Träning

Vi börjar bli lite mer folk på träningarna. Kul! Vi började med fotbollstennis. Två tillslag, två passningar, två som jagade och så fick man inte passa tillbaka till den man fick bollen av. I mitt lag var Olinda, Elle, Stina och Emma L. Det gick bra för oss med undantag av några lösa passningar och att vi några gånger inte riktigt var med när det andra laget slog in bollen. Sedan blev det allsvenskan. Det var bra tempo och en hel del inlägg som det blev mål på. Stundtals var man riktigt trött och när man inte jobbade hem fick man höra det av Jan. Jag blev istället back ett tag och vilade upp mig...;) Vi gick sen över till att spela på större plan med två lag. Vårt lag hade bara offensiva spelare och jag, Stina och Elle bildade stabil (?) backlinje! Tempot var ganska högt och det blev mycket löpningar upp och ner. Jag har aldrig trott att det hade kunnat vara så jobbigt att vara mittback. Efteråt var jag helt slut och då skulle vi springa åtta sträckor fram och tillbaka över planen. Jobbig och rolig träning idag i värmen!

På lördag är det höstpremiär mot Lilla Torg. Det har sett bättre och bättre ut på träningarna, men tyvärr saknar vi många spelare. Sara, Josse och Louise är på semester. Emma ska vara tärna på sin brors bröllop och Olinda har 25 + examensfest. Elle är tyvärr inte spelklar än. Tråkigt när klubbar ska ta så lång tid på sig att skriva på och skicka in ett papper. Det borde gå mycket snabbare många gånger, speciellt när lagen inte ens spelar i samma del av Sverige. Hon kommer bli en grym förstärkning, var hon än spelar på planen. Det roliga är att Sofie gör "riktig" comeback. Kul att hon är tillbaka på planen igen! Vi som spelar får ge järnet och springa sönder Lilla Torg. Sist vi mötte dem gick det bra, efter att ha legat under med 3-1 i paus, vände vi och vann med 5-3.

Västra hamnen

Idag efter jobbet åkte jag inlines till Västra hamnen och träffade Petra där. Det var inte alls lika varmt som i måndags och tisdags, men riktigt härligt ändå. Oliw och Curry kom också sen och det blev ett dopp. Det var skönt och det är nog runt 20 grader i vattnet. Efteråt satt vi bara och snackade och njöt i solen. Träffade både Jenny Larsson och Lena var länge sen sist.

Släktingbesök

I måndags kom min kusin, Charlotte, och moster Gunilla ner från Göteborg. Vi träffar dem alldeles för sällan. De bor ju nära nu sen de flyttade ner från Frösön. Det blev mycket god mat både i måndags och igår. Trevligt att träffa dem då och då!

Varm träning

Nu börjar en del komma tillbaka och idag var vi dubbelt så många som i torsdags. Det var varmt och en stark sol, som stundtals gjorde det omöjligt att se bollen. Vi började med att slå passningar på ett och sen två tillslag två och två. Sedan var det dags för Björka loge. Efter det körde vi volley och halvvolley. Först med bredsidan och sen vrist. Bollarna flög lite överallt från början, men efterhand fick de flesta kläm på det. Vi avslutade med nickar. Först nickade vi till varandra och för mig och Aki blev det inga rekord... Sedan sprang vi fram till den andra och backade och fick en boll vi skulle försöka nicka tillbaka. Efter en välbehövlig drickpaus var det dags för skott. Halvvolley med högern och vänstern. Det gick katastrofalt dåligt. Knappt en enda boll gick på mål och många gånger totalmissade vi bollen. Med högern kunde man skylla på att man inte såg något för solen, men vänstern har jag ingen ursäkt för. Emma stod nog nästan och frös i värmen..;) Efter ett tag gick vi över till att vi fick skjuta både volley och halvvolley och det gick genast mycket bättre. Många fick till bra skott på mål och Emma fick börja jobba lite. Sedan blev det skott på rullande boll. Några av mina skott flög högt, högt och snett. Bättre att inte ta i så mycket och placera, man får dåligt självförtroende av att missa så grovt gång på gång. Sofie, Elle, Pilan och Malin fick gång på gång till riktigt bra skott och vi andra lyckades då och då mellan missarna..
I slutet blev det spel sex mot sex och mitt lag fick igång riktigt bra anfallsspel. Enkla passningar och mycket rörelse gav flera snygga mål. Det andra laget kom i gång efter hand och det blev jämnare i slutet. Vi avslutade träningen med 8 löpningar över halva planen och sen 6 på ett kortare avstånd.

Förhoppningsvis kan vi vara någon till på träningen på torsdag, så alla blir bra förberedda inför höstpremiären mot Lilla Torg på lördag. Vi inleder med två viktiga matcher. Först Lilla Torg, som ligger precis framför oss i serien, och sen Skillinge som har samma poäng, men sämre målskillnad. Viktigt med en bra start!

Skillingecupen

Idag åkte vi tidigt till Skillinge för att spela sjumannacup. Det var strålande sol och högsommarvärme, men eftersom planerna låg precis vid havet så svalkade vinden lite. Tyvärr var planerna stenhårda, så bollen studsade lite hur som helst och var svår att ta emot. Vi hade Emma i mål, Pilan, Jessan, Emma och Malin som backar och Lina, Hanna L, Olinda, Stina och jag som offensiva.

