Trea i Åhus!

Vi började tidigt på lördagen mot IK Pandora. Olinda, Jessan, Sandra, Kajsa, Lina, Milan, Sofie och jag, alla lika laddade! Lite publik hade redan tagit sig dit för att heja på oss. Första matchen och båda lagen var inte vana vid underlaget. Mycket kämpa och spring. Sofie ger oss ledningen genom ett skott som tar precis framför målvakten och ställer henne helt. Tror sen att Pandora kvitterar genom en lika konstig studs. Jag gör sen 2-1 och i slutet punkterar Sofie matchen genom att trycka in 3-1. Skönt med vinst direkt även om det inte var något skönspel. Sofie gjorde comeback efter sin korsbandskada och vilken comeback!:) Hon kommer bli värdefull i höst!

Målvakten är bra med

Efter matchen övertalas Tozz att vara med och spela någon match. Efter lite tvekan tackar hon ja. Snyggt att se Tozz i röd tröja!;) Sedan blev det fotografering. Vi fick till en riktigt snygg pyramid. Hur vi lyckades vet jag inte riktigt, men coolt blev det!

Tozz och jag

I andra matchen möter vi Svängsta och Milan vilar sin tå. Vi får igång ett lite bättre spel än i första matchen. Lina gör 1-0 från nära håll. Jag utökar till 2-0 på skott. Innan paus hinner vi göra 3-0. Det är Sofie som är framme igen. Vi var bättre än motståndet, men ledde kanske lite stort i paus. I andra blir det mycket kämpa, men Tozz gör matchens mål. Stenhårt skott upp i nättaket! 4-0 slutar matchen till sist. Kul att spela med Tozz igen, var ju ett tag sen sist!

Sedan blev det mat och uppladdning för resten av dagen.

Tozz har fixat så vi har blivit snygga!

Hardeberga och Sandby (HS98) spelade bra första dagen, men det blev wo i åttondelen...

I tredje matchen möter vi Dösjöbro. Sofie vilar för att vara i form till resten av matcherna. Den här matchen är vi riktigt dåliga från början. Anfallarna möter dåligt. Vi kommer fel i positioner och slår bort mycket passningar. Som tur är så utnyttjar inte Dösjöbro de lägen vi bjuder på och Olinda är bra med när bollen går på mål. Lina gör väldigt orättvist 1-0, som jag tror att det står i paus. I andra spelar vi upp oss. Lina gör 2-0. Vi skapar många bra chanser, men bollen vill inte in. Det ser verkligen kul ut när man har öppet mål och inte kan sparka in bollen, men om man spelar så märker man att det inte alltid går som man vill. Dösjöbro reducerar till 2-1, men vi håller undan och vinner tredje raka.

Sedan ger Tozz upp för dagen och även publiken jag hade fixat dit. Ida och jag var först tvungna att äta glass. Riktigt gott! Frågan var hur vi skulle klara oss utan publiken, när vi skulle få möta de "bättre" lagen i gruppen. Det fina vädret försvann också och lagom till match både regnade det och blåste storm.

Ida, dagens fotograf!

Matchen mot Wä blev riktigt tuff. De spelade hela tiden på gränsen till det tillåtna och vi fick flera frisparkar. Det är tråkigt när det blir så, men när tränarna manar på att spela fult, är de inte konstigt att en del lag blir så. Vi tar tidigt ledningen i matchen. Jag kommer runt på högerkanten och spelar in till Milan som säkert sätter 1-0. De spelar mycket långbollar upp mot anfallarna, men Olinda och våra backar är bra med i närkamperna. Det är helt klart det bästa laget vi har mött, men vi håller emot bra. Tyvärr skadar sig Lina sen. I en närkamp med en back stukar hon foten. Jag utökar sen till 2-0. 3-0 kommer på frispark av Sandra på långt håll. Skönt att den gick in, för domaren blåste av, trots att jag fick med mig bollen och skottet gick in. I slutet av matchen blir Sandra attackerad av en av deras spelare. Spelaren fick gult kort, men om det inte är rött vet jag inte vad som är rött. Sandra har stora märken på hela ryggen och blåmärke och sår på armen, från händelsen. Tråkigt att man inte kan vara sportlig och tacka efter matchen!

