November

De två sista veckorna har känts som vi inte har fått så mycket gjort. Alla har varit lite småsjuka och Jimmy har dessutom haft stora problem med axeln. Barnen har haft ögoninflammation, hosta och snuva. Själv blev jag först äntligen helt frisk, men nu känner jag mig förkyld igen. Hoppas det vänder snart!
 
Vi har hunnit med de vanliga aktiviterna. Skridskoskola och simskola. Malva blir bättre och bättre på sina skridskor, men för Vide går det lite trögt. Han är oftast för trött vid den tiden och somnar på vägen dit och då är inget kul. Simningen älskar båda. Vide är vår lilla fisk och de två sista gångerna, så har Jimmy varit med honom.
 
Förra lördagen var vi på Peters 35-årsfest. Riktigt roligt! Barnen var med en stund på eftermiddagen, då en hel del andra barn var där. Vide blev väldigt förtjust i disco- och toabelysningen. Han undrade sedan om han fick gå på vuxenkalaset, när han fyllde sex år. Mamma och pappa hämtade Malva och Vide vid 18-tiden och jag och Jimmy var kvar hela kvällen. Det bjöds på god fika på eftermiddagen och på kvällen pulled pork med tillbehör. Lite extra kladdkaka gled också ner efter maten. Det var två tävlingar på kvällen. Det gick inte så bra för mitt lag. Först skulle vi gissa smak på sprit och vi fick två rätt av sex. Musik/filmquiz gick ännu sämre. Jag kunde en, men den fick vi bara ett halvt rätt på för vi kunde bara Rocky. Inte att det var nummer 3. Vi var hemma vid 1-tiden.
 
På söndagen åkte jag och barnen först på fotboll. Malva har blivit bättre och är mer med i spel. Innan stod hon mest och tittade. Vide hjälpte till att samla in bollar och sköt mot en vägg. Efter det åkte vi till Högevallsbadet, för att bada med Marina och Jennifer. Där blev det först helt fel för Malva, eftersom jag hade tagit med fel badkläder, men efter en stund hade hon hur kul som helst. Vide var helst i bebispoolen, eftersom den var varm. Malva testade allt. Klätterväg, rutschkanor, forsen och hopptornet. Vide var också modig och åkte med i rutschkanorna och forsen, trots att han nog helst hade hoppat över. Jag, Malva och Jennifer provade 1-meterssviken och hopptornet. Malva var så modig. Klättade upp på 3-meter och hoppade i. Nästa gång gick hon upp på 5-meter och tittade ner. Där såg hon lite rädd ut och klättrade ner och hoppade från 3:an. Hon var sedan uppe på 5:an fyra gånger till, så hon ville nog gärna. Snacka om modig tjej. Vide är mer försiktig. Marina och Jennifer åkte hem lite innan oss, så vi hade det skönt en stund till i den varma bubbelpoolen.
 
I tisdags var barnen med mig på fotbollsträningen. Jobbigt att först somna på vägen dit och sedan tog det en stund innan någon öppnade. De var inte glada och ville bara hem. Efter en kvart vände det och de hade roligt och sköt och busade när vi hade paus.
 
I veckan har vi också hunnit med lite pyssel och Malva har gjort kalasinbjudningar och delat ut dem. Vi har även tittat på en resa till Thailand i tre veckor. Hade inte varit helt fel!:)
 

Frivecka

Jag och barnen startade friveckan med att cykla till Hylliebadet. Vi var där i flera timmar. Vi var mycket i träningsbassängen och Malva och Vide tränade simning och lekte. Malva simmade även i den djupa bassängen. Först 50 meter. Sedan gick hon upp på startpallen och dök i och simmade 50 meter till. I slutet gick det inte så snabbt, men fram kom hon utan att ha tagit tag i kanten. Vi värmde oss i bubbelpoolen och badade sedan en del i äventyrsdelen. Malva simmade själv runt i strömmen och Vide försökte även han. De hoppade i från kanten båda två och simmade till mig. Det gäller bara att ha full uppsikt på Vide, för han kommer ibland inte fram så snabbt som han vill, men han har blivit duktig. Malva åkte flera vattenrutschkanor och Vide åkte den i bebisbassängen, men gillar inte de stora. På hemvägen cyklade Malva på bra och det var nästan helt mörkt när vi kom hem.
 
