Slut på semestern

1 augusti dagen efter vi kom hem från Bulgarien, så hade vi sovmorgon. Sedan tog jag och barnen bussen till Folkets park. Vi tittade på Jazzkattsväng. Nog inte det bästa vi sett i sommar, men under några stunder underhållande för barnen. Efteråt så blev det ännu mer ansiktsmålning. Vide ville vara en tiger och Malva ett spöke med glitter. Vide var mest söt, men Malva såg ganska läskig ut. Alla tittade på oss och log på hemvägen. Malva såg ännu hemskare ut på kvällen när hon var trött och färgen började försvinna. På kvällen sov Malva i bilen. Vide var med mig på fotbollsträning och det regnade nästan hela träningen. Rolig träning i regnet. Vide ville vara som oss och inte ha sin regnjacka på sig, så han var ganska blöt och kall. Han smög gärna in i omklädningsrummet och hämtade kexchoklad. När han kom ut, så höll han det bakom ryggen och såg väldigt lurig ut. En hel del löpning med riktningsförändring. Skönt med en varm dusch efteråt!
 
 
 
På onsdagen kom Kalle till oss. Jag skulle passa honom en stund, så han slapp åka med sin mamma. Vi åt först frukost och sedan hoppade barnen studsmatta. Vi cyklade sedan till närmsta lekplatsen. Efter en lång stund där, så cyklade vi vidare till en annan lekplats. Det slutade tråkigt med att Vide trillade ner från ett träd. Han blev nog mest rädd, men skrapade insidan av låret. Senare på eftermiddagen blev det inlineshockey. Malva tröttnade snabbt, men Vide han kan spela länge. Till slut bara med mamma och pappa...
 
Torsdagen hade vi inte en lugn stund. Jag och barnen var på Mormors skattkammarö vid 10. Vi hade bestämt träff med Malte, Tore, Ida och David. Det var perfekt väder för inomhusaktivitet, då de regnade och regnade. Barnen provade det mesta. Vide gillade mest rummet, där man kunde skjuta bollar med luftpistoler. Han såg riktigt ut att njuta och ville inte släppa ifrån sitt vapen till någon. Barnen var helt svettiga av all lek. Även Tore kämpade på bra. Maten tog en evighet att få, men när den väl kom så åt barnen upp nästan allt. De måste ha varit väldigt hungriga av allt bus. Efter maten så lekte de en stund till, innan det kändes som de började bli allt för trötta. Tore somnade innan de andra lekt klart. Kul att träffa dem och och barnen lekte bra. Det får vi göra om! På hemvägen handlade vi mat och några riktiga fynd på Stadiums slutrea. Tyvärr så rasade hela Vides värld. Han grät och var jätteledsen i en kvart inne på Stadium, då jag inte ville köpa fotbollsskor till honom. Det fanns ett par i en liten storlek och det visade sig var en sko i 28 och en i 29. Vide tyckte de passade perfekt, så han förstod inte varför han inte kunde få dem. När jag sa att vi inte kunde köpa dem, så försökte han med några i storlek 35. Kanske de skulle passa honom?!?
 
På kvällen var jag på fotbollsträning igen. Den här gången hade jag bara med mig Malva. Hon ville så gärna med. Den här gången kanske hon skulle klara av att vara vaken, men som vanligt så misslyckades hon. Mycket spel och väldigt bra tempo. Malva var halvvaken när jag skulle duscha, så då fick hon följa med och sitta i omklädningsrummet.
 
På fredagen cyklade jag och barnen tidigt till bussen. Det visade sig att väldigt många hade stigit upp ännu tidigare, för när vi kom till sommalovsmorgon, så var det fullt. Grindarna var stängda. Vi ställde oss längst upp på kulle och såg lite på håll. Vi satt och åt frukost. Malva tyckte det var roligast att jaga ballonger, som flög i blåsten. Vide och jag kollade lite. Vi hörde två av Viktoria, innan vi gick därifrån halv tio. Jag hade bestämt att Vide skulle bli glad. På Stadium på Burlövscentrum hade de två fotbollsskor i hans storlek. Ett par gulagröna Nike, de han provade dagen innan och ett par röda soc med svarta prickar. Han gillad båda, men ville helst ha de röda. Tror de var mindre i storleken, så de passade honom bäst. Sedan hade jag en överlycklig kille med mig hem. Det första han gjrode när vi kom hem, var att prova skorna och de var grymma! På eftermiddagen åkte vi till Sandby och bjöds på grillat. Mikael och Annica kom också dit. Vide hade såklart med sig sina nya skor och provade dem där också. Som vanligt god efterrätt också!
 
