HBK/HIF - Uppåkra IF

Första hemmamatchen för året spelades på konstgräset i Sandby. Uppåkra IF vann division 4 förra året och spelar i år i trean. Vi (Hardeberga) har inte mött dem ute på väldigt många år, däremot har vi många gånger fått känna på att de är ett duktigt inomhuslag. Det blev några sena återbud, men vi kom ändå med en stark trupp. Vi startade med Julle - Maggie, Ellen, Jessica N, Carro - Maria, Matilda, Linda, Tilda - Linnea, jag. Jessica K och Julia började som avbytare.

Vi börjar i medvind. Jag tycker vi snabbt hittar rätt i våra positioner och vi pressar Uppåkra. De har flera väldigt individuellt duktiga tjejer, men som lag tycker jag vi jobbar på bra och stoppar deras uppspel tidigt. Vi kommer närmare och närmare deras mål, men istället kontrar de snabbt och från ingen målchans alls står det plötsligt 0-1. Vi kämpar vidare och mycket av spelet sker på mittplan, men vi är mer på deras planhalva. Uppåkra kontrar snabbt igen och deras snabba anfallare gör 0-2 på ett skott som går över Julle. Vi skapar en del hörnor, som Jessica N lägger. Hon slår in dem bra framför mål. Vi är riktigt nära att göra mål två gånger. Maria får bra träff på en hörna, men bollen träffar deras spelare och går aldrig på mål. Ellen får till ett bra volleyskott utanför straffområdet på en hörna. Målvakten räddar och lyckas precis hålla bollen. Linda får gå av i mitten av halvleken, då hon vred knät. Hoppas inte det är något allvarligt. Jessan kom in som back och Carro gick upp på mittfältet. 0-3 kom efter att vi inte fått undan bollen och Uppåkras anfallare nådde den först och lobbade kyligt in den över Julle. Det kändes surt. De gjorde enkla mål. Jag tyckte vi var minst lika bra, men det ville sig inte framför mål. Julia kom in i anfallet och Linnea flyttade ner som yttermittfälare. Maria flyttade in som innermittfältare med Matilda. Vi hade lite svårt med uppspelen, då vinden tog många bollar som gick ner till deras målvakt eller till inspark. Som lag gjorde vi det bra och alla hjälpte till att pressa. Vi hade några bra chanser till. Tilda spelade in till Matilda i straffområdet, som passade bak till mig. Mitt skott träffade ribban. I en kontring spelar jag till Tilda, som tagit en bra löpning in i straffområdet. Hon spelar in i mitten till Matilda, som tyvärr blir avvinkad för offside. Halvleken slutar 0-3, men det är jämnare än vad siffrorna visar.

I andra halvleken börjar Uppåkra bra och med hjälp av vinden är mycket spel på vår planhalva. Vi håller ihop laget bra och de skapar inte mycket målchanser. De skotten som går på mål räddar Julle säkert. Efterhand så flyttar vi upp laget. Jag har ett skott, som målvakten får sträcka sig för att nå. Vi kontrar snabbt några gånger. Tilda och Linnea kommer med bra löpningar på kanterna. Julia, som jag inte träffat tidigare, jobbar på riktigt bra i anfallet. Jag kommer fri och får bollen mot mål. Vid bortre stolpen är Julia riktigt nära att få in bollen, men den går precis utanför stolpen. Uppåkra känns mer och mer stressade och till slut gör vi mål. Vi får en frispark precis inne på deras planhalva. Jessica lägger in bollen mot mål. Maria är först på den och via något motståndarben, når bollen till mig. Jag kan enkelt göra 1-3. Vi fortsätter att hålla ihop laget bra och alla kämpar på alla bollar. Jag får bollen uppe vid deras straffområde och slår den mot mål. Julia är efter men stressar backen, som tror hon spelar bak till målvakten. Målvakten hade kommit ut och bollen rullar retfullt förbi henne och långsamt in i mål. Uppåkra sticker mellan med några snabba kontringar, men det är vi som är närmast ett mål. Linnea kommer runt bra på sin kant. Jessan har ett långskott. Jag är nära att få frilägen två gånger. Den ena gången på en pass av Maria och den andra av Matilda. Tyvärr blir jag avblåst för offside båda gångerna. Vi kommer upp med mycket folk i flera anfall i slutet, men det blir inga mål. Uppåkra vinner med 3-2.

Enligt Claudio spelade Olympic bättre som lag än Uppåkra, men Uppåkra hade en farlig anfallare som gjorde att våra backar fick jobba hårt. Jag tycker alla gör en bra match. Under stora delar hade vi bara en avbytare. Julle agerar säkrare och säkrare ju längre matchen går. Backlinjen jobbade på bra. Ellen var riktigt bra. Alla borde lära sig av hennes tuffhet. Hon går in stenhårt i alla närkamper och viker aldrig en ner sig. Jessica N tog nästan alla fasta situationer och har ett bra tillslag. Maggie, Carro och Jessan skötte sig bra på ytterbacken. Matilda gjorde ett jättejobb på mitten och tar ofta riktigt bra djupledslöpningar. Hon och Linda jobbade på bra på mitten  i början och vann mycket bollar. Även Carro och Maria hittade snabbt rätt när de kom in på innermittfältet. Tilda, Maria och Linnea, som ingen av dem är yttermittfältare, gjorde bra jobb både defensivt och offensivt på sina kanter. Maria är bra på att läsa spelet och var nära att göra mål några gånger. Kul också att se att Julia, vågar gå in och ta för sig. Nu laddar vi för nästa match mot Glumslöv!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0