På tisdagen tränade jag crossfit på dagen. Repklättrning och dubble-unders i 7 minuter. Pushpress 25 kg och toes-to-bar i 7 minuter. Passet avslutades med så många burpees man han på 7 minuter. Jag kom upp i 90 stycken, men det var riktigt jobbigt. Jag hade ju ont i armarna redan innan jag började. På kvällen var det skridskoskola för barnen. Malva ville vara med i mittengruppen igen och hade varit duktig. Vide var med hela tiden och det var först sista tio, som han ville gå av, men då fick han åka bort till Jimmy och glömde att han inte ville åka mer. Han gillade att pjätta oss. Kvällen avslutade jag med futsal i Harlösa. Kul att spela inne! Bra tempo, för att vara första gången. Jag spelade inte förra året, så det kändes som man hade glömt en del regler.
 
På onsdagen hade barnen Halloweenfest på förskolan. Malva var Elsa och Vide tiger. Själv kände jag mig inte så bra, så jag var hemma och vilade i någon timme.
 
 
På torsdagen var jag bättre igen och var på crossfiten, med träningsvärk i armarna. Strikta pressar med 20 kg (8-8-8-8-3-3-3-3), rodddrag med 12 kg 10 med höger och sedan 10 med vänster åtta gånger och avslutning med 800 meter rodd och 200 meter med 24 kg i varje hand. På eftermiddagen var vi hos Marianne och jag och Vide var på minisim. Han njuter varje gång och kommer nog lära sig simma snabbt. Han tar sig fram under vattnet.
 
På fredagen var jag och barnen på Vanningen och badade. Malva hade sedan simskola, där hon hade simmat på rygg i den djupa. På kvällen var jag i Svalöv och spelade futsalturnering. Vi förlorade första matchen mot Torn med 1-0, men jag tyckte vi spelade tillräckligt bra för att få med oss minst en poäng. I andra matchen mötte vi Glumslöv. Angelika var grym och gjorde mål efter tio sekunder. Sedan gjorde hon ett till. Full fart framåt och tuff i närkamperna. Vi vann med 2-0. Mot Stehag kom vi inte alls upp i vår nivå och de vann med 2-0. Vi behövde vinna sista mot Hessleholm, men trots att vi var bättre än dem, så fick vi inte in bollen. 0-0. Vi gick inte vidare utan Torn och Glumslöv gick till slutspel från vår grupp. Väldigt små marginaler i futsal. Det kändes som alla lag kunde slå alla och vem som helst hade kunnat vinna hela turneringen. Kvällen avslutades ändå grymt bra, då Sverige slog Italien.
 
I lördags var vi på Jump med Maja och Olivia. Jag hoppade lite med barnen. Maja hade längtat så och var jätteduktig. Malva var nöjd att hon lyckades hoppa över kanten ner i skumgummikuddarna. Barnen var helt svettiga när timmen var över. Vi körde sedan hem till oss. Vi åt lasagne och en massa glass till efterrätt. Malva och Olivia byggde pärlplattor. Vide lekte mest med sig själv och Maja fortsatte hoppa på vår studsmatta eller hjulade sig fram inne hos oss.
 
Igår så hade vi fullt upp igen. Jag var i Falkenberg och dömde sista matchen för säsongen. Böljan - Östersund. Riktigt härligt väder för att vara i mitten av november och även en fin plan för att vara så här sent på året. Östersund gjorde matchens enda mål och vann. Böljan var ändå glada, då de klarade sig kvar i Elitettan. Malva börjde dagen med innefotboll. Sedan kalas hos Lily och Sigrid, men det gick inte bra innan då hon inte hittade sina vita tights. Eftermiddagen fortsatte sedan med Hampus 2-årskalas, då även jag anslöt efter en stund. Vi åt pasta med köttfärssås, innan vi begav oss hemåt. Jag gick sedan på och ska jobba natt i två veckor.