Vi började mot Janstorp och det var vi som direkt fick tryck på motståndarna. Under första halvleken, skapade de knappt en chans. Vi skapade mängder, men antingen kunde vi inte skjuta med vänsten eller tog vi för lång tid på oss eller sköt vi rakt på målvakten eller utanför. Efterhand kändes det som vi blev lite frustrerade av att ha sådant spelövertag, men inte lyckas att göra mål. Det stod 0-0 i paus. I andra flyttade vi upp en spelare som låg högt upp på deras planhalva. Emma slog några långa utsparkar, men det var svårt att få tag på den studsande bollen. Vi skapar inte riktigt lika mycket i andra halvleken, men vi har några riktigt bra chanser. Stina och Lina kommer helt fria efter en snygg genomskärare, men skottet går precis utanför. Olinda och Hanna blir båda helt fria med målvakten, men till slut går skottet rakt på målvakten. Vi hade en boll som rullade längs mållinjen, men ingen nådde fram och kunde slå in den. Jag hade några bra chanser efter långa utsparkar, men bollen ville inte in. Janstorp var nära att i röran framför vårt mål i mitten av andra halvlek, slå in bollen i mål. Tur för oss, så gick skottet precis utanför stolpen. Matchen slutar 0-0 och Janstorp jublade som om de hade vunnit efteråt. Bara att ta nya tag.

Nu hade vi en jättelång paus och spelade först över två timmar senare. Det blev lite mat och sen gick vi ner till stranden. Först badade Emma och Pilan från en stenbrygga, men det var ganska äckligt för man såg inte botten för alla alger och det var svårt att komma upp. Lite senare gick vi en bit längre bort och hittade ett bättre badställe där en bäck rann ut i havet. Först lite stenar, men mycket klarare vatten. Några meter ut blev det sand och vi stannade i och badade en stund med Hampus och Adam. Riktigt skönt i vattnet!
 

Halva laget kollar läget i vattnet


I andra gruppspelsmatchen mötte vi Charlo/Rynge, som i sin första match hade förlorat mot Veberöd med 3-0. Vi börjar att trycka på direkt och motståndarna hänger inte med. Det tar bara några minuter innan vi får en hörna. Pilan slår den och i mitten står Stina och får bollen på sig (?). Något hårt skott var det inte i ala fall, men bollen går långsamt in över mållinjen. Skönt att få dit ett tidigt mål. 2-0 kommer ganska snabbt. Den här gången tar sig Stina förbi till vänster i straffområdet och lägger enkelt in bollen i bortre delen av målet. Emma gör sen 3-0, när hon kommit upp bra från backlinjen och får bollen fri med målvakten. Målvakten är på bollen, men Emma rullar sen in den. Även 4-0 kommer innan paus. Det är ett riktigt snyggt mål. Där flera spelare är inblandade med väggspel och passningar på ett tillslag. Till slut når bollen Olinda, som blir fri och rullar in bollen. I andra halvlek fortsätter vi att ha mycket rörelse och bra passningsspel. Efter att jag har kommit runt på högerkanten och spelat snett inåt bakåt till Olinda, rullar hon in 5-0 vid bortre stolpen. 6-0 gör jag efter en bra passning av Emma, som gör att jag kommer fri med målvakten. Målvakten är på bollen, men jag får med mig den och kan rulla in den i öppet mål. Vi har flera bra chanser att utöka vår ledning, men det blir inga fler mål.
 

Vi samlar krafter i skuggan!
Vi har hittat lite skugga...


Sista matchen blev en gruppfinal. Veberöd hade vunnit mot Janstorp med 1-0 och vi behövde vinna för att gå vidare till semifinal. Vi hade inte ens hunnit vila en hel match, så några kände sig lite trötta. Lite konsigt upplagt matchschema, när vi först fick vänta i flera timmar och sen spela nästan direkt efter. Vi börjar ganska avvaktande mot Veberöd och låter dem ha boll på sin planhalva. Vi håller ihop bra bakåt och de skapar inte så mycket i början. Jag fick tidigt ett bra läge efter att deras back hade slått en felpass till mig. Hon hinner precis ifatt mig och slår ut bollen till hörna, men domaren såg inte det och det blev inspark. Vi ligger ganska lågt med laget och hade behövt flytta upp mer för att skapa chanser. Jag får en riktigt bra chans, efter ett inkast på vår vänsterkant. Jag tar med mig bollen inåt i plan och skjuter mot närmsta stolpen. Tyvärr går bollen i stolpen och ut. I kontringen på returen gör de enkelt 1-0, eftersom många i vårt lag inte hade hunnit följa med hem. Efter målet tappar vi och har svårt att vinna närkamper. De har mycket boll på mitten, men skapar inte så mycket målchanser. I andra halvlek så är det inte något bra spel från något av lagen. Vi har en spelare som hela tiden ligger högt och Emma har många bra utsparkar, men inte heller i den här matchen får vi tag på bollarna. Vi skapar inte många farliga chanser i andra halvleken. Emma har en frispark långt utifrån som jag skarvar med huvudet, men bollen går precis utanför krysset. Veberöd skapar några bra chanser, när vi har flyttat upp med mycket folk. Men våra backar och Emma är bra med och de lyckas inte få in fler bollar. I slutet borde vi ha fått straff, när jag försöker gå upp och nicka blir jag knuffad bakifrån och har inte en chans att nå bollen. Fast det hade nog inte hjälpt, för det var inte lång tid kvar av matchen. Veberöd vinner med 1-0 och de var väl lite bättre än oss, men jag tycker vi borde våga mer i en sådan här match. Vi hade allt att vinna.

Veberöd fick i sin semi möta Helsingborgs DFF och i den andra semin möttes Gärsnäs och Borgeby.


