Juli - Så varmt!

Juli började med att jag klippte sommarfrisyrer på barnen. Malva klippte en hel del, men man såg knappt det. Vide fick en kort mohikanfrisyr och var nöjd. På eftermiddagen var jag fjärdedomare på Limhamns IP. LB07-Eskilstuna United DFF. En match som avgjordes i slutsekunderna till bortafavör.
 
 
På måndagen åkte vi till Sandbybadet efter Malvas simning. Vi träffade några vi kände och det fanns mycket kul att göra. Vide ville först inte bada, för han tyckte det var kallt. Malva ville ta simborgarmärket och jag simmade med henne. Vide går vid sidan om och plötsligt hör jag en plask. Då har plastkedjan gått av och Vide trillar i. Han blev lite paff och tyckte det var kallt. Jag kunde snabbt hjälpa honom upp. Malva klarade sina åtta längder och blev så stolt. Nu klarade hon målet för året och fick sitt finaste regnbågsmärke. Vi stannade och åt mat hos mamma och pappa.
 
 
På tisdagseftermiddagen spelade Sverige åttondelsfinal mot Schweiz i VM. Vilka matcher Sverige gjorde i gruppen! Det var en bragd att vinna den gruppen. Det har blivit mycket fotboll och en del otippade resultat. Jag och barnen tittade på åttondelsfinalen. Vilken spännande match och härlig 1-0 vinst.
 
 
På onsdagen åkte vi in till Malmö och barnen lekte först på sollekplatsen. Efter det så provade vi vattenhinderbanan ute vid T-bryggan. Äventyret avslutades med sushi och hopp vid Scaniabadet.
 
'
 
På fredagen var det avslutning på simningen och jag, Vide, mamma och pappa tittade på när barnen visade vad de hade lärt sig. När Malva fick välja simsätt, så valde hon att simma under vattnet och klarade lätt hela kortsidan. Efteråt var det fika. Vi åkte sedan till Ikea. Barnen var på leklandet och vi tittade runt och åt sedan mat tillsammans. På lördagen åkte jag till Umeå för att döma sista matchen innan sommaruppehållet. Umeå IK - Ljusdals IF. Umeå vann med 3-0. Tyvärr fick jag ont i vaden igen, så det blir vila tills det känns bra igen. Jag tittade sedan på Sverige - England. Tyvärr räckte Sverige inte till. Jag tittade även på nästan hela kvartsfinalen mellan Kroatien och Ryssland, innan mitt nattåg gick mot Arlanda. Jag tog flyget hem på söndagsmorgonen.
 
Vår trädgård har haft mycket fina blommor och mycket goda frukter och bär. Först smultron och jordgubbar, sedan hallon och persikor. I början av augusti kom de första tomaterna och vi kommer få njuta länge av dem. Gräset ser ut som hö, men det blir väl grönt igen när regnet kommer i höst.
 
 
Vi hade egentligen tänkt att gå ut och äta på min födelsedag, men Malva ville att jag skulle ha kalas. På förmiddagen hörde vi om någon kunde komma och mamma, pappa, Marina och Bosse dök upp på mitt "vuxenkalas". Vi bjöd på biffar med potatissallad och så lite fika efteråt. Kul att några kom med så kort varsel!
 
På onsdagen åkte jag och barnen tåg och buss till Nimis. Vi fick gå en bit i kuperad terräng också. Det var riktigt varmt och svettigt, men träden svalkade en del. Barnen var jätteduktiga på att gå och tyckte Nimis var roligt. Vi klättrade en stund och satte oss att fika på stenarna. Gott efter den vandringen. Vi tog allihopa ett svalkande dopp också. Det blev sedan en svettig klättring uppför, när vi skulle hem. Barnen var helt slut och somnade sedan direkt på bussen. Ett roligt äventyr! 
 
 
 Dagen efter var det dags för nästa äventyr. Den här gången var mamma med också. Vi åkte tåg till Hembygdsparken i Ängelholm. Jag gjorde min första utåtbakade fläta. Det tog tid, men jag blev nöjd med den. Barnen lekte på lekplatsen och sedan i skogen. Det är väldigt fint gjort och finns mycket att titta på. Vi avslutade med att åka ut till havet och bada. Vi tog sedan en glass innan vi tog tåget hem. En rolig dag, som tyvärr slutade lite tråkigt då vi fastnade på tåget i 40 minuter utanför Lund. 
 
