En stor kille och en sjukling

I fredags var jag, Malva och Vide på Kompassen på förmiddagen. Malva fick leka lite med Majkens dotter och de bakade pepparkakor. Malva hade inte ro att sitta så länge och ville mest äta degen efter ett tag. Hon var som vanligt världens sötaste groda, innan vi åkte hem efter sångstunden.
 
Malva somnade och jag packade och gjorde mat. Jimmy kom hem och vi gick till bussen strax innan två. Malva var hur glad som helst över att få åka buss. Vi bytte på stationen och hoppade på tåget. Vi hittade en plats för fyra. Resan gick bra, men när vi skulle gå och köpa fika så trillade Malva. Hon grät och grät och grät. Själv tyckte jag inte det såg så farligt ut. Hon satt hos Jimmy och han tyckte hon kändes varm. Hon sov sedan en hel del. När vi var framme, så gick vi till Anneli och Oskars lägenhet. Det visade sig att Malva hade hög feber (40,1). Förutom att hon var lite gnällig och varm, så var hon som vanligt.
 
I lördags blev Vide tre månader. Vi åt vi god frukost och gjorde sedan julkort. Malva ville ha så mycket på dem som möjligt. På eftermiddagen när det började mörkna kom vi ut och var en stund på lekplatsen utanför. Vi gick sedan och åt hamburgare. Riktigt goda. Malva hade ätit pasta med kyckling innan, men smaskade ändå i sig några pommes med mycket sås. Efter maten blev det supergod milkshake! En av de godaste jag har druckit! På kvällen blev det Idol och Malva hade svårt att somna.
 
 
I söndags tog Jimmy tåget hem på morgonen. Jag, Anneli, Malva och Vide gick på lekplatsen med roliga djur och växter. Vi hade sedan tänkt att baka pepparkakor med Malva, men det blev mest Anneli och jag bakade, då Malva inte var sugen. Hon hade fortfarande hög feber (39,5). Vi åt spagetti och köttfärssås. Kvällen blev lugn med Så mycket bättre och film och två sovande barn. Malva var uppe en gång och såg godisskålen. Det låg några få bitar kvar och ögonen lyste av lycka...
 
 
På förmiddagen på måndagen tog vi tåget hem. Resan gick riktigt bra. Vide sov i början. Jag och Malva hade det mysigt och fikade. Hon sjöng sånger högt för de andra tre i kupéen. Båda var vakna ett litet tag och sedan sov Malva de två sista timmarna. Vi var hemma igen vid fyra. Jag kände mig lite seg efter resan. Det gick inte att sova när inte barnen sov samtidigt. På kvällen åkte jag ändå och tränade. Det vräkte ner. Vide var lite ledsen, men Stefan fixade det efter ett tag, så Vide sov sedan resten av träningen. Vi körde teknik uppvärmning. Passningar, volley osv. Undertal-/övertal. Spel tre mot tre med joker och väggar. Vi sköt sedan en massa skott. Själv satte jag nog två, men många kom över. I slutet spelade vi med killarna. Kul när man måste tänka och spela snabbare. Tråkigt med ösregn under större delen av träningen och själv var jag ganska kall och sugen på ett varmt bad när det var slut.
 
 
I tisdags var Malva på förskolan. Jag och Vide skulle på vaccination. Först vägning och mätning. Han vägde nu 7070 g och var 63 cm lång. Två kilo mer än Malva när hon var lika gammal. Vaccinationen gick superbra. Han blev ju klart ledsen, men det gick över fort. Vi åkte sedan på lussefika i Gessie villastad hemma hos Camilla. De flesta barnen var där. Vide var duktig och man märkte inte av vaccinationen då. Han hade blod på hela byxorna från sprutorna, men det hade torkat. Kom inte ihåg att det blödde från Malva. På kvällen var han lite gnällig, så han hade nog lite ont. Malva var ledsen flera gånger under kvällen och det fortsatte under natten.
 
 
Igår så fick hon stanna hemma och sov till tio. Hon hade inte feber, men var nog inte helt återhämtad från helgen. Vi tittade en massa på Pippi och hade mysigt. Jag hann med att baka nya lussekatter också. På kvällen var jag och Vide på Nobelmiddag hos Anna Hopp. Bubbel och riktigt god mat. Det blev en trevlig kväll!
 
 
Idag var Malva bättre och sov bara till nio. Vi har varit på Kompassen och kollat lite på julklappar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0