Solig eftermiddag

För en gång skull var det lugnt på jobbet på en lördag och jag var klar i god tid innan ett. Efter jobbet åkte jag till Ribban och låg och halvsov i gräset. Sedan blev det beachvolley vid Västra hamnen med Lillis, Oliw, Björne, John, Irre, Jessica och Rise. Från början var det nästan för varmt och vi såg senare att det hade varit 30 grader vid fyra. Det tog ett tag innan vi kom in i spelet, men efterhand blev det stundtals ganska bra spel. Efter två timmar gav vi upp. Ganska trötta, törstiga, svettiga och en del hade ömmande delar. Vi tog sedan ett dopp i djuphavsbadet. Kallt när man hoppade i, men sen var det riktigt härligt. Så här borde alla sommarkvällar vara! Nu ska jag slappa i soffan framför tv:n och gå och lägga mig tidigt.

Fredag kväll

Idag har jag och Beckis grillat hemma hos mig. Grillspett och några korvar. Till det blev det klyftpotatis, sås och sallad. Riktigt gott och som vanligt blev man för mätt. Vi tog en sväng ut i stadsparken och på stan, så vi fick plats med lite glass sen.

Nu sitter jag i Sandby efter en skön kvällstur med mina inlines och borde gå och lägga mig. Ska jobba imorgon igen. Vill vara ledig när det är så fint väder. Förhoppningsvis så slutar jag i tid imorgon! Då kan jag vila på stranden, innan jag spela beachvolley i Västra hamnen med Malmögänget från Sandby. Får se om jag orkar göra något på kvällen sen. Jag har ändå sovmorgon till halv åtta på söndag..;)

Få på träningen

Igår var vi bara sju stycken på träningen och en av dem var Evelina som bara körde själv. Imponerande av henne att vara med varenda gång och jogga och göra lite andra övningar. Vi andra började med att slå passningar på ett tillslag och sen två. Därefter blev det lite björka loge. Sen skulle vi kasta bollen till den andra som skulle ta med den i sidled och slå tillbaka bollen. Mina nypumpade bollar var inte de allra skönaste, men hellre lite hårda en sumpiga som vi hade i tisdags. Vi fortsatte med passningar med en studs. Sen skulle vi backa och möta i fart och slå en passning. I slutet skulle vi trixa till varandra och max tre tillslag per person. Jag och Emma imponerade inte stort, men några gånger fick vi till det riktigt bra. Sedan blev det skottövning. En började med boll en bit utanför straffområdet och slog en passning till en spelare som mötte. Man slog tillbaka passningen och fick sedan tillbaka bollen och man skulle gå på skott. Det fungerade riktigt bra. Det är sällan skottövningar går så bra. De flesta skotten gick på mål eller bara strax utanför. Det var nog bara jag som fick en rejäl snedträff en gång och sköt över stängslet. Nu hade vi bara Jan i mål och ingen "riktig" målvakt, men tror de andra hade fått det tufft de också!;) Flera gånger gick 5-6 bollar i mål, innan Jan lyckades rädda. Vi avslutade med lite spel. Jag, Stina och Pilan mot Emma, Jessan och Malin. Vi spelade med två småmål var och Jan sa att han hade satt fyra koner på varje stolpe. När man hade gjort mål skulle man ta en kon och ställa på sin sida. Det lag som hade flest när vi slutade hade vunnit. De andra började bäst och gjorde några mål innan vi kom rätt och började göra mål. Det kändes som det var jämnt och när jag räknade konerna hade vi 17. Då trodde vi att vi hade vunnit, men andra laget hade lika många. Någon måste ha räknat fel. Jag, Jessan eller Jan...;) I slutet sprang vi sex gånger var över planen.

Sedan blev det korv och lite snack inför cupen i Skillinge. Emma ska stå och sen är det vi sex som var med igår, så vi har några vältränade i alla fall...;) Olinda och Lina ska också vara med. Sen vet jag inte, om eller vem som mer ska vara med. Vi möter Veberöd, Charlo/Rynge och Janstorp och spelar typ 11, 14 och 16. Jag tror att ettan går till semi. Ska bli kul!

Kväll med Tozz

Idag har jag varit hos Tozz i hennes systers lägenhet i Eslöv. Först blev det Thaimat och Juno. Riktigt bra film! Cool tjej! Sedan har vi åkt Eslöv runt med inlines. Nästan i alla fall. Eslöv är större än vad man tror och Tozz kunde alla bra inlinesvägar! Härligt väder det blev på kvällen och vad jag har hört ska de fortsätta vara fint. Synd bara att man jobbar hela tiden...


Träning igen

Det blev ingen vila för dem som har varit på Gothia. Själv har jag inte gjort mycket i veckan, men jag hade träningsvärk innan träningen ändå. Har vaknat med kramp i vaderna flera dagar. De är nog inte vana med så mycket vila. Undra om de blir tränade fast jag inte har rört mig..;)

Vi var inte så många på träningen, 12 stycken. Många av de som var i Gothia behöver väl lite vila och de andra har tagit extra semester. Vi var ändå tre lag och började med fotbollstennis. Först två pass, två tillslag och en som jagade. Jag, Aki och Jessan började bra. Sedan lade vi till regeln att vi inte fick spela tillbaka till samma. Det blev svårare för oss då. Stina, Malin och Emma fick igång spelet riktigt bra och det var svårt att hinna bryta dem, när de hade bollen. Efter fotbolltennisen blev det spel på halvplan. Varje gång vi tappade boll på offensiv planhalva skulle vi backa hem till vår egen och sedan börja pressa. Olinda och Emelie gick över till vårt lag. Passningsspelet fungerade bra för oss, men tempot var inte det högsta. Förhoppningsvis höjs tempot snabbt igen! Vi avslutade med att springa några sträckor över halva planen.

Kul med träning igen!

Rolig helg igen!

I fredags var jag bara hemma hos mina föräldrar och åt grillat med dem och deras grannar. Väldigt gott och det blev film sen på kvällen.

