Frivecka!

Igår jobbade jag min sista natt för den här gången. Jag ställde klockan och var på plats i Revinge kl 14 för att hjälpa till på Lundaspelen. Allt gick smidigt och vi sålte toast efter toast. Malin och Linnea skötte resultatet och jag och Julia stod i kiosken. Anita såg till att allt fungerade. När cupen var slut, så blev det städning innan vi åkte hem.
 
Idag har Malva och jag varit på badet. Allt var som vanligt igen och hon tyckte det var riktigt kul att bada igen. Malva somnade sedan som en stock och jag hann med en runda på ett proppfullt System och kollade lite på rean.

Skånecupen!

I lördags var det dags att döma Skånecupen igen. P12 och F12. Många jämna matcher. Det jag minns mest var att en kille i en av matcherna sa något mindre bra om oss domare efter matchen. Efter matchen efter kommer två killar fram till mig och de ber om ursäkt för det de hade sagt. Starkt av killarna att göra det och de lär sig nog mycket mer av att be om förlåtelse än att få gula och röda kort!

Släktträff!

Igår blev det lite sömn igen. Jimmy åkte när jag kom hem på morgonen. Han skulle vara funktionär på Gripens julspel. Malva sov i två timmar i sin säng och sedan mellan 9 och 10 hos mig. Sedan blev hon för rastlös och jag var tvungen att gå upp.
 
Vi åkte till Sandby vid 13-tiden och hämtade Gunilla, Caroline och Filip på vägen. Caroline har flyttat ganska nyligen och bor bara en kilometer bort. Vi åt julmat och laxpaj när vi kom dit. Malva fick presenter för fjärde dagen i rad. Två fina disneyböcker, klossar med bokstäver och siffror och en sångpåse. Mamma blev nog mest glad för sångpåsen, men Malva gillade också att hålla i figurerna. Undra vad Malva kommer tro imorgon, när hon antagligen inte får något paket..;) De andra gick sedan en promenad och jag vilade mig. Det blev fika senare på eftermiddag och vi var hemma samtidigt som Jimmy. Vi har inte så stor släkt och träffar inte dem så ofta, men det är alltid roligt när vi gör det.
 
 
Det blev en effektiv kväll med tvätt och lussekattsbakning. Får se om jag får fler än tre av 36 den här gången..:)

Pizza och fotboll!

Igår hade Malva och Jimmy en mysig dag på Jula. Själv sov jag och vaknade precis innan Petra kom. Malva fick en present när de kom hem. Ett par söta mockasiner. Vi snackade om julen och gick och beställde pizza. Glass till efterrätt. En lugn eftermiddag med trevligt sällskap!
 
På kvällen var jag i Kombihallen och dömde F10 i Skånecupen. De sista två matcherna var semifinaler. Det var bra tempo och spel. Den första gick till förlängning och det spelades i över en kvart extra. LdB avgjorde till slut. Det blev kramkalas i det ena laget och tårar från det andra. Den andra semifinalen vann Höllviken mot Skegrie med 1-0. Det kan bli en spännande final!

Grattis Mamma och Margit!

På juldagen vaknade jag vid nio. Malva och Jimmy steg upp först halv tio. Vi grattade min mamma och hon fick flera presenter. Jag hade köpt inneskor och choklad. Jag, Jimmy, Anneli, Mikael och Malva gick en runda i Sandby. Malva verkade gilla alla ankor, som kom fram till oss vid bäcken. De trodde vi hade mat med oss, men när de inte fick något, så gick de tillbaka till vattnet. Moster Gunilla dök upp tidigt, så vi hann träffa henne. Anneli åkte och hämtade Oskar i Lund, så vi träffade också honom en liten stund. De skulle sedan vidare till Vietnam på Annandagen. Jag är inte alls sugen på att följa med...;) Vi fikade mitt på dagen och åkte sedan hem med bilen full med julklappar och presenter.
 
