HBK - Hallands Nations FF

Sommarvärme igen med en ganska kraftig sidovind. Sist vi mötte Hallands kom vi inte alls in i matchen och Hallands kunde enkelt vinna. Josse var skadad i foten, så Emma hoppade in i målet. Lina var tillbaka från sjukdom och Stina och Malin S ställde upp. Vi startade med Emma - Annie, Malin S, Lina, Sandra - Annika, Elle, Carro, Sofie I - Sofie L - jag. Stina, Liri och Olinda var avbytare.

Hallands tar direkt tag i spelet. Vi ligger bra i våra positioner och även om Hallands har mycket boll, så skapar de inte så många farliga chanser. Vårt uppbyggnadsspel fungerar bättre än förra matchen och vi kommer upp till flera bra lägen. Jag har flera skottlägen, men får ingen träff på bollen. Vi gör tidigt flera byten. Sandra byter med Liri och Annie med Stina. Även Olinda kommer in ganska tidigt på mittfältet. Jag får bollen av Annika på kanten. Jag kommer runt och spelar bak till Liri. Skottet täcks av backarna och rensas undan. Vi har några fasta situationer, som Annika slår, men vi vinner inte bollarna i straffområdet. Hallands fortsätter att ha mycket boll och rör sig mycket. De kommer runt några gånger på kanterna, men vi rensar undan. Emma i mål är bra med på de bollar som går på mål. Vi utnyttjar även flera gånger att hon är bra på fötterna med tillbakaspel. Det är många som är trötta och vi får byta in och ut spelare. Med tanke på alla byten, tycker jag ändå det ser bra ut. Det känns som vi kommer mer och mer in i matchen. Vi kommer högre upp i banan. På grund av vinden, så är mycket av vårt spel på Annikas kant. Sofie L är bra med och stör Hallands spelare, så vi vinner fler och fler bollar. Alla kämpar och vi försöker hitta varandra på fötterna. Tyvärr tappar vi markering på ett inkast med 10 minuter kvar av första halvleken. En Hallandsspelare får vända upp i straffområdet och skjuter mot mål. Emma är på bollen, men tyvärr går den in. Bara någon minut efter kommer Hallands runt på deras högerkant och spelar in bollen i straffområdet. Vid bortre stolpen har vi helt tappat markering och deras yttermittfältare kan enkelt lägga in bollen i öppet mål. De sista minuterna skapas inte så mycket åt något håll. Hallands leder rättvist i paus, men det kändes onödigt att två misstag ska leda till två mål.

I andra halvlek stressar Hallands oss högt upp. De gör tidigt ett mål när de spelar sig igenom oss, men målet blir avblåst för offside. Vi har svårare att komma upp på deras planhalva och de vinner många närkamper. Hallands får matchens första hörna, men vi rensar undan. 10 minuter in kommer Hallands igenom igen och nu sitter 0-3. Hallands fortsätter att pressa och skapar många hörnor. Vi hittar våra ytor bra och de lyckas inte få in någon boll. Även vi får några hörnor i andra halvlek, som Annika lägger. Bra som vanligt, men vi får inte bollarna på mål. 0-4 kommer efter vi har rensat undan bollen. Deras spelare på mitten får tag på bollen och avancerar. Vi går inte på och hon får bra båge på skottet. Bollen går in över Emma och precis under ribban. Det känns tungt. Vi kämpar, men de sätter sina lägen. Även i andra halvlek gör vi massor av byten och flera spelare får byta positioner. Vi får sen en frispark ute på högerkanten. Annika slår in bollen mot mål. Jag är på bollen och nickar, men ser inte att bollen hamnar precis vid mina fötter. Hallands lyckas rensa undan, men vi får tag på den igen. Skottet täcks och Hallands kan ställa om. Med kvarten kvar kommer en Hallandsspelare fri. Emma kommer ut, men Hallandsspelaren petar bollen mot mål och den rullar retfullt in vid bortre stolpen. 0-5 och det är en kvart kvar. Vi lyckas hålla tätt. Hallands har fortsatt mest boll, men vi kommer upp i några kontringar. Jag får bollen efter ett inkast och vänder upp i straffområdet, men mina skott är inte bra idag. Elle har ett bra läge att spela in bollen från hörnan, men med vänstran går bollen ut till inspark. Jag har en del bollar att jobba på, men målvakten hinner före mig och kan rensa undan.

Vi förlorar mot ett bra lag. Hallands är betydligt bättre än deras tabellplacering. De har ett jämnt lag och var effektiva när chanserna dök upp. Jag tycker siffrorna inte riktigt speglar matchen och vi var värda att få göra mål. Emma gör det bra som målvakt och det är skönt att någon kan hoppa in. Backlinjen håller ihop bra, mittfältet kämpar och som anfallare var det en betydligt roligare match än mot Svalöv. Sofie L gör en bra insats bakom mig. Hon går in i närkamper och känns lugn när hon väl har bollen. Stina och Malin S hoppar in och det känns bra att ha dem i laget. Extra plus till Carro som alltid sliter i det tysta. Nu väntar match mot Lunds BK på Klostergården på lördag!