Förlust innan uppehållet...

Vi mötte ett ungt Husie DIF igår. Själva saknade vi några spelare, men vi hade ett bra lag. Vi startade med Emma - Sara, Josse, Malin S, Sandra - Stina, Olinda, Louise, Emma H - Lina - jag. Benita och Hanna L började på bänken.

Vi inleder väldigt avvaktande. Husie får styra och ställa. De går till snabba anfall och det känns som vi inte är på hugget. När vi väl får tar i bollen, så ger vi direkt tillbaka den till hemmalaget. Våra passningar är riktigt dåliga, för lösa och utan adress. Vi är ganska farliga i våra kontringar. Husie missar först ett nästan helt öppet mål, innan den minsta spelaren trycker in bollen från nära håll. Vi får inte undan bollen och till slut kan de göra mål. Efter målet tar vi tag i vårt spel. Vi ligger rätt, men har fortfarande svårt med Husies snabba omställningar. De har några spelare som har mycket högre tempo i kroppen och det märks under vissa perioder i matchen. Lina har en riktigt bra kvitteringschans. Emma slår ett bra inlägg från vänsterkanten. En husiespelare är på och nickskarvar bollen, men inte bättre än att den hamnar hos en helt fristående Lina i bortre delen av målområdet. Hon får till ett bra skott lågt mot bortre stolpen, men målvakten slänger sig och klistrar bollen. Vi håller ihop vårt försvar bättre efterhand som matchen går och vi håller flera gånger på att komma runt på kanterna. I mitten av halvleken får jag ett friläge. Jag rundar målvakten, men får bollen för långt ifrån mig och får för dålig vinkel för att slå in bollen. Inte så långt efter frispelar Lina mig och jag kommer ännu friare. Den här gången har jag nog fått respekt för målvakten, för jag vet inte riktigt vad jag ska göra utan det blir ett skott rakt på henne. I slutet av halvleken får Olinda en bra chanse, efter ett motlägg mellan mig och två husiebackar. Olinda blir helt fri, men är nog inte beredd att bollen ska komma och når inte fram för att få bollen på mål.

I paus känner vi att vi kan så mycket bättre. Vi spelar inte bra, men har ändå haft många bra chanser. Där vi borde ha gjort något mål. I andra halvlek är det mycket spel på mittplan. Båda försvaren håller tätt bakåt. Husie backar hem mer och täpper igen luckorna som fanns i första halvlek. De byter in en snabb, teknisk anfallare, men våra backar lyckas hålla koll på henne bra under hela matchen. Husie har någon enstaka bra målchans, som Emma är bra med på. Vi har några hörnor, men de blir inte riktigt farliga. Med kvarten kvar får vi en frispark, en bit utanför straffområdet. Emma skjuter den riktigt bra. Målvakten har inte en chans att ta den, men tyvärr går den i ribban och ut i straffområdet. Vi får inte tag på returen utan istället kontrar de och gör 2-0. Riktigt surt, när vi var så nära att kvitterna. I slutet händer det inte mycket. Det kändes som luften gick ur oss efter deras andra mål.

Vi får ta nya tag till hösten. Många kan bättre än vad vi presterade idag. Det var några stycken som slet bra, men alla behöver göra det för att vi ska vinna. Det var en match vi borde ha vunnit och jag tror vi hade gjort det om inte Husies målvakt hade varit så bra som hon var. Hon fick välförtjänt priset som matchens lirare. Nu får vi vila upp oss och sen se till att vara välförberedda mot Lilla Torg i höstpremiären!

Måndag

Idag var jag chef på jobbet. Har fått förtroendet att ta hand om chefens jobb i fem veckor, när han är på semester. När han kommer tillbaka, kanske jag har gjort om hela stället...;) Istället för provtagningar och avläsningar, blir det nu morgonmöte, sammanställningar och annat som måste göras när han är borta. Fast hans jobb tar inte så lång tid och då får jag hjälpa till i labbet.

Efter jobbet blev det Friskis o Svettis med Anneli, Sanna och Sara. Utegympa på Centrala IP. Haha, man skulle haft kamera och filmat. En hurtig gubbe stod på en upphöjning i mitten av gräsplanen, rörde sig till musiken och sjöng under hela passet med i låtarna. Det var en massa folk. Det kändes som alla utom jag och möjligtvis några få andra, kunde alla rörelser perfekt. Mina armar och ben har ibland svårt att göra det dem ser framför sig. I alla fall på rätt sätt med rätt takt. Vissa saker ser väldigt lätta ut, men det går inte att koppla, hur man ska göra. Jag och Anneli fick stanna upp och skratta några gånger åt oss själva. Det var faktiskt ganska kul, men inte så ansträngande. Hade nog varit jobbigare om man varit bra på det och hängt med hela tiden. Men det kan vara bra för mig att öva lite koordination och sen behövde min kropp lite lugn rörelse och stretching.

Nu är det tomt i min lägenhet. Lisa har varit här och hämtat sina saker. Ser lite annorlunda ut, men skönt att inte ha saker överallt. Får se om jag kan hitta någon annan frivillig, som kan tänka sig att bo här. Borde inte vara så svårt. Centralt och billig hyra, om man bara kan stå ut med mig!;)

EM-guld till Spanien!

Dagen började med egen match mot Husie DIF, skriver om den sen. Tyvärr var vi inte bra och de hade några duktiga spelare framför allt deras målvakt. Det blev förlust med 2-0. Efter matchen åkte jag direkt till Sandby och dömde oldboys. När matchen var klar, hade bussen precis gått till Lund. Det fick bli inlines, trots att mina ben hellre ville vila. Eftersom de var försenade med asfalteringen, kunde jag inte åka raka vägen. Men jag hann prova en bit och det är inte sista gången jag åker där!:) Väl hemma fick jag snabba mig, för att hinna till Mange och Jens. Missade bara några minuter i början av finalen. Tyskarna började bäst, men sen visade Spanien hur fotboll ska spelas. Torres avgör matchen från inget läge alls. Riktigt skönt att tyskarna inte vann.;) Min tippning artade sig på slutet. Det borde ge många pluspoäng att tippa rätt segrare från början!!

Resultat

Att Teamet förlorade igår hade jag aldrig trott att de skulle göra. BK Vången var bra när vi mötte dem, men ett Teamet med så många division 2-spelare ska slå dem. De hade om möjligt ännu bättre lag än vad de hade mot oss. Annika gjorde comeback efter sin resa och spelade i slutet. Helena J, Sas och Sara J var också med. Tozz sa att de inte varit bra, men att Vången spelat bra framför allt defensivt. Det stod 0-0 i paus. Vången tog ledningen, men Teamet kvitterade genom Lillis. I slutet lyckades Vången göra 2-1 som också blev slutresultat.

Lilla Torg vann som väntat över Gula Damer. Det stod 2-1 i paus, men sen gjorde Sara Stålhammar 4 mål i andra halvlek och det blev 6-2 till Lilla Torg.

I ettan har flera skånelagen det fortsatt tungt. Husie förlorade med 2-0 mot QBIK och ligger sist. Sjöbo förlorade borta mot Jitex med 3-1 och ligger en poäng efter Vittsjö som ligger på rätt sida om strecket. Stattena vann igen och tog tillbaka serieledningen. Stjärna gjorde mål igen.

Hardebergas herrar har det fortsatt tungt. Efter en 2-0-ledning i paus, lyckades de ändå förlora mot Croatia med 3-2. På onsdag möter de jumbon, Landora, och då måste det bli seger.

Sandbys herrar har börjat göra mål i serien och igår blev det vinst med 3-2, trots att de saknade flera spelare. Tur att de vann, så var en del av folket gladare under kvällen igår.


Grillning

Igår blev det grillning här. Jag, Tozz och en massa grabbar. Som tur var hade vi med oss en grillmästare, som tog tag i det hela, så att det blev någon mat till slut. Det blev god mat och vi tittade på mer eller mindre dåliga program som gick på tv.

Vinst mot Teckomatorp

Igår ville vi verkligen visa att vi kunde spela fotboll igen. Vädret passade bättre för fotboll än i måndags. Det hade regnat under dagen så planen var blöt, men det var skönt i luften och nästan helt vindstilla. Sju spelare skulle spela idag också, så vi bytte runt mycket på dem. Vi startade med Camilla - Aki, Sara, Milan, jag - Benita, Kajsa, Olinda, Malin S - Elin, Josse. Stina började på bänken. Jessan och Sandra B kom senare och hoppade båda två in i backlinjen. Teckomatorp kom med ett ungt lag.
 

Amanda och Pernilla - Våra trogna supportrar


Det är mycket spel på mitten av planen från början. Vi ligger bra med hela laget och stoppar tidigt deras anfallsförsök. Vi gör tidigt 1-0. Jag och Milan spelar mellan oss långt ner på vår planhalva. Josse kommer bra ut på kanten och jag slår en långboll upp till henne. Hon tar emot och bryter in mot straffområdet och spelar vidare till Malin S, som tagit en löpning från sin yttermittfältsplats. Hon kommer fri med målvakten och gör inget misstag utan sätter bollen säkert, högt vid bortre stolpen. Vi fortsätter att spela bra ett tag efter målet. Rörelsen är bra och vi rullar runt bollen mellan oss på få tillslag. Anfallarna samarbetar bra. Elin möter ner bra och får mycket boll och spelar vidare. Josse springer mycket och får flera bra bollar. Vi skapar bra målchanser. Josse har två och vi har några bra skott utifrån. Teckomatorps målvakt är bra. Hon är lång och täcker stora delar av målet, när hon snabbt kommer ut vid våra chanser. Teckomatorp kommer upp i snabba anfall och får ett inkast högt uppe på vår högersida. En spelare i straffområdet får bollen. Ingen av oss går på och hon skjuter otagbart för Camilla 1-1. Vi har en period efter målet, då vi spelar dåligt. Vi hamnar fel i positioner och Teckomatorp vinner många bollar högt upp på vår planhalva. De gör 2-1, när vi slarvar och en av deras spelare får till ett lurigt skott från långt håll, som tar närmsta stolpen och in. Vi försöker kämpa oss in i matchen, men Teckomatorp spelar bra. Efter ett tag får vi en hörna från höger. Olinda slår in den bra. Jag går upp för att nicka vid första stolpen, men missar. När jag vänder mig om, är bollen i mål. Elin mötte bollen bra och tryckte in kvitteringen. Kort därefter tar Sara en jättelöpning från sin mittbacksplats och efter väggspel på kanten kommer hon ner mot kortlinjen och slår in bollen till Stina som inte gör något misstag utan sätter 3-2. Vi skapar några bra chanser till och alla jobbar bra, men resultatet står sig till paus.
 

