HBK/HIF - Gislövs IF

I lördags var det dags för höstpremiären. Gislövs IF stod för motståndet i Harlösa. Premiären i våras hade två halvlekar. Den första gjorde vi riktigt bra och ledde med 5-0. I andra halvlek kom de ut som ett nytt lag och det var jämnt. Vi saknade några spelare nu, men kom till start med ett bra lag. Sandra - Johanna, Elle, Jessica N, Maggie - Emma L, Matilda, Olinda, Linnea - Amanda H, jag. På bänken startade Linda, Alice, Lindita och Amanda J.

Vi börjar i motvind och sol i ögonen. Gislöv tar direkt tag i matchen. De stressar oss högt och kommer till några tidiga avslut. Efterhand kommer vi högre upp i banan och närmar oss deras mål. Amanda spelar riktigt snyggt fram mig med en boll precis bakom deras backlinje. Jag kommer alldeles fri, men lyckas vinkla bollen utanför bortre stolpen. Gislöv fortsätter att ha mycket spel. Vi kommer upp och får några hörnor, men det blir aldrig farligt. Efter drygt tio minuter så får deras anfallare en riktigt bra träff i en snabb omställning och det står 0-1. Det dröjer inte så länge, innan samma spelare kommer fri i straffområdet. Hon pressas bort från målet och Sandra kommer ut, men hon lyckas ändå göra mål. Tungt att släppa in två mål på så kort tid. Vi fortsätter att jobba och skapar några bra lägen. Gislöv börjar tidigt backa hem och pressar inte lika högt upp. I "drickpausen" får vi höra att vi måste ha bättre inställning och vara 100% koncentrerade. Vi spelar upp oss. Amanda har ett jätteläge, efter att Emma spelar henne helt fri. Tyvärr går bollen utanför målet. Vi kämpar, men det lilla sista framför mål saknas. Gislöv skapar nästan ingenting längre, men försvarar sig bra.

I andra halvlek så kommer Linda in i anfallet och Amanda H flyttar ner på mittfältet. Linda ger järnet direkt och får oss andra att höja oss. Vi kommer med mycket fart och det mesta spelet är på Gislövs planhalva. Det som saknas är de riktigt heta lägena. De avsluten vi tar går nästan alla rakt på dera målvakt. Vi har ganska många hörnor, som Jessica eller jag tar. Vi är på många bollar, men får inte dem på mål. Gislöv har inte så mycket i andra halvleken. De har något farligt läge på någon hörna och ett skott utifrån som hamnar ovanpå målet. Vi gör några byten. Alice kommer in på mittfältet och Lindita på en kant. Vi fortsätter att pressa. Linda har ett jätteläge, när hon tar sig förbi någon spelare i straffområdet och skjuter mot bortre krysset. Målvakten lyckas precis tippa bollen till hörna. Jag får ett bra läge, när Matilda spelar en hög boll till mig i straffområdet. Tyvärr kommer jag för långt ifrån bollen efter att jag tagit ner den och backarna hinner fram och rensa undan. Maggie tar flera underbara löpningar och Linnea tar för sig och kommer till några skottlägen. Vi kämpar och försöker, men vi lyckas inte få in någon boll.

Vi startar inte bra, men spelar upp oss. Det här var en match vi borde ha vunnit, men ska man vinna matcher måste man göra mål och det gjorde vi inte. Linda gör en riktigt bra andra halvlek. Mer av hennes vilja och tuffhet i närkamper krävs om vi ska vinna matcher. De unga spelarna tar alla för sig bra och visar att det är hård konkurrens i laget. Kul att se! Nu laddar vi för vinst i nästa match och då ger vi allt redan från start!