Vi vilade lite middag. Skönt att kunna vila med Malva! Malva fick pasta och lax när hon vaknade och sedan gick vi till Elysée. Vi skulle fira Margit vid 17. Det blev ett långbord med alla. Malte 4 år, Malvas nästkusin, kom direkt fram till Malva och viskade att han älskade henne. Han hade inte glömt henne på ett halvår eller är han lika söt mot alla tjejer.:) Jag och Jimmy beställde fläskfilé. Malva smakade på lite av varje. Hon hann gå runt på hela restaurangen och satt och mös hos flera. Mest med Margit, som hon verkar gilla riktigt mycket. Vi gick sedan hem till Margit, för att äta tårta. Margareta hade gjort tårtan och den var supergod. Malva fick smaka, men bara på frukterna den här gången. Margit öppnade presenterna och verkade nöjd. Malva fick också två presenter. En söt mjukiselefant av Margit och en jättestor hund av Tobbe och Johanna. Malva busade mycket med barnen. Hon verkade gilla alla sina nästkusiner. Malte och Iris var det riktigt bra fart på. De sprang rund och busade. Iris gillade Malvas plastklossar och blev lite arg när hon inte fick gå själv med Malva. Hon förstod inte att de äldre barnen kunde göra det, men inte hon. Malva fick välling vid halv nio och somnade direkt. Även de andra barnen såg trötta ut. Ytterligare en riktigt mysig juldag!
 

Julafton

Jag blev väckt av födelsedagsbarnet innan nio. Väldigt trött, men eftersom inte hennes pappa vaknade så blev jag klarvaken trots jag bara sovit två timmar. Vi gjorde oss i ordning och åkte till Hököpinge. Det blev god julfrukost. Malva "lekte" lite med barnen. Ebba 3 år gillade inte riktigt vad Malva gjorde och sa flera gånger: Ajabaja Malva. Plötsligt dök tomten upp. Direkt sa Ebba: Det är du pappa. Hon ville att han skulle ta av sig skägget och kläderna. Malva brydde sig inte, men hämtade sina paket. Hon fick en jättesöt docka och en låda med plastklossar. Jimmy fick russin och jag fick bakplåtspapper i silicon (tror jag). Ebba verkade riktigt nöjd med sin sminkdocka!
 

 
Vi åkte vid halv ett och körde förbi vårt hus. Det hade byggställningar runt om, men väggarna hade fått tegel och taket takpannor.
 
 
Vi kom till Sandby strax efter ett. Det blev sång för Malva och sedan fika. Malva var med på bild i tidningen, som mamma och pappa skickat in. Malva verkade inte så intresserad av sin tårta. Hon tog en clementinklyfta, men stoppade inte den i munnen. Hon kletade lite med grädden på bordet, men hon ville inte smaka. Min mamma verkade nästan lite besviken och ville komma på en ny tårta att baka. Plötsligt gapade hon när jag provade igen. Hon såg lite skeptisk ut när hon fick det i munnen, men sedan ville hon ha mer och mer. Det blev presentöppning. Malva fick kritor, badskum, kläder, träklossar, djurbok och en mjukiselefant. Elefanten var mysig att gosa med. Vi vilade sedan middag, jag och Malva. Därefter blev det julmat. Mamma, Anneli och Malva dansade sedan runt granen och busade. Sedan blev det julklappsutdelning och rimläsande. Alla verkade nöjda med sina julklappar. Vi hade dock lite problem med att få Malva att intressera sig för varje nytt paket. Hon tyckte väl hon fått tillräckligt. Hon fick nya badbyxor, skidglasögon, två pyjamaser, hårklämmor, såpbubblor och en pulka. Pulkan verkade roligast och hon ville sitta i den flera gånger under kvällen. Vi längtar tills snön kommer. Själv fick jag en snygg jacka, strumpor, trosor, stavmixer och pengar. Malva däckade vid niotiden och vi andra åt gröt och mackor. En mysig julafton!
 

Grattis Malva och god jul!