Vi ställer om


I paus pratar Rille och Sofie om att de är nöjda, men att vi absolut inte får slappna av som vi har gjort i många u-lagsmatcher. I andra halvlek försöker Teckomatorp komma ifatt oss. De har ganska mycket boll, men skapar inte så många målchanser. Vi kontrar bra och gör en bit in i halvleken 4-2. Jag får bollen av Sandra och spelar en krossboll över till Josse som kommer i en bra löpning. Fri med målvakten igen och den här gången kan hon inte stoppa Josse. Målvakten är på bollen, men den är på väg in i mål ändå. Då dyker Benita upp och slår in bollen. Vet inte om hon hinner upp den innan den är över mållinjen eller inte, men bollen hade gått in i vilket fall. Så målet är helt klart Josses, vet inte varför Benita försökte sno det..;) Teckomatorp har några hörnor som blir farliga. Deras bästa chans har en av deras backar som har följt med upp i anfallet och skjuter ett skott långt utifrån som tar ribban ut. Vi skapar mycket i slutet. Flera bra skott utifrån, men antingen går de utanför målet eller tar deras målvakt dem. I slutet får jag chansen i anfallet och jag lyckas göra två snabba mål. Båda ser ungefär likadana ut. Jag kommer in i straffområdet till vänster om målet och sätter bollen vid närmsta stolpen. 6-2-målet är målvakten riktigt nära att ta, men bollen går sakta över mållinjen. Efter det sista målet vågar inte Rille ha kvar mig på plan för han lovade mig en glass innan match, om jag gjorde ett lobbmål. Lite fegt av honom..;) I slutet kommer matchens räddning. Sara får bollen bra inne i straffområdet och avslutar riktigt bra nära bortre stolpen. Det ser ut som bollen är på väg in, men då gör målvakten en fantastisk räddning. Synd, för Sara var värd att få göra ett mål! Det skapas några halvchanser till, men matchen slutar 6-2.
 

Inte mål, men det ser ut som det är nära...


Idag får alla helt klart godkänt. Jag tycker att Elin gör sin bästa match för året. Hon vinner mycket boll, är tuff i närkamperna, spelar fram andra bra och får även göra ett mål. Kul att se folk på lite ovana positioner. Josse visar att hon skulle kunna passa som anfallare. Hon löper hela tiden bra och med lite avslutsträning skulle hon kunna bli en riktigt bra målskytt. Hela backlinjen med Aki, Milan, Jessan och Sandra B höll ihop det riktigt bra och i andra skapar inte Teckomatorp, så många chanser. Sara var också duktig idag. Inte många kom förbi henne när hon spelade back och hon skapade mycket offensivt också. Kajsa och Olinda slet på mitten och vann mycket boll. Stor skillnad från förra matchen och skönt med vinst innan uppehållet. U-laget är i serieledning, i alla fall tills Svalöv har spelat idag. Detta trots att vi inte har vunnit en match sedan 8 maj mot Borgeby (undantaget wo-vinsten mot Sösdala).
 


Akis 13 gav ingen otur idag!

Resultat

Efter en mållös första halvlek, spelade Spanien ut Ryssland i andra och vann helt rättvist. Visste inte riktigt vem jag hejade på, men Spanien förtjänar finalplatsen. Ryssland orkade inte upprepa sitt fina spel mot Holland eller var bara Spanien för bra. Nu hoppas jag verkligen Spanien vinner finalen mot Tyskland. Gärna överlägset!!!

Sjöbotjejerna vann igår stort mot Skillinge. 7-1 slutade matchen och Sjöbotjejerna har kommit igång. De drar ifrån botten och kommer närmare än plats ovanför kvalstrecket. Skillinge har vunnit hälften av sina matcher, men två av dem är är på WO och en av dem mot Teamet som helt saknade a-lagsspelare. De har två stora förluster mot lag som ligger under dem i tabellen. Jag vet inte varför de spelar så ojämnt, om de har olika spelare i olika matcher.


Gårdagens träning

Det var återigen varmt och skönt väder. Vi var några fler än i tissdags, men inte så många. Vi började träningen med fotbollstennis. En som jagade, tre pass och inte tillbaka till samma. Från början gick det inte alls bra, inte för vårt lag i alla fall. Vi var slarviga och slog bort många passningar. Efterhand blev det bättre och vi övergick till att ha två som jagade och två pass. Det var svårare att få över bollen nu, men det blev ok spel. Vi hade sen inläggs-/avslutsövningen, där man slår inlägg, från kortlinjen vid straffområdesgränsen, in till en som kommer med utifrån. Vi spelade både in på höjden och på marken. Det blev några riktigt snygga mål, men stundtals mycket missar som gjorde att Camilla inte hade så mycket att göra. Vi avslutade träningen med spel på ganska stor plan. Under vissa perioder riktigt bra spel från båda lagen, där vi rullade bollen enkelt mellan varandra och på det sättet kom fram till bra avslutningslägen.

U-laget spelar imorgon mot Teckomatorp hemma och som vanligt var det problem att få ihop lag. Många som brukar spela i u-laget kunde inte, så vi fick fylla på med folk som ska spela på söndag. Jag ska inte klaga för jag är gärna med. Får se imorgon hur många avbytare vi blir... Förra matchen vann vi med 4-0 och de är säkert sugna på revansch. Vi måste spela betydligt bättre än i måndags, om det ska bli några poäng.

A-laget möter Husie DIF borta på söndag. I premiären vann vi på WO och även den här matchen lär bli tuff. Pilan är fortfarande inte hemma, men Josse och Olinda är tillbaka efter sjukdom förra helgen. Tror inte Lilly och Jessan kunde... Skulle vara skönt att avsluta vårsäsongen med en vinst!

Resultat

Vången vann igår borta mot Borgeby med 1-0 och gick därmed upp i serieledning. Känns svårt att tippa serien. Vången och Hammenhög har varit starka i slutet. Får se hur Vången på lördag står emot Teamet, som lär komma med ungefär samma lag som de hade mot oss.

Sjöbo och Husie spelade 2-2 i en match i ettan som båda lagen hade behövt vinna.

Tyskarna är i EM-final. Turkarna var värda att gå dit, men tyskarna har som vanligt tur... Vet inte vem jag vill ska vinna imorgon, men vilket lag det än blir, så kommer jag att heja på dem i finalen!


Heja Turkiet!

Riktigt kul match. Trodde tyskarna skulle dominera stort, även om jag hoppades på Turkiet. Så fel man kan ha... Turkarna spelar ju stundtals ut Tyskland. Som vanligt så har tyskarna flyt och får in ett mål och skulle inte förvåna mig om de tar hem det. Beckis och jag njöt av första halvlek och nu hoppas jag på en lika bra till!

Snart Åhus!

Ska bli riktigt kul! Min första lediga lördag på mycket, mycket länge... Idag kom lottningen. Vi möter Wä IF, Hässleholms IF, Svängsta IF, Dösjöbro IF och IK Pandora. Har inte riktigt koll på lagens sandform. Ska försöka ta reda på den!;) De andra får köra taktiken som spelat där två år i rad. Det blir gruppspel på lördagen och slutspel på söndagen. Vi stannar i Linas mammas stuga efter gruppspelet och laddar upp inför söndagen! Just nu är vi sju, som ska med. Jag, Lina, Milan, Olinda, Sandra, Kajsa och Jessan. Sofie ska också med, men även om hon mycket gärna vill spela, får hon sköta taktiken! Får se om vi hittar någon som platsar att ta den sista platsen i laget!

Äntligen asfalt!

I höstas bestämdes det att Hardebergaspåret skulle asfalteras. Ett mycket klokt beslut! Först bestämdes det att det skulle göras i april, men sen blev det framskjutet till juni. I morse började dem och det ska vara klart redan på torsdag. Jag längtar redan till min premiärtur till Sandby. Det kommer gå betydligt fortare, säkert tio minuter försvinner när jag inte måste åka omvägen om Sparta och Utmarksvägen. Inte helt fel och åka på helt nyasfalterad och svart asfalt heller!:)


Träning

Kände mig ur form idag. Behöver sova och har ont överallt. Jaja, ska sluta klaga. Folk tycker ändå inte synd om mig..;) Vi tränade på a-planen idag, eftersom herrarnas b-lag spelade på b-planen. Vinden var inte lika jobbig som igår och även solen var framme. Det var många som vilade efter helgens två matcher. Vi började med att slå passningar. Jag, Olinda, Lina och Emma H körde tillsammans. Vi stod först stilla och slog bollen mellan oss. Sen stod vi på en rad, där två sprang emellan och mötte bollen. Därefter hade vi nickar. Vi sprang fram till den som höll i bollen och backade och fick en boll i luften. Vi avslutade med passningar på marken. Därefter hade vi olika avslutsövningar hela träningen. Först hade vi en back, en anfallare och en som hade boll. Anfallaren fick boll och slog tillbaka. Sedan spelades bollen på djupet och vi skulle gå på avslut. Mina skott var riktigt dåliga, gick knappt fram, men i slutet sa Rille att han var snäll och jag fick in några bollar i mål. Vi ändrade sen övningen. Den började likadant, men istället för att slå en djupledsboll mot mål, så skulle bollen gå ut mot hörnflaggan. Anfallaren sprang ut och slog ett inlägg till den andra spelaren som kommit på mål. Sen hade vi skott på rullande boll. Först skulle vi skjuta precis utanför straffområdet och sen några meter till ifrån målet. Mycket av skotten gick över och långt utanför. Vi hade svårt att få ner dem i motvinden. Men de flesta fick till några riktigt bra skott, men Emma skjuter lätt hårdast. Sånt tillslag skulle jag vilja ha!

