Tiden rusar iväg...

Förra veckan var vi som vanligt på Kompassen på måndagen. Varför bryta en tradition?!?
 
 
På tisdagen var jag och Vide inne i Malmö för att hämta passen. De hade inte kommit, fast hon sa att vi skulle komma då om vi inte hört något. Senare på dagen fick jag sms att de var där. Störigt! På kvällen var jag på träning i Hardeberga. Match dagen efter, så den blev inte alltför hård. Teknik som uppvärmning med två ringar. Engelska kvadraten. Vi avslutade med spel med väggar. Tilda var där. Kul att se henne igen.
 
I onsdags var Vide på BVC för en tidig 10-månaderskontroll. Han var 75 cm lång och vägde 10,02 kg. Huvudet hade blivit 47 cm i omkrets. Lika stort som Malvas var på hennes 1,5-årskontroll. Vide slog två klossar ihop. Han rör sig bra. Verkade nyfiken och glad. Pincettgreppet var inte hans starka sida, men läkaren tyckte ändå han fick godkänt. Han hade ju två veckor på sig att öva...:)
 
På kvällen var det sista matchen innan uppehållet. Mer om den sedan, men riktigt skönt med vinst!:)
 
I torsdags var jag och Vide först på Ikea och handlade. Efter det var vi på BVC i Vellinge igen. Läkaren tyckte vi skulle vaccinera mot mässlingen, eftersom vi ska ut och resa. Vide skötte sig strålande, men Susanne var inte så omtyckt just när hon stack, men han glömde det snabbt.
 
I fredags hämtade vi ut passen och var sedan en stund på Kompassen. Tyvärr tappade vi teckningarna på bussen hem, men Malva får göra fler. På kvällen kom Ida, David och Malte. Jag fick själv grilla, eftersom Jimmy var på genomgång inför sin dömning på crossfit-tävlingen på helgen. Den nya grillen verkar bra att grilla på. Ida och Malte lekte mestadels bra tillsammans. Det blev fruktsallad, glass och grädde till efterrätt.
 
 
I lördags var jag själv med barnen på dagen. Vi var ute en stund och sedan gjorde jag fläderblomssaft. Vid 15-tiden cyklade vi till Hököpinge, för att vara med på sommarfesten. Jag har missat det tidigare, eftersom det har krockat med beachfotbollen. Nu var inte vädret helt med oss, men det var ju inte kallt. Vi åt först grillat hos Marianne och Bosse. Sedan dukade alla upp kakor inne hos Bitte på ängen. Först gick vi tipsrunda. Jag lyckades komma tvåa med bara ett fel. Sedan åt vi en massa godsaker. Jimmy dök också upp. Malva hade kul och busade mycket med Ebba och Thea.
 
 
På söndagen åkte Jimmy tidigt till crossfiten och vi hade sovmorgon. Jag hämtade sedan Linnea och åkte till Sandby och lämnade barnen. Vi hjälpte till på loppmarknaden 12-15. Det kändes som det var mycket utplockat och det var inte så mycket folk. Tror jag sålde sammanlagt för 250 kr. Gissar att det var mycket mer folk och finare saker på lördagen. Ibland undrar man varför folk köper en massa skit även om det nästan inte kostar någonting. Kvällen avslutades med pannkakor med jordgubbar och grädde.
 
Idag har Malva varit på BVC på 2,5-årskontroll. Vi steg upp tidigt och tog bussen vid åtta. Malva gick sedan från Södervärn till Lunden. Duktig tjej! Vi träffade en ny bvc-sköterska. Malva undrade direkt vad hon hade i väskan och hittade en boll hon fick sparka på. Sköterskan tog sedan fram en ko ur en väska och Malva skulle säga vad det var. Hon stod helt tyst. Sedan blev hon tillfrågad vad den sa. Fortfarande helt tyst. Efter lite lockande så sa hon KO högt och sedan pratade hon på. Hon fick se en hund. Leka med en service. Rita med kritor. Malva ville helst ha lila, men fick nöja sen med röd, blå och grön. Hon ritade en cirkel. Hon hoppade högt. Vi pratade lite allmänt om hur det gick för Malva. Sedan skulle vi väga och mäta. Det gick bra att ställa sig på vågen och hon vägde 13,6 kg. När hon skulle mäta sig stod hon först med böjda knän. Sedan skulle hon sträcka på sig och då ställde hon sig på tå. Vi försökte få henne att stå rakt, men då sprang hon iväg och lekte med leksakerna i väntrummet. Efter lite lockande kom hon tillbaka och vi lyckades mäta till ca 88 cm. Sköterskan tyckte Malva verkade duktig. Pratsam och framåt!
 
Vi gick sedan till Kompassen. Efter sångstunden började båda kännas trötta. Vide vilade sitt huvud på marken flera gånger i pauserna när han kröp och Malva började bli gnällig. Jag gick sedan en runda till Möllan och Mobilia och barnen sov hela vägen. Det regnade när vi gick på morgonen, så vi hade regnkläder, men när vi skulle ta bussen hem vid 14-tiden så var det alldeles för varmt för det. På kvällen har vi varit i Skanör och tittat på Hopps nya hus. De bjöd på grillat. Riktigt gott! Deras hus och trädgård var riktigt fint. Vi var också en runda till en fin lekplats. Erik och Malva klättrade på allt. Innan vi åkte hem åt vi goda kanelbullar. Vi får göra ett nytt besök och kanske bada senare i sommar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0