Nils Holgersson Cupen

Två fotbollsträningar på två månader och en förkylning som inte vill försvinna. Formen kändes väl inte som den bästa för mig. Vi ställde upp med två jämna lag och hoppades på att lära känna varandra bättre.

Lina får komma med ett gästreferat från fredagen.

Vi kom i alla fall inte sist…

Fredagens uppställning såg ut såhär: Målvakt – Camilla, Backar – Lina, Carro, Louise, Anfall + mittfält – Kajsa, Malin E, Lirri, Fitore, Annika och Lotta.

Första matchen var mot Backarna, ett lag som vi borde ha en bra chans mot. Och vi började helt underbart med mål i det första anfallet. Annika fick bollen ute på kanten, avancerade några meter och sköt ett välplacerat skott lågt vid bortre stolpen. Sen tog tyvärr Backarna över mer och mer. De hade flera skott en bit utanför straffområdet som blev farliga pga de stora 11-mannamålen som man spelar med i Skurup. Det var ett sådant skott som gick in vid stolpen och de reducerade till 1-1. Vi hade ett par chanser, men lyckades inte få dit bollen. Istället kunde Backarna göra 2-1 ur ganska dålig vinkel och vinna matchen. Lite surt, men vi spelade väldigt stressigt och slog bort för mycket bollar. Det märks att vi inte riktigt har spelat ihop oss än.

Andra matchen var mot LBK, som kändes som det starkaste laget i gruppen. De var väldigt rörliga och vi hade inte mycket boll. Våra uppspel fastnade allt som oftast på en gul spelare. Även om de hade stort bollövertag hade de inte jättemånga rena målchanser, utan de två mål de gjorde kom på bjudningar från oss. Förlust med 2-0 som hade kunnat bli 2-1 om inte vår fd målvakt Emma hade gjort en jätteräddning på Fitores skott i slutet av matchen.

Den sista matchen var mot Pandora som liksom vi hade förlorat två matcher. Den här matchen spelar vi mycket bättre (men har även sämre motstånd). Det känns som om vi har lärt oss att hitta varandra efter två matcher och vi har många fina passningskombinationer. 1-0 gör Fitore med ett snyggt skott upp i nättaket. Sen bjuder jag in Pandora i matchen med en riktigt usel passning som friställer en pandoraspelare som kan kvittera till 1-1. Som tur är räddar Annika mig och får in bollen ur nästan ingen vinkel alls. Vi har många lägen att göra fler mål, men matchen slutar 2-1. Positivt att få sluta med en vinst! LBK vann sedan gruppen rättvist.

Claudio visade upp sina MacGyverskills när vi på hemvägen fixade de söndriga vindrutetorkarna med att knyta fast benskyddstejp i torkaren och dra i snöret från varsitt håll! En minst sagt intressant hemfärd i spöregnet…

Sist, men vi spelade bättre och bättre

På söndagen var Freja målvakt. Annie, Lottie och Jessan var backar. Milan, Malin S, Elle, Olinda, Lovisa och jag spelade på mittfältet och anfallet.

I första matchen mötte vi Harrie/Kävlinge 2. Det laget som kändes som det lättaste motståndet. Vi var väldigt stressade och spelade bort mycket bollar. Vi lät motståndarna få mycket tid på mitten. Det var genom två snabba omställningar som de gjorde 0-1 och 0-2. Olle drog på sig det enda gula kortet, då hon var tvungen att dra i tröjan för att stoppa en motspelare. På en hörna som jag slog längs mållinjen, var Elle nära att få dit 1-2. Vi hittade inte vårt spel, men vi kämpade på bra. Annie var den av oss som tog för sig mest. Hon tog flera bra offensiva löpningar från sin backplats, som var nära att resultera i mål. I slutsekunderna reducerade vi till 1-2, när jag fick en djupledsboll precis framför målet som jag kunde slå in på ett tillslag. En match vi borde ha vunnit.

Nästa match var mot FC Bjerred. Ett nytt lag som till största delen bestod av gamla Borgeby-spelare. Vi började bra. Jag fick tidigt mycket tid mellan deras backar och mittfältare och kunde skjuta in 1-0. Bjerred hittade varandra bra och satte press på oss. Efter en bra räddning av Freja, nådde returen Bjerreds kapten som från långt håll fick kanonträff. Bollen gick rakt upp i nättaket. Spelet böljade sen fram och tillbaka. Bjerred fick två frisparkar i riktigt bra läge, då domaren blåste för glidtackling precis utanför straffområdet. Den ena borde nog varit straff. Vi lyckades täcka skotten båda gångerna. Malin spelade fram mig och jag fick bra träff med vänstern, så bollen letade sig in vid vänstra stolpen. Jag fick sen ett liknande läge, men då gick bollen precis utanför. Bjerred kvitterade till 2-2, då deras anfallare slog in bollen vid första stolpen från nära håll. I slutet hade Elle en bra chans, men hennes skott gick förbi bortre stolpen. Istället slutade matchen med att Bjerred ställde om snabbt och satte 2-3 med 20 sekunder kvar. Surt att tappa poäng precis i slutet, men vi gjorde en bättre match än den första.

I sista matchen mötte vi Husie IF 2, som i princip redan hade vunnit gruppen. Nästan direkt vek deras anfallare in från kanten och sköt 0-1. 0-2 kom strax därefter. Det kändes som det kunde rinna ifrån och bli stora siffror. Men vi tog tag i vårt spel och höll ihop laget. Husie skapade inte så mycket chanser och när de väl gjorde det så var Freja riktigt bra med. Olinda hade en jättechans att reducera när hon fick bollen ute på kanten. I slutet av matchen skapade vi tryck på Husie och hade en ribbträff. Det kändes som vi var nära 1-2, men istället lyckades de få in 0-3 på en målvaktsretur precis i slutet. Vi gjorde vår helt klart bästa match, men tyvärr räckte vi inte till. Detta Husie-laget vann finalen mot LB07, så jag tycker vi höll ihop det bra.

Placeringsmässigt var det inte så bra av något av lagen, men kul att spela turnering. Jag tycker det fanns mycket positivt. Många fick speltid. Vi kommer hitta varandra bättre och bättre. Tidigare år har vi bara haft med ett lag, men ändå inte gått vidare. Nu får vi se fram emot träningsmatcherna! Bra jobbat alla!


Kommentarer
Postat av: Anonym

sv: Men Hille, nu ska du inte vara sån :p Men okej, fika och jag pröjsar alla bilresor till och från matcherna? :D

2011-02-07 @ 23:10:49
URL: http://910525.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0