Mörbultad och storstryk

U-laget spelade sin första match ikväll på mycket, mycket länge. Svalövs BK stod för motståndet. Vi som har haft svårt att få ihop lag, hade idag 4 avbytare. Det var många som var med igår, som spelade idag. Vi började matchen med Emma L - Aki, Milan, Jessan, Sandra B - Jag, Sandra E, Kajsa, Hanna L - Benita, Elin. Stina, Malin S och Emma H började på bänken. Camilla kom sent och skulle hoppa in i mål, när hon värmt upp.

Frispark
 
Vi väljer att börja med motvind i första halvlek. De startar tuffare än oss. De har mycket boll, vinner närkamper och spelar runt bra. Vi kommer inte rätt i våra positioner och de får många lägen framför mål. Ganska tidigt kommer 1-0. Vi har svårt att spela bollen på marken och alla höga bollar vänder i luften och kommer tillbaka. De utökar till 2-0 efter ett inlägg från deras högerkant. Jessan är på och får undan bollen från mål, men nicken ställer mig och yttermittfältaren kommer bakom och nickar in bollen. Vi tar tag i vårt spel efter målet och vi kommer upp i fler anfall. Nästan allt spelet sker på vår vänsterkant. Mycket på grund av vinden, men vi måste kunna vända spelet. Vi kontrar och är nära på att få några frilägen. Till slut får jag bollen efter en bra djupledsboll. Jag går förbi målvakten, men kommer ur vinkel och vänder upp och slår in bollen. Benita är på den och bollen går in vid närmsta stolpen. Camilla kommer in istället för Emma och alla avbytarna kommer också in. Spelet är jämnt ett tag och vi håller upp laget bra. Benita får en bra chans att sätta bollen på nick, efter att jag kommit runt på högerkanten. Tyvärr slarvar vi lite och de gör både 3-1 och 4-1 innan paus. Känns onödigt och det blir svårare att ta igen i andra.

Vi är ändå positiva i paus och vi har kraftig medvind i andra halvlek. Vi försöker vi få in en snabb reducering. De har problem att få undan bollen. Vi slår många bra bollar upp till anfallarna, men vi är inte effektiva när vi får lägen. Istället kontrar de in 5-1. Nu känns det som luften går ur oss helt. Vårt lag blir väldigt långt och tappar vi bollen jobbar vi inte hem. Vi fortsätter att vara ineffektiva framför mål och deras målvakt gör några bra räddningar. De är hela tiden farliga i sina kontringar och vi hänger inte med. De gör 6-1 och sen 7-1. Det är inte många som visar vilja och då vinner man aldrig några matcher. Spelet blir fult och det är mycket sena, fula tacklingar och mycket snack på planen från båda håll. Bättre att spela fotboll som jag vet att vi kan när vi vill. Precis efter deras sjunde mål, får Milan bollen på mittfältet. Jag springer först på djupet, men viker sen in i banan för att komma rätt när hon slår bollen över backlinjen. Då smäller det bara. Deras back måste ha tagit ett steg framåt och jag ser inte henne. Det blir tvärstopp och båda trillar åt varsitt håll. Efter att ha känt efter ett tag om allt sitter som det ska, så kändes det bra för mig. Tyvärr gick det inte lika bra för motståndaren. Hon ligger kvar och har väldigt ont i nacken. Ambulans får tillkallas och hon ligger kvar helt stilla i säkert över en halvtimme. Jag hoppas verkligen att det inte var så allvarligt som det verkade med tjejen. Man känner sig skyldig, fast att det helt var en olyckshändelse. Båda lagen vill här avbryta matchen, eftersom det var mindre än tio minuter kvar. Domaren säger att han inte kan avbryta, så efter kanske 45 minuters uppehåll fortsätter matchen. Vi skapar några bra chanser, men bollen vill inte in. Istället trycker de i slutet in 8-1 i röran framför målet.
 
Vad har jag gjort?!? Hoppas på det bästa...

Surt att förlora, men vi förtjänar inte att vinna idag. Vi gör en riktigt dålig match och alla kan bättre. Framför allt måste vi spela som ett lag och visa bättre vilja. Det ska vara skoj att spela! Nu får vi bita ihop och ge allt på träningarna i veckan. Till helgen ska det bli bra spel i båda matcherna!

Ett rätt!

Efter matchen blev jag mer eller mindre tvingad att höra talas om Tozz snygga mål. Snyggt var det, men tur var det!!!;) Jag och Tozz beställde thai-mat. Vet inte om jag har ätit så stark mat innan. Brände i munnen så jag inte visste vad jag skulle göra. Till slut lyckades jag efter mycket ris och mycket dricka få i mig maten, men det var precis. Det blev jordgubbar till efterrätt!

Mange, Jens och Mackan kom sen och tittade på Spanien - Italien. Kändes som det blev väldigt avvaktande spel. Inte mycket målchanser under matchen varken ordinarie tid eller förlängning. Alla hejade på Italilen utom jag. Äntligen, efter en spännande straffläggning, fick jag ett lag, som jag hade tippat på, i semin. Nu blir det vila från EM i några dagar innan semifinalerna. Tror de kommer sluta så här:

Tyskland - Turkiet 2-0

Ryssland - Spanien 1-3

Hejar faktiskt nästan på Ryssland, men bara Tyskland inte vinner EM så är jag nöjd.

Nu måste jag sova, ska upp och jobba imorgon och på kvällen blir det match mot Svalövs BK i reservlagsserien. Vet inte riktigt vad vi har för lag, men det var en del från idag som ska vara med. Hoppas på vinst, för allt blir roligare då!:)

Förlust mot Sandby

Det hade regnat hela dagen och planen var ganska våt, men lagom till matchen hade det nästan slutat. Ganska skönt fotbollsväder. Tyvärr fick vi göra några sena ändringar i laguppställningen, då både Josse och Olinda var sjuka. Vi valde att starta defensivt med fem backar och en anfallare. Emma L - Sara, Lina, Malin S, Emma H, Sandra - Benita, Louise, Stina, Lilly - jag. Kajsa var tillbaka i laget och började på bänken tillsammans med Hanna L och Jessan.


Sandby kom med ett riktigt starkt lag. Tozz, Lillis, Oliw, Emelie och Sara som var med i startelvan mot Falkenberg, plus att Hanna och Björne var med som har startat nästan alla a-lagsmatcher.

Matchen börjar med att Sandby har mycket boll på vår planhalva. Vi håller ihop laget bra och de kommer inte till några bra målchanser i början. Vi kontrar och det blir ganska farligt några gånger när vi kommer in i och runt straffområdet. Jag har ett skott precis utanför straffområdet, som tar i utsidan av stolpen/krysset. När de håller bollen på marken spelar de runt bra, men de slår bort många långa bollar som går till inspark eller ut över sidlinjerna. Vi är inte riktigt tuffa i närkamperna och de vinner mycket på mitten. Efter kanske 20 minuter slår Tozz ett inlägg utifrån sidlinjen, som snyggt går i bortre stolpen precis under ribba och in i målet. Lite surt att få ett turmål emot sig, för det var inte meningen att bollen skulle gå på mål.. Vi flyttar upp Lina i anfallet och skapar några halvchanser. Några hörnor och frisparkar i bra lägen. Lina är på bollen och nickar vid två hörnor men bollen går till inspark båda gångerna. Sandby kommer runt mycket längs kanterna och deras 2-0 mål kommer efter inlägg precis i slutet av halvleken. Agge får bollen vid bortre stolpen och slår in den.

Det stod 2-0 i paus och som matchen hade varit var det rättvist, men målen kändes onödiga. Sandby brände några riktigt bra lägen, antingen sköt de utanför eller var Emma bra med och räddade.

I andra halvlek fortsätter Sandby ha mycket boll, men de skapar inte så många jättebra målchanser. Några skott utifrån av mittfältarna, som är nära att gå in. De har också flera hörnor, men vi ligger bra och får undan bollarna. Vi får inte upp bollen lika bra och skapar mindre. Hanna L kommer in tidigt i andra halvlek på vänsterkanten. De gör 3-0 efter inspel från deras högerkant. Emelie möter bollen och sätter den enkelt i mål. Emma flyttar upp på mittfältet och Jessan kommer in som högerback. I mitten av halvleken kommer också Kajsa in på högerkanten. Sandby fortsätter att spela runt bra. Malin gör ett jättejobb som mittback och stoppar det mesta som kommer i närheten av straffområdet. Våra chanser är lätträknade. Lina har några inläggsförsök, som är nära att gå fram och ett sitter perfekt på Louise huvud, som nickar mot mål. Nicken är inte så hård utan deras målvakt tar lätt hand om bollen. Jag får det bästa kvitteringsläget, när Lina snyggt lobbar över backarna så att jag kommer helt fri. Tyvärr får jag nog för mycket tid och vet inte riktigt vad jag ska göra, så det blir ingenting. Sådana chanser måste bara sitta. Nästan direkt får jag ett friläge till men då blåser domaren frispark till oss. Det borde ha varit fördel av bollen, bättre läge får man inte. De gör 4-0 efter en frispark. De slår en lång boll mot bortre stolpen och i röran, med flera Sandbyspelare och en av våra, sätter Curry bollen i mål. I slutet av matchen flyttar Stina upp i anfallet. Det blir inga fler mål och matchen slutar 4-0.