Sjukstuga

På måndagen efter semestern kändes alla lite trötta och Malva hade somnat på golvet på förskolan. Jag tänkte inte mycket mer på det, än att det hade varit mycket med semester och hemresa. På kvällen ville inte Malva gå på fotbollsträningen, men jag tyckte att vi kunde komma ut en stund eftersom det var sista uteträningen. Vi kom dit och Malva ville bara vara hos mig. Jag fick iväg henne och hon var med på det mesta. Vide lekte med Selma och några andra barn. Några gånger kom Malva till mig och sa att hon ville hem. På vägen hem åkte båda barnen i vagnen. De somnade sedan snabbt hemma. Mitt i natten kom en kamin in och lade sig bredvid mig. Inte konstigt att Malva hade känts lite ynklig. Jag stannade hemma med henne på tisdagen och Vide fick vara en stund på förskolan. Malva klagade att hon inte orkade med Vide, som var hur pigg som helst. Malva sov 2,5 timme mitt på dagen och kändes sedan piggare. Själv packade jag upp och tvättade efter semestern. På kvällen var vi på skridskoskola. Det blev lugnt för båda barnen. Jag gick ifrån lite tidigare och gick ner till Limhamns IP för att döma DM-finalen. LB07 - Borgeby FK. Det blev en regnig tillställning. Hemmalaget vann med 7-0, där de flesta målen kom i andra halvlek.
 
 
På onsdagen var Malva hemma med Jimmy och idag även Vide, eftersom det gick kräksjuka på förskolan. På torsdagen var Malva tillbaka på förskolan igen. När jag hämtade vid 15-tiden, så sa de att febern var tillbaka igen, så hon fick vara hemma igen på fredagen. På kvällen var det dags för Vides minisim igen. Som han älskar det. Han är under vattnet hela tiden. Ville göra allt själv och hade som vanligt svårt att lyssna på instruktioner. Malva var med och satt och tittade. Hon var lugn och kan lätt få följa med fler gånger. Efter det hade jag fotbollsträning i Flyinge. En bra gräsplan för att vara i slutet av oktober. Vi hade först passningsövning och spelade sedan länge. Kul!
 
På fredagen var jag hemma med Malva, men hon hade ingen feber längre. Vide var en stund på förskolan. De hade nallensdag och Vide hade med Hoppe hoppe hare. Jag och Malva åkte till Gripen. Jag tränade på, men hade lite ont i huvudet. L-häng, situps och ryggresningar. Rodd, pushups och pistols. Svettigt och skönt när det var klart. Malva hade somnat på stolen när jag var klar. Vi hämtade sedan Vide och åkte till badet. Vi tog det lugnt och simmade i den varma bassängen, därefter blev det mycket bubbelbad. När Malva var på simskolan, så vågade sig Vide upp i stora vattenrutschkanan och åkte själv för första gången. Efter det ville han bara åka fler gånger. Jag fick knappt ta emot honom i vattnet, även om han inte kan simma. Han nådde nästan botten. På kvällen somnade barnen snabbt.
 
På lördagen tog jag och barnen bussen in till Malmö och träffade Ida, Malte och Tore. Det var väldigt blåsigt. Vi gick en runda på Möllan och satte oss sedan inne och åt iransk mat. Gott! Mina barn åt mest ris, bröd och pommes. Efteråt handlade vi en del på Möllan. Vi följde sedan Ida och barnen till tåget. Jag, Malva och Vide gick sedan en stund till Teaterlekplatsen i Pildammsparken. Vi var där en halvtimme. Sedan kändes barnen trötta. Malva somnade på vägen hem och fick åka vagn. Vide klagade lite på att han var trött, men var vaken hela bussen och gick sedan hela vägen hem. På kvällen blev det grillat!
 
