1:a i Askecupen!

I söndags var vi i Hörby och spelade Askecupen. Alla mötte alla, så fem matcher var. Inte något att skylla på att vi hade en tuff grupp. Flest poäng i slutet blev vinnaren, så det gällde att ge allt i alla matcherna.
 
I första matchen mötte vi Sösdala IF. Vi tog direkt tag i matchen och spelade med högt tempo. Mycket rörelse, gjorde att vi skapade många chanser. Deras spelare jobbade hem bra och täckte flera skott, men till slut fick vi hål på dem. Emma N spelade fram mig på kanten och jag sköt 1-0 vid första stolpen. Emma N gjorde sedan 2-0 även det vid första stolpen. 3-0 gjorde jag i slutet, när jag kom helt fri från halva planen.
 
Nästa motståndare var Stehags AIF. Det blev en väldigt jämn match med chanser åt båda hållen. Ganska tidigt hittade Lindell in till Jönsson vid bortre stolpen, som enkelt kunde slå in bollen i mål. Lotta gjorde några grymma räddningar. Alla kämpade hela matchen och vi lyckades hålla undan.
 
Sedan var det Torns IF, som stod på tur. De hade förlorat stort mot Hörby och vunnit ännu större mot Sösdala IF, så vi visste inte riktigt vart vi hade dem. Vi tog direkt tag i matchen och förde spelet. Jönsson hittade Lindell, som hur snyggt som helst klackade in 1-0. Vi fortsatte att skapa chanser, men Torn kontrade bra och gjorde 1-1 när vi missade i hemjobbet. Även 1-2 kom när vi inte pressade bollföraren. Vi spelade ändå bra och skapade en del chanser. Själv borde jag gjort mål på friläge och några andra hade också vassa chanser. Jag tycker att vi var värda minst en poäng, men surt nog ville det sig inte. Vi hade tappat greppet om turneringen, men en vinst mot Hörby FF skulle ändra på det.
 
Hörby FF var nästa lag att möta. Matchen kändes mer avvaktande än mot Stehag. Deras lagkapten tog hela tiden djup och gick sällan upp, så det blev en annorlunda match för oss anfallare. Det var chanser åt båda håll. Lindell spelade fram mig väldigt fint, men målvakten kom ut, gjorde sig stor och räddade. Lotta gjorde den ena räddningen efter den andra. Två efter varandra var helt omöjliga. Lika var bra för Hörby, men vi behövde vinna. Med kanske 20 sekunder kvar fick Tilda bollen och avancerade. Hon hade två spelare med sig. Hörbyspelarna bara backade och till slut så sköt Tilda. Bollen touchade deras back, fick en skruv så bollen gick in precis vid ena stolpen. Vilket härligt mål! Snabbt hem och försvara de sista sekunderna och sedan riktigt glädje efter slutsignalen. Det är sådana här matcher man vill vinna!
 
I sista matchen hade vi Löberöds IF, som inte hade mycket att spela om, men Harlösa och Löberöd vill aldrig förlora mot varandra. För oss gällde det att ta tillvara på läget vi själva gav oss med vinsten mot Hörby FF. Det stod mellan oss och Torns IF, om båda vann sina avslutande matcher. Vi hade lika målskillnad, så många mål i vår sista match satte press på Torn. Vi började med hög press och tog tag i spelet direkt. Tidigt hittade jag Matilda, som hade tagit en bra löpning. Hon spelade fram E Stenkil framför mål och det stod 1-0. Vi fortsatte att spela bra. Amanda hittade Lindell och vi hade 2-0 med mycket tid kvar. Vi fortsatte spela bra, men det dröjde innan nästa mål kom. Löberöd hade några kontringar, men Lotta hade inte så mycket att göra i den här matchen. 3-0 kom när jag fick en bra boll ute på högerkanten, när målvakten kom ut, så vinklade jag bara bollen förbi henne och den gick långsamt in i mål. I slutet hittade jag Lindell, som spelade fram Stenkil till sitt andra mål i matchen. 4-0 kändes ganska tryggt inför avgörandet.
 