Sandby vinner helt rättvist. Med de spelare de hade med idag, ska de göra det också. Frågan är hur matchen hade blivit om vi hade mött ett lag utan a-lagsspelare. Jag tror det hade slutat helt annorlunda. Sandbys offensiv var väldigt bra, men defensiven kändes ganska osäker. De var inte riktigt samspelta och hade svårt att veta när de skulle gå på. Hade vi varit effektiva i avsluten, så hade de kunnat bli lite stressade.

Tråkigt att det ska bli dålig stämning utanför plan. Känns helt onödigt att klaga på domaren och på varandra. Även om man inte håller med domsluten, så får man aldrig mer med sig av att klaga. Det är snarare tvärtom. Bättre att peppa de egna spelarna än att hålla på att klaga. Tur att det var bra stämning bland spelarna på planen i alla fall!!!

Nästa helg spelar vi sista matchen innan uppehållet. Vi möter Husie DIF, som lämnade WO till oss i premiären. De är säkert sugna på vinst, men vi ska göra allt för att få en seger med oss hem!


Gårdagen

Dagen började med att jag fick gjort mer vettigt än vad jag har gjort på flera veckor innan. På eftermiddagen tog jag sen mina inlines och åkte till Sandby. Det blev midsommarmat med mamma, pappa och min bror. På kvällen blev det fotboll på plan B. Först lite trixningar, trick, skott och annat. Tozz och jag satte nytt nickrekord, 90 stycken. Nästa mål är 100! Sedan spelade vi tre mot tre. Jag, Mackan och Mange mot Tozz, Jens och Dennis. De fick en massa tur mål och gav sedan upp i ledningen, annars hade vi lätt vunnit!;) På kvällen blev det sen Holland - Ryssland hos Mackan. Ryssland imponerar riktigt på mig och det känns som de kan gå hela vägen. De lär vilja ha revansch på Spanien i semin.


Midsommarafton

Efter lite olika förslag blev det att jag hamnade i Stadsparken med Mange, Mackan, Jens och några till. Först var det riktigt skönt väder, men man hörde åskan en bit bort. Sen kom regnet och vräkte ner. Vi sökte skydd på scenen tillsammans med en del annat folk. Det blev mat, lite fotboll och väntan på bättre väder. När det sen slutade regna gick vi hem till Mange och Jens. På kvällen följde nästan alla hem till mig och vi såg på Kroatien-Turkiet.
 

Regnet har skrämt iväg alla...


Jens tar skydd från regnet även inne på scenen

EM

Tror jag ska sluta tippa i EM, alla de lag jag tror på förlorar ju. Vilka vändningar Turkiet har gjort. När de ändå håller på kan de ta en mot Tyskland. Igår satt vi och hoppades på straffar, för matchen var inte EM's roligaste. När Kroatien gjorde mål med 1 minut kvar av förlängningen, kändes det som vi skulle gå misste om det vi sett framemot. Det var knappt man trodde på att det blev mål precis när tiden gick ut. I straffläggningen dominerade Turkiet totalt. Straffar måste gå på mål för att kunna gå in... Ikväll känns det verkligen som Holland ska gå vidare, men Ryssland spelade riktigt bra mot Sverige eller om det var Sverige som var så dåliga så att Ryssland såg bra ut?!?

Idag blir det nog lite fotbollsuppladdning på plan B i Sandby innan kvartsfinalen.

Resultat

Sjöbotjejerna slog ikväll Lilla Torg med 1-0. Lilla Torg är därmed ett av de få lagen som har tappat poäng mot de fyra bottenlagen. Men jag tyckte Sjöbotjejerna var bra när vi mötte dem, den första halvtimmen spelade de ut oss. Så det känns ändå inte som en skräll.


Träning inför derbyt

Vi var några färre än i tisdags, men ändå ganska många idag. Sofie L var och tränade för första gången på länge. Jag kände mig sliten idag på uppvärmningen. Vet inte varför för jag har inte rört på mig så mycket i slutet, men det kanske beror på att jag i snitt sover 5 timmar/natt. Vi började med att spela fotbollstennis. Två tillslag, två pass och två som jagar. Det fungerade riktigt bra för mig, Emma, Malin S, Sandra och Kajsa. Enkelt snabbt spel med en som mötte och lade tillbaka bollen. Några få lösa passningar och ibland lite stillastående, men ofta löste det sig. Vi övergick sen till att spela med lagen vi hade haft och vi spelade på liten plan med stora mål. Det blev mycket avslut, men det kändes inte som tempot var lika högt som i tisdags. Vi var stundtals dåliga på att jobba hem och de andra lagen kom flera stycken mot en back. Offensivt ville fler vara med och det var mer rörelse. Efter ett tag när jag skulle gå innanför Sara, högg det till i högra ljumsken. Gick av ett tag och det kändes väl ok, men sen försökte jag vara med igen men det gjorde ont direkt. Varför ska jag få ont nu, är nästan aldrig skadad. I slutet spelade vi på större plan och jag som var sugen på att spela ställde mig i mål istället. Spelet var ganska jämnt. Jag hade inte så mycket att göra och när de väl skapade farliga chanser hamnade inte skotten på mål. Kanske ska satsa på en ny karriär som målvakt?!?;) I slutet gjorde vi (de andra) några korta ruscher på två olika avstånd. Sedan blev det korv och laguttagning i klubbstugan.

Pilan ska till Spanien och missar de två sista matcherna, men annars tror jag att de flesta kan i helgen. Jag och Emma ska jobba supereffektivt, så vi hinner i tid. Vi vill inte missa derbyt mot Sandby. Teamet som mer liknar deras a-lag än ett "riktigt" Teamet. 6-7 a-lagsspelare och de flesta andra som spelat a-lagsmatcher eller varit med på bänken i år. Känns lite orättvist att nästan alla andra lag fått tre gratispoäng i mötena med Teamet, men det blir extra kul om vi vinner. Förstår att Sandby gör som de gör. De behöver alla poäng de kan få efter sitt misstag. De följer reglerna, men det känns inte helt rätt att man kan göra så. Det är alltid en fördel att möta farmarlag, samma dag som deras a-lag spelar eller dagen innan då de oftast inte vågar använda a-lagsspelare. Regeln med att man bara får använda avbytarna fungerar bara i damallsvenskan och ettan, där man bara får göra tre byten. Man borde lika bra ta bort regeln och säga att man får ha med lika många spelare som man har avbytare. Klart avbytarna ska få spela i farmarlaget, men om man är det i några sekunder i början av matchen, vet jag inte om man behöver en match i farmarlaget för att få spela match och bevisa att man platsar i a-laget...;) En av anledningarna till att det har bildats reservlagsserier i år är ju att det blev för orättvist i division 5-serierna. Att möta ett b-lag med 6 a-lagsspelare eller ett som inte har några, brukar vara väldigt stor skillnad. Ger vi bara allt och tror på oss själva, så ska vi ge Teamet en tuff match!!

På måndag spelar u-laget sin första match på över en månad, efter flera uppskjutna/inställda matcher. Den här gången verkar det inte vara svårt att få ihop lag. Vi möter Svalövs BK, som har spelat flera bra matcher. Deras a-lag ligger tvåa i division 4 nordvästra.

Midsommar

Trodde jag skulle jobba imorgon, men fick reda på att jag var ledig idag. Ska bli riktigt skönt med sovmorgon, men istället har jag inte planerat in vad jag ska göra. Får se vad det blir, kan inte ligga hemma i soffan och slöa hela dagen...;)

EM

Surt med Sveriges förlust igår. Men som de spelade var de inte ens nära att gå vidare. Ryssland vann helt rättvist, men man hade ju hoppats på mer. Tur att jag hade trevligt sällskap av Tozz och Olle.

Anneli vann tippningen över mig med 6 rätta lag till semi. Jag hade 5 rätt, men hade tippat in alla gruppettor!

Så här tror jag och hoppas kvartsfinalerna slutar:

Portugal - Tyskland 3-1

Kroatien - Turkiet 2-1

Holland - Ryssland 3-0

Spanien - Italien 3-1

Ikväll blir det träning och sen kvartsfinalen hos Mange och Jens.

Kul träning

"Äntligen" är student, skolavslutningar och annat över och folk har tid att träna igen. Idag var vi 18 stycken och det var bra tempo hela träningen. Vi började med fotbollstennis. Två som jagar, två tillslag och två passningar. Det fungerade riktigt bra för vårt lag och vi slapp jaga så många gånger. Efter ett tag gick vi över till att man inte fick passa tillbaka till personen man fick bollen av. Lite svårare, men det funkade bra för det mesta. Sedan spelade vi allsvenskan. Det blev en hel del mål och mycket löpningar fram och tillbaka. Vi avslutade träningen med spel över hela planen. Det blev flera snabba spelvändningar med mål. Först hade vårt lag spelet. Sen skiftade det och de andra gjorde några mål, innan vi tog över igen i slutet. Många i vårt lag tog bra löpningar och då är det lätt att spela fotboll. Träningen avslutades med åtta sträckor över planen. Riktigt jobbig, men rolig träning med en massa spel. Kul att både Sofie och Kajsa är med igen.

