Mycket aktiviteter!

Jag jobbade bara tre eftermiddagar Kristihimmelsveckan. På torsdagen hade Malva Finishknatet i Vellinge och sedan skulle vi till Körsbärsdalen och träffa Sara, Johan, Astrid och Hampus. Malva åkte till Vellinge, men när vi skulle köra så började det regna. Det vräkte ner och började också åska. Tävlingen ställdes in och vi åkte vidare till Körsbärsdalen i ösregn. Sista biten klarnade det upp och det blev strålande sol i dalen. Det var lite geggigt av allt regn, men så vackert. Vi fikade och barnen lekte i bäcken. Jättemysig dag i naturen!
 
 
På fredagen åkte jag och barnen till Stenshuvud med mamma och pappa. Även den här dagen hade vi tur med vädret. Vi började med att gå upp på berget och fika. Vi gick en runda runt och sedan ner till havet. Vide letade stenar och snäckor och Malva tog ett dopp. Linnea ville gärna också bada, men jag var inte sugen på att gå i så hon får vänta. Malva tyckte att det var iskallt, men doppade sig. Vi tog sedan en glass innan vi åkte mot Ystad. Där åt vi hamburgare, köttbullar och korv. Vi körde sedan till Vellinge för att Malva skulle träna friidrott. Alla barnen sov gott i bilen och Malva var först inte så sugen på att träna. Jättehärlig dag, men både Vide och Linnea fick varsin fästing.
 
 
På lördagen var vädret inte alls lika bra. Det småregnade stora delar när vi var i Bokskogen med Malena, Tova och Tage. Barnen lekte och vi grillade korv. Efteråt var vi en stund hemma hos oss. Barnen hoppade studsmatta och vi spelade kort. Tur vi hade lite regnkläder med oss, för vi höll oss ganska torra.
 
 
På söndagen hade Malva gymnastik och friidrott. Vide var bjuden på två kalas. Först var han hos Frank och sedan cyklade vi till Samuel. Senare på eftermiddagen var vi på Minirunners. Jag gillar konceptet. Den här gången var alla barnen med.
 
Veckan efter jobbade jag förmiddag och helg. På måndagen var Malva på friidrott. Hon slog sitt pb på 400 m med 8 sekunder och sprang på 1.28. Vide hade fotboll på tisdagen. Själv hade jag ont i huvudet, så jag fick hoppa över min träning. På onsdagen började Malvas simning i skolan. De ska ha det i tre veckor. Som hon har längtat. Linnea var på 1,5-årskontroll på dagen. Hon var lite blyg i början, men sedan gick det bra. Hon vägde 10,78 och var 78 cm lång. Sprutan var inget alls rolig, men det gick snabbt över. På torsdagen var det simning, innebandy och sedan åkte jag och tränade i Hardeberga. På fredagen hade Malva friidrott. Helgen blev det mest jobb, men jag och Malva började titta på Eurovision och Linnea kom upp lagom till röstningen. Spännande, men jag hade hoppats på någon annan vinnare. Linnea har blivit väldigt duktig på ord och namn och pratar hela tiden.
 
 
Den här veckan har jag varit ledig, förutom onsdagen. På måndagen skulle Linnea till tandläkaren, men när vi var där så fick vi reda på att hon var sjuk. Vi handlade och fixade ett stenskott istället. På kvällen hade Malva friidrott. På tisdagen sprang jag med Lis på förmiddagen. Det blev bra tempo i regnet. Till slut en mil på drygt 50 min. Vi hade avdelningsmöte på eftermiddagen och sedan hade Vide och jag fotboll. Resten av veckan var Vide hemma från skolan. Snuvig och hostig. Jimmy var hemma med honom på onsdagen och sedan var han med mig resten. På torsdagen hade de avslutning på siminingen, men Malva var där själv. Jag var med Vide på vårdcentralen. Han hade varken corona, låg sänka eller halsfluss, så det går nog över snart. På torsdagen tränade jag fotboll igen. På fredagen hade Malva friidrott på kvällen och vi tog med pizzor hem
 
 
I lördags hade Vide tennis och jag och Malva och Linnea åkte till Harlösa för att jag skulle träna. Malva var med lite på uppvärmningen. Det gick ganska bra att ha med Linnea och jag kunde vara med nästan hela tiden. Vi fikade i solen i Sandby på vägen hem. Sedan körde vi inom Stadium Outlet och köpte en bikini till Malva. Klockan 17 var vi bortbjudna på Halloween. Det blev lite grillfest med läskigt tema. Kul att träffa alla och Malena hade fixat det bra!
 