 
På söndagen tog jag tidigt flyget från Kastrup till Arlanda, där jag bytte och fortsatte mot Frösön. Jag skulle döma Elitettan-matchen Östersunds DFF - IK Uppsala Fotboll. Det var riktigt kallt och lite blåsigt i Östersund. Jag gick förbi supersprinten, där flera landslagsåkare hade tävlat. Själv såg jag bara två jippolopp där segrare i olika klasser fick möta varandra med handikapp för de yngre. De snabbaste i dam- och herrklassen slutade två i respektive lopp och lyckades inte ta sig förbi alla ungdomarna. Matchen jag skulle döma började klockan 15. Det var kallt innan det började, men sedan höll jag värmen. Bortalaget vann med 2-1. Resan hem började bra, men flyget från Arlanda blev senare och senare, så jag landade 1,5 timme sent. Jag kom bara till Hyllie, så Jimmy och barnen hämtade mig. Jimmy sa att Vide nu hade fått feber. De hade varit på Knytte på förmiddagen, men sedan hade Vide bara gått och lagt sig själv.
 
 
 Den här veckan har Vide varit hemma tre dagar, eftersom han har haft feber. Jimmy kom hem tidigare en dag och de andra två var mormor och morfar här och passade honom. Han var inte alls så trött som Malva och uppe hela tiden. Han ville ha kort hår, så på tisdagen klippte jag honom, men det var inte alls roligt. Han gillade inte alls att få hår på armarna, benen och magen. Han grät och grät, men var sedan nöjd med resultatet. I slutet av veckan har han fått hosta istället. Det har blivit mycket skridskoåkning. I tisdags åkte barnen och Jimmy med Mikael och Annica. I torsdags träffade vi William och Jennifer i ishallen. Vide åkte nog bara en kvart och satt sedan och underhöll sig själv på läktaren. Malva provade sina skridskor, som är en storlek större och blev väldigt nöjd. Hon fick upp mycket högre fart och vi var med och spelade lite hockey. Kul att William och Jennifer kom! På fredagen var hela familjen på isen, men även då åkte nog Vide bara 20 min. Han var sedan utanför och sköt på ett mål med Jimmy. Jag och Malva åkte runt och spelade även hockey med Lewis och Melker och några andra killar. Hon har verkligen börjat gilla att åka. Efteråt åkte vi till Ikea för att äta. Det var så mycket folk, så att jag inte hann äta innan jobbet. Jimmy hade sedan inte med sitt körkort, så barnen kom aldrig in på leklandet, så han var inte deras bästa kompis. Igår var barnen och Jimmy på Kellans kalas och hade haft det trevligt. Idag var det fotbollsträning för Malva. Nästa vecka har jag frivecka!:)
 

Underbar semester på Kreta!

15 november på eftermiddagen, så var vi redo för vår semester. Jimmy skjutsade oss till bussen. Det gick bra att åka buss och tåg till Kastrup. Väl där så blev det lite väntan, innan vi fick gå på vårt blåa flyg. Båda barnen somnade efter en stund med ritande. Vi landade på Kreta vid midnatt. Lite kyligt ute, men varmare än Sverige. Bussen till hotellet var nog framme vid 1. Vi checkade in och hittade vårt rum. Det tog tid innan barnen kom till ro och vi somnade först 2.30.
 
 
På måndagen hade vi sovmorgon och åt frukost vid nio. Mycket gott att välja mellan. Barnen var sedan på Bamseklubben med superhjälte-tema. Jag tittade runt under tiden och tog ett dopp i havet. Stora vågor, men härligt. Efter jag hade hämtat barnen på Bamseklubben, så blev det bad i poolen. Vi var och kände lite på havet. Det var för höga vågor för att barnen skulle gå i. Bamseparad på eftermiddagen med dans och sedan en runda minigolf. På kvällen satt vi ute och åt och sedan var vi på kvällsunderhållning. Vide somnade tidigt i min famn, men Malva ville var kvar och dansa. Så vi gick nog upp till lägenheten strax innan 22 och lade oss.
 