Borgeby vann ikväll klart över Skillinge och Borgeby ligger nu trea i den jämna tabellen.

EM-tips

Holland - Rumänien 3-0                  Frankrike - Italien 1-1

Lite synd om Frankrike faktiskt, hoppas på en kvittering nu i andra.

Imorgon är det Sveriges tur och jag tror det blir 1-1 mot Ryssland. Spanien slår Grekland med 3-0.


Resultat

LdB åkte på sin första förlust. 1-2 mot AIK och Malin Levenstad blev knäskadad. Känns mindre bra båda sakerna.

Jag såg sista kvarten av Kristianstad - Umeå och Umeå vann ganska säkert med 2-0. Hanna Ljungberg kom in med mindre än tio minuter kvar, men man såg inte så mycket av henne.

Sjöbo tog poäng för tredje matchen i rad i ettan. 1-1 mot Mallbacken. Stattena fortsätter att imponera. 4-1 mot Vittsjö och snart kanske det är tre skånska lag i damallsvenskan. Husie har det riktigt tungt. 0-3 mot Jitex.

I tvåan gjorde Sandby en riktigt bra match mot Falkenberg. De förlorade med 2-1, men förde stora delar av matchen mot de nya serieledarna. Skurup tog sin första poäng mot bottenkollegan Böljan. 1-1 och båda lagen hade behövt vinna för att det skulle sett bättre ut. Halmia vann hemma med 2-0 mot Norvalla och det är jämnt i toppen av tvåan.

Gula Damer tog sin första "riktiga" poäng efter att ha varit nära i förra matchen. 1-1 mot Husie med bara elva spelare, är starkt. Borgeby - Lilla Torg slutade också oavgjort, efter att Borgeby haft en 2-0-ledning.

Eskilsminne som varit starka i den norra trean, åkte på en förlust med 1-0 mot Osby och det blev jämnare i toppen.

Dagens EM-tips

Polen - Kroatien 0-2                 Österrike - Tyskland 0-4

Hade varit kul med en jätteskräll. Att Österrike slår ut Tyskland, men det känns mindre troligt. Fast allt kan hända i fotboll. Grym vändning av Turkiet igår, vilken glädje och synd om tjeckerna.

Helgen

Fotbollen och kvällen med Ida och Beckis var trevlig. Hade så klart varit roligare med en vinst för Sverige, men man kan inte få allt. Blev mycket snack och lite plump. Vissa var bättre än andra...;)

Igår stannade jag kvar i Kristianstad ett tag och åkte sen till Lund för att döma Lunds BOIS - Torna Hällestad. På kvällen kom Tozz och vi kollade lite på fotboll och snackade taktik inför söndag.

Förlust i Hammenhög

Det var skönt fotbollsväder i Hammenhög. Soligt och inte så varmt som det har varit de senaste veckorna. Vi visste att matchen skulle bli tuff. De låg två poäng framför oss och hade bara förlorat en match. Vi ställde upp med Emma - Sara, Malin, Josse, Louise - Emma - Lina, Pilan, Olinda, Stina - Jag. Lilly och Benita började på bänken.

Hammenhög börjar med att sätta tryck på oss. De spelar bollen snabbt mellan sig och tar mycket löpningar. Vi börjar med motvind och några bollar rinner ifrån motståndarna ut till inspark eller ner till Emma. Även om de har mycket boll, så skapar de inte så många målchanser i början. Vi kontrar och är nära på att få fram bollen till riktigt bra lägen flera gånger. Ganska tidigt i matchen får vi en frispark ute till höger en bit utanför straffområdet. Josse lägger i bollen bra mot mål. En av deras spelare är på bollen med huvudet och jag får öppet mål, men nicken går över. Vi kommer bättre och bättre in i spelet och det blir jämnare. Emma flyttar upp i anfallet. De kommer bra runt på vår högerkant några gånger, men de gånger bollen går mot mål är Emma (målvakt) alltid med. Vi har sen ett läge, som jag tycker borde ha blivit målchansutvisning. Efter ett bra uppspel, når jag bollen före Hammenhögs mittback precis utanför deras straffområde. Spelare träffar mig och domaren blåser frispark. Jag hade varit fri mot målvakten och jag tycker det borde varit rött kort. Sedan blåser domaren helt felaktigt av oss för offside, när deras mittback får felträff ett uppspel från oss. Det hade varit friläge då också. Det hade inte skadat med linjedomare. Även Hammenhög hade någon tveksam avblåsning för offside, så det kanske gick jämnt ut. I slutet av halvleken får jag den bästa målchansen. Lina slår en bra boll från sin högerkant. Jag kommer fri mot målvakten, men får bollen för långt ifrån mig när jag petar den förbi henne. Vinkeln blir för dålig när jag ska lägga in den och bollen går utanför bortre stolpen.

I andra halvlek börjar vi riktigt bra. Vi pressar dem högt upp. Efter bara någon minut får Lina bollen och spelar vidare till mig som kommer ut på kanten. Jag spelar in den till Emma som blir helt fri och enkelt skjuter 1-0. Vi fortsätter ligga högt och pressa, men det straffar sig snabbt. Kort efter vårt mål gör de ett nästan likadant mål. En spelare tar sig förbi längs högerkanten och spelar in i mitten. Där dyker en spelare upp och sätter kvitteringen. Spelet är efter målet ganska jämnt. Båda lagen har några hörnor, som blir halvfarliga. Efter en kvart kanske får vi en högerhörna. Emma slår den mot första stolpen, där Pilan vinner bollen och spelar tillbaka den till Emma. Emma slår in en hög boll mot första stolpen, där jag får huvudet på bollen. Bollen är på väg in vid bortre stolpen. Lina kommer i kamp med en av deras spelare och deras spelare är på bollen innan den går in. 2-1 och i det här läget känns det som vi kan göra fler. Vi har några bra chanser. Emma kommer bra längs vänsterkanten och skjuter, men målvakten räddar. Pilan har också något skott utifrån. Hammenhög har mycket boll, men skapar först inte så många bra målchanser. Efter halva halvleken känns det som vi tröttnar. De kommer närmare och närmare vårt mål och vi har svårt att få upp bollen över mittlinjen. Emma i mål får göra den ena räddningen efter den andra, några frilägesräddningar och andra på skott. Till slut kan vi inte hålla emot och de kvitterar till 2-2 efter snyggt spel. Vi gör två byten och hoppas att några pigga ben ska ändra matchbilden. 3-2 kommer med kanske en kvart kvar. Ett skott utifrån som Emma är på, men inte kan hålla. Efter målet flyttar vi upp så vi har tre anfallare, men det gör inte så stor nytta för vi får knappt upp bollen. Hammenhög spelar riktigt bra sista kvarten. De har mycket rörelse i laget och hittar varandra bra. Vi orkar inte hänga med och de gör även 4-2, som matchen slutar.

Jag tycker vi gör en bra match i 70 minuter. Hammenhög var riktigt bra offensivt, men deras försvar kändes inte så säkert. Hade vi (jag) varit effektivare i avsluten, så kanske matchen hade slutat annorlunda. Emma gör en riktigt bra match i målet och vi försvarar oss bra och håller ihop laget så länge vi orkar. Det kändes surt att förlora med tanke på att vi ledde med både 1-0 och 2-1 i andra halvlek, men sett till hela matchen vann Hammenhög rättvist.

Nu får vi ladda om till derbyt nästa helg. Det kommer säkert bli ännu tuffare än den här matchen. Teamet som är förstärkt med a-lagsspelare, för att de ska försöka ta nio poäng mot oss, Vången och LB07.


EM-tips

Riktigt synd om Sverige igår. 1-1 efter första var helt rättvist. I andra var Spanien bättre och vann rättvist, men att målet kom så sent var riktigt tungt. För Sveriges del känns det som det spelade mindre roll för utgången i gruppen. De hade behövt vinna eller spela lika om de tagit en poäng och det måste de göra nu också. Spanien lär slå Grekland och jag tror inte Sverige gått om Spanien på målskillnad. Nu gäller det att göra en riktigt bra match på onsdag och ta minst en poäng, så blir det repris mot Holland i EM-kvarten.

Dagens matcher har jag tippat vinst till Portugal med 2-0 mot Schweiz och 1-1 mellan Turkiet och Tjeckien. Det sista resultatet betyder att det blir straffar. Det kommer bli spännande ikväll. Hoppas på bra spela och snygga mål!

Heja Sverige!!

Tyvärr förlust idag med 4-2. De var duktiga, men vi ledde med både 1-0 och 2-1 i andra halvlek innan vi tröttnade sista 20 minuterna. Domaren var inte min favorit idag, men han var inte bra åt något håll. Både vi och Hammenhög hade några chanser som borde blivit mål. Får bli ett referat imorgon. Nu blir det att hålla tummarna för Sverige.

Lördag

Imorgon är det Sverige - Spanien och jag måste tro på Sverige och hoppas på 1-1. Jag har tippat att Grekland vinner med 1-0 mot Ryssland, men efter matchen mot Sverige är jag tveksam. Kul ska det bli!

Jag och Beckis ska kolla på matchen hos Ida. De ska värma upp med Kristianstad - Umeå. Hade varit skoj att se, men förhoppningsvis spelar jag själv match istället. Verkar som det är lite mindre att göra på jobbet imorgon, så jag ska kanske hinna. Ett annat problem är att jag börjar känna mig sjuk, men bara att jag inte blir sämre imorgon så ska jag kunna spela.

Nu ska jag sova, så jag orkar med morgondagen! Godnatt!

