Förlust mot Sandby

Det hade regnat hela dagen och planen var ganska våt, men lagom till matchen hade det nästan slutat. Ganska skönt fotbollsväder. Tyvärr fick vi göra några sena ändringar i laguppställningen, då både Josse och Olinda var sjuka. Vi valde att starta defensivt med fem backar och en anfallare. Emma L - Sara, Lina, Malin S, Emma H, Sandra - Benita, Louise, Stina, Lilly - jag. Kajsa var tillbaka i laget och började på bänken tillsammans med Hanna L och Jessan.

Sandby kom med ett riktigt starkt lag. Tozz, Lillis, Oliw, Emelie och Sara som var med i startelvan mot Falkenberg, plus att Hanna och Björne var med som har startat nästan alla a-lagsmatcher.

Matchen börjar med att Sandby har mycket boll på vår planhalva. Vi håller ihop laget bra och de kommer inte till några bra målchanser i början. Vi kontrar och det blir ganska farligt några gånger när vi kommer in i och runt straffområdet. Jag har ett skott precis utanför straffområdet, som tar i utsidan av stolpen/krysset. När de håller bollen på marken spelar de runt bra, men de slår bort många långa bollar som går till inspark eller ut över sidlinjerna. Vi är inte riktigt tuffa i närkamperna och de vinner mycket på mitten. Efter kanske 20 minuter slår Tozz ett inlägg utifrån sidlinjen, som snyggt går i bortre stolpen precis under ribba och in i målet. Lite surt att få ett turmål emot sig, för det var inte meningen att bollen skulle gå på mål.. Vi flyttar upp Lina i anfallet och skapar några halvchanser. Några hörnor och frisparkar i bra lägen. Lina är på bollen och nickar vid två hörnor men bollen går till inspark båda gångerna. Sandby kommer runt mycket längs kanterna och deras 2-0 mål kommer efter inlägg precis i slutet av halvleken. Agge får bollen vid bortre stolpen och slår in den.

Det stod 2-0 i paus och som matchen hade varit var det rättvist, men målen kändes onödiga. Sandby brände några riktigt bra lägen, antingen sköt de utanför eller var Emma bra med och räddade.

I andra halvlek fortsätter Sandby ha mycket boll, men de skapar inte så många jättebra målchanser. Några skott utifrån av mittfältarna, som är nära att gå in. De har också flera hörnor, men vi ligger bra och får undan bollarna. Vi får inte upp bollen lika bra och skapar mindre. Hanna L kommer in tidigt i andra halvlek på vänsterkanten. De gör 3-0 efter inspel från deras högerkant. Emelie möter bollen och sätter den enkelt i mål. Emma flyttar upp på mittfältet och Jessan kommer in som högerback. I mitten av halvleken kommer också Kajsa in på högerkanten. Sandby fortsätter att spela runt bra. Malin gör ett jättejobb som mittback och stoppar det mesta som kommer i närheten av straffområdet. Våra chanser är lätträknade. Lina har några inläggsförsök, som är nära att gå fram och ett sitter perfekt på Louise huvud, som nickar mot mål. Nicken är inte så hård utan deras målvakt tar lätt hand om bollen. Jag får det bästa kvitteringsläget, när Lina snyggt lobbar över backarna så att jag kommer helt fri. Tyvärr får jag nog för mycket tid och vet inte riktigt vad jag ska göra, så det blir ingenting. Sådana chanser måste bara sitta. Nästan direkt får jag ett friläge till men då blåser domaren frispark till oss. Det borde ha varit fördel av bollen, bättre läge får man inte. De gör 4-0 efter en frispark. De slår en lång boll mot bortre stolpen och i röran, med flera Sandbyspelare och en av våra, sätter Curry bollen i mål. I slutet av matchen flyttar Stina upp i anfallet. Det blir inga fler mål och matchen slutar 4-0.

Sandby vinner helt rättvist. Med de spelare de hade med idag, ska de göra det också. Frågan är hur matchen hade blivit om vi hade mött ett lag utan a-lagsspelare. Jag tror det hade slutat helt annorlunda. Sandbys offensiv var väldigt bra, men defensiven kändes ganska osäker. De var inte riktigt samspelta och hade svårt att veta när de skulle gå på. Hade vi varit effektiva i avsluten, så hade de kunnat bli lite stressade.

Tråkigt att det ska bli dålig stämning utanför plan. Känns helt onödigt att klaga på domaren och på varandra. Även om man inte håller med domsluten, så får man aldrig mer med sig av att klaga. Det är snarare tvärtom. Bättre att peppa de egna spelarna än att hålla på att klaga. Tur att det var bra stämning bland spelarna på planen i alla fall!!!

Nästa helg spelar vi sista matchen innan uppehållet. Vi möter Husie DIF, som lämnade WO till oss i premiären. De är säkert sugna på vinst, men vi ska göra allt för att få en seger med oss hem!