Idag fyller vår favorittjej ett år. Snacka om att detta året har gått fort. För precis ett år sedan var vi på väg in till förlossningen och Malva överraskade alla då hon dök upp på julaftonsmorgonen. Vi hoppas att hon kommer uppskatta sin första födelsedag och julafton! Min mamma har gjort hallontårta till henne, som jag tror hon kommer att gilla!
 
Precis hemkommen!

Bad och julklappar!

Idag gick jag och Malva till badet på eftermiddagen. Hon var hur glad som helst när vi kom dit, men hela världen rasade när jag tog hennes medlemskort ifrån henne när vi skulle byta om. Hon lugnade sig och plaskade glatt när vi gick i. Sedan var hon mest ledsen. Inget var kul. Det funkade att kramas lite i vattnet, men vi gick upp ganska snabbt. Efter duschen, så somnade hon direkt i vagnen. Hon var nog väldigt trött. Hon brukar ju vara hur glad som helst på badet. Hon sov och sov i 2,5 timme och jag hann handla alla julklapparna som jag hade kvar. Tur att hon sov, för nu behövde jag inte smyga när jag valde till henne...;) På kvällen blev det inslagning och så skrev jag några rim.

Anneli

Igår åkte vi till Sandby vid tolvtiden. Anneli kom ner i fredags och det var på tiden att vi träffade henne. Malva verkade känna igen henne. Det blev fika, innan jag och Jimmy åkte på fotbollsträning. Lite teknik och skott som uppvärmning och sedan spel. Mitt lag började inte alls bra, men i andra matchen var det vi som dominerade. Vi hade sedan svårt mot det andra lagets höga press och de utnyttjade direkt våra misstag. I sista matchen när det gällde att vinna, då taggade vi till igen och vann med 6-4 tror jag. Högt tempo framåt, men lite slarv bakåt. Anneli, Malva och min mamma hade varit på lekplatsen och gungat medan vi var borta. Vi åt mat och Malva visade upp det enda hon gör på beställning. Hur låter en dinosaurie? Inte många barn som lär sig det ljudet först?!:) Vi åkte hem vid 18-tiden, för jag skulle börja jobba natt.
 
Gåvagnen är kul!

Juluppladdning!

I lördags var vi bjudna på juluppladdning hos familjen Hopp. Jag och Malva var där först av alla. Erik och Malva gav varandra en jättestor puss direkt. Erik var sedan väldigt snäll och lät Malva låna alla hans leksaker. Efter ett tag kom Linn, Ella, Fredde och Emma och sedan dök resten upp under eftermiddagen. Det bjöds först på en massa kakor och bullar. Allt var hur gott som helst och Anna är grym på att göra efterrätter och baka. Malva som hade blivit snuvig på morgonen, var lite ledsen. Hon fick gröt och sov sedan i två timmar. Barnen fick sedan pasta med prinskorvar och vi äldre åt gulaschsoppa. Malva åt när hon vaknade och fick i sig mycket mat. Senare kom det fram hemmagjort julgodis! Hur gott som helst det också, men jag var för mätt för att smaka på allt! Anna borde nog byta bransch. Hon hade lätt fått mig som kund i så fall! Vi åkte hem vid 22-tiden. Det blev en lång och mysig juluppladdning! Mycket folk och många lekande barn.
 


Julavslutning och buffé

I fredags var det julavslutning på Kompassen. Malva och Jimmy var där och det var även tomten. Malva fick en blå plastbil. Det var dans runt granen också.
 
På kvällen var vi på asiatisk buffé med Peter. Riktigt gott och det fanns mycket att välja mellan. Maten var billig, men drickan dyrare. Peter och Jimmy beställde en stor läsk som kostade 55 kr. Den var väldigt, väldigt stor och såg ut som en liter. Malva smakade på lite av varje och gillade bäst melonen. Hon tyckte ändå mest om att vinka till Peter i taket. Det blev som en spegel med fönsterrutorna. Efteråt hann Malva leka lite i barnhörnan. Hela hon blev helt elektrisk och håret stod åt alla håll. Sedan blev det film hemma hos Peter. En speciell komedi (Ted).
 
Roligt att krypa under...