Grupp C

Holland är vidare till kvartsfinal som etta i gruppen. Säkra 4-1 mot Frankrike. Därmed fick jag ett rätt i tipningen till kvartsfinalerna. Italien - Rumänien slutade 1-1, efter en spännande match. Italien pressade stundtals hårt och fick ett mål felaktigt bortdömt för offside. Rumäniens målvakt var riktigt bra. Stundtals tappade Italien framför allt i försvaret och Rumänien var nära att avgöra några gånger. Adrian Mutu hade det bästa läget på straff, men Buffon räddade. Avgörandet i sista omgången känns helt ovisst, vem som helst av de tre lagen kan ta den sista platsen.

Student

Igår efter träningen åkte de flesta till Lilly. Där var en del jag kände och mycket god mat som vanligt. Hela min familj var hos Anna, så jag stannade inte så länge hos Lilly. Kom till Anna och åt ännu mer god mat. Sedan riktigt god efterrätt! Anna verkade nöjd med alla presenter. Lite innan elva begav sig de flesta till bussen. Anna ringde sen och hade glömt sin biljett till Tegnérs. Som tur var hade jag inte druckit och som enda nyktra personen på stället åkte jag och Lasse och räddade Annas kväll. Bussen körde precis när vi kom till busshållsplatsen, men vi hann ifatt den någon hållplats bort. Gårdagens goda gärning!;) Ibland är det bra att inte dricka. Hade ställt bilen hos mina föräldrar, så det var rena turen för Anna att jag tackade nej till alla försök till bjudning av starkare dryck.


EM-tips

Italien - Rumänien 2-2                    Holland - Frankrike 2-1

Rätt på dagens match

Lyckades tippa rätt på Kroatien - Tyskland. Vet inte riktigt om jag trodde på det, men hoppades. Gillar inte Tyskland och hoppas på en skräll av Österrike i sista matchen. Imorgon blir det fotboll hela kvällen, om jag lyckas hålla mig vaken...

Heja Holland!


Jobbig träning

Tio stycken hade trots allt studentfirande tagit sig till träningen. Kajsa var tillbaka idag, efter fyra månader i Karibien. Vi började träningen med att spela med två små mål var och när vi gjorde mål skulle vi anfalla åt andra hållet. Riktigt jobbigt när man var så få, men det fungerade bra med spelvändningar och det var många som sprang mycket. Efter det spelade vi två mot två med stora mål. Det gällde att avsluta och efter avslut kom ett nytt anfallande lag in, medan de som precis avslutat fick ställa om och försvara. Det blev mycket öppna lägen och en hel del mål. Efter det spelade vi på lite större plan. Det kändes som många var trötta efter mycket spring och ganska högt tempo tidigare under träningen. I slutet blev det sex ruscher över planen. Kajsa sprang som hon inte gjort något annat i Karibien. Antingen har hon varit på träningsläger eller har hon vilat sig i form...;)

Vi möter Hammenhög i en tuff match på lördag. Sandra, Jessan och Hanna P kan inte vara med, men förhoppningsvis alla andra. Själv ska jag jobba effektivt, så jag kan hinna dit. Hade det inte varit för att hela Skånemejerier är fyllt med gräddfil och ska fyllas ännu mer hade det nog varit lugnt. Måste alla vräka i sig gräddfil på midsommar?!?;)


Team Sandby ner på 0 poäng

Efter att ha använt en spelare som inte har varit spelklar ända fram till och med matchen mot Gula Damer, har nu Teamet blivit av med alla sina poäng. Iza gick från Gula Damer till Sandby i mars och på något sätt har hon inte blivit spelklar, men Sandby har trott att hon har varit det. Det var först efter matchen mot Gula Damer som motståndarna påpekade felet. Det enda laget som behåller resultatet under den perioden är LB07 som vann med 4-1 och det räknas som bättre än 3-0. Husie - Teamet blir 0-0, men inget av lagen får poäng eftersom båda lagen har använt okvalificerade spelare. Känns som ett tufft straff för Sandby. Skillnaden mot Husie är att de har använt spelare från högre division. Men regler, är regler och ska följas. Svårt att dra gränsen för var man kan göra undantag.

Själva tappar vi placering och poäng mot lagen omkring oss. Vången, Borgeby, Sjöbotjejerna och Gula Damer får alla tre poäng. Lilla Torg får två. Frågan är om det är bra eller dåligt för oss. Vi kommer långt ifrån kvalplatsen nedåt. Det skiljer hela 14 poäng till Husie som ligger där just nu. Serien är långt ifrån klar och det kommer säkert skifta en hel del innan det är slut.

Vången slog ikväll enkelt Gula Damer med 7-0 och gick med 6 poäng idag upp i topp. Känns som de hör hemma i toppen, för än så länge är det det laget jag tycker har varit bäst mot oss.

Mobilberoende

I morse lyckades jag glömma mobilen hemma hos mina föräldrar. Snacka om att jag har känt mig handikappad hela dagen och gör det fortfarande. Jobbet gick väl ok, men sen vill jag gärna ha mobilen. Var en sväng på Ikea för att handla åt mina föräldrar. Efter det var jag på AD-utbildning i Lindängen. För er som inte är lika domarinsatta som mig, så står det för assisterande domare. Så nu ska jag ha lärt mig allt. Kanske dyker upp på en linje i damtvåan eller i femman eller sexan bland herrserierna. Ikväll har jag och Björne sammanställt smaktestet. Det var spännande att se vilken som "vann"!

Grattis Tozz till körkortet och till alla er andra: Se upp på vägarna!;) Kanske får ett grattis-sms sen..

Nu litar jag på mamma att hon ringer och väcker mig imorgon, när inte min mobil gör det...

EM-tips

Dagens matcher lyckades jag nästan helt pricka in. Tjeckien - Portugal 1-2 och Schweiz - Turkiet 1-2.

Imorgon ser tipset ut enligt följande: Kroatien - Tyskland 2-1 och Österrike - Polen 0-1

Tyvärr har jag bara sett någon enstaka minut idag och inte blir det bättre imorgon, blir knappt något då heller. Först träning och sen två studenter. Får ta igen det på fredag och lördag, då det får bli två hela matcher! Jag vill egentligen inte missa en minut!

Zlatan!!:)

Idag har jag varit med Björne och Oliw på en affär i Malmö hela eftermiddagen och haft smakprovning av en ny vaniljyoghurt. Krusbär, choklad, hallon, fikon och äpple. Får se vad det blir, synd att de inte hade banan!

Sen blev det träning. Nytt bottenrekord med hela sex stycken. Men är det student, så är det... Rolig träning och Sofie var tillbaka. Nästan fyra månader efter knäoperationen och hon var med på allt. Märks knappt att hon har varit skadad. Vi började med fotbollsvolleyboll och idag gick det mycket bättre än sist. Jag, Olinda och Louise fick till det riktigt bra flera gånger. Därefter hade vi inlägg. En slog hörnor, tre anföll och en var back. Sofie var nog den som var målfarligast. Vi sköt sen på halvvolley. Vi stod bakom målet och lyfte över till en som kom mot mål och skulle skjuta. Här var Lina säkrast. Det blev en hel del mål, men även många skott som gick över och utanför. Sedan blev det skott på liggande, där en stod bakom och skulle peka var vi skulle sätta den. Det var bara tre skott som prickade helt rätt. I slutet blev det spel, efter att Sofie tjatat om att hon var spelsugen. Vi spelade tre mot tre på ett stort mål. För att det skulle bli mål skulle man sätta bollen högt mellan stolpen och de stolpar vi satt upp en bit in från stolpen. När man bröt skulle man först spela upp till Jan innan man fick anfalla. Det blev ganska jobbigt och vi hade svårt att göra mål. Det var flera stolp- och ribbträffar innan vi till slut lyckades göra ett mål. Dagens roligaste var helt klart att Sofie var tillbaka, ska bli kul att få se henne spela match igen till hösten!!

Efter träningen åkte jag, Lina, Sofie och Olinda till Hanna. Som vanligt bjöds det på god studentmat. Det var mycket sång och glad stämning! Vi stannade inte så länge utan gick precis när matchen började. Jag gick till Tove och kollade med Staten o Kapitalet. Sverige spelade faktiskt bättre än vad jag trodde de skulle göra. Fast det var nog snarare Grekland som var så mycket sämre än förväntat. Synd att Sverige inte kunde få in några av chanserna de skapade. I paus ringde Mange och tyckte jag skulle komma tillbaka till Permans och andra halvlek kollade jag i ett litet rum, på en liten tv med massor av folk. Såg inte ens Sveriges mål utan först när bollen var inne. Sen blev det högt jubel. Grymt mål av Zlatan. Petter Hanssons tunnel var det också klass på.;) Alla mål är lika viktigt! Nu väntar tuff match på lördag mot Spanien. Heja Sverige!!!
 

Lina, Hanna och Sofie alla lika glada!!

Sveriges tur

Äntligen ska Sverige spela. Jag hoppas verkligen det går bra, roligare att titta då!:) Just nu släpps startelvan för spelarna, tror Lagerbäck fegar och kör på rutin.

Spanien - Ryssland 2-0                                  Grekland - Sverige 1-2

Fler resultat

Linköping vann ikväll mot Kristianstad med 2-0 och gick upp i serieledning i allsvenskan.

Gula Damer var nära att ta poäng mot Skillinge hemma. 1-2 och det måste varit en rejäl uppryckning från i helgen. Riktigt synd att de inte kunde ta sin första poäng. Skillinge fortsätter att vinna jämna matcher och ligger trea i tabellen trots att de har släppt in fler mål än vad de har gjort. Gula Damer har två chanser till den här vekcan att vinna igen, de möter både Vången och Husie.

Nu blir det mer fotboll! Heja Holland!

Resultat

LdB har tappat poäng i två matcher i rad nu. 1-1 mot Djurgården och 0-0 mot Örebro. LdB leder serien, men har spelat en mer match än Linköping. På onsdag möter de Umeå hemma, hade varit skoj att se den matchen.