I och med vinsten var vi och Hässleholms IF klara för a-slutspel. Alla var nu riktigt trötta och vi var en mindre avbytare i gruppfinalen. Den här matchen spelades på plan 4, långt bort från musiken, publiken och stämningen. Vi är inte alls med från början. De gör tidigt 1-0 och 2-0. Vi har oflyt med studsar och är inte på tå. Sedan gör Jessan ett snyggt mål och målgest, men tyvärr i fel mål.;) Tror sedan jag kvitterar till 3-1. Tyvärr gör de mål direkt på avspark och 4-1 står det i paus. I andra halvlek fortsätter de att skjuta bra och de går ifrån till hela 7-1. Utklassning och det känns som vi har gett upp. Vi hyffsar sen till siffrorna. Sandra skjuter en inspark i huvudet på mig och skarven ställer målvakten. Olinda sparkar sen ut en perfekt boll, som jag lyckas klacka in!

Sedan blev det dusch och beställning av mat. Vi åkte hem till Linas mammas stuga i Norje. Maten höll väl inte högsta klass, men eftersom alla var hungriga så gick det ner mycket ändå. Sedan blev det en massa snacks, vin och en massa snack, som inte får avslöjas utanför stugans väggar...;)

Sandra ser till så att alla får vin...

Som tur var spelade vi inte kvarten förrän 12.40 på söndagen, så det blev sovmorgen till tio-tiden. Efter en riktigt god frukost, blev det tillbaka färd till Åhus. Det kändes ganska slött i bussen och många hade ont lite varstans. Vi hade försökt få med Hanna Perman till matchen, eftersom Lina inte kunde spela och Hanna ändå var där. Tyvärr lyckades hon inte hinna till matchen på grund av att de inte lyckades låsa någon dörr.

Kvartsfinalen spelades på plan 4 mot Rödeby som vann grupp 2. Det kändes inte som stämningen fanns på de planerna idag heller. De tog ganska tidigt ledningen. Rödeby hade två riktigt långa tuffa anfallare och målvakten kastade långa utkast, som vi hade fullt upp med gång efter gång. Efter målet spikade Olinda igen och hade god hjälp av Sandra, Kajsa och Jessan som inte lämnade någon plats åt anfallarna. I slutet av halvleken spelar Milan snyggt fram mig och fri med målvakten slår jag in bollen vid bortre stolpen. Direkt efter avspark blåser domaren av halvleken. Viktigt med den sena kvitteringen. I andra halvleken händer det inte så mycket och det blir straffar. De väljer att vi ska börja slå. Lina utser mig och jag sätter den ganska nära stolpen. Sedan är det Olindas tur att bli hjälte när hon skrämmer Rödebyspelaren att skjuta utanför. Det blev kramkalas och vacker Hardebergasång!

I semifinalen står Hasslarp som motståndare. Hanna har nu dykt upp och förstärkt laget. Tyvärr ställer en snedstuds helt oss i början och bollen går i mål. Vi kämpar, men har svårt att får till något bra spel. Många börjar väl bli trötta, men Hanna springer på allt och är pigg. Hasslarp känns inte alls bättre än många av de andra lagen vi har mött, men målvakten är duktig. Tidigt i andra halvleken, slår Hanna in 1-1. Om nu bollen var inne eller inte, domaren tyckte det i alla fall. Det är jämnt spel, med halvchanser åt båda hållen. Jessan har den bästa chansen, när hon dunkar en frispark i ribban. Det känns som det ska bli straffar. I slutet får målvakten tag på bollen och slår en utspark rakt in i mål med bara sekunder kvar. Surt att förlora så i slutet, men det är bara att komma igen.