Julfika!

I torsdags åkte jag och Malva direkt när jag slutat och hämtade Kajsa, Lovetta och sen Elle. Det tog längre tid att ta sig genom Malmö än att ta sig till Sandby från Malmö. Väl framme så bjöds det på en massa godsaker. Jag smakade på allt och blev mätt på allt sött. Malva fick en minibaguette med ost. Kul att så många kunde komma. Det var länge sedan jag träffade några. Kvällen avslutades med julklappsspelet. En spännande omgång, där paketen förflyttades fram och tillbaka. Först hade man många och sedan knappt något. Jag och Lina fick bara ett paket var. Själv fick jag en skrapa med vante till bilen. Skönt att slippa frysa, om det kommer frost!. En del blev väldigt glada över vad de fick, medan andra hellre gav bort sina. Malva fick med sig en stor speldosa, som Jenny kunde vara utan. Malva gillar den i alla fall och benen gungar med i rätt takt när den spelar. En väldigt trevlig kväll och kul att träffa lille Malte! Nästa gång blir det med en ny liten tjej.
 
Malva spanade in alla paket och gillade mest snörena!
 

Cirkelfys!

I onsdags var jag för första gången på väldigt länge och tränade själv på Friskis. Jag hade tänkt träna med Elle, men det blev missförstånd vilket pass vi skulle på. Nu blev det tio stationer och tre varv. Vissa övningar jobbigare än andra. Bra variation och roliga övningar. Jag hade träningsvärk på insidan av låren i flera dagar efteråt. Ska försöka komma iväg några fler gånger och träna på Friskis. Skönt och tar inte så lång tid som att åka och träna fotboll.

Margit!

Igår på kvällen var vi och hälsade på Jimmys mormor. Malva hade inte träffat henne på ett tag, men verkade komma ihåg henne och ville fram och kramas flera gånger. Malva åt flygande Jakob som vi hade med oss och vi andra åt toscakaka, bullar och pepparkakor. Malva blev lite ledsen att hon inte fick smaka, men på julafton ska hon få en massa gott! Man fyller ju bara ett år en gång!:)
 
Soffmys med gammelfarmor!

Dömning och träning

I söndags var jag på Tomtecupen igen och dömde. Jag och Goran hade sju matcher i p03 på plan C. Väldigt blandade matcher. Några med väldigt högt tempo, andra med lägre, några spelare man fick lära mycket regler och andra lag som briljerade.
 
På eftermiddagen åkte vi på fotbollsträningen. Malva hade precis ätit och var glad och busig från början. Vi började med passningar och spelade resten. Mitt lag skulle göra mål på Stefan och stundtals var han en vägg. I slutet spelade vi tre avgörande matcher. Första blev lika, andra vann de och sista vann vi, så vi får väl säga att träningen blev oavgjord. Bra tempo med tanke på att några hade spelat många matcher dagen innan.
 
På fotbollsträning måste man ha fotbollsskor!
 
Efter träningen blev det mat i Sandby. Malva passade också på att hjälpa min bror att plugga. Det var hur kul som helst med hans miniräknare!

Trea i Tomtecupen!

I lördags spelade vi Tomtecupen i Kombihallen här i Malmö. Josse stod i mål, Emma N, Hallqvist, Tilda och Carro var backar och jag, Linnea, Matilda och Jönsson var anfallare. Vi hade hamnat i samma grupp som LB07 1, BK Vången 2 och Korpföreningen Malmö. Ett lag var solklart favoriter, men vi ville ge alla en match.
 