I lördags blev det först jobb och hann nästan sluta i tid. På kvällen var Katrin och Cäl här. Jag bjöd på kyckling, ris, sallad och bröd. Alltid trevligt med besök och vi har aldrig tråkigt tillsammans. Synd bara att Emma inte kunde komma. Vi hade egentligen tänkt att gå ut, men vi blev trötta så det blev aldrig något.

Kanske var det alla flaggorna som gjorde de andra trötta!

Idag har jag, Anneli, Tozz, Ida, Sara och Anna varit uppe i Turning Torso. Sofie hade skrivit upp mig på en gratislista hos The Studio. Make up, hårstyling och fotografering. Allt gratis, men ville man ha bilderna fick man betala. Kul att vara uppe i Turning Torso, även om vi bara var på 12:e våningen, så såg man långt. Först satt vi och väntade och det var riktigt varmt. Sen var det min tur att börja. De var skickliga och det gick riktigt snabbt. Jag fick riktigt mycket smink, men de sa att en stor del försvann av blixten och det stämde faktiskt. När alla var fina och klara var det dags för fotograferingen. Det som kändes jobbigast. Att stå och göra en massa poser när alla andra stod och tittade. Jag fick den stora äran att börja. Med en Carolafläkt och en kamera nästan ända upp i ansiktet, kunde man inte annat än skratta. Sen skulle man dessutom stå och ha armarna på alla möjliga och för mig onaturliga sätt. Efter andra och tredje klädombyten, började man nästan känna sig som en van modell. Det blev inte lika många omtagningar, även om vissa ställningar fortfarande kändes väldigt konstiga. Anneli, Sara och Ida fick äran att posa i soffan och på golvet. Sen kom det roligaste, när vi skulle kolla på alla bilder. Som tur var hade de redan plockat bort alla "dåliga" bilder, men det fanns en hel del roliga kvar. Jag skrattade så att tårarna rann. Vissa var bara för roliga och det syntes att man inte var bekväm med alla ställningar.
 
Tozz och jag posar framför kameran i trappan och sen kommer Tozz inte ut ur Torson...

En rolig och för mig annorlunda grej! Jag hade inte tänkt köpa några bilder, men det blev ändå två. Tror inte jag kommer göra det så många gånger till, så även om de kostade en del var det nog värt det. Jag och Anneli kunde köpa tillsammans, så på det sättet blev det familjerabatt!:)
 
Jag och väggen....

Jag med Carolafläkt!

Min söta syster i soffan!

När vi var klara, tog jag, Tozz och Ida trapporna. Först tänkte vi gå uppåt, men kom bara en våning till sen var det stopp. Det blev en sväng i Västra Hamnen och Skateparken, innan Tozz tog tåget hem. Jag och Ida åkte till Möllan och åt på Sultan Palace. Jättegod buffé och sedan var man proppmätt!

Vinster i Gothia!

Efter att först ha vunnit 16-delsfinalen i B-slutspelet med 1-0 mot Gullbrandstorps AIS, så blev det en vinst till av bara farten. 2-1 mot Kroken IL i åttondelen. Tjejerna verkar vara på gång nu. Imorgon blir det kvartsfinal mot AIK FF.

Onsdag

Efter jobbet var jag och Anneli ute och joggade i en timme. Först gick det i snigelfart, men genom att öka långsamt, gick det att få upp farten på henne. I slutet var till och med jag också lite trött. Det gäller bara för henne att inse att hon kan springa fortare än vad hon tror.;) Efter joggingturen har vi lagat mat och tittat på tv.

Tyvärr blev det förlust med 3-0 mot LdB för Hardeberga i Gothia. Nu väntar B-slutspel och 16-delsfinal mot Gullbrandstorps AIF. De har inte heller vunnit någon match, så förhoppningsvis blir det första vinsten för tjejerna!


Gothia cup!

Tyvärr har det blivit två förluster för vårt lag i Gothia. Har bara koll på resultaten: 1-3 mot Lørenskog IF och 0-3 mot Eskilstuna United DFF. Sista gruppsspelsmatchen blir inte lättare, LdB står för motståndet imorgon. Jag tror säkert tjejerna har roligt ändå och jag hoppas det går bra i resten av turneringen!

Mamma Mia!

Jag och Beckis var och kollade på Mamma Mia idag. En film man blir glad av att se. Inte så jättemycket handling, men en del roliga scener. Musiken höjer helt klart filmen! Tänk så många bra låtar Abba har gjort! Efteråt blev det pizza och tv hemma hos mig...

Fotboll på Ribban

Vi var några nya sen sist och några som hade annat för sig. Det andra laget började bäst och gjorde några mål, innan vi kom in i det och nästan kämpade oss ifatt innan drickpausen. Efter pausen hade de fått fullt med energi och vi tappat vår. Vi skapade flera bra lägen, men bollen ville inte in. Motståndarlaget med Gustav i spetsen, gjorde flera både snygga och enkla mål. Till slut när det verkligen gällde något, när vi körde sista målet vinner, lyckades vi peta in bollen. Tror vi sparade oss till avgörandet!;) Hade alla i vårt lag kämpat som Lukas hade det nog varit lite jämnare. Själv fastnar jag lätt lite för långt ifrån vårt eget mål, tror verkligen inte det går att träna bort. Det sitter i ryggmärgen att jag inte ska jobba hem...;)

Skönt att det inte blev någon busstrejk imorgon, så slipper jag stiga upp tidigare än vad jag redan gör...


Rolig helg!

I fredags åkte jag upp till Ida i Kristianstad. Vi gjorde god indisk mat och kollade på 28 dagar senare. Bra film och lite lagom småäcklig.