 
På lördagen dömde jag min första match som AD på väldigt länge. Åkarps IF -  FC Trelleborg. Mirsa dömde. Observatör på matchen, så jag fick höra efteråt vad jag kunde jobba på och vad jag gjorde bra. Jobbigt med solen i ögonen i 90 minuter, men annars kändes det bra. 
 
På kvällen kom Linda och Jill till oss. De hade med sig fina rosor. Jätteroligt att träffa dem! Vi åt grillade hamburgare. Jimmy lyckades bra med dem. Det blev mycket memori och lite friidrott på tv. Det hade varit kul, om vi hade kunnat hälsa på dem i England!
 
På söndagen så tog jag tåget till Kalmar. Vi skulle ha mitträff i Drag. Träffen började hos Nathali med EM-finalen och tilltugg. Kul med många mål och gott med lite mat. Efter matchen åkte vi ut till Katrin. Det började med att vi testade en hoverboard. Det kändes väldigt ovant i början, men man lärde sig snabbt. Roligt! Vi åt sedan kallskuret, gott bröd och frukt och grönsaker. Kändes som studentmat! På kvällen gick vi en runda och tittade på friidrott. På måndagen åt vi god frukost i solen. Sedan åkte vi till Rocknebys idrottsplats. Vi riggade och sprang löptest i solen. Det blåste lite, så de svalkade skönt. 40 m sprang jag mellan 6,08-6,18. Alla klarade de långa och för egen del, så kändes det lättare än i februari. Vi tog sedan ett dopp i Drag, åt god lasagne och diskuterade säsongen. Jag hann även med att lyckas att göra framåtvolt på studsmattan, så nu kan jag imponera på barnen där hemma. Vi avslutade mitträffen med att titta på videoklipp från säsongen. Väldigt intressant! Jag fick med mig en pastasallad och tog tåget vid 18.00. Alltid lika roligt att träffa Elitettangruppen. Jimmy och barnen hämtade på Hyllie och sedan var det direkt nattjobb som gällde.
 
 
I tisdags var vi i Bunkeflostrand på eftermiddagen. Malva och Jennifer badade, men Vide ville inte och jag kände inte heller för det. Solen hade gått i moln, så det var inte lika varmt längre. Vi satt istället och snackade och åt en massa gott. Jimmy och Bosse skulle sedan åka motorcykel och jag lämnade barnen i Hököpinge. Själv skulle jag till Hjärup och döma Uppåkra IF - Asarums IF i Svenska cupen. Efter första halvlek stod det 0-3. I andra halvlek fortsatte bortalaget att trycka på och till slut blev det 0-9.
 
I onsdags och torsdags fixade jag mycket i trädgården. På torsdagen när jag kom hem, så hittade jag en tand i sängen och Malva sov djupt. Konstigt att hon inte hade svalt den. När hon väl vaknade, så tog det nog en kvart innan hon upptäckte att tanden var borta. Så stolt hon har varit sen. Alla hon känner och även okända hon träffar, får veta att hon har tappat en tand. På kvällen åkte jag och barnen till Harlösa, för fotbollsträning. Som vanligt så sov Malva i bilen under hela träningen och Vide var med och spelade. Mycket spel med småmål med spelvändningar. En perfekt kväll för fotboll!
 
 
I fredags skulle jag och barnen titta på Malmö FF - Kalmar FF. Vi åkte in i god tid och var först på Teaterlekplatsen i Pildammsparken. Efter det gick vi med alla andra till Swedbank, men vi stannade utanför en lång stund. Barnen var och lekte i två hoppborgar och 20 minuter innan matchstart, så gick vi in. Vi satt högt upp på ena långsidan. Det blev mycket mål och barnen gillade det varje gång. De hejade, viftade med sin flagga och charmade publiken framför och bakom. Inte en enda gång ville de gå hem den här gången. På hemvägen så träffade de sin förskolelärare och berättade stolt att de sett MFF. Det här får vi göra om!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0