Helen, Louise - Erika, jag. Emelie och Johanna startade på bänken.

Kick börjar matchen i ett högt tempo. Vi har svårt att hänga med, men försöker verkligen hjälpa varandra. Alla kämpar och vi håller oftast Kick borta från vårt straffområde. Hanna börjar bra. Hon gör några bra räddningar och är säker på bakåtpassningarna. Elle får sen en rejältryckar av Kicks anfallare och får ont i ryggen vid fallet. Tur för oss så kunde hon fortsätta matchen. Kick får en del hörnor, som blir farliga. Hanna är tuff i målområdet och får undan bollen när den var nära. Vi har inte så mycket framåt, men försöker komma förbi på kanterna. Hanna räddar ett friläge, när hon kommer ut bra. Tyvärr gör Kick 1-0 när vi inte får undan en boll. En Kickspelare får tag på andrabollen utanför straffområdet och lyfter kyligt in bollen i mål. Hanna hinner nästan ifatt den. Helen är nära att kvittera på en liknande situation, fast längre ut. Hennes skott går någon meter utanför, men hade den gått på mål hade den gått in för målvakten var långt ute. Jag är nära att kvittera på en hörna, som Helen slår. Kickspelaren framför mig missar nicken och jag får bollen på höften några meter från mål. Kick lyckas sen rensa undan. Kick har mest chanser, men slarvar en del i sitt spel. Hanna fortsätter att storspela och har även hjälp av sin högra stolpe. Helt ren träffar anfallaren hårt i stolpen. Emelie kommer in som mittfältare på högerkanten i mitten av halvleken. Hon kommer snabbt in i matchen. Vi krigar verkligen och alla ger allt. Ju längre matchen går ju tuffare situationer blir det och mer gnäll på domaren. Resultatet står sig till pausen.

I andra halvlek fortsätter vi att jobba tillsammans. Kick är hela tiden farliga i sina snabba omställningar. Deras spelare är kvicka och har bra teknik. Det blir mer ytor för oss i våra anfall och vi kan hålla bollen längre när vi väl är uppe. Vi pressar lite högre och det leder till att Kick gör mer misstag. Vi får en frispark på vår planhalva, som slås upp bra. Erika får med sig bollen och kommer fri. Målvakten räddar hennes skott, men bollen hamnar hos mig i straffområdet och jag kan kvittera. Tyvärr är vi inte riktigt med på avsparken och Kick gör mål direkt. En bra djupledsboll och en snabb spelare som kommer på kanten. Hon bryter in och rullar in 2-1. 2-1 står sig ett bra tag. Kick blir mer och mer frustrerade på domslut. De vill ha straff med sig, när en spelare faller i straffområdet. En av Kicks spelare blir varnad. Elle får också gult kort. Själv tycker jag att det borde blir gult kort på anfallaren också, som slår tillbaka. Det är mycket efterslängar, fult spel och klagande på domaren. Det känns som han håller på att tappa matchen. I slutet av matchen tröttnar vi en del. Kick får en frispark en bit utanför straffområdet. Spelaren flyttar fram bollen när domaren tar ut avstånd. När jag påpekar det, säger han att då får du väl backa en meter till. Konstig inställning! Frisparken slås hårt mot mål och går över Hanna. 3-1 och det är enda bollen jag tycker Hanna hade kunnat vara på. 4-1 kommer på hörna. Bollen slås mot bortre stolpen, där vi inte är tillräckligt tuffa. Samma spelare som gjorde det första målet håller sig framme och nickar bollen mot mål. Bollen slinker in mellan Emma och stolpen. Johanna kommer in som anfallare istället för mig. Med drygt fem minuter kvar kommer 5-1. Själv gick jag sen, men i slutminuterna hinner Kick göra ett mål och Erika ett. Framspelare till Erikas mål är oklart, men hon kommer fri och rullar in bollen vid stolpen. 6-2 slutar matchen till Kick.

Måste säga att jag är stolt över hur alla kämpade idag. Synd bara att det skulle rinna ifrån lite i slutet. Hanna gör en kanoninsats i målet. Hon räddar kvar oss i matchen flera gånger i första halvlek och är bra med hela tiden. Man kunde inte se att hon knappt har tränat. Elle var grym i backlinjen. Hon fick ta mycket stryk, men gav tillbaka och sprang hur mycket som helst. Elle hade bra hjälp av Jessan, Emma och Anna. Hela backlinjen höll ihop bra, var tuffa i närkamperna och hade bra uppspel. Jessan som inte spelat i a-laget på länge visade att det finns konkurrens i backlinjen. Pilan och Helen kämpade och slet på mittfältet. De vann närkamper och hade mycket boll. Jag tycker deras samarbete ser bra ut. Louise kämpar alltid till 100%. Hennes inställning smittar av sig på oss andra. Sabina var bra med ute på sin kant i våra anfall, men hade tufft mot deras snabba yttermittfältare som stannade kvar högt. Emelie kom in och kämpade bra under hela matchen. Första gången jag ser henne i a-laget och det var inte en lätt första match. Erika gör ett kanonjobb i anfallet. Stark i närkamper och säker med boll. Kul att hon fick göra sitt första seriemål. Johanna fick några minuter i slutet, där hon säkert skötte sig bra. Tråkigt att det ska bli så fult spel och mycket snack när vi möter Kick. Individuellt är jag säker på att de är seriens bästa lag. Kan de bara lägga allt fokus på sitt spel och inte klaga på domare, medspelare och motspelare tror jag de hade vunnit serien överlägset! Nu laddar vi för nästa bortamatch mot BK Olympic!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0