På morgonen på lördagen tog jag bussen till Hörby och kollade när Sandby vann hela cupen. De spelade inte jättebra de första matcherna, men vann ändå båda med 3-0. Först mot Stehag och sen mot ett av Borgeby-lagen. Matchen mot Borgeby avbröts en halvtimme på grund av ett åskoväder som drog förbi. I semin blev det Borgeby igen och det var väldigt jämnt. Om Borgeby hade varit effektiva på de chanserna de hade, hade de nog tagit ledningen. Med bara några få minuter kvar av matchen gjorde Sandby mål och i slutet även 2-0. I finalen var det inget snack om vem som skulle vinna. Stehag utan avbytare orkade inte och det blev 7-0 till slut. Olle och Ica gjorde flest mål i turneringen och Olle blev även utsedd till bästa spelare! Synd att vi inte var med och spelade, man blir sjukt sugen av att titta. Det hade varit roligare med fler lag och lite tuffare matcher!
 


Efter cupen följde jag, Ida, Bumbi, Iza och Hanna direkt med Tozz hem. Tozz skulle ha poolparty på kvällen. Först blev det bad, med en massa roliga hopp. Vi började kvällen med att grilla. Iza och Hannas kompisar, Johan, Anton och Jesper dök upp innan maten och under tiden vi grillade dök även Mange, Tobbe, Riset, Sjövall och Mackan upp. Det blev en rolig kväll med bad, fotboll och en massa singstar. De unga mot de gamla, men Iza ville väldigt gärna ha med mig i sitt lag. Förstår det, för vi äldre vann till slut med 10-8. Det blev en hel del smällar under matchen och några lär känna av det idag. Mange var värst som blödde överallt, fast där var mycket självförvållat. Leker man i rosenbuskarna och med uppblåsbara flygplan får man skylla sig själv...;) Under resten av kvällen visade de flesta sina talanger eller brister i singstar!
 


Idag blev det beachfotboll med Jens, Mange, Riset och Tobbe på eftermiddagen. Jättehärligt väder och skönt att röra sig lite! Nu har jag precis varit på Fellini med familjen och ätit gott. Det blev pizza för mig och glass till efterrätt! Jag fick jättefina presenter av mina syskon och pengar av mamma och pappa. Imorgon åker min bror en vecka till Cypern och jag hade gärna följt med! Hade varit skönt med semester! 
 


Träning

17 stycken på träningen idag. Mitt i sommaren. Ganska bra faktiskt! Fortfarande flera klena från Åhus, som har tagit semester.;) Sofie Ingelström var med idag igen och fortsätter hon att vara så här träningsflitig, så kommer hon vara tillbaka i bra form till serien börjar. Även Emelie Nordström var där, efter att ha varit i Norge. Vi började att köra passningar på ett tillslag och sen två. Jag fick äran att vara med Louise. Sedan blev det lite björka loge och därefter flera olika nickövningar. Först skulle vi nicka ner i marken stillastående, när den andra kastade. Sen springa fram till den andra och backa och försöka få tillbaka bollen till den som kastade. Vi delade sen in oss tre och tre och Milan var med oss. Vi började med att kasta höga bollar, som vi skulle hoppa upp mot och nicka ner i gräset. Sen stod alla tre på rad. En nickade in till den i mitten som skulle nicka bak till den tredje och sen få tillbaka bollen. Det gick sådär i början, men vi lyckades bättre med lite övning. Sen ändrade vi lite så att den i mitten nickade tillbaka och den som började nicka, nickade en längre boll till den tredje, som nickade in till den i mitten...

Sedan blev det spel resten av träningen. Från början blev det mycket passningar utan adress och bara en massa långbollar. Men sen försökte vi spela runt i båda lagen och det blev flera snygga anfall, där många var med och vi hade bra rörelse.

De yngre åker till Gothia på söndag och jag hoppas det går riktigt bra för dem! Tyvärr kan jag inte följa med och heja, för jag jobbar. Synd för det hade varit skoj! De möter Eskilstuna United DFF, LdB FC och Lørenskog IF från Norge.
 

Vår pyramid i Åhus!

Födelsedag!

Jag får tacka alla som gratulerat mig, sjungit för mig och framför allt till de fina presenterna av Tozz, Mange, Jens och Mackan. Känns som ni måste ha pratat samman er, om vad ni skulle köpa. Jag kommer dominera på poolpartyt hos Tozz!;) Ni andra kan få låna lite saker av mig...

Imorgon blir man ett år äldre...

Blir en ganska vanlig dag. Jobb hela dagen. På kvällen kommer Tozz och di tre och jag ska se till att hinna hem och baka något gott. Får se vad det blir. Undrar om Tozz har lyckats att fixa en rullator från jobbet, kanske behövs när ålderskrämporna sätter in..;)


Träning igen

Den här veckan är det träning inför Gothia. Eftersom allt Lundafolk var slitet efter helgen eller hade annat för sig, så tog jag mig ut till träningen själv. De flesta av de yngre som ska spela i Gothia var där, plus jag, Olinda och Sofie Ingelström. Kul med nygammalt folk. Hon sa att det var sex år sedan hon slutade spela, men med lite träning kommer hon snart i bra form. Vi började med fotbollstennis idag. Vi var fem i varje lag och från början var det en som jagade och två pass. Sen övergick vi till två som jagade, två pass och att man inte fick spela tillbaka till den man fick bollen av. Övningen gick inte så bra från början, många slarvade med passningarna och vi var dåliga på att snacka. Efterhand blev det bättre och i slutet fungerade det bra. Sedan spelade vi med Rille och Jan i varsitt mål. Ett lag vilade och två spelade. I slutet spelade vi på större plan med bara två lag. Tror jag var mittback nästan hela träningen. Svårt att ligga rätt, men inte så jobbigt. Man kan stå och titta när de andra gör snygga mål!;) Eller bli bortspelad när motståndarna gör dem... Träningen avslutades med sex sträckor över planen och sen sex kortare sträckor. Sofie verkade inte vara helt avskräckt av träningen och sa att hon blivit mer sugen på att komma tillbaka i gammal god form. Kul!