I första matchen mötte vi LB07 1, som spelar i Elitettan. Vi valde att spela med hög press. Tyvärr gjorde de mål direkt efter nedsläppet. Inte den starten man vill ha mot ett bra lag. Vi spelade sedan bra. LB07 blev stressade av vår press och spelade faktiskt bort många bollar. Vi hade inte mycket till anfallsspel, men Josse hittade rätt med flera långbollar. Efter en stund kom en perfekt boll upp mot mig och jag kunde nickskarva in 1-1. LB07 hade spelövertag och skapade några bra chanser, men hela vårt lag jobbade bra och Josse gjorde några riktigt fina räddningar. De gjorde sedan 2-1. Vi fortsatte med vår taktik. De var nära 3-1 några gånger, men även vi hade chanser. Jag var nära på ytterligare en långboll, Emma hade en frispark i bra läge och Tilda fick också en fin målchans, som gick precis utanför. Resultatet stod sig. LB07 var nog inte så nöjda med resultatet. Själva gjorde vi nog den bästa insatsen på väldigt länge. Tror inte vi kommer vara så nära att ta poäng av ett sådant bra lag igen...
 
I andra matchen mötte vi BK Vången 2. Ett ungt lag, som hade förlorat sin första match mot Korpföreningen Malmö med 2-0. Vi tog tag i matchen direkt och hade flera bra chanser. Jönsson tryckte in 1-0 efter en rörig situation framför målet. Det kändes som vi hade kontroll på matchen, men vi blev stressade i vårt anfallsspel. Tyvärr kvitterade Vången med ett snyggt skott. Vi fortsatte att jobba på och var det laget som hade mest boll. Tilda uppfattade sedan en situation bra. Hon kunde från långt håll lägga in bollen i mål, då målvakten var långt ute. Vi hade sedan många chanser att avgöra, men lyckades inte få dit bollen. Vången hade inte så mycket, men de var snabba i sina omställningar. I slutsekunderna, så kunde jag äntligen få in 3-1 och vi vann rättvist. Det borde ha varit några mål större marginal, men en vinst är alltid bra!
 
Sista gruppspelsmatchen blev avgörande för vilken placering vi skulle få. Korpföreningen Malmö hade vunnit med 2-0 mot BK Vången, men de hade också förlorat med hela 14-0 mot LB07 1. Det gällde för oss att inte underskatta dem och göra vårt jobb. Det blev en match med lågt tempo. Vi hade det mesta av spelet. Motståndarna backade hem långt med hela laget och gjorde det trångt framför mål. Det tog ett tag, men till slut spräckte vi nollan, då Carro från en dålig vinkel, pangade upp bollen i nättaket. 2-0 kom lite senare då jag hittade Linnea framför mål. Hon gjorde inget misstag och slog in bollen i mål. Vi skapade flera bra chanser och borde ha gjort fler mål, men vi vann enkelt med 2-0 och blev tvåa i gruppen.
 
Inför kvartsfinalen var det ovisst vem vi skulle möta. Grupp 3 var väldigt jämn. Alla kunde gå vidare inför sista omgången. Vi skulle möta vinnaren. Det visade sig att bli BK Vången 1. Linnea åkte hem, så Hallqvist flyttade upp i anfallet. BK Vången hade mycket boll i matchinledningen, men vi höll våra positioner bra. Efter bara några minuter tog vi ledningen. Hallqvist hittade mig ute på högerkanten och jag sköt in bollen vid bortre stolpen. Vi tillät Vången att ha fortsatt mycket boll, men de hade svårt att skapa chanser. De få skotten som gick på mål, räddade Josse. I slutet av matchen hittade Emma mig med en fin boll på en hörna och jag kunde sätta 2-0. En riktigt härlig vinst! Ytterligare en bra taktik som fungerade. En rolig sak med matchen var att en av domarna (Mehmet-Mohammed Culum) i höst har varit assisterande domare och fjärdedomare för Milan, Juventus, Ajax och Tottenham. Hade varit dumt att klaga på domarkvalitéen efter matchen då...:)
 
I semifinalen fick vi möta LB07 2. Ett ungt spelskickligt lag. De var väldigt kvicka och satte direkt press på oss. Ganska tidigt gjorde de 1-0. Vi försökte spela vårt spel och kom upp till några chanser. Emma hade en stenhård frispark på mål, men målvakten var rätt placerad. De utökade till 2-0 och vann rättvist. Det kändes som vi inte riktigt orkade spela med så hög press, som vi hade gjort mot deras förstalag. Vi gjorde vårt bästa, men det räckte inte och vi fick ladda om för bronsmatch.
 