Många var inte ens sugna på att spela sista, men Veberöd (förstärkt med Mia Möller i mål) som stod för motståndet vill man vinna mot! Hanna var inte kvar, så vi fick klara oss med en mindre avbytare. Förra året hade laget blivit utspelade och förlorat mot just Veberöd med 7-0. Många trötta, slitna spelare, men viljan att vinna finns alltid där. Veberöd som hade spelat bra när vi sett dem under helgen. I sin kvartsfinal hade de lite tur i slutet, då de fick en ganska tveksam straff som de satte. Veberöd började semin i högt tempo. Vi håller ihop laget bra och de har svårt att komma till avslut. Istället spelar Milan snyggt fram mig, som kommer förbi målvakten och gör 1-0. Kort därefter får jag en ny chans och det står 2-0. Sedan 3-0. Milan frispelar mig igen. Veberöd måste känna sig frusterade. Vi kämpar och sliter för att hålla tätt, men de lyckas reducera till 3-1 innan paus. Vi är dåliga på att jobba hem och en spelare kommer runt på vår högerkant och frispelar en spelare som får öppet mål. I andra halvlek trycker de från ganska nära håll in 3-2, efter att vi inte hade fått undan bollen. Nu är de på gång och vi börjar bli stressade. Kvitteringen hänger i luften, men istället får vi en hörna. Milan slår in den till mig vid första stolpen och jag lyckas skarva in bollen till 4-2. Kort därefter lyfter Jessan från långt håll in 5-2 och matchen är helt avgjord. Det återstår bara några få minuter och det händer inte så mycket mer.

Milan, matchens framspelare!

Riktigt skönt att ta hem tredjepriset! Som vi har kämpat och slitit hela helgen. Spelet var stundtals riktigt bra, men ibland slarvar vi och släpper in väldigt enkla mål. Olinda var grym i mål. Totalt orädd och gjorde massor av avgörande räddningar. Hon slog även flera utsparkar och målkast som ledde till mål. Hela backlinjen sliter och släpper inte till mycket. De skapar med sina fina uppspel mängder av målchanser. Vi anfallare (även inhopparna Tozz och Hanna), jobbade och försökte få bollarna på mål. Några gånger var vi kanske inte de bästa på att jobba hem, men eftersom våra backar och målvakt tog det mesta, löste det sig nästan jämnt. Milan låg bakom många mål med sina känsliga framspelningar. Sofie visar målform direkt och det syns inte att hon varit borta sedan i höstas. Härligt att ha henne tillbaka på plan! Tråkigt att Lina skadade sig så tidigt, men vi får hoppas att hon snart är bra igen. Hon är viktig och med henne i laget, kanske det hade gått ännu bättre. Hanna och Tozz bidrog med varsitt mål på sina matcher och kämpade och slet för laget. Själv har jag lovat Sofie att öva passningar. Hon ska få flera smörpassningar till hösten!;)

Sedan blev det gruppfoto igen och därefter nakenfotografering i duschen. Milan och Kajsa ställde frivilligt upp med sina medaljer, dock vet jag inte om jag får publicera bilden.;) Därefter blev det glass och hemfärd. Tack för en riktigt rolig helg! Nu ska det bli skönt att sova och vila upp sig!

Får även gratulera fotografen Sara till vinsten i elitklassen för Sösdala!

Lina och jag diskuterade efter första matchen idag, om vi hade hamnat i en lätt grupp och fått en lätt lottning. Det visade sig att vi hade fel. Hässleholm vann hela turneringen och Wä vann b-slutspelet. Känns som man med lite flyt hade kunnat gå hela vägen, men vi är riktigt nöjda med vår tredjeplats!

Oj, oj, oj. Oj, oj, oj, oj. Hardeberga spelar på skoj! Oj, oj, oj. Oj, oj, oj, oj. Hardeberga spelar på skoj!