 
Värmen bara fortsätter, men månadens kallaste bad blev i Kämpinge. Jättefin strand, men det var nog "bara" 20 grader i vattnet. Vi fortsatte att bada på olika ställen. En kväll blev det också fotboll. MFF - Östersunds FK. En match Malmö borde ha vunnit, om de varit lite effektiva. Malmö tog ledningen i första halvlek, men i slutet av andra så kvitterade Östersund på en väldigt snygg frispark av Ghoddos.
 
 
En söndag mitt i juli körde vi och hälsade på Tobbe, Johanna och Kellan. Barnen lekte och Jimmy hjälpte Tobbe med en vattenavkastare. Vide hittade en grop, som han grävde och grävde i. Svetten bara rann, men han fortsatte och fortsatte. Jag tog det lite lugnt i soffan och kollade på VM-finalen. Frankrike vann en rolig final! Vi åt grillat och lite fika till efterrätt.
 
  
På måndagen åkte vi till vattenhinderbanan på Ribban igen. Vi körde den en gång och badade sen från bryggan. Det kom några droppar regn från en annars blå himmel. Nu blir man bara glad när det regnar. 
 
 
Malva sov över hos mormor och morfar från tisdagen till onsdagen. När vi hämtade Malva, så tog vi med några pussel hem. Ska Malva göra pussel med många bitar, så ska Vide också. Malva valde 500 och Vide 200. Jag hjälpte dem att samla bitar, men de byggde allt själv. Äntligen kände jag mig bra i vaden, så det blev mitt första intervallpass. Jag och Malva joggade till utegymmet och Vide cyklade. Det var jobbigt, men jag var nöjd att det inte gjorde ont. Vi körde ett nytt pass på fredagen.
 
 
På torsdagen åkte vi upp till Åhus för att heja på Jennifer som spelade beachhandboll. Vi kom i lagom tid till första matchen. Det var väldigt mycket folk. HK Malmö började inte alls bra och hade sedan för kort tid för att ta igen alla målen. Mellan matcherna badade vi och fikade. Malva och Vide provade även att kasta handboll. Vide prickade två 10:or och vann en vattenflaska. Malva träffade först 10:an och ville sedan prova 20:an. Hon blev utan vinst, så jag fick rycka in och träffa en 20:a. Jag är inte bra på att kasta, men den gick in och Malva blev nöjd. Jennifers lag vann de två andra matcherna vi tittade på och i den ena matchen gjorde Jennifer hur många mål som helst. Ett roligt evenemang, men 120 kr för parkering och 160 kr för en vuxen är hutlösa priser, för att heja på ungdomar. Efter handbollen körde vi till Bromölla och hälsa på Simon, Carita, Kelly och Devin. Vi åt god pastasallad och sedan marängsvisch.
 
 
En riktigt varm lördag så åkte vi till Big Five festivalen i Mellanhedsparken. Jimmy och barnen hade varit på den när den var i Enskifteshagen. Vi kom dit när den öppnade och barnen provade först parkour. Sedan körde vi hinderbanan två gånger. Svetten rann. Det var svårt att hinna med barnen upp och ner och ducka för hinder. Barnen provade sedan att cykla, crossfit, sparkcykel på en bana och hopp i en luftkudde. Jimmy hoppade från den höga, som kanske var 5 meter. Jag och barnen höll oss till de två låga. Även om Malva hade velat, så var hon inte tillräckligt lång för den höga. Hon provade att klättra ner från en vägg på kanske 10 meter. Modigt av henne och hon var duktig på att skjuta ifrån med fötterna. Vi ägnade sedan 2 timmar i att sitta i en kö i stekande sol, för att Malva ville ha en fin frisyr. När det bara var en framför Malva, så säger hon som gjorde frisyrerna att hon skulle ta paus i en timme. Kul... Malva började gråta, men jag sa att vi kunde vänta. Vi gick på toaletten och gjorde några hopp. Sedan satte sig en tjej i tur och vi satte oss och väntade 40 minuter till. Malva klagade inte en enda gång över att det var jobbigt att vänta. Vill man något riktigt mycket, så får man lära sig att vänta. Hon blev nöjd med sin frisyr, så vi kunde åka hem sen.
 