Stattena fortsätter att vinna i ettan. 2-1 mot Mallbacken. Stjärna fick komma in och göra det avgörande målet. Kul! Sjöbo tog sin första seger för säsongen. Hela 5-0 mot Byttorp. Kanske vänder det nu. Husie fortsätter att förlora. Den här gången blev det knappt mot Öster (1-2). Vittsjö tog poäng igen efter 0-0 mot Jitex.

Sandby var starka på bortaplan och spelade 0-0 mot Norvalla. Det var riktigt nära att de lyckades ta alla tre poängen efter en ribbträff i öppet läge av Lillisi andra halvlek. Veberöd tog poäng hemma. 3-3 mot Böljan, men båda lagen kommer ha det tufft för att ta sig ovanför strecket. Falkenberg vann som väntat mot Skurup, 3-0. Helsingborg vann nykomlingsmötet mot Derome med 2-1. Omgångens "skräll" stod LdB för som utklassade annars starka Halmia med hela 7-0.

I vår serie spelades flera jämna matcher. Borgeby vann lite oväntat mot LB07 med 2-1, efter att ha avgjort i slutet. LB07 som hade en väldigt stark trend med 5 vunna matcher på rad, har nu tappat poäng i de tre sista matcherna. Borgeby har istället vunnit två raka.

Hammenhög vann hemma mot Team Sandby med 3-1. Teamet tog ledningen och det stod 1-1 i paus, men i andra tröttnade Teamet. En anledning kan ha varit att de inte hade några avbytare. Vi möter Hammenhög på lördag och på deras hemsida står det om att de möter oss i en seriefinal. Vi ligger just nu tvåa, men det är så jämnt mellan alla lag från kvalplats neråt upp till ettan att jag inte ser det som en seriefinal. Det kommer bli en riktigt tuff match. Helgen efter har vi Teamet i en minst lika tuff match.

Vången vände 0-2 borta mot Lilla Torg till seger med 3-2 och har börjat klättringen uppåt i tabellen. Lilla Torg förlorade sin första seriematch hemma någonsin. Starkt att inte ha förlorat på 26 matcher, men någon gång måste förlusten komma.

Husie vann med 4-0 mot Sjöbo och tog sin första "riktiga" seger.

Dagens EM-tips

Rumänien - Frankrike 1-2            Holland - Italien 1-1

EM-tipset

Dagens matcher tippade jag: Österrike - Kroatien 0-3, Tyskland - Polen 1-1

Blev rätt lag som vann i första, känns som Tyskland är starkare nu men vi får se.

Kvartsfinaler
Portugal - Tyskland 3-1 (Portugal - Kroatien 3-2)

Kroatien - Tjeckien 2-1 (Tyskland - Turkiet 1-2)

Holland - Sverige 1-2 (Frankrike - Sverige 1-2)

Spanien - Frankrike 2-1 (Spanien - Holland 2-3)

Semifinaler
Portugal - Kroatien 3-2 (Portugal - Turkiet 3-2 e.fl.)

Sverige - Spanien 0-2 (Sverige - Holland 1-3)

Final
Portugal - Spanien 1-2 (Portugal - Holland 3-2)

Så här såg vår tippning ut, Annelis inom parantes. Får se hur rätt vi får, båda var i alla fall tvungna att tro på Sverige.

Helgen

Fredagen började med att jag plockade mina föräldrars första jordgubbar. Smakade en och den var riktigt god. Ska bli gott med jordgubbar nu ett tag framöver. Det känns så somrigt! Kvällen blev trevlig med Beckis. Vi grillade och efter det blev det friidrott och massa onyttigheter.
 
Beckis fixar god dippa

Lördagen började jag tidigare på jobbet och tur var det. Eftersom det var röd dag i fredags, var det en del extra att göra och jag kunde inte sluta förrän tre. Jag skulle egentligen vara i Hardeberga då, men jag var inte där förrän närmare halv fyra. Men vi började inte uppvärmningen förrän 20 minuter innan match, så jag hann till och med att byta om och titta på slutet av herrmatchen. De tog en härlig 2-1-seger mot Torn.

Efter vår match var jag hos Anneli och lämnade presenter. Sen var vi på Stortorget och åt riktigt god mat. Själv åt jag Nachos Todos, Anneli tog entrecôte och mamma, pappa och Mikael valde hamburgertallrik. Mikael stack efter maten. Jag och pappa tog efterrätt. Rabarber någonting, som var väldigt gott. Efter vi hade ätit gick jag och Anneli hem till henne och kollade på Portugal - Turkiet. En riktigt bra match. Efter matchen gick jag hem och på vägen såg jag flera personer som kom från balen på Grand, men ingen Tozz.

Glada, men hungriga!

Maten har kommit

Mikaels present till Anneli!

Idag åkte jag och Anneli tidigt till Lomma. När vi kom dit var det helt tomt, men det fylldes snabbt på och var vid tolv helt proppat. Vi tog ett dopp i havet och det har blivit riktigt skönt i vattnet. Jag och Anneli tippade hela EM. Får se hur rätt vi har. Beckis och hennes brorsdotter kom en stund innan vi skulle gå.

Vid tre skulle jag döma min första seniormatch. Det gick helt ok. Fast får höra med mina domarkollegor vad de tyckte. Torn vann med 6-1 mot Lunds BOIS och två av spelarna i Lund gick samma kurs som mig. Träffar kanske dem på onsdag.

Nu har jag precis tittat på Kroatien - Österrike. Kroatien inledde starkt, men sen imponerade Österrike på mig. Nu blir det Tyskland - Polen...

Första nollan!

Dagens match spelades i riktig sommarvärme. Trots att matchen inte började förrän fyra, var det över 25 grader varmt. Vi tog en kort uppvärming för att inte slösa för mycket energi. Följande lag startade: Emma - Sara, Malin, Josse, Sandra - Emma - Stina, Lina, Louise, Lilly - jag. Olinda, Hanna P och Jessan. Hanna som gjorde årsdebut, efter några misslyckade försök att spela i u-laget.
 

Modellerna i laget?;)


Matchen börjar med mycket spel på mitten. Vi har svårt att hålla bollen på marken och det blir mycket inkast för båda lagen längs vår vänsterkant. Efter drygt fem minuter får jag bollen uppe vid deras straffområde. Jag tar mig in längs kanten och spelar Louise som kommer i fart och slår in 1-0. Gula Damer har svårt att få i gång sitt spel och vi ligger högt med vår backlinje. Emma flyttar tidigt upp i anfallet med mig. Kort efter första målet får Stina en boll ute på högerkanten. Hon tar sig inåt en bit och spelar Lina framför mål. Lina spelar vidare till Lilly, som kommer bakifrån och sätter 2-0. 3-0 kommer efter att Gula Damer har haft bollen en bit in på vår planhalva. Malin bryter och slår en långboll upp till mig som kommer helt fri. Ingen går på och fri med målvakten slår jag in bollen. Efter det här målet tappar vi vårt spel. Det är lågt tempo, dålig koncentration i mottagningar och passningar och det känns som det gått för lätt i början. Vi kämpar inte för varandra och matchen kan inte vara så rolig att titta på just nu. Gula Damer skapar knappt någonting. Vi kommer till några bra chanser. Stina är nog närmast att sätta bollen med en nick efter inlägg av Emma. Deras målvakt är bra med på chanserna vi får. De har en riktigt bra chans till reducering i första halvlek. Deras anfallare blir stoppad av Sandra i straffområdet. Domaren blåser straff och ger Sandra gult kort. Ganska tveksam straff, men annars var domaren bra idag. De verkar inte kunna bestämma vem som ska lägga straffen, men till slut kommer målvakten upp. Hon skjuter straffen hårt i ribban, så det blir retur rakt ut. Vi får tag på bollen och försöker kontra. Målet är ju tomt, men vi blir stoppade på vår planhalva. Vi gör två byten med kvarten kvar av halvleken. Hanna kommer in istället för Lilly på vänsterkanten och Olinda istället för Lina på mitten. Under hela första halvlek var det mesta av spelet på vänsterkanten och Hanna kommer bra med i spelet. Hon visar bra spelförståelse och spelar enkelt. 3-0 står sig halvleken ut.

I paus pratar vi om att vi kan mycket bättre, trots att vi leder med 3-0 känns det som vi har gjort en av våra sämre halvlekar. Jessan kommer in som högerback i andra halvlek. Under hela andra halvlek byter vi runt en hel del, så de flesta få vila ett tag. Vi börjar skapa riktigt bra chanser. Vårt passningspel, löpningar och närkampsspel funkar bättre och bättre. Men det sista vill sig inte. Antingen missar vi i avgörandet eller gör deras målvakt bra ingripanden. Hon blir bättre och bättre och gör den ena reflexräddningen efter den andra. Gula Damer har knappt något anfallsspel i andra halvlek. De kommer in på vår planhalva, men sen oftast inte längre och de har inte en enda riktigt farlig målchans i andra halvlek. Deras ork verkar ta slut och de har inga avbytare att byta med. Efter en kvart sitter äntligen 4-0. Emma får först en målchans, men målvakten kommer ut och räddar. Returen går ut till Hanna som i kamp med en back till vänster om målet slår in bollen. Härligt med mål i första matchen för året! Nästa mål gör Emma fem minuter senare. Hon får bollen utanför straffområdet till höger och skjuter stenhårt i närmsta stolpen och in. Otagbart för målvakten. Sen kommer en period där vi har konstant press. Vi får flera hörnor och frisparkar. Här gör målvakten en reflexräddning, där Emma skjuter från nära håll, som såg helt omöjlig ut. Sandra är nära att bli målskytt, när Louise spelar henne men domaren blåser av för offside. Med kvarten kvar får vi åter hål på Gula Damer. Jag slår in bollen från högerkanten och efter flipperspel framför mål, där först Louise är nära att få in bollen, går bollen via Stina in. Nästan direkt efter får Stina en krossboll ut på högerkanten och får in bollen vid närmsta stolpen. Sen gör Stina hattrick när hon kommer runt på högerkanten och målvakten tror att det ska komma en passning, så hon lämnar en lucka vid första där Stina sätter bollen. Tre mål inom mindre än fem minuter kändes det som. Jag får göra det sista målet, när målvakten lämnar retur på Malins långskott. 9-0 slutar matchen.
 