Får även passa på att gratulera Jenny och Stefan till sin lilla flicka som föddes i lördags!

Två resultat

Team Sandby vann mot Husie på WO igår och nu har både Husie och Gula Damer lämnat två var. Lämnar någon av dem en gång till så utesluts de ur serien.

Lilla Torg slog Hammenhög med 2-1. Båda mötena har slutat med samma resultat. Starkt av Lilla Torg att vinna två gånger över Hammenhög. Lilla Torg gick om oss med flest gjorda mål i serien. Får se vem som bättrar på målskillnaden i premiären till hösten!

Fotboll på Ribban

Först var jag inte så sugen på det, eftersom jag hört att det skulle bli dåligt väder. Men det var riktigt härligt och då är det aldrig något som kan få mig att inte spela lite boll. Efter jobbet åkte jag inlines ner till Ribban och laddade upp med lite glass! Sen blev det spel med hockeymål. Vi 13 personer. De flesta var korpenfolk, men några kompisar var också med. Från början var det väldigt högt tempo. Snyggt spel och många mål! Från början hade vi övertaget, men de andra måste haft bättre kondition, för de tog över. I slutet var det konstant tryck mot vårt mål och eftersom många var trötta bestämde vi att sista målet vinner. Då började alla kämpa igen. Ingen ville förlora och det blev många tuffa dueller. Annamaria och Gustav var värst, syskon gillar inte att förlora mot varandra, inte dem i alla fall..;) Kändes som vi spelade en halvtimme utan att göra mål, men till slut lyckades vi få in bollen och efter två timmars spel, var alla nöjda. Nu känner jag faktiskt mig en aning seg i benen, men det ska vara bra till morgondagens träning!


Trea i Åhus!

Vi började tidigt på lördagen mot IK Pandora. Olinda, Jessan, Sandra, Kajsa, Lina, Milan, Sofie och jag, alla lika laddade! Lite publik hade redan tagit sig dit för att heja på oss. Första matchen och båda lagen var inte vana vid underlaget. Mycket kämpa och spring. Sofie ger oss ledningen genom ett skott som tar precis framför målvakten och ställer henne helt. Tror sen att Pandora kvitterar genom en lika konstig studs. Jag gör sen 2-1 och i slutet punkterar Sofie matchen genom att trycka in 3-1. Skönt med vinst direkt även om det inte var något skönspel. Sofie gjorde comeback efter sin korsbandskada och vilken comeback!:) Hon kommer bli värdefull i höst!
 


Målvakten är bra med


Efter matchen övertalas Tozz att vara med och spela någon match. Efter lite tvekan tackar hon ja. Snyggt att se Tozz i röd tröja!;) Sedan blev det fotografering. Vi fick till en riktigt snygg pyramid. Hur vi lyckades vet jag inte riktigt, men coolt blev det!
 

Tozz och jag


I andra matchen möter vi Svängsta och Milan vilar sin tå. Vi får igång ett lite bättre spel än i första matchen. Lina gör 1-0 från nära håll. Jag utökar till 2-0 på skott. Innan paus hinner vi göra 3-0. Det är Sofie som är framme igen. Vi var bättre än motståndet, men ledde kanske lite stort i paus. I andra blir det mycket kämpa, men Tozz gör matchens mål. Stenhårt skott upp i nättaket! 4-0 slutar matchen till sist. Kul att spela med Tozz igen, var ju ett tag sen sist!
Sedan blev det mat och uppladdning för resten av dagen.
 

Tozz har fixat så vi har blivit snygga!
 
Hardeberga och Sandby (HS98) spelade bra första dagen, men det blev wo i åttondelen...

I tredje matchen möter vi Dösjöbro. Sofie vilar för att vara i form till resten av matcherna. Den här matchen är vi riktigt dåliga från början. Anfallarna möter dåligt. Vi kommer fel i positioner och slår bort mycket passningar. Som tur är så utnyttjar inte Dösjöbro de lägen vi bjuder på och Olinda är bra med när bollen går på mål. Lina gör väldigt orättvist 1-0, som jag tror att det står i paus. I andra spelar vi upp oss. Lina gör 2-0. Vi skapar många bra chanser, men bollen vill inte in. Det ser verkligen kul ut när man har öppet mål och inte kan sparka in bollen, men om man spelar så märker man att det inte alltid går som man vill. Dösjöbro reducerar till 2-1, men vi håller undan och vinner tredje raka.Sedan ger Tozz upp för dagen och även publiken jag hade fixat dit. Ida och jag var först tvungna att äta glass. Riktigt gott! Frågan var hur vi skulle klara oss utan publiken, när vi skulle få möta de "bättre" lagen i gruppen. Det fina vädret försvann också och lagom till match både regnade det och blåste storm.
 
Ida, dagens fotograf!