I finalen möttes LB07 1 och 2 och LB07 1 vann med 6-0. Vi mötte Lunds BOIS och ville avsluta en fint genomförd turnering med vinst. Det började väldigt lojt från vår sida. De var mer på hugget och skapade de första chanserna. Det var ändå vi som tog ledningen. Jag spelade fram Hallqvist, som rullade bollen förbi målvakten. Vi var inte riktigt på tå sedan, för Lund kvitterade nästan direkt. Båda lagen var antingen trötta eller hade svårt att tända till. Många bollar spelades bort. Jag kom sedan fri och kunde skjuta in 2-1, men även den här gången så kvitterade Lund ganska snabbt. Matilda avgjorde sedan med 3-2. Lund gav oss en bra match och det var spännande ända till slutsignalen.
 
 
Jag tycker vi förtjänade en tredjeplats efter så många bra matcher. Vi var det enda laget som gjorde mål på LB07 1 och även höll nere siffrorna. De vann sina andra matcher med 4-0, 5-0, 6-0, 9-0 och 14-0. Alla som spelade gjorde det riktigt bra både defensivt och offensivt. Vi spelade verkligen som ett lag och blev vi av med bollen bestämde vi oss för att vinna tillbaka den direkt. En härlig turnering och kul att några var och hejade på oss under hela cupen. Nu tar vi snart lite julledigt!
 
 Nästan alla som var med på plan under dagen!

Lucia

I torsdags var jag och Malva på badet. Hon gillar verkligen att bada! På kvällen bakade jag lussekatter. Malva sov under tiden jag gjorde degen, men var vaken när de skulle rullas ut. Inte så kul, när det tog så lång tid. Två russin hjälpte inte så länge. Det blev 36 goda lussekatter! Malva betedde sig lite konstigt när de var klara. Ugnen var fortfarande lite varm och hon slickade hela rutan. Kanske var det skönt för tungan eller var smutssmaken på glaset god?!?
 
 
På fredagen var vi tidigt på Kompassen. En förskola från Seved gick luciatåg. Barnen var kanske 4 år. Hur söta som helst och väldigt duktiga på sångerna. Jag var riktigt imponerad. Hade nog börjat gråta om Malva är så duktig, om några år.:) Vi stannade kvar en stund och lekte.
 
På eftermiddagen träffade vi Petra på Triangeln. Det blev en runda på Stadium, en hamburgare på Mc Donald's och en god yoghurtglass på något nytt ställe. Vi gick sedan hem till oss. Det blev flygande Jakob och tv-tittande. En lugn och mysig kväll!
 

Emma och Katrin

Igår på kvällen åkte jag och Malva till Emma. Malva sov när vi kom dit och efter en stund kom Katrin. Cecilia som alltid brukar vara med bor ju i London, så vi fick klara oss utan henne. Emma hade gjort god paella och när Malva vaknade så fick hon också smaka och gillade det. Vi pratade mycket om resor, för båda Katrin och Emma har varit i USA i år. Till efterrätt bjöds det på tårta. Malva åt banan och verkade nöja sig med det. Sedan blev det lek på golvet och Malva var inte det minsta trött. Hon ville helst röra Emmas adventsljus, men även skivorna, datorn, tvn och fjärrkontrollen var kul. Alltid kul att ses och hoppas det blir snart igen!
 

Öppna förskolan!

Jag och Malva har varit på Öppna förskolan mycket i veckan. Hon har varit både groda och sockerbagare på sångstunden. Efteråt har vi stannat kvar och lekt och hon älskar att springa omkring när hon håller mig i båda händerna. Hon kan även stå själv korta stunder, då hon hittar någon intressant sak att hålla i, för då glömmer hon att hålla i mig eller i något annat. Inte så många sekunder, men det dröjer nog inte länge innan hon står helt själv, för hon verkar ha hittat balansen. Igår när vi var på väg hem, så kom två poliser på motorcykel, för det hade varit inbrott på Kompassen på natten. Vi passade på att ta ett kort...
 