 
Värmen bara fortsätter. Vi träffade flera av våra kompisar i Skanör en dag. Jättefin och härligt i vattnet. Vide gräver och gräver och Malva provar SUP, hoppar från en brygga och leker med kompisarna.
 
 
På onsdagen skulle vi få besök av familjen Karlsson från Mellbystrand. Det var ytterligare en dag med över 30 grader, så jag och barnen åkte ner till Klagshamn först. Det var helt fullt på parkeringen vid 12, så vi körde och letade efter en plats. Plötsligt ser vi en som är på väg ut, så vi ställer oss bakom. När bilen börjar köra ut, så kommer en kvinna i bil in framför och tar parkeringen. Jag tutar på henne. Då öppnar hon fönstret och säger att hon också väntat länge. Jag säger att hon får flytta sig, eftersom jag har väntat på den platsen. Då säger hon att hon faktiskt har ett barn i sin bil. Att jag hade två brydde hon sig inte om. Hon tyckte jag kunde ställa sig bakom henne, där man inte fick stå. När jag tyckte hon kunde stå där, så sa hon att hon inte kunde backa ut. Jag struntade i henne då och körde iväg. Så fräckt. Jag hade aldrig kunnat göra så själv. En liten stund senare fick vi en plats av några andra som skulle hem. Det var så härligt i vattnet. Vi åkte hem vid 15-tiden. Jag gjorde en rabarberkaka med vaniljsås, som vi åt när dem kom. Lilla Wilma var så söt och skrattade mycket med sina systrar. Efter kakan så åkte vi ner till Klagshamn igen. Det kändes som 30 grader i havet. Precis som att vara i Thailand. Barnen hoppade och hoppade och ville aldrig hem. Vi satt ute sent och åt mat och snackade.
 
Tidigt på torsdagsmorgonen så gjorde vi frukost och åkte till Beijers park, för att titta på Sommarlov. Det var skugga och skönt fram till halv nio. Sedan var det hemskt. Svetten rann. Hasse Andersson var där och det var rekordpublik. Vi fick höra hans låtar flera gånger, så nu sitter dem och Malva sjunger Guld och gröna skogar hela tiden. Vid halv elva var inspelningarna klara och vi åkte snabbt till havet. Vi åkte till Ribban. Vi gjorde vattenhinderbanan, provade SUP och barnen sprang inne i bollar. Vi fikade och badade! På eftermiddagen åt vi tacos och sedan glass. Helt slutkörda, men det var en rolig dag!
 
 
De här varma dagarna kan man inte göra annat än att bada, så vi fick ändra om träffen med Charlotte, Signe, Filip och Caroline till Ribban. Jag, Malva och Vide körde hinderbanan en gång till. Barnen var i bollarna. Vi badade sedan på lite grundare vatten med Signe och sedan simmade jag och barnen ut till flotten och hoppade. Kul att träffa mina kusiner med barn och man även om det inte blev så lång stund. Jag och Malva åkte sedan till stadion och tittade på MFF - Norrköping. Först var Malva ute på hoppborgen och provade också att rida på en tjur. Hon var inte alls förtjust, så han fick stanna tjuren så att hon kunde gå av. Malva somnade en bit in i första halvlek, men lagom till när MFF tog ledningen med 2-1 tyckte jag hon kunde vakna. Lite yrvaken, men sen såg hon resten. 
  
  
De sista dagarna har jag tränat fotboll. Barnen var med båda gångerna. Den ena gången var de med och ville vara med på mycket och den andra gången sov de som stockar i bilen. Vi har badat två gånger i Tvedöra och två gånger på Scaniabadet. Så härligt i vattnet! Vide har börjat våga att hoppa, så nu hoppar han från den höga bryggan och älskar det. Folket runt omkring ser lite förskräckta ut när Malva och Vide hoppar i, men nu har även Vide blivit duktig på att "simma". En så härlig sommar vi har haft!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0