Torn mötte Stehag och kunde vinna med tre mål utan att vi skulle tappa 1:a platsen. Det stod 0-0 länge. I slutet gjorde Torn 1-0 och 2-0 ganska snabbt. De var nära 3-0 med minuten kvar och då hade det blivit riktigt nervöst, men nu hände istället inte mycket mer.
 
 
Ett onödigt poängtapp mot Torns IF, annars gör vi det ritkigt bra. Många målskyttar, riktigt bra lagjobb och så hade vi turneringens bästa målvakt. Lotta var helt grym i söndagskväll och belönades helt rättvist med tränarnas pris för bästa spelare. Emma Lindell fick också pris med en annorlunda motivering. Det behövde inte vara en spelare som utmärkt sig spelmässigt, men som hade varit trevlig mot domare, motståndare och medspelare. När vi hörde att det var någon i vårt lag, så var det nog inte så många som gissade på Lindell, så vi kan säga att hon fick det för sitt snygga klackmål! Vi fick en stor pokal och 3000 kr i prispengar! Tack för en roligt cup! Heja oss!
 
Johanna tog en av segerbilderna

Julmys med kusinerna!

I lördags var jag och dömde Skånecupen i träningshallen vid Baltiska. Det var p12 som spelade och riktigt fin teknik i flera av matcherna. Det blir färre mål med mindre mål, men annars rolig fotboll.
  
Kul att leka hos grannarna. Tänk att få klä ut sig till Elsa!:)
 
På eftermiddagen åkte vi till Bunkeflostrand för julmys med kusinerna. Marina hade fixat fondue. Malva åt pommes och Vide lite av varje. Väldigt gott tyckte i alla fall och jag Jimmy! Jennifer var sedan tomtenissa och delade ut några paket. Jennifer och William fick pengar av oss, eftersom det stod högst på deras önskelista. Malva fick ett par svarta finskor och en söt klännig. Hon bytte om direkt. Vide fick svarta byxor, en rödsvartrutig skjorta med fluga och en röd tröja. Väldigt fint! Vi åt glass, grädde, bananer, såser och strössel till efterrätt. Jag och Malva hade också bakat kladdkakemuffins, som vi hade till. Det var mycket bus av våra barn och två söndriga glas. Vi hade inte så lugnt, så vi får träna dem i att lyda och ta det lugnt!:) Annars mysigt med julmys!
 

95-årskalas

I fredags fyllde min mamma och Jimmys mormor år. Vi var bjudna till Elysée kl 18. Som vanligt hade vi ett långbord. Malva satt med alla barnen och kände sig stor. Som vanligt mycket gott. Jag åt röding med risotto, Jimmy planka och barnen delade på köttbullar med pommes. Malva åt bara pommes och Vide smakade några köttbullar och fick mos av Jimmy. Vide ville inte sitta still, så han fick mest sitta hos mig. Malva ville mest ha sin fanta med sugrör. Hon var sedan jätteduktig och gick själv och frågade efter ett sugrör till Jimmy och ett till Vide. Modigt! Efter maten fick barnen glass. Sedan gick vi hem till Margit och åt tårta. Trevligt! Barnen busade och for omkring. De större barnen var så snälla mot Malva och Vide. Margit fick många fina presenter och vi sjöng för henne. Malva sjöng alldeles själv vi gratulerar. Hon fick till och med in Margit i texten. Vid niotiden så däckade Vide i mitt knä och en stund senare så åkte vi hem.
 

Malva 3 år och Julafton!

Jag började med en halvdag på jobb. Strax innan 13 kom jag hem, så fixade vi det sista och åkte mot Sandby. Vi hämtade Mikael på vägen. Malva hade inte sovit något och somnade inte i bilen heller. Vide sov hela vägen. I Sandby satt det ballonger i fönstret. Malva var jätteglad och sprang in. Hon började med att öppna presenter från Mikael, mormor, morfar och min moster (Gunilla). Vide fick duplo i försenad födelsedagspresent. Han var nöjd med traktor och klossar, men hjälpte gärna Malva att öppna sina presenter. Malva fick pyssel, Elsapyjamas, strumpbyxor, Bamses gympaspel, Elsaväska med klämmor och diadem av Mikael och de hamnade direkt i håret. Vi åt sedan lussebullar, kakor och tårta. Min pappa hade gjort en jättefin tårta med en snögubbe och Malva sa direkt att det var Olof.
 