Nobeltisdag!

Andra tisdagen i månaden och det var dags för tjejtisdag. Vi var bjudna på Nobelmiddag hos Anna Hopp. Alla var uppklädda och det bjöds på bubbel och god mat. Mellan måltiderna blev det snack och lite tittande på den riktiga Nobelmiddagen. Det jag längtat mest efter var Annas efterrätt och det var värt att vänta, för den var riktigt god. Menyn var sparrissoppa med bröd, fylld fläskytterfilé med fetaost och soltorkade tomater toppat med knaperstekt serranoskinka och till det sallad och sås och efterrätten var randig chokladterrin med rostad krisp och vaniljkräm. En väldigt trevlig kväll och jag och Celia var hemma först halv tolv.
 

Avslutning på Fetknopparna!

I tisdags var det sista gången på Fetknopparna. Vi var på Botan i Lund. Det bjöds på äppelmos till barnen och vi vuxna fick glögg och pepparkakor. Vi gick på upptäcksfärd i växthuset. Stor skillnad på klimaten i de olika rummen. Vi tittade på alla växter, fiskarna i dammen, fåglarna, en ödla och en groda. Roligast var fiskarna i dammen och Malva var på väg i flera gånger. Hon verkade inte förstå skillnaden på att hoppa i dammen och bassängen på badet. Efteråt gick vi och åt på en restaurang med Ida och Malte. Malva sov ända till jag skulle ta sista tuggan på kakan.
 
Trötta barn!

Fotboll!

I söndags var min sista jobbdag innan frivecka. Vi tog sedan bilen till fotbollsträningen. Vi började med teknik i straffområdet och sedan spel resten. Mitt lag hade väldigt svårt att göra mål och det dröjde flera matcher innan vi lyckades göra mål. I slutet var det istället vi som trycke in flest.

Vi var sedan i Sandby och åt lax. Lussekatter och pepparkakor blev det sedan.

På kvällen var det dags för första omgången av julturneringen. Gustav kunde inte, så Lukas gjorde comeback. Vi mötte ett lag som hade vunnit tvåan, men de var inte speciellt bra. Vi ledde med 3-0 i paus, trots många missar. I andra halvlek dubblade vi snabbt målskörden och till slut blev det nog 8-0. Enkel match, men skönt med sådana ibland!

Julmys!

I lördags var det julmys i Bunkeflostrand. Jimmy och Malva var där kl 15, för då startade pepparkaksbaket. När jag kom så höll barnen på att dekorera pepparkakorna. Man såg knappt att det var pepparkakor, för det var så mycket ovanpå. Malva fick smaka en liten pepparkaka och gillade den. Vi åt sedan julmat. Tapasinspirerat. Väldigt gott och kul med lite variation från vanlig julmat. Det fanns såklart köttbullar, prinskorvar och skinka. Det var mest det Malva åt, plus lite smörgås med ost. Tillefterrätt blev det cheesecake med apelsinsmak och pepparkaksbotten. Väldigt smaskigt! Sedan blev det julklappar till barnen. Malva var mest intresserade av Ronjas paket, men hon var inte lika förtjust i att Malva skulle suga på hennes nya saker. Malva fick en snygg klänning med en body och strumpbyxor till. En rolig leksak, som var en äggkartong. Efter ett tag övergick Malva till att leka med den och verkade gilla att lyfta på äggskalen. Kvällen slutade med julklappsspelet. Det bjöds på många skratt. Paketen förflyttades hela tiden fram och tillbaka. Plötsligt hade någon många, för att sedan vara utan. Vi delade sedan så att alla fick ett var. Jag och Jimmy fick en bakform och en chokladask! En väldigt trevlig kväll!
 

Blåsigt värre...