 
På tisdagen var barnen på Bamseklubben på eftermiddagen. Det var blåsigt även idag, så stora vågor igen. Efter vi hade varit vid poolen, så var jag och Vide och tittade på när de stora pojkarna spelade fotboll. Vide fick på sig en väst, men vågade inte vara med. På kvällen bjöds barnen på sockervadd efter maten. Malva älskade det, men inte Vide.
 
 
På onsdagen var det inte mycket vind, så havet var nästan stilla. Barnen var på Bamseklubben på förmiddagen och jag passade på att gå en runda. Jag gick 5 km västerut till Agia Marina, som vi i med familjen för väldigt många år sedan. På vägen dit gick jag längs vägen och på hemvägen på stranden. Malva övade på en dansuppvisning på eftermiddagen, som hon sedan fick visa upp på kvällen. Hon var väldigt stolt. På fotbollen ville Vide stå i mål och ingen annan ville det, så de fick ha en liten målvakt. Han var med i det bättre laget, så han fick nästan inga skott. Ett långskott kom, som han räddade och det utbröt ett högt jubel från föräldrarna som tittade. På kvällen åt vi mat på Tavernan. Förrätt, varmrätt och efterrätt. Vi fick hur mycket mat som helst och orkade inte allt. Det var väldigt gott och barnen var duktiga på att smaka och sitta still.
 
 
Torsdagen bjöd åter på en strålande dag. Idag var det ingen Bamseklubb, så barnen var med mig hela tiden. Vi var nere vid havet och grävde och badade. Nästan helt stilla idag också. Malva blev säkrare och säkrare i vattnet och hittade några kompisar. De var nästan bara i på djupt vatten och lekte. Vide tyckte det var för kallt i poolen och badade inte så mycket under veckan. Han undrade var bubbelpoolen var. Istället satt han mycket och pysslade i sin bok om grävmaskiner med klistermärken. På kvällen var Malva och Vide med och spelade fotboll. Under andra halvleken så blev Vide och Malva distraherade av en katt, men det kom nog inget skott då som tur var.
 
 
På fredagen var barnen på Bamseklubben på förmiddagen igen. Vi var sedan med i en tävling, där det gällde att hoppa så många varv som möjligt genom en rockring. Malva klarade 14 och Vide 8 på en halvminut. De vuxna fick det lite jobbigare. Jag klarade 116 hopp på en minut. Väldigt jobbigt för andning och ben och i slutet gjorde händerna ont. Det visade sig att de var helt uppskavda. Som tur var så vann jag, så det var inte helt i onödan.:) På eftermiddagen så tränade Malva in en ny dans och hade uppvisning på kvällen igen.
 
 
Lördagen var enda dagen med lite moln, men det var ändå skönt. Barnen var på Bamseklubben på förmiddagen. De hade dinosarietema. På eftermiddagen blev det mest poolhäng.
 
 
På söndagen åkte vi hem på kvällen. Barnen var på Bamseklubben på förmiddagen och det var bara åtta barn, så de hade haft det lugnt och skönt. De hade djungeltema. Malva var en geting och Vide var spiderman.;) Någon var tiger och någon annan elefant. Sedan passade vi på att njuta i solen och poolen. Till och med Vide badade en liten stund. Malva tränade in en ny dans, men hon var inte med på uppvisningen på kvällen.  Bussen kom vid 18-tiden. På flygplatsen så somnade Malva, men Vide var hur pigg som helst. Vide fick en fidget-spinner och var hur nöjd som helst med den. Malva sov som en stock och jag fick bära henne in på planet. Hon var helt lealös, så jobbigt att få med henne ut på bussen och stå i kö in på flyget. Tur att Vide var vaken. Vid midnatt var vi framme och tog tåget till Hyllie. Jimmy hämtade oss och vi var glada att träffa honom igen. Han hade hunnit med mycket hemma och hade flera överraskningar. Vi hade med oss Mars till honom!
 
  
 

RSS 2.0