 
Efter maten tittade vi lite på Kalle Ankas jul. Malva satt stilla länge, men Vide for runt. Vi väntade sedan på tomten och till slut knackade han på fönstret. Malva var helt till sig. Lite försiktigt öppnade hon dörren och tittade med stora ögon. Hon gjorde allt tomten sa och svarade snällt på frågor. Hon lämnade sina fyra nappar vi hade med oss utan att säga något. Malva hjälpte till att dela ut paket och var lycklig över att få så många. Vide var nöjd med sina. När tomten skulle gå hoppade Malva snällt upp i knät för fotografering, men Vide hade inte alls lust att sitta där så han slingrade sig snabbt loss och gick tillbaka till pappa.
 
 
Malva som inte hade sovit något på hela dagen, började sedan bli trött och ville ha napp. Till slut låg hon bara på golvet och skrek. Då ringde mormor i Elsa-mobilen och frågade tomten om inte Malva kunde få tillbaka en napp. Det visade sig att han hade tappat en precis utanför dörren. Malva var hur nöjd som helst igen. Vi åt sedan julmat. Vissa mer än andra. Riktigt gott och inte så mycket fet mat som jag åt sist, så jag blev inte helt proppmätt. Malva och min mamma satte sig sedan i soffan och läste. Födelsedagsbarnet somnade snabbt. Vi stannade en liten stund till och åkte sedan hem vid 20-tiden. Jag och Jimmy avslutade kvällen med att titta Fifty shades of Grey. Malva kom upp efter en stund, men somnade lika snabbt igen. Själv somnade jag också, så missade slutet på filmen. Får se klart det snart!
 
Hoppas alla hade en mysig julafton! Förutom att barnen har fått alldeles för mycket julklappar och presenter, så har vi också haft en riktigt bra jul!:)
 

Träning och julmys!

Förra helgen jobbade jag mina sista nätter och på söndag eftermiddag kom Marina och Jennifer på besök. Vi åt taco och Malva var jätteglad att Jennifer var där. Tänk att ha en stor kusin att se upp till!
 
På måndagen var vi på Kompassen. Vi bakade pepparkakor och de försvann snabbt ner i Malvas mage när de var klara. Malva gjorde också ett julkort, som vi överlämnade till Mikael på Möllan.
 
På kvällen var jag på fotbollsträning. Första på väldigt länge och första som Ali höll i. Vi började med en passningsövning. Det kändes som jag sträckte framsidan av vänsterlåret. Jag hade haft så mycket träningsvärk från utfallssteg med vikt, så skulle nog behövt värma upp benet. Jag tog det lite lugnt på resten av träningen, så jag slog aldrig upp skadan mer. Kul träning med bra fart!
 
På tisdagen hade barnen Lucia-firande på förskolan. Jag var på crossfit-träning och sedan julbord på jobbet. Woden var Amrap 22 min av 10 m handstand walk, 15 fällknivar, 20 DB musclesnatch (20/15) och 25 s L-häng. Jag skalade på alla övningar. Jag gick på händer runt en låda med knäna på, fällknivar med böjda knän, 10 kg och körde med böjda ben i 90 grader på sista. Riktigt jobbigt ändå och hann drygt sju varv. Julbordet var gott, men väldigt mäktigt, så jag tog aldrig av det varma.
 
 
På onsdagen var jag på crossfit igen. Team-wod. Jag körde med Mats. Vi skulle först göra 10 varv av 250 m rodd och 15 front squat med 50/35. Jag körde med 25 kg tror jag. Riktigt jobbigt, men jag tycker det gick helt ok. Stod på en vikt, för att få upp hälarna lite. Man bytte efter varje varv. Det hela avslutades med wall ball squat. 150 stycken 10/8 kg. Jag körde med 6 kg och fick ta flest, eftersom Mats hade avslutat den förra övningen. Vi var klara på 26:16. Max var 30 min. Jag julhandlade sedan lite snabbt på Ikea.
 
