HBK - Lunds BK

Soligt, men blåsigt på Knutsvallen. Vinden kom mest från sidan. Olinda och Fitore hade blivit friska sen sist och även Liri var tillbaka efter en massa tentaplugg. Erika gjorde comeback, efter sin innebandysäsong. Lovisa var sjuk, Lina var på semester och Jessan jobbade. Som vanligt några borta och några tillbaka. Lunds BK spelade i tvåan förra året, men har inte alls startat serien så bra som jag trodde de skulle göra. Vi startade med Freja - Annie, Tilda, Elle, Carro - Annika, Malin, Olinda, Sofie - Fitore, jag. Liri, Erika, Kajsa och Milan var avbytare.

Vi får inte välja sida och startar med solen i ögonen. Lund känns som det bättre laget i början och vi avvaktar lite. De skapar inte så mycket chanser, men har mest boll. Efter några minuter är vi in i matchen och kommer upp bra längs båda kanterna. Vi krigar på bra och vinner mycket boll. Efter sju minuter får Olinda en frispark ute på kanten uppe på deras planhalva. Annika tar den och äntligen sätter hon bollen i mål. Hon får riktigt bra träff och bollen går in i bortre krysset. Härligt! Vi hittar varandra bra och gör det svårt för Lund. De har några chanser, men mest skott utanför straffområdet som aldrig blir farliga. De slår några hörnor, men vi ligger bra i våra positioner. Även vi har några hörnor och Annika slår dem riktigt bra. Vi är nästan där på många bollar, men Lund lyckas rensa undan dem. Fitore och jag har några skottlägen, men bollarna går över mål. Liri kommer in som innermittfältare och kommer snabbt in i matchen. Hon krigar och vinner mycket boll. Med tio minuter kvar av halvleken lyckas Liri i kamp med deras mittfältare få fram bollen till Fitore. Fitore slår en perfekt boll till mig, som kommer helt fri mot målvakten. Målvakten kommer ut och jag rundar henne och lägger in 2-0. I slutet känns allt lugnt. Vi ändrar om till en mer defensiv uppställning, för att hålla tätt de sista minuterna. Lund känns stressade och skapar inga bra målchanser, men i slutet får de en hörna. Vi lyckas rensa undan första läget, men bollen kommer ut till hörnläggaren igen. Hon slår in bollen framför mål och där dyker anfallaren upp och nickar in 2-1. Efter avsparken blåser domaren av matchen. Riktigt surt att släppa in ett mål i slutsekunderna.

Trots det sena baklänges målet, känns det bra. Lund är inte alls så farliga som de brukar vara och det känns som vi ska kunna vinna det här. Erika kommer in i anfallet i andra halvleken. Vi är beredda på att Lund ska sätta press direkt, men det händer inte. Det känns som båda lagen känner på varandra i början av andra halvlek. Jag kommer sen runt på högerkanten och spelar in framför mål, men Lund rensar undan. Det blir mycket inkast längs den ena långsidan på grund av sidvinden. Från ingenstans kommer sen 2-2. Deras högerback får tag på bollen utanför straffområdet. Jag är där, men lyckas inte få tag på bollen. Även Liri kommer fram och stör, men backen skjuter och får bra båge på bollen. Freja är på bollen, men kan inte hålla den. Surt! Vi är sen inte alls bra i 20 minuter. Lund har mycket boll, men skapar mest skottlägen från långt håll. De gör ett mål, men domaren har blåst av för frispark. Hade hon inte gjort det, tror jag Freja hade tagit skottet. Lund är också nära på en frispark, när en spelare dyker upp vid bortre stolpen och nickar mot mål. Vår backlinje spelar bra och ställer Lund offside flera gånger. Det är fortsatt mycket inkast och inte så bra spel. Malin får matchens enda gula kort, då hon stoppar en spelare med armarna. Vi gör en del byten i backlinjen och på mittfältet. Kajsa kommer in och spelar en stund till vänster. Med kvarten kvar känns det som Lund tröttnar och vi tar över. Det mesta spelet är istället på Lunds planhalva. Fitore kommer in igen. Vi har flera frisparkar i bra lägen och några hörnor. Annika slår alla. Närmast är Elle, som nästan når en frispark vid bortre stolpen och nickar en hörna utanför bortre stolpen. Jag kommer runt två gånger på vänsterkanten och spelar in framför mål. Den ena gången bryts bollen till hörna och den andra gången är Erika riktigt nära att sätta 3-2. Matchen slutar 2-2.

Det här kändes som en förlust. Vi ledde med 2-0 och gjorde en riktigt bra första halvlek. Alla krigar på och gör en bra match. Det var bara det lilla sista för en seger, som saknades i andra halvleken. Tilda gör det bra som mittback tillsammans med Elle. Fitore och Annika gör riktigt bra ifrån sig. Jobbar defensivt och vinner mycket boll och skapar lägen framåt. Liris inställning är härlig att se. Kul att se Erika på plan igen! Nu laddar vi för match mot Wormo på måndag!