Matchen mot Wä blev riktigt tuff. De spelade hela tiden på gränsen till det tillåtna och vi fick flera frisparkar. Det är tråkigt när det blir så, men när tränarna manar på att spela fult, är de inte konstigt att en del lag blir så. Vi tar tidigt ledningen i matchen. Jag kommer runt på högerkanten och spelar in till Milan som säkert sätter 1-0. De spelar mycket långbollar upp mot anfallarna, men Olinda och våra backar är bra med i närkamperna. Det är helt klart det bästa laget vi har mött, men vi håller emot bra. Tyvärr skadar sig Lina sen. I en närkamp med en back stukar hon foten. Jag utökar sen till 2-0. 3-0 kommer på frispark av Sandra på långt håll. Skönt att den gick in, för domaren blåste av, trots att jag fick med mig bollen och skottet gick in. I slutet av matchen blir Sandra attackerad av en av deras spelare. Spelaren fick gult kort, men om det inte är rött vet jag inte vad som är rött. Sandra har stora märken på hela ryggen och blåmärke och sår på armen, från händelsen. Tråkigt att man inte kan vara sportlig och tacka efter matchen!

I och med vinsten var vi och Hässleholms IF klara för a-slutspel. Alla var nu riktigt trötta och vi var en mindre avbytare i gruppfinalen. Den här matchen spelades på plan 4, långt bort från musiken, publiken och stämningen. Vi är inte alls med från början. De gör tidigt 1-0 och 2-0. Vi har oflyt med studsar och är inte på tå. Sedan gör Jessan ett snyggt mål och målgest, men tyvärr i fel mål.;) Tror sedan jag kvitterar till 3-1. Tyvärr gör de mål direkt på avspark och 4-1 står det i paus. I andra halvlek fortsätter de att skjuta bra och de går ifrån till hela 7-1. Utklassning och det känns som vi har gett upp. Vi hyffsar sen till siffrorna. Sandra skjuter en inspark i huvudet på mig och skarven ställer målvakten. Olinda sparkar sen ut en perfekt boll, som jag lyckas klacka in!

Sedan blev det dusch och beställning av mat. Vi åkte hem till Linas mammas stuga i Norje. Maten höll väl inte högsta klass, men eftersom alla var hungriga så gick det ner mycket ändå. Sedan blev det en massa snacks, vin och en massa snack, som inte får avslöjas utanför stugans väggar...;)
 
Sandra ser till så att alla får vin...

Som tur var spelade vi inte kvarten förrän 12.40 på söndagen, så det blev sovmorgen till tio-tiden. Efter en riktigt god frukost, blev det tillbaka färd till Åhus. Det kändes ganska slött i bussen och många hade ont lite varstans. Vi hade försökt få med Hanna Perman till matchen, eftersom Lina inte kunde spela och Hanna ändå var där. Tyvärr lyckades hon inte hinna till matchen på grund av att de inte lyckades låsa någon dörr.

Kvartsfinalen spelades på plan 4 mot Rödeby som vann grupp 2. Det kändes inte som stämningen fanns på de planerna idag heller. De tog ganska tidigt ledningen. Rödeby hade två riktigt långa tuffa anfallare och målvakten kastade långa utkast, som vi hade fullt upp med gång efter gång. Efter målet spikade Olinda igen och hade god hjälp av Sandra, Kajsa och Jessan som inte lämnade någon plats åt anfallarna. I slutet av halvleken spelar Milan snyggt fram mig och fri med målvakten slår jag in bollen vid bortre stolpen. Direkt efter avspark blåser domaren av halvleken. Viktigt med den sena kvitteringen. I andra halvleken händer det inte så mycket och det blir straffar. De väljer att vi ska börja slå. Lina utser mig och jag sätter den ganska nära stolpen. Sedan är det Olindas tur att bli hjälte när hon skrämmer Rödebyspelaren att skjuta utanför. Det blev kramkalas och vacker Hardebergasång!

I semifinalen står Hasslarp som motståndare. Hanna har nu dykt upp och förstärkt laget. Tyvärr ställer en snedstuds helt oss i början och bollen går i mål. Vi kämpar, men har svårt att får till något bra spel. Många börjar väl bli trötta, men Hanna springer på allt och är pigg. Hasslarp känns inte alls bättre än många av de andra lagen vi har mött, men målvakten är duktig. Tidigt i andra halvleken, slår Hanna in 1-1. Om nu bollen var inne eller inte, domaren tyckte det i alla fall. Det är jämnt spel, med halvchanser åt båda hållen. Jessan har den bästa chansen, när hon dunkar en frispark i ribban. Det känns som det ska bli straffar. I slutet får målvakten tag på bollen och slår en utspark rakt in i mål med bara sekunder kvar. Surt att förlora så i slutet, men det är bara att komma igen.

Många var inte ens sugna på att spela sista, men Veberöd (förstärkt med Mia Möller i mål) som stod för motståndet vill man vinna mot! Hanna var inte kvar, så vi fick klara oss med en mindre avbytare. Förra året hade laget blivit utspelade och förlorat mot just Veberöd med 7-0. Många trötta, slitna spelare, men viljan att vinna finns alltid där. Veberöd som hade spelat bra när vi sett dem under helgen. I sin kvartsfinal hade de lite tur i slutet, då de fick en ganska tveksam straff som de satte. Veberöd började semin i högt tempo. Vi håller ihop laget bra och de har svårt att komma till avslut. Istället spelar Milan snyggt fram mig, som kommer förbi målvakten och gör 1-0. Kort därefter får jag en ny chans och det står 2-0. Sedan 3-0. Milan frispelar mig igen. Veberöd måste känna sig frusterade. Vi kämpar och sliter för att hålla tätt, men de lyckas reducera till 3-1 innan paus. Vi är dåliga på att jobba hem och en spelare kommer runt på vår högerkant och frispelar en spelare som får öppet mål. I andra halvlek trycker de från ganska nära håll in 3-2, efter att vi inte hade fått undan bollen. Nu är de på gång och vi börjar bli stressade. Kvitteringen hänger i luften, men istället får vi en hörna. Milan slår in den till mig vid första stolpen och jag lyckas skarva in bollen till 4-2. Kort därefter lyfter Jessan från långt håll in 5-2 och matchen är helt avgjord. Det återstår bara några få minuter och det händer inte så mycket mer.
 