På torsdagen var det julfest på förskolan. Jag lämnade vid halv tio och åkte sedan och tränade cf igen. Den här gången var det bänkpress. Man skulle göra 5 femmor och hitta sitt max. Själv kände jag mig rätt svag och klarade bara 27,5 kg. Två var lätt med lite tyngre, men fem gick inte. Woden var Amrap 8 min av 8 pushups, 8 kb-svingar (24/16). Jag gjorde armhävningarna med knäna och svingarna med 12 kg. Sjukt jobbigt fast jag körde med knäna, men hade kunnat ha 16 kg. Jag hann med 11 varv.
 
 
Efteråt handlade jag det sista inför julen på Jägersro och var på medarbetarsamtal på jobbet. Jimmy var på julbord på Bigbowl med jobbet på kvällen.
 
På fredagen var Malva, Vide och jag på julfest på Kompassen. Malva gjorde ett julkort till mormor och sedan kom tomtemor. Även om hon såg väldigt snäll ut, så var många barn lite rädda. Vi dansade runt granen och det var full fart på Malva. Vide ville bli buren. Sedan var det utdelning av julklappar. Vide ville inte ta sin utan vände på huvudet, så jag fick ta hans. Ägg som låter när man skakar fick dem. Ett gult och ett brunt. Vide lyckades sedan välta julgranen och blev lite rädd när den kom över honom, men jag lyckades fånga upp den så att den inte helt välte honom.
 
 
Jag och Malva bakade lite pepparkakor när vi kom hem och sedan kom Petra och vi åt taco. Gott och trevligt! Senare på kvällen kollade vi Unbroken. Bra film, men ingen film som gjorde oss speciellt glada!
 
 
 
På lördagen tränade jag crossfit på dagen. Jimmy, Malva och Vide var med och tittade. Jag körde med 35 kg och lyfte knäna upp till midjehöjd. Själv var jag först på 11.50, men lättare när man skalar mycket. På vägen hem skulle vi hämta sushi, men det gick inte utan att ringa så det blev mat på burger king. Kvällen blev nyttigare med lag och ris.
 
 
Söndagen var fullproppad. Först var jag på fotbollsträning. Riktigt rolig och bra fart. I mitt lag var det Linnea, Evelina, Amanda H, Jessica och Stefan. Själv känner jag mig i bättre och bättre form. Vi var bra med i alla matcher med undantag av näst sista, då vi klappade ihop lite. Det blev många mål framåt och riktigt bra jobb defensivt.
 
Sedan hade vi julmys med julklappsspel hos Olinda med "gamla" HBK-are. Många gravida, så till våren blir det tre små bebisar. Riktigt trevligt och mycket godsaker och snack. Tur att jag har tränat mycket inför jul, när så mycket gott ska ätas. Julklappsspelet var spännande som vanligt. Den här gången fick jag två paket, trots att jag blev av med ett i slutsekunderna. Själv fick jag ett par ullsockar och en twistpåse. Mycket fina saker fanns med i spelet. Det blev stor skillnad att vi hade det dubbla priset på julklapparna! Jag fick sedan stressa vidare till nästa julmys, så jag fick lämna lite i förtid.
 
 
Nästa ställe var Sandby och lite julafton med familjen. Min syster och hennes familj ska fira julafton i Stockholm, så hon och Meja var nere söndag till tisdag. Vi åt först god mat. Potatisgratäng med kycklinggryta. Barnen öppnade sedan några julklappar. Meja fick en body, en pyjamas och en lilleskutt av oss och blev jätteglad!;) Vide fick fina kläder och en blå spade, som han sedan sprang omkring med. Malva fick lite pyssel, glittriga strumpbyxor och en par silvriga finskor med glitter. Hon älskade dem och ville helst sova med dem på. Vi åt sedan chokladpuddig med grädde, hallon och apelsin. Malva, som knappt ätit någon mat, orkade nu plötsligt hur mycket som helst. På kvällen hade vi julklappsspel. Malva var med mormor och gillade inte alls när någon tog paket av dem. Det kom några tårar, men det gick över ganska snabbt när hon kunde ta nya. Själv fick jag ett paraply, diskunderlägg, litersmått och en fryslåda. Jag och barnen sov i Sandby och hade mysig frukost, innan det var dags för sista dagen på förskolan. Själv skulle jag jobba. Hela jul- och nyårsveckan.
 