Gothia-gänget


Det känns som man efter en vinst med 9-0 bara borde vara nöjd, men det var mycket som kunde bli bättre. Fast äntligen fick vi hålla nollan och roligt med många olika målskyttar idag. Kul att se Hanna på plan igen och bra kämpat av alla idag i värmen! Nästa helg blir det en tuff match mot Hammenhög, som leder serien två poäng före oss.


FOTBOLL

Äntligen har EM börjat. Missa första matchen, men är nu hos min syster och kollar på Portugal - Turkiet. Ska bli så kul!

Vi vann idag med 9-0. Känns som man borde vara nöjd då, men vi spelade inte bra under stora delar. Vi började bra och ledde tidigt med 3-0. Sedan var det inte alls bra i resten av första halvlek. I andra var det bättre, men först sista kvarten lossnade det. Gula Damer orkade inte och det kändes som de gav upp i slutet. Planens bästa spelare var lätt Gula Damers målvakt, som gjorde några helt omöjliga räddningar. Utan henne hade vi kunnat vinna med det dubbla. Mer om matchen sen...

Helgen

Idag ska jag döma SSIF F16 mot Harlösa på Sandbyvallen och efter det ska jag och Beckis grilla hemma hos mig.

Imorgon blir det jobb och som vanligt hoppas jag att jag kan sluta i tid, så hinner jag se herrarna innan vi spelar.

Vi möter Gula Damer. Ett lag som det gäller att man inte underskattar. Sist hade de med några gamla spelare och Linda Green gjorde mål. Jag har inte koll på vad vi har för lag, men Pilan är på Öland, så vi andra får springa lite extra istället!

På söndag ska jag och Anneli kanske till stranden och sen ska jag döma min första seniormatch. Torns IF - Lunds BOIS. Det borde inte vara så stor skillnad från matcherna i juniorserierna, för många av spelarna i de lagen spelar seniorfotboll också. I vårt lag är 2/3 "juniorer".

Resultat

Vången vann hemma mot Skillinge igår med 2-1. De låg under i paus, men ändå lät det som en säker seger.


Tozz student

Efter träningen åkte jag, Mackan och Mange till Tozz. Där var mycket folk när vi kom dit. En massa släkt, många från laget och några andra kompisar. Stämningen var redan på topp. Det var en hel del sång, Tozz stod för en stor del av den. Det var god mat. Potatissallad, rostbiff, kalkon, skinka, sallad och bullar. Till efterrätt var det två tårtor, en studentmössa och en sverigeflagga, och kanelbullar. Sedan kom även mycket snacks fram. En lyckad kväll med roliga människor.


Träning

Hela sju stycken på träningen idag. Men hade det varit match borde man kunnat få ihop några till, brukar vara fler som kan då. Först försökte vi oss på lite fotbollsvolleyboll. Det gick inte alls. Blev bara servar. Sedan spelade vi med koner. Det gällde att slå ner motståndarnas och sätta dem på sin egen sida. Jag, Camilla och Sandra B mot Malin S, Stina, Elin och Lilly. De lyckades att slå ner några koner fler än oss, men det var ändå ganska jämnt. Efter det blev det lite inlägg av Malin med jag och Sandra som försvarare, men eftersom bollarna är stenhårda vågade inte många att gå på boll. Vi delade sen in oss i två lag och körde inlägg och en som skulle göra mål. Det blev några snygga mål. Sen ställde vi upp koner en bit utanför straffområdet. En startade från stolpen och sprang upp och vände vid konen. Man fick en rullande boll och skulle skjuta utanför straffområdet. Här gick inte många bollar på mål. Tror jag bara satte en av kanske 20 skott. De flesta kanske var bättre, men bra var det inte. Sen sköt vi från straffområdet och Rille pekade bakom målet var vi skulle sätta den. Nu blev det fler mål och jag tyckte vi var duktiga på att få bollen där Rille ville att vi skulle sikta.

Grattis, grattis, grattis

Idag tar Tozz studenten. Hoppas att din dag blir riktigt rolig!
 
Tozz har fått massa fina saker

Får även gratulera min syster som fyller 24 idag och mamma och pappa som firar 26-årig bröllopsdag. Vi ska nog fira med att gå ut och äta på lördag.
 

Hela familjen!

Träning

Idag var det blåsigt och vi var inte jättemånga. Träningen inleddes med spel med fyra småmål. När det ena laget gjorde mål, så skulle de fortsätta spela och göra mål på andra sidan. Det kändes lite segt i början och vi var dåliga på att ta löpningar. Sedan spelade vi på halv plan med stora mål. Det blev ganska mycket mål. Först dominerade det ena laget och sen det andra. Vet inte om vi var bra på att anfalla eller dåliga på att försvara, tror att det var en blandning. Träningen avslutades med en liverpoolare. Jobbigt de sista varven, men riktigt skönt när man har gjort den!

Tyvärr får vi inte ihop lag till matchen på torsdag mot Kick, så det blir träning istället. Sandra har examensfest och sen är det studentfirande. Tråkigt att det inte har varit u-lagsmatch på länge. Får vi ihop folk, så har inte motståndarna och tvärtom. Det är snart en månad sen u-laget hade match. Vi får hoppas att det blir match nästa gång!

Lilla Torg slog ikväll Husie DIF med 4-1 i en uppskjuten match.

Sommar

Ida stannade kvar här nere idag också. Inte fel att vara ledig alla måndagar hela sommaren. Vi köpte med oss mat och åkte till Bjärred. Riktigt skönt! Det var inte alls så mycket folk. Först doppade vi oss bara i kanten. Efter att vi hade varit uppe och köpt glass, gick vi ut på bryggan och badade. Det var säkert 20 grader i vattnet. Det var en klass från Bjärred som hade sin idrottlektion där och vi fick låna en frisbee. Ida "föll" direkt för idrottsläraren. Alla verkade gilla honom och honom skulle nog alla vilja ha!

Ida gör Tomas avundsjuk...

På kvällen åkte jag till Sandby och dömde damjuniorer. Matchen var ganska lugn och det var fortfarande varmt. Sandby vann efter två sena mål. Det var en domarkontrollant där och tittade på mig. Han berättade vad jag gjorde bra och vad jag kunde tänka på. Bra att höra från en som har dömt mycket, vad jag kan göra bättre! Efter matchen var jag inne och tog ett dopp på Sandbybadet med Olle, Björne och Lillis, som precis hade tränat klart.
 

Sommar!

Fler resultat

LdB fortsättar att imponera. 5-0 mot Umeå Södra. Nu gäller det bara att det blir poäng mot de andra topplagen också!

Sjöbo tog första poäng i ettan, efter att ha kvitterat i 90:e minuten. Det måste ha varit en härlig poäng. Kanske lite av en vändning?!

Husie fortsätter att ha det mycket tungt. 1-7 hemma mot Byttorp, som låg precis ovanför dem i tabellen.

Stattena vann mot toppkonkurrenten Gauthiod med 3-1. Stjärna hoppade in sista kvarten och är kanske snart helt tillbaka från sin fotskada.

Vittsjö tog poäng igen. 1-1 mot Mallbacken.

I tvåan har Veberöd och Skurup det fortsatt tungt. 0-3 mot Helsingborg och 0-5 mot Halmia. Sandby tog en skön vinst med 3-2 borta mot Böljan. Ingen höjdarmatch vad jag har hört, men tre poäng är aldrig fel. Falkenberg och LdB spelade 2-2 och i LdB gjorde Caroline Jönsson comeback. Kul att möta henne i tvåan!

I vår serie vann Borgeby en jämn match mot Husie med 2-1. De tre lagen på nerflyttningsplats har hamnat långt efter Borgeby som just nu ligger på kvalplatsen. Det känns väldigt ovisst vem som hamnar var, men just nu känns inget av lagen som ett lag som kommer platsa i tvåan.


Helgen

I lördags blev det jobb längre än planerat, så det var tur att det inte var någon match. På kvällen var Ida, Johanna, Maria och Louise här. Vi grillade och satt ute och åt. Mysigt. På kvällen satt vi inne åt lite gott, blandade drinkar och sen blev det Stortorget för de flesta.
 

Igår var jag i Malmö och dömde Backarnas FF - Kvarnby IK i DJ Södra. Det var en tuff match mellan två bra lag i värmen. Efter matchen åkte jag och Anneli till Lomma. Det var helt smockat med folk. Stor skillnad mot i onsdags och torsdags, då det nästan var helt tomt. Det var riktigt skönt. Vi tog ett snabb dopp och vattnet börjar bli betydligt skönare. Vi åkte sen hem för att se lite av fotbollen och handbollen. Ida kom sen och vi grillade.
 
I onsdags och i söndags

Idag ska jag och Ida till stranden. Får se var vi hamnar. Ikväll ska jag döma en match igen. Södra Sandby IF - Torna Hällestads IF i DJ Norra. Det kommer en domarkontrollant, så jag får säkert lite tips på vad jag ska förbättra, göra annorlunda.

RSS 2.0