Sjukstuga

I måndags fick Malva stanna hemma från förskolan, eftersom hon hade fler vattkoppor. Pappa kom hit och passade Malva, så att jag och Vide kunde åka på babysimmet. Det var dags att dyka. Bara små korta dyk. Tre dyk gjorde vi. Första gick jättebra, men han såg ganska förvånad ut. Andra och tredje svalde han lite vatten, men han blev inte ledsen. Efter badet var jag helt slut och kände mig frusen. När vi kom hem, så sov Malva och vi gick och lade oss. Det visade sig sedan att jag hade 39 graders feber. Jag började också få jätteont i halsen.
 
I tisdags mådde jag jättedåligt, som tur var så sov vi alla mycket hela dagen. Malva verkade inte ha sett sina blåsor, men hade råkat riva på de två hon hade i ansiktet, så de var inflammerade. Jag ringde till vårdcentralen och fick tid dagen efter. Vide var piggast, men fortfarande lite snuvig och hostig. Vi skulle egentligen på föräldrargrupp och därefter vaccination, men vi fick hoppa över det.
 
Varmchoklad var skönt för halsen. Synd för Malva att Vide välte ut hennes...
 
Igår hade jag nästan ingen feber, men halsen gjorde fortfarande väldigt ont. Vi kom till vårdcentralen och fick gå in en bakväg, eftersom Malva hade vattkoppor. Hon var inte alls sugen på att visa sin rygg och började gråta. Läkaren och sjuksköterskorna var väldigt snälla mot henne och frågade vad hon hette och hur gammal hon var, men hon sa inte ett ljud. De tittade i min hals och tyckte inte det såg bra ut. En rejäl halsfluss. Jag fick recept på penicillin och Malva någon kräm att smörja de inflammerade blåsorna. På kvällen började det kännas bättre. Skönt att kunna äta mat igen. Det har mest blivit dricka, yoghurt och kräm. Jimmy och Malva kom hem med fina blommor på kvällen.
 
 
Idag har vi varit ute en stund. Riktigt skönt med frisk luft. Vi var på två lekplatser och så var vi förbi och sa hej utanför Malvas förskola. Hon tycker nog det ska bli kul att få leka med kompisar igen! Hennes blåsor har torkat in och hon verkar inte få så många. Det två i ansiktet är fortfarande inflammerade, så vi får fortsätta smörja dem. Själv känner jag mig redan nästan bra igen. Det var länge sedan jag var så här sjuk. Tur att man inte är det ofta...
 

Kommentarer
Postat av: Agnetha

Så bra att ni börjar känna er bättre. Vilka härliga vårblommor!

2015-02-12 @ 18:29:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0