 
 
På lillejulafton kom farmor och Bosse och hälsade på. Tidigare när jag frågat om det gick bra, om farmor kom med julklappar dagen innan, så svarade Malva lite ledsen att hon ville inte ha julklappar av farmor utan av tomten. Nu sa farmor att tomten hade så många julklappar att de hade bett farmor komma med några dagen innan och då gick det bra. Direkt så började Malva öppna ett paket, men vi ställde undan dem och åt först lasagne. Sedan av det paketöppning. Pengar av gammelmormor och Inga och Peter. Johanna, Tobbe och Kellan hade också skickat med sina julklappar till barnen. Malva började att öppna ett med en Elsa-mobil. Hon var helt frälst och även Vide, så de glömde helt bort de andra paketen. Efter en stund så fortsatte vi. Då öppnade Malva ett med en dansande och sjungande Elsa-docka. Den for omkring på golvet med båda barnen efter. Själv tyckte jag att det kunde ha varit lite lägre ljud...;) Vide fick en en fin fleece och pyjamas och en leksak, som vi hade när vi var små. Man slår i "spik" med en hammare och vänder på stället, så kan man slå ner dem igen. Malva fick även en fin pyjamas och fleece. Sista paketet var en Elsadocka, som man kunde fixa håret på. Borsta och sätta upp klämmor. Även den hade hon tid att leka med en stund. Vi åt kladdkaka och grädde, innan Marianne och Bosse åkte hem. Malva fortsatte att leka med mobilen tills hon somnade. Vide däckade trots allt plingande.
 
 

Fredagsnöje!

Igår hämtade jag barnen vid 15. Vi snabbade oss till bussen och åkte in till Hyllie. Där bytte vi till tåg mot centralen. Med undantag av att tåget stod still i en kvart på Hyllie, så gillade Malva och Vide det. Det var Malva som bestämde att vi skulle åka buss och tåg. Hon älskar det! Vi mötte Jimmy vid centralen och bytte busskort mot bil i Västra hamnen. Jimmy skulle på afterwork och vi skulle handla snabbt. Det gick sådär. Först burkpantning. Så roligt som det var, så får vi nog börja samla burkar. På vägen bytte Malva en korg man drar, till en liten vagn med flagga och sedan såg hon något helt fantastiskt. En bil framför en vagn. Den skulle hon helt klart ha. Först fick vi gå och lämna deposition i kassan. Sedan körde vi in i affären. Vi hittade snabbt de få sakerna vi skulle ha, men med bananätning och byte av förare så tog handlingen lång tid. Ibland roar småsaker. Vi var hemma halv sju och jag var riktigt hungrig.
 

Lunds SK - HBK/HIF

Igår på kvällen spelade vi en testmatch på konstgräset på Smörlyckan mot Lunds SK. De är nästa år nykomlingar i vår serie. Vädret var lite regnigt och blåsigt, men inte så kallt och det mojnade efterhand. Först var vi bara elva spelare, men under uppvärmningen dök också Sandra E upp. Vi startade med Lotta - Eve, Jessica, Tilda, Linnea - Matilda - Lindell, Emma N, Emma S, Sanna - jag. 
 
Vi kommer in bra i matchen och har tidigt några fina anfall. Vi håller ihop laget bra och Lund skapar inte så mycket. Efterhand hittar de lite luckor i vårt lag och ställer om snabbt. Ofta stoppar backlinjen anfallen, men även Lotta gör flera fina ingripanden. Vi har någar hörnor, som Emma N slår in bra. På den första vänsterhörnan skruvar hon bollen mot mål. Jag är först på bollen och får den på kinden, så att den går in. Emma N har även en fin frispark, som hon lyfter över deras backlinjen, men vi lyckas inte nå bollen. Lindell är som vanligt vindsnabb ute på kanten och ställer till problem för hemmalaget. Även Emma S tar flera bra löpningar och en är nära att bli målchansutvisning, då deras back är på hennes ben när hon är på väg att springa sig fri. Lund är också på väg igenom, men Linnea stoppar anfallaren tvärt. Deras frispark i farligt läge skjuter de rätt i muren. I slutet av halvleken, så skjuter Lund och vinden tar bollen lite, så den går in vid första stolpen. Lotta gör sedan en riktig bra räddning, när hon räddar ett hårt välplacerat skott. En ganska jämn första halvlek, där vi jobbar på bra.
 
