Krimml!

Malena, Anna, Lasse, Moa, Jimmy och jag samlades vid 15 i Åkarp på fredags eftermiddagen. De andra åkte ner med bil. Lite segt och kallt på bussen, innan den åkte vid 16. Bussresan gick bra, men den fungerade inte lika smidigt som med UCPA. Att sova sittandes var inte lika skönt. Det blev mycket pastasallad över. Vi var framme i Krimml vid halv tio nästa dag och bjöds på frukost på hotellet. De flesta tog en promenad upp till vattenfallet. Ett av de högsta vattenfallen i Europa. Det kändes som vår i Krimml. Inte mycket snö i dalen. Vi fick ut våra liftkort och de som skulle hyra utrustning gick till Intersport. Sen fick vi även tillgång till rummen. Jag, Jimmy, Malena, Max och Anna delade på en svit. Rummen var riktigt lyxiga. Sofie, Rikard, Peter, Celia och Emil delade på ett rum. Moa och Lasse hade ett eget och även Peter föräldrar. På kvällen blev det middag. Alla middagar såg liknande ut. Fyra rätters. Buffé med grönsaker och röror till förrätt. Sen soppa och därefter tre varmrätter att välja mellan. Efteråt fick man välja mellan efterrätt, kaffe eller snaps. Själv blev det inget svårt val... Efterrätt varje dag!:)

Lasse och Moa tog vägen under bron.Vattenfallet!Max!
Ett av Europas högsta vattenfall!Jimmy börjar bli hungrig.

Söndagen var första åkdagen. Jimmy, jag, Max och Peter åkte bräda, resten skidor. Härliga backar, men lite lite snö på en del ställen. Förmiddagen var mulen, men på eftermiddagen klarnade det upp. Jag och Jimmy åt pastasallad till lunch och sen tog vi en Kaiserschmarren (tjocka pannkaksdelar med florsocker på) till efterrätt. På kvällen var det prisutdelning för det som hade varit med på THB resor många gånger. Tommy som höll i det fick mest priser. Han hade varit med 30 år i rad. Alla fick tröjor. Peter, Celia, Emil, Rikard, Sofie och Peters föräldrar var de av oss som fick gå fram och hämta priser och fotograferas.

Första skiddagen!Jimmy och Lasse äter efterrätt.Peter har fått pris och är jätteglad.Uppställning för gruppfoto. Malena har bänkat sig med barnen.

Måndagen var väldigt snöig. Härlig lössnöåkning och jag och Jimmy åkte en del i skogen. Även Malena provade på att åka bräda och det såg bra ut. Efter skidåkningen var de flest oftast i nere i bastun och bubbelpoolen. På kvällen efter middagen blev det en del spel, som oftast blev, innan vi somnade ganska tidigt.

Jimmy älskar snö!Jag också!Skål!Konstnärliga Malena!

Även tisdagen var väldigt snöig. Jimmy och Peter hade nu hyrt skidor och jag och Max var de enda snowboardåkarna. Jag och Jimmy fortsatte att åka mycket offpist. Även Lasse, Max och Celia hängde med ut i skogen. Jag och Jimmy hann med att spela lite pingis på eftermiddagen, efter vi kom hem. På kvällen bjöds vi på bubbel och hade tipsrunda. Ganska kluriga frågor, men när man väl kom på dem var de flesta enkla!:)

Max och LasseJimmy blickar ut över paradiset...och kör!Jag på ett litet hopp!Jimmy hoppar!Även Celia vågar sig på droppet!Vi bjuds på dricka!Kvällarna avslutades ofta med spel!

Onsdagen var den första riktigt soliga dagen. Nu hade även jag hyrt skidor, för att vi skulle åka längre bort i systemet. Det var mycket transportsträckor, så det kändes lättare med skidor samtidigt som det var kul att åka det en dag. Max var den enda brädåkaren. Det blev mycket liftåkning på förmiddagen och det var riktigt kallt med vinden. Mina händer och fötter tappade snabbt känseln. Det blev en gulaschsoppa för att värma sig på lunchen. På eftermiddagen kändes det lite varmare och det blev mer åkning. Jag testade att åka i riktig lössnö med skidor för första gången. Det var riktigt härligt med snö upp till knäna, men det kändes svårare och jobbigare än med bräda. På kvällen var det italiensk buffé. Efter maten begav sig många upp till vattenfallet i ett fackeltåg. Själv kollade jag på Champions leauge, Inter - Bayer München.

En del var trötta på morgonen!Utsikt från balkongen!Utsikt från balkongen!Alla uppradade i backen!PeterJimmy
Jag på skidorJag, Jimmy och Max
Rikard och SofieUtsikt från matställetJimmy och LasseRikard är ovetandes vad som kommer att hända...Mysigt!Jimmy väljer mat

På torsdagen var det också soligt. Nu blev det bräda igen. Mycket offpiståkning. Jag och Jimmy åkte själv nästan hela dagen. Vi hittade inte de andra när vi skulle äta, så vi satte oss själv. Jimmy fick sin gulaschsoppa direkt, medan jag fick vänta 20 min på min varma macka. Undra vad de sysslade med i köket. På eftermiddagen upplevde jag något väldigt underligt. Jimmy ville sätta sig ner och ta en kaffe. Det har aldrig hänt tidigare, så jag började undra om han var sjuk eller hade ont någonstans. På kvällen åt de flesta fondue, men jag tog "vanlig" mat och det var nog minst lika gott.

Jimmy verkar vara sjuk och dricker kaffe på eftermiddagen.Jag och Jimmy

Sista dagen var det återigen väldigt snöigt. Själv tycker jag nästan det är roligare att åka då. Det blev mycket åkning i skogen och på små hopp. På kvällen blev det middag och sen åkte vi hem vid halv nio. Resan hem gick smidigt med undantag från 2 timmar på Border shop. Själv har jag aldrig varit där tidigare, så det var lite intressant att se. Sen missade vi dessutom en båt precis. Vid 15.30 var vi i Lomma igen och mamma och pappa var snälla och hämtade oss.

Jimmy hoppar!Jag hoppar så högt, så att huvudet inte kommer med!;)Landningen sitter!Jimmy i snön!Härligt att åka bland granarna!Lasse, jag och TatacheDet andra bordet får också vara med på bild!

En kul skidresa igen! Roligt att se Österrike istället för Frankrike. Mycket lättare att göra sig förstådd, annars var det ganska lika. Det blev mycket tyska blandat med engelska.

Kommentarer
Postat av: Anneli

Hej!! Så himla skönt det ser ut, jag vill också åka och få en sån fin solbränna! Vi ses på tisdag, ska bli jättemysigt! Ta med springkläder förresten om du vill så kan vi inviga Stockholm! Kram

2011-03-06 @ 09:10:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0