Förra veckan blev det mest jobb. Jag var ledig på förmiddagarna och hann med att gå till Kompassen med Malva några dagar. I fredags var vi istället och badade. På vägen dit höll Malva på att blåsa iväg. Tur att jag höll hårt i vagnen, när den lyfte på ena sidan. Badet var hur kul som helst. Det nya var att hoppa från kanten, när jag höll henne i armarna. Jag lyfte upp henne direkt och hon skulle ner igen. Till slut böjde sig benen redan innan hon hade hunnit ställa sig upp.
 
Malva ville inte stanna när jag skulle till jobbet!

Jul-tema!!

I fredags var jag och Jimmy på julbord med Gripen på Kajutan i Limhamn. Det var mycket folk och det bjöds på mycket god mat. Tyvärr kändes det som jag blev mätt alldeles fort, men jag hann med lite av varje. Malva var hos Jimmys mamma och när vi kom vid halv elva, så sov hon gott i hennes famn. Malva hade skött sig och får nog komma fler gånger!
 
 
På söndagen var jag på Tomtecupen halv åtta, för att döma. Det var p01 och en match f97. De flesta matcherna var jämna och schyssta, men vi hade ett rött kort. Jag stannade sedan kvar och Jimmy och Malva kom dit. Vi hejade på HBK/HIF som spelade i F97-klassen. De förlorade första med 2-0 mot Eskilsminne. Nästa match blev vinst med 3-2 mot BK Vången. Sedan förlust mot Uppåkra/Staffanstorp med 3-1 och även mot BSH Österlen med samma siffror. Själva var jag, Jimmy och Malva och åt brunch på Systrar och Bröder med Linda och Jill. Väldigt gott. Speciellt pannkakorna! Malva gillade leverpastejsmörgås, men spottade ut ägget. Inför sista matchen krävdes en stor vinst för att gå vidare. Det blev vinst men bara med 1-0 mot Hyllie IK. Tyvärr gick vi inte vidare, eftersom Uppåkra/Staffanstorp hade bättre målskillnad. Alla matcher var jämna, så vi hade lika gärna kunnat gå vidare. Bra jobbat av de som spelade!
 
På kvällen var jag på Julgalan på Arenan med jobbet. Vi åt först jultallrik. Gott, men lite! Det blev lite misslyckat då vi skulle ha Platina, men hade fått brons och innan det blev påkommet, så var det försent. Tur att jag åt julbord dagen innan, så jag inte var lika sugen. Sedan var det show. Riktigt bra! Robin och Gina ledde det. Timbuktu, Darin, Agnes, Andreas Johnson, Jill Johnsson, Lasse Berghagen och Pauline sjöng sina kändaste låtar, några nya och några jullåtar. Efteråt träffade jag lite folk jag kände, innan kvällen slutade då jag fick en öl över hela benet, så jag bestämde mig att ta mig hem.
 
 
På söndagen (första advent) var det dags för dömning på Tomtecupen igen. f99 och p97. Jämna matcher och riktigt högt tempo speciellt i den ena p97-matchen. Även nu blev det ett rött kort...
 
På dagen var det träning i Harlösa. Först passningar som uppvärmning i fyra led med olika löpningar. Vi spelade unga mot gamla, efterhand bytte vi lite folk. Bra tempo och snygga anfall. Även försvaret fungerade bra, så det blev inte jättemånga mål. Efter träningen åkte jag till Sandby. Mamma och Pappa var inte hemma, men jag fick låna nyckel, så jag kunde äta innan det var dags för korpen.
 
Kvartsfinal i mixcupen. Malin och Claudio hoppade in "som vanligt" och även en kille som hette Stefan var med. Vi skapade mängder av chanser, men de flesta skotten gick utanför. Efter ett tag gjorde Claudio mål. De reducerade till 1-1. Vi gjorde sedan 2-1 och 3-1. De reducerade en gång, men jag vi vann sedan ganska säkert med 5-2. Själv gjorde jag inget mål, men spelade fram till Lina som gjorde mål. Tyvärr blev det förlust i semin med 6-3 mot Fernströms hjältar på måndagen. Bra ändå av er som spelade! Nästa gång så slår vi dem!:)
 
Pigg Malva, som inte vill sova...

RSS 2.0