I andra halvlek kommer Sandra E in på en kant och vi byter till 4-4-2. Matilda och Emma S flyttar upp ett steg var. Sandra kommer väldigt bra in i matchen och visar snabbt sin spelförståelse. Lund har mest boll och skapar en del farliga chanser. De gör 2-1 på ett skott utifrån. Lund trycker på för fler mål, men jag tycker vi ändå står upp bra och börjar komma till några lägen. Vi kvitterar sedan efter ett underbart anfall. Evelina kastar till Matilda på mittplan. Matilda hittar Sandra E med en fin boll. Sandra spelar ut till Lindell, som direkt hittar mig framför mål. Jag har helt öppet mål och kan enkelt göra 2-2. Det känns som vi är på gång, istället gör Lund 3-2 på ett skott, som får en väldigt konstig bollbana. Senare kommer även 4-2 på ett långskott, som Lotta är på med fingerspetsarna. Lotta räddar oss sedan från fler insläppta mål med frilägesräddning och en grym fotparad.
 
Vi orkar inte riktigt, men stundtals spelar vi bra fotboll. Nu laddar vi för några inomhuscuper!

Crossfit

Nu börjar det äntligen vända. Jag har sovit länge på dagarna och förkylningen känns snart helt borta. I onsdags var det sista gången på introkursen. Vi testade ringdips, ringrodd, wallballs squat och marklyft. Woden var 5 marklyft (24 kg), 10 wallballs (4 kg) squat och sedan 200 meter löpning. Själv hann jag drygt 6 varv plus marklyften och wallballs squat.
 
Idag var jag på mitt första "riktiga" pass. Har bundit mig i tre år, så här ska det tränas. Nu ska jag komma i form igen! Löpning med olika rörelser som uppvärmning, så jag kände mig hemma. Sedan knäböj med en stång med vikter (front racked lunges). Jag körde med 40 kg och det blev riktigt tungt i slutet. man skulle göra 6 steg x 7. Eftersom jag inte har så bra teknik att få upp stången, så fick jag ha en ställning. Woden var Amrap 4+4 (2 min vila) 10 f.racked lunges (jag hade nu 20 kg, men det blev riktigt tungt i slutet) 5x5 m shuttlesprint, 10 tuck jumps (hopp med höga knän), 5x5 m shuttlesprint. Jag hann precis sju varv.
 
Jag har haft mysig med barnen på eftermiddagarna. En dag bakade vi nya lussekatter och idag byggde jag ihop ett pippihus till Malva, som vi har ärvt av Jennifer och William. Ögonen lyste på Malva och hon satt länge och lekte med gubbarna. Vide störde mest. Drog av tak och väggar och släckte lampan hela tiden.
 

Förkylt och blåsigt

I onsdags var öppethus med julpyssel på förskolan. Jag var där själv och det var inte lätt att göra smällkarameller med två lite trötta barn i knät. Det blev bara en till Malva. Sedan målade vi kottar och dekorerade med glitter och pärlor. Vi avslutade med pepparkakor, clementin, glögg och saft.
 
 
På kvällen var det Malvas gymnastik och dags för min andra gång på introkursen på crossfiten. Vi gick igenom olympiska lyft. Clean, jerk och snatch. Krävs en del koordination. Vi gjorde rörelserna med bara en pinne och sedan stången som vägde 10 kg. Ändå lite tungt efter ett tag.:)
 
På torsdagen var det Vides tur att gå till tandläkaren. Jag hämtade tidigare på förskolan och så tog vi bussen till Södervärn. Vide tyckte det var roligast att släcka lampan inne hon tandläkaren. Han visade sina tänder och hade fått två kindtänder och de andra två var på väg. Han valde en grön tandborste med grön tandkräm och Malva fick också välja. Hon valde en rosa tandborste och en lila tandkräm. Mycket otippat!;)
 

I lördags tränade Jimmy crossfit. Barnen vilade upp sig under tiden. Efteråt åt vi Kinamat på Jimmys favoritställe. Malva åt mest ris och gillade friterade bananer med glass. Vide åt som vanligt massor. Vi var sedan på glöggmingel hos Celia, Johan och Truls. Mycket folk och supergoda lussekatter. En väldigt trevlig tillställning!
 