Milan, matchens framspelare!

Riktigt skönt att ta hem tredjepriset! Som vi har kämpat och slitit hela helgen. Spelet var stundtals riktigt bra, men ibland slarvar vi och släpper in väldigt enkla mål. Olinda var grym i mål. Totalt orädd och gjorde massor av avgörande räddningar. Hon slog även flera utsparkar och målkast som ledde till mål. Hela backlinjen sliter och släpper inte till mycket. De skapar med sina fina uppspel mängder av målchanser. Vi anfallare (även inhopparna Tozz och Hanna), jobbade och försökte få bollarna på mål. Några gånger var vi kanske inte de bästa på att jobba hem, men eftersom våra backar och målvakt tog det mesta, löste det sig nästan jämnt. Milan låg bakom många mål med sina känsliga framspelningar. Sofie visar målform direkt och det syns inte att hon varit borta sedan i höstas. Härligt att ha henne tillbaka på plan! Tråkigt att Lina skadade sig så tidigt, men vi får hoppas att hon snart är bra igen. Hon är viktig och med henne i laget, kanske det hade gått ännu bättre. Hanna och Tozz bidrog med varsitt mål på sina matcher och kämpade och slet för laget. Själv har jag lovat Sofie att öva passningar. Hon ska få flera smörpassningar till hösten!;)

Sedan blev det gruppfoto igen och därefter nakenfotografering i duschen. Milan och Kajsa ställde frivilligt upp med sina medaljer, dock vet jag inte om jag får publicera bilden.;) Därefter blev det glass och hemfärd. Tack för en riktigt rolig helg! Nu ska det bli skönt att sova och vila upp sig!
 
Får även gratulera fotografen Sara till vinsten i elitklassen för Sösdala!

Lina och jag diskuterade efter första matchen idag, om vi hade hamnat i en lätt grupp och fått en lätt lottning. Det visade sig att vi hade fel. Hässleholm vann hela turneringen och Wä vann b-slutspelet. Känns som man med lite flyt hade kunnat gå hela vägen, men vi är riktigt nöjda med vår tredjeplats!

Oj, oj, oj. Oj, oj, oj, oj. Hardeberga spelar på skoj! Oj, oj, oj. Oj, oj, oj, oj. Hardeberga spelar på skoj!

Beachfotboll!

Ikväll var vi på Svane och övade beachfotboll inför helgen. Jag tycker det gick bättre än förväntat. Blev några snygga kombinationer, men också en hel del roliga missar. Bollen studsar inte alltid som man tror den ska göra. Vi spelade tjejerna (Olinda, Milan, Sandra, Lina, Kajsa och jag) mot killarna (Petter, Mange, Johan x 2 och Linus). Från början var Sofie med killarna, men gick efter en stund över till oss. Tror hon ville vara med i det bästa laget!;) Det verkar inte som hon känner av sin knäskada och det är upp till henne att känna efter hur mycket det går. Hon gjorde lätt dagens mål. Stenhårt upp i nättaket! Olinda verkar som hon inte gjort annat än att stå i mål. Totalt orädd och var med hela tiden. Kajsa var överallt som vanligt. Kämpar alla som henne i helgen, så vinner vi lätt allt!
 
Ingen kommer förbi Kajsa!

Imorgon åker jag direkt upp till Kristianstad efter jobbet. Ska ladda upp inför Åhus hos Ida!

Onsdag

Idag var första dagen, sen jag började jobba på veckorna, som det var riktigt fint väder ute. När jag slutade, blev det inlines hem. Härligt, i sol och lite medvind. Tog bara 1 timme och en kvart. Efter en kort paus hemma, tog jag och åkte till Hardeberga. Jag och Petter stod och sålde en massa knakar i kiosken. Hardeberga mötte Landora och det blev en säker och välbehövlig seger. Första halvlek var jämn och Hardeberga tog ledningen på en straff i slutet. Rickard satte den säkert. I andra drog Hardeberga ifrån till 3-0 och hade sen flera bra lägen att utöka. Erik bjöd sen på dubbel-choklad. Det tackar man aldrig nej till! Så mycket choklad jag äter nu, så borde jag gå upp. Blir något efter varje träning. Skönt med uppehåll nu, så man får vara lite nyttig!;) Men nästa vecka är det träning igen, inte mycket vila... men jag klagar inte...

Just nu är jag i Sandby och äter god jordgubbstårta med grädde och dricker nygjord flädersaft. Känns som riktig sommar! Blir inga mer inlines idag. Får snart skjuts av min bror hem!!

Imorgon ska vi öva beachfotboll på planen på Svaneskolan. Tror alla som ska vara med kommer utom Jessan. Vi möter ett väl utvalt motstånd bestående av Mange, Petter, Johan, Johan, Linus, Sofie och kanske någon till. Allt för bästa resultat i helgen!

Resultat

LB07 slog igår Hammenhög med 1-0 och såg till att Hammenhög och Vången inte drog ifrån i toppen.

LdB verkar ha hittat formen igen. 4-1 mot Göteborg. Lotta Schelin gjorde mål igen och Caroline Jönsson var tillbaka i LdB-målet. Två positiva saker inför OS-fotbollen!

Inlines

Hade först tänkt ta bussen till Sandby idag efter jobbet, men när inte bussen gick när jag kom till hållplatsen, så blev det inlines istället. Fast att det lutar uppför genom hela Lund var det riktigt skönt att åka. Ny, slät asfalt och man bara glider fram. Känns knappt jobbigt. Vägen hem blev ännu skönare. 4 km bara nerför, inget jag har något emot!

RSS 2.0