Uppåkra IF/Staffanstorps GIF - HBK/HIF

I tisdags spelade vi en träningsmatch på en av konstgräsplanerna i Staffanstorp. Riktigt kallt, men ändå helt ok för att spela fotboll. Hemmalaget kom trea i div 3 sydvästra Skåne i år och hade fått några nyförvärv från Dalby GIF. Vi valde att spela med samma uppställning som förra träningsmatchen. Laget såg ut så här: Josse - Malin, Emma N, Carro - Maria - Lindell, Matilda, Pilan, Linnea - Hallqvist, jag. På bänken började Dastida, Tilda och Jönsson. Speltiden var 3x30 min.
 
Uppåkra/Staffanstorp satte direkt en hög press och vi hade svårt att få tag i bollen. De skapade tidigt några jättechanser. Vi kunde rensa i sista stund eller så missade de målet. Josse räddade några frilägen. De hade bra passningsspel och tog mycket löpningar, som vi hade svårt att följa. Efterhand hittade vi rätt i våra positioner och vi stoppade hemmalaget från att skapa lika mycket. Vi kom också in på deras planhalva och skapade några fasta situationer. Emma slog två bra hörnor, som vi var nära att få huvudet på i straffområdet. Vi hade även två frisparkar på offensiv planhalva, som Emma slog in bra framför mål. Uppåkra/Staffanstorp började skapa chanser på snabba omställningar, när vi flyttade upp mer. De var väldigt giftiga och hittade luckor mellan våra backar, när vi inte var samlade. I slutet av de första 30 minuterna, så fick jag en boll ute på vänsterkanten och jag kunde ta mig in i straffområdet. Väldigt nära mål, så hittade jag Hallqvist snett inåt bakåt och hon satte 1-0. Inte så rättvist sett till matchbilden, men skönt att vi var effektiva när läget dök upp. Vi hade något läge i slutet, då vi spelade bak till en som kom med fart utanför straffområdet, men skotten gick inte på mål. 1-0 stod sig till domaren blåste. Inledningen kändes inte bra, men ju längre matchen gick ju mer skapade vi.
 
Vi startar den andra delen med samma lag som i första, men nu känns det som vi är med från starten. Det är vi som pressar dem och skapar några chanser i början. Tyvärr är det de som kvitterar. Vi har en fin chans och jag är nära att hitta Hallqvist på en snabb omställning. Istället bryter de och en spelare får med sig bollen hela vägen från mittlinjen och kan trycka in 1-1. Ganska snabbt gör de 2-1, då vi slarvar och inte får undan bollen från vårt straffområde. Dastida kommer in som anfallare och Tilda som högerback. De gör sedan 3-1 på en snabb omställning. Vi är bra med i matchen och det känns lite tungt att släppa in mål fast vi inte är sämre än dem just nu. Vi får sedan en frispark långt ute vid våra bänk. Emma N slår den perfekt över deras backlinje och jag kommer först på bollen och kan lobba in reduceringen. På ytterligare en snabb omställning gör de 4-2. Vi skapar flera bra målchanser. De bästa är när Dastida kommer runt på högerkanten och försöker slå ett inlägg till mig. Det första är på marken och det andra är i luften, men deras mittback når precis bollarna båda gångerna. Linnea har också en jättechans när hon får tag på en inspark och driver in i straffområdet. Skottet blir för löst och målvakten räddar. 4-3 sitter till slut när jag får bollen av Linnea uppe vid mittlinjen. Jag tar mig förbi en ytterback och driver mot straffområdet. Jag har en back efter mig, men kan ta mig hela vägen in i straffområdet. Ganska nära mål, så skjuter jag. Målvakten är på bollen, men hon släpper in den ändå. Vi spelar betydligt bättre i andra delen och jag tycker matchen är helt jämn. Tyvärr förlorar vi ändå mitten delen med 4-2.
 
I sista tredjedelen kommer Jönsson in och spelar anfall med mig. Jag tycker vi håller uppe spelet bra. Båda lagen skapar målchanser, men ser samtidigt lite trötta ut. Malin tar en riktigt bra löpning och får bollen ute på vänsterkanten. Hon spelar in bollen framför mål. Jag och Jönsson är båda där. Jag är på bollen, men kan inte få den på mål. Uppåkra/Staffanstorp gör det enda målet i sista delen. Det är ytterligare en snabb omställning. Josse ser ut att rädda bollen, men på något sätt går den in. Hemmalaget gjorde ytterligare ett mål, men det blev bortdömt för offside. Vi har några bra lägen att spela fram varandra till frilägen, men de bryter precis varje gång. De vinner matchen med 5-3.
 
Jag tycker vi gör en bra match med undantag av inledningen. Josse gör några riktigt fina räddningar. Emma N känns väldigt stabil som mittback. Kul att se Pilan i vårt lag igen. Efter inledningen fungerade samarbetet på mitten med Matilda och Maria riktigt bra. De vann mycket boll och fick springa mycket. Hallqvist gör en riktigt bra match och är lika bra i anfallet som på kanten. Dastida, Tilda och Jönsson gör alla väldigt pigga inhopp och visar återigen hur bred trupp vi har. Kul med publik, som struntade i kylan, för att heja på oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0