I söndags var det avslutning på Knopparna. Blåsigt och lite småregnigt. Vi grillade korv. Malva åt bara bröden och Vide mest korv, så det jämnade ut sig. Några sånger och bus hanns också med. Efteråt var jag i Kombihallen och dömde futsal. F04 och P02. Ganska stor skillnad på tempo. Bra tempo och stämning mellan lagen.
 
 
Min förkylning kändes bättre i helgen, men nu börjar halsen kännas igen och ögonen är röda. Tycker jag har varit "sjuk" tillräckligt nu, så jag hoppas att bli helt frisk snart!
 
 Vide gillar att härma. Hoppas det fortsätte!:)

Tandläkaren och skogen

 I fredags var det dags för Malvas andra tandläkarbesök. Första gången hos en tandläkare. Hon går nog ute på Hyllie. Hon var lite blyg när vi kom dit, men det släppte snabbt. Så duktiga de var där. De pratade bara med Malva i början. Hon fick direkt en ballong och Vide en annan. Hon fick testa att spruta vatten. Sedan var hon jätteduktig på att gapa. Tandläkaren frågade hur många tänder hon hade och hon svarade helt säkert tre. Han sa att det var 20. Hon hade inga hål, men typiskt "napp"-bett. De rekommenderade att hon slutade med napp innan hon är fyra och det ska vi väl klara av. Tre tror jag blir svårt. Hon älskar dem mer än någonsin.
 
Efter tandläkaren var vi på Kompassen och Malva var inte på toppenhumör. Vide for runt och lekte överallt. Malva målade två teckningar. En till Mikael och en till Jimmy. Efter Kompassen var vi på Möllan och träffade Mikael. Sedan var vi hemma och kollade in lägenheten. Snyggt och bra läge. Malva fick sedan ett par vinterskor på hemvägen. Barnen sov som stockar i cykelvagnen.
 
På lördagen var jag och dömde Tomtecupen. Första inomhuscupen för mig, eftersom jag kände att jag inte hade tid när det var Olympiccup. Mycket att tänka på, men det kändes som det gick bra.
 
På eftermiddagen åkte vi ut till Häckebergasjön, för reflexrunda och kvällseld. Det hade regnat hela dagen, men hela tiden vi var ute var det uppehåll. Kallt i vinden och ganska blött. Barnen var inte på toppenhumör nu heller. Vide håller på att få kindtänder, så kan vara det eller att han fortfarande är förkyld. Vi åt tacopaj och lite senare grillade vi korv. Barnen sprang omkring och lekte och satt i vindskyddet och åt. Malva gillade i alla fall reflexrundan. Vi hade så mysigt när vi gick med ficklampa och lyste på alla reflexerna. Vi kom hem strax innan åtta och hela familjen gick och lade sig. Själv kände jag mig inte alls bra, men nu har det äntligen vänt åt rätt håll igen.
 
 
I söndags var det rörelsetema på Knopparna. Jag, Malva och mormor var där. Malva var fortfarande inte på topp och ville ha napp och bli buren av mormor. När hon fick hoppa upp och ner på några stora stenar, så vände det och allt verkade helt bra. I affären på vägen hem, så var det riktigt kul att få köra den lilla vagnen.
 
På kvällen var barnen hos Mikael och Annica, när Jimmy var på bio. Det hade varit jättekul, så Malva vill dit igen. Själv jobbar jag natt i två veckor.
 
 
Igår var barnen hos Marianne en stund på dagen, eftersom förskolan var stängd och jag behövde sova. De hade varit på lekplats i blåsten. När jag kom vid tvåtiden, så hade Tobbe, Johanna och Kellan också kommit dit. Malva och Vide sov. Vi stannade en stund, så barnen lekte.
 
 

RSS 2.0