 
Morsdag firades med underbart väder. Linnea vaknade redan halv sex. Jag försökte få henne att somna om. Lyckades precis vid halv åtta, men då kom Malva upp och hon vaknade. Tjejerna ritade varsin fin teckning till mig. Jag åkte efter frukost och kollade på Vides fotbollsmatch i Staffanstorp. De kämpade väldigt bra och gjorde massor av mål. Vide spelade fram till några och gjorde ett. När vi kom hem tog vi ett dopp i grannens pool och sedan lunch ute i solen. Jag körde sedan Malva till friidrotten. De hade sprint och höjd. Malva slog pb med 95 cm. Hemma blev det kladdkaka med grädde och gräsklippning, innan min sista nattvecka innan långledigheten.
 

Maj!

Första maj hade Vide tennis och jag sov lite på förmiddagen, för att kunna jobba min sista natt. Mitt på dagen körde jag inlines med Malva till en kompis och lämnade henne där. På eftermiddagen spelade sedan jag och Vide fotboll på konstgräsplanen. Linnea vaknade precis när vi kom dit, men det gick jättebra att spela. Hon gick nöjt omkring på planen och undersökte olika saker.
 
På söndagen sov jag inte så mycket. Malva hade gymnastik och sedan skjutsade jag till friidrotten. Jag, Linnea och Vide körde sedan till Marianne och Bosse. Vi fick äppelpaj med vaniljvisp och spelade lite spel. Vi hämtade sedan Malva och Astrid på friidrotten och körde hem. Vid 17-tiden joggade vi till busshållsplatsen. Det var premiär för Minirunners. Barnen var så laddade. Vi träffade mycket folk där. Vi joggade någon km och och gjorde lite övningar på vägen. Malva tyckte det gick lite för långsamt, men Vide gillade det. Kul att göra saker ute tillsammans!
 
Förra veckan hade jag frivecka. Vädret var inte så fint i början, så det blev mycket gjort inne. Vi hade bilen på verkstad, så den blev fixad. Linnea och jag hade mycket mys. Hon härmar och säger så många nya ord. Barnen hade sina aktiviteter och själv tränade jag fotboll på torsdagen. Så skönt när jag väl kom iväg. Jag har känt mig lite trött i huvudet och vädret var inte heller så lockande. På fredagen blev det grilling på kvällen. Maten var klar tills Malva kom hem från friidrotten. Alla åt mycket!
 
 
I lördags hade Vide tennis på förmiddagen. Jag åkte på eftermiddagen ut till Dalby Söderskog med barnen. Vi träffade mamma, pappa, Mikael, Annica och Flora. Vi gick runt hela skogen och det blev en härlig stund i det härliga vädret. Gott med fika också. Mamma hade bakat en god rabarberkaka. På kvällen blev det sedan tacos. Jag hann också klippa gräset, som hade vuxit och blivit väldigt långt.
 
 
Igår startade jag och Vide dagen på konstgräsplanen. Linnea och Jimmy tittade på och Malva var på gymnastik. Linnea hade vaknat snuvig igen. Jag hade lovat att hjälpa till och döma deras träningsmatch mot IFK Klagshamn. De spelade två matcher och hade delat in sitt lag i två. De kämpade på bra och gjorde mål båda lagen. Vide stod i mål en halvlek och var nöjd med sin insats och matcherna. Han var så stolt att jag skulle döma, så jag hoppas han blev nöjd med min insats. Malva var på friidrott på eftermiddagen och Vide lekte med Olivia. Jag och Linnea hängde ute i solen och tittade på djur och blommor. Hon plockade några maskrosor. Hon cyklade lite på springcykeln, men det är mycket gå på och av. Vid 17.15 var det dags för Minirunners igen. Malva stannade hemma, men jag och Linnea mötte upp Vide där. Jättehärligt väder och mycket folk. Ungefär samma upplägg som sist. Tyvärr lyckades Vide trilla och skrapa knät i slutet, men det gick över ganska fort, så jag tror han är sugen på det igen nästa vecka.
 
 
 
Idag kändes det som sommaren var på väg. Linnea som fortfarande var snuvig fick stanna hemma, men vi var ute länge på förmiddagen och tittade på blommor och insekter. Vi var även utanför förskolan och hängde lite där. Sedan sov hon gott och jag åkte till jobbet.

Slutet av april

Friveckan startade med en härlig dag i Dalbysöderskog med mamma och Linnea. Vi tittade på blommor och djur. Så fint det är där på våren. På eftermiddagen lekte Vide med Svante och jag tänkte att Linnea var mogen för sin Malvas gamla stol. Det gick ju fint att sitta, men hon ville gärna klättra upp på bordet. På kvällen hade Malva friidrott.
 
 
Tisdagen blev en riktig träningsdag. Jag började med 1 timmes crossfit. Det var länge sedan jag var där. Lite på grund av min axel, men också att jag har haft fullt upp. Jag fick hoppa över pull-ups, men skönt att vara där och bli trött. Rodd, situps och lite pressar med hantel. På eftermiddagen hade Vide fotboll och jag var med en stund med Lis och Ingrid och tränade. Linnea var med. På kvällen körde jag sedan ut till Gårdstånga för fotboll. Linnea och Malva var i Sandby med mormor och morfar. På kvällen var jag sedan helt slut i kroppen.
 
På onsdagen fick jag hoppa in och jobba eftermiddag istället för förmiddag. Mamma och pappa hämtade Linnea och fixade mat och rabarberpaj till mat.
 
På torsdagen tränade jag crossfit igen på förmiddagen. Den här gången var det ring dips och ring row och löpning. Jag körde armhävningar istället för dipsen. Barnen hade sedan simning och Vide innebandy. Vide hade tagit tre märken och Malva som redan har alla för medley hade tagit årets simborgarmärke. På kvällen blev det ytterligare ett härligt fotbollspass i Gårdsstånga.
 
På fredagen följde jag och Linnea med till skolan. Linnea fick åka cykel på skolan och ville aldrig hem. På eftermiddagen blev rabarberkräm och på kvällen fredagsmys med taco.
 
 
På lördagen lämnade jag Vide på tennisen och Linnea i Sandby och körde sedan till Alingsås för att döma Elitettan. Skönt att inte vara skadad och härligt med naturgräs, även om det var aningen svårspelat i blåsten. Uppsala vann matchen med 1-0. Jag kom hem vid 21-tiden. Linnea hade haft det bra hos mormor och morfar, men gillade inte deras gäster.
 
På söndagen startade jag dagen med att jogga med några jag tränade mammaträning med tidigare. Jag hade Linnea i vagn, så det blev extra jobbigt. Vi joggade 8 km och i motvinden hem hjälptes vi åt med vagnen. Linnea somnade gott. Malva var på gymnastik på förmiddagen och på eftermiddagen skjutsade jag henne på friidrotten. Jag och Linnea var under tiden hos Marianne och Bosse. De åt mat och vi äppelpaj med vaniljvisp. Väldigt gott tyckte både jag och Linnea. Vi åkte sedan och hämtade Malva. Själv började jag sedan min nattvecka.
 
Det blev lite sömn flera dagar under veckan. På måndagen sov Linnea väldigt länge på morgonen. Hon vaknade efter halv åtta och det händer aldrig. Jag gav henne en flaska välling och lämnade henne på förskolan. En timme senare hade de skickat sms och sedan ringde Jimmy och väckte mig. Linnea var väldigt snorig och behövdes hämtas. Jag gick dit jättetrött och behövde torka snuva två gånger på hemvägen. Mamma kom och passade Linnea, så att jag kunde sova lite. Hon hade varit hur pigg som helst och inte snuvig. Mycket konstig förkylning. Malva var på friidrott på kvällen och jag passade på att sova en liten stund innan jobb.
 
På tisdagen var Linnea hemma från förskolan, men hon var inte snuvig. Mamma passade igen, så jag kunde sova någon timme. På kvällen hade Vide fotboll och jag tränade med Lis samtidigt. Malva hängde på.
 
Resten av veckan var Linnea på förskolan. På torsdagen var det simning och innebandy.
 
 
På fredagen var det Valborg. Vi åkte till Skateholm vid halv fem. När vi kom dit, så blev det lite snacks. Vädret var fint, så vi satt ute länge. Malena och barnen startade sedan elden. Vide var riktigt på gång. Han gillar att elda. Vi startade sedan en grill och grillade korv, hamburgare och vad alla hade med sig. Det blev riktigt gott. Till efterrätt hade Malena och barnen gjort kladdkaka. Malva och Vide hade med sig chokladbollar. Gott både och! En trevlig kväll! Vi körde hem vid nio, så att jag hann till